loader image

 

*ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΕΙΤΑΙ.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Edit
Edit

Η ακετυλο-L-καρνιτίνη είναι η βιολογικά δραστική μορφή της L-καρνιτίνης και έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει τα κύτταρα σε όλο το σώμα από τον εκφυλισμό που σχετίζεται με την ηλικία. Οι έρευνες  δείχνουν  ότι η ακετυλο-L-καρνιτίνη είναι κρίσιμη για την διατήρηση νεανικής κυτταρικής λειτουργίας στον εγκέφαλο, την καρδιά, το ήπαρ, το νευρικό και το μυικό σύστημα  και σε όλο το σώμα.

Edit

Η ALCAR αυξάνει τα επίπεδα της γλουταθειόνης και άλλων αντιοξειδωτικών ουσιών και έτσι βελτιώνει τη μιτοχονδριακή λειτουργία. Η παρατηρούμενη αύξηση του αριθμού των μιτοχονδρίων μετά από χορήγηση ακετυλοκαρνιτίνης αποδίδεται στην βελτίωση της οξειδωτικής ισορροπίας του κυττάρου προς όφελος της αντιοξειδωτικής άμυνας. Μια ακόμη σημαντική δράση της είναι η αύξηση της δραστικότητας των ενζύμων της κυτταρικής  αναπνευστικής αλυσίδας,δηλαδή η καλύτερη κυτταρική αναπνοή

Όταν γερνούν τα μιτοχόνδρια και μειώνεται η λειτουργία τους, η συσσώρευση παραγόντων γήρανσης (AGES) είναι αναπόφευκτη. Η συγκέντρωση της ακετυλοκαρνιτίνης στους γηρασμένους ιστούς μειώνεται επίσης σημαντικά. Αυτό αυτόματα σημαίνει και γήρανση και ανεπάρκεια της μιτοχονδριακής μεμβράνης.

Η γλυκοζυλίωση είναι όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τη δέσμευση σακχάρων σε πρωτεΐνες που σχηματίζουν μη λειτουργικές δομές στο σώμα Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η ακετυλο-L-καρνιτίνη καταστέλλει τη γλυκοζυλίωση κατά 42% κάτι που η απλή καρνιτίνη δεν μπορεί να επιτύχει. Και μειώνοντας την γλυκοζυλίωση, βάζει φρένο στην φθορά, την γήρανση και το οξειδωτικό στρες.. Όταν η λειτουργία των μιτοχονδρίων μειώνεται, η εκφυλιστική ασθένεια καθίσταται αναπόφευκτη συνέπεια.

 Η  σημαντική αντιγηραντική δράση της ακετυλο-L-καρνιτίνης, ωστόσο,ενδυναμώνει όταν χρησιμοποιείται παράλληλα με  το συνένζυμο Q10 και το λιποϊκό οξύ. Ο συνδιασμός των τριών συστατικών προσφέρει την μέγιστη προστασία στα μιτοχόνδρια και εν τέλει στα κύτταρα

Edit

Η ακετυλοκαρνιτίνη  προστατεύει από κόπωση το μυοκάρδιο, δίνει ενέργεια στην καρδιά! Η συμπλήρωση με την ακετυλιωμένη μορφή της καρνιτίνης σε άτομα που πάσχουν από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου μειώνει τη θνησιμότητα από κάθε αιτία κατά 27%, τις κοιλιακές αρρυθμίες κατά 65%, και τη στηθάγχη κατά 40% ,όπως έδειξαν οι κλινικές μελέτες Το καρδιακό μιτοχονδριακό περιεχόμενο της καρδιολιπίνης, μειώνεται σημαντικά με την πρόοδο της ηλικίας, και αυτό ενέχει κίνδυνο σοβαρών καρδιακών συμβάντων. Η θρεπτική υποστήριξη με ακετυλοκαρνιτίνη αντιστρέφει τη μείωση της περιεκτικότητας σε καρδιολιπίνη που σχετίζεται με την ηλικία. Αυτός ο πρόσφατα αναγνωρισμένος μηχανισμός βοηθάει να εξηγηθεί γιατί η ακετυλο-L-καρνιτίνη είναι τόσο ευεργετική στη φυσική αντιμετώπιση της συμφορητικής καρδιακής ανεπάρκειας. Η καρνιτίνη, και πολύ περισσότερο η ακετυλική της μορφή ως καλύτερα βιοδιαθέσιμη, μπορεί να βοηθήσει τα άτομα που πάσχουν από έμφραγμα του μυοκαρδίου, καρδιακή ανεπάρκεια, στηθάγχη και οποιεσδήποτε άλλες ασθένειες που προκύπτουν από ανεπαρκή παροχή αίματος προς την καρδιά (ισχαιμία).

Edit

Η ALCAR μειώνει την κόπωση και των νέων και των μεγαλύτερων σε ηλικία ατόμων, μέσα από τον μηχανισμό καλύτερης παραγωγής ενέργειας στα κύτταρα. Αποδείχθηκε ότι έχει σημαντική νευροπροστατευτική επίδραση έναντι του εκφυλισμού τραυματισμένων κινητικών νευρώνων. Χρησιμοποιείται για την κόπωση που σχετίζεται με την μυική αδυναμία στην σκλήρυνση κατά πλάκας, στην πλάγια μυατροφική σκλήρυνση. Στα άτομα με ινομυαλγία  και κατά πλάκας σκλήρυνση η ακετυλοκαρνιτίνη προσφέρει αποδεδειγμένα ανακούφιση από τον πόνο και την δυσκινησία και υποστηρίζει θετικά την γενική και ψυχική τους υγεία.

Edit

Η ALCAR προλαμβάνει και αναστρέφει τον νευροεκφυλλισμό, δημιουργώντας ασπίδα κατά των νευροεκφυλλιστικών παθήσεων (Αλτσχάιμερ, Πάρκινσον, σκλήρυνση κατά πλάκας).

Η ακετυλο-L-καρνιτίνη είναι εξαιρετικά βιοδιαθέσιμο μόριο, διεισδύει καλύτερα στον εγκεφαλικό φραγμό από την καρνιτίνη και  εύκολα μετατρέπεται σε καρνιτίνη ανάλογα με τις ανάγκες. Έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην πρόληψη μείωσης της εγκεφαλικής λειτουργίας η οποία συνήθως εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της γήρανσης, και εμφανίζει νευροπροστατευτικά οφέλη στον ιππόκαμπο, στον προμετωπιαίο φλοιό, στην μέλαινα ουσία. Αυτά τα οφέλη περιλαμβάνουν αντιοξειδωτική δράση, βελτιωμένη μιτοχονδριακή ενέργεια, σταθεροποίηση των ενδοκυτταρικών μεμβρανών και της χολινεργικής νευροδιαβίβασης και απόκατάσταση βλαβών στους νευρώνες. Μπορεί επίσης να προωθήσει τη σύνθεση και την απελευθέρωση της ακετυλοχολίνης και άλλων νευροδιαβιβαστών ενώ παράλληλα  διεγείρει τη σύνθεση φωσφολιπιδίων της  μεμβράνης των εγκεφαλικών κυτταρικών δομών. Η ALCAR  είναι ένα αντιγηραντικό νοοτροπικό, που σημαίνει ότι βοηθά τον εγκέφαλό σας να αποδίδει καλύτερα. Η ομάδα ακετυλίου της  επιτρέπει να περάσει τον αιματικό φραγμό, και να φτάσει στον εγκέφαλο και τους νευρώνες όπου μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας, τη μάθηση και τη μνήμη, ενώ παράλληλα δημιουργεί περιβάλλον ανανέωσης και προστασίας στα εγκεφαλικά κύτταρα.

Επειδή τα επίπεδα της ακετυλ-L-καρνιτίνης μειώνονται με την ηλικία, θεωρείται πως η λήψη συμπληρωμάτων ακετυλ-L-καρνιτίνης μπορούν να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της νόσου του Αλτσχάιμερ και της άνοιας στους ηλικιωμένους, βελτιώνοντας τη μνήμη και τη γνωστική ικανότητα.

Άλλες πρόσφατες μελέτες δείχνουν ότι η ακετυλο-L-καρνιτίνη προστατεύει τα εγκεφαλικά κύτταρα από την επαγόμενη από το γλουταμινικό οξύ και από την επαγόμενη από αμμωνία τοξικότητα.

ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΣΟ ΑΛΤΣΧΑΙΜΕΡ

Η ακετυλο-L-καρνιτίνη μπορεί να επιβραδύνει την πρόοδο της νόσου, να βελτιώσει τη μνήμη και να βελτιώσει ορισμένα μέτρα ψυχικής λειτουργίας και συμπεριφοράς σε άτομα με Alzheimer με τη βελτίωση της ροής αίματος στα εγκεφαλικά αγγεία.

Edit
ΚΑΨΙΜΟ ΛΙΠΟΥΣ & ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ

Το αποθηκευμένο σωματικό λίπος  πρέπει να σπάσει σε λιπαρά οξέα και να σταλεί στα μιτοχόνδρια. Τα μιτοχόνδρια μετατρέπουν αυτά τα λιπαρά οξέα σε ΑΤΡ (ενέργεια) που τροφοδοτεί τα κύτταρα σας. Βασικά, η καρνιτίνη προσκολλάται στα λιπαρά οξέα και τα μεταφέρει στα μιτοχόνδρια σας. Με άλλα λόγια, χρειάζεστε καρνιτίνη για να μεταβολίσετε το λίπος.Και η ακετυλική της μορφή ,ως πλέον βιοδιαθέσιμη, είναι και περισσότερο αποτελεσματική

ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΕΙΠΟΥΣΑ ΧΩΛΟΤΗΤΑ

H ακετυλοκαρνιτίνη μπορεί να βελτιώσει την απόδοση των σκελετικών μυών στα πόδια. Σε μία κλινική δοκιμή, σε άτομα με μέτριου έως σοβαρού βαθμού χωλότητα, βελτίωσε σημαντικά την απόσταση βαδίσματος και την ευκολία κίνησης.

ΔΙΑΒΗΤΗΣ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ

Η ALCAR βελτιώνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη σε άτομα που δεν επεξεργάζονται ικανοποιητικά τη γλυκόζη. Σε μελέτη, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Nagoya απέδειξαν ότι η ανεπάρκεια καρνιτίνης ήταν συνδεδεμένη με την παθογένεια της διαβητικής νευροπάθειας. Οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η ακετυλο-L-καρνιτίνη έχει μεγάλες δυνατότητες για τη φυσική αντιμετώπιση αυτού του τύπου νευροπάθειας.

ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ

Ο σχηματισμός των AGES καθιστά το καταρράκτη μη αναστρέψιμο. Η ακετυλο-L-καρνιτίνη (αλλά όχι η L-καρνιτίνη) μπορεί να αποτρέψει τον καταρράκτη εμποδίζοντας την προκαλούμενη από γλυκοζυλίωση πρωτεϊνική βλάβη στον οφθαλμικό φακό.

ΑΝΤΡΙΚΗ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

Μελέτες των τελευταίων ετών απέδειξαν ότι σε συνδυασμό με το CoQ10 συμβάλει σημαντικά στην κινητικότητα και στην ενδυνάμωση του σπέρματος σε περιπτώσεις υπογονιμότητας. Έχει δείξει, δε, καλά αποτελέσματα σε θεραπευτικά σχήματα για προβλήματα στειρότητας και “αντρικής εμμηνόπαυσης”. Η λήψη ακετυλο-L-καρνιτίνης φαίνεται να βοηθά τα συμπτώματα που σχετίζονται με την πτώση των ορμονών στους άντρες . Η ALCAR βελτιώνει τη σεξουαλική δυσλειτουργία, την κατάθλιψη και την κούραση και βελτιώνει την χρηστική κατανομή της υπάρχουσας  τεστοστερόνης  Ακόμη, αυξάνει την κίνηση του σπέρματος βελτιώνει τον αριθμό  και την κίνηση των σπερματοζωαρίων.

Edit
Edit

ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Ακετυλο καρνιτίνη (acetyl-l-carnitine) 82,6%

ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: υλικό κάψουλας( φυτική κυτταρίνη), αντιοξειδωτικός παράγοντας( ascorbyl palmitate λιποδιαλυτή μορφή της βιταμίνης C)

Edit

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: Λαμβάνετε έως και 3 κάψουλες την ημέρα

ΧΩΡΙΣ: τεχνητά χρώματα, αρώματα, συντηρητικά, μαγιά και γενετικά τροποποιημένα συστατικά.

Edit
Click here to add content.
Edit

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16861328

https://www.iatronet.gr/diatrofi/threptikes-oysies/article/31287/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9059479

https://www.health.harvard.edu/heart-health/magnesium-helps-the-heart-keep-its-mettle

https://www.health.harvard.edu/heart-health/magnesium-helps-the-heart-keep-its-mettle

https://www.naturalmedicinejournal.com/journal/2015-02/magnesium-and-cardiovascular-disease

https://openheart.bmj.com/content/5/2/e000775

Altura BM , Altura BT Interactions of Mg and K on blood vessels—aspects in view of hypertension. Review of present status and new findings. Magnesium;3:1984175–94.

Altura BM , Altura BT . Biochemistry and pathophysiology of congestive heart failure: is there a role for magnesium? Magnesium 1986;5:134–43.PubMed

Flink EB , Brick JE , Shane SR . Alterations of long-chain free fatty acid and magnesium concentrations in acute myocardial infarction. Arch Intern Med 1981;141:441–3.doi:10.1001/archinte.1981.00340040037014

Song EK , Kang SM . Micronutrient deficiency independently predicts adverse health outcomes in patients with heart failure. J Cardiovasc Nurs 2017;32:47–53.doi:10.1097/JCN.0000000000000304

Bashir Y , Sneddon JF , Staunton HA , et al . Effects of long-term oral magnesium chloride replacement in congestive heart failure secondary to coronary artery disease. Am J Cardiol 1993;72:1156–62.doi:10.1016/0002-9149(93)90986-M

Cohen L , Laor A , Kitzes R . Prolonged Q-Tc interval and decreased lymphocyte magnesium in congestive heart failure. Magnesium 1984;3:164–8.

Laban E , Charbon GA . Magnesium and cardiac arrhythmias: nutrient or drug? J Am Coll Nutr 1986;5:521–32.doi:10.1080/07315724.1986.10720154

Ganga HV , Noyes A , White CM , et al . Magnesium adjunctive therapy in atrial arrhythmias. Pacing Clin Electrophysiol 2013;36:1308–18.doi:10.1111/pace.12189

Ferrè S , Baldoli E , Leidi M , et al . Magnesium deficiency promotes a pro-atherogenic phenotype in cultured human endothelial cells via activation of NFkB. Biochim Biophys Acta 2010;1802:952–8.doi:10.1016/j.bbadis.2010.06.016

Parsons RS , Butler T , Sellars EP . The treatment of coronary artery disease with parenteral magnesium sulphate. Med Proc 1959:487.

Jeppesen BB . Magnesium status in patients with acute myocardial infarction: a pilot study. Magnesium 1986;5:95–100

Cantón R , Manzanares J , Alvarez E , et al . In vitro and in vivo antiaggregant effects of magnesium halogenates. Thromb Haemost 1987;58:957–9.

Lox CD , Dorsett MM , Hampton RM . Observations on clotting activity during pre-eclampsia. Clin Exp Hypertens B 1983;2:179–90.doi:10.3109/10641958309006078

Paolisso G , Tirelli A , Coppola L , et al . Magnesium administration reduces platelet hyperaggregability in NIDDM. Diabetes Care 1989;12:167–8.doi:10.2337/diacare.12.2.167b

Shechter M . The role of magnesium as antithrombotic therapy. Wien Med Wochenschr 2000;150:343–7

Magnesium enhances exercise performance via increasing glucose availability in the blood, muscle, and brain during exercise

Hsuan-Ying Chen 1, Fu-Chou Cheng 2, Huan-Chuan Pan 3, Jaw-Cheng Hsu 4, Ming-Fu Wang 5

PMID: 24465574 PMCID: PMC3896381

 

The effect of acute magnesium loading on the maximal exercise performance of stable chronic obstructive pulmonary disease patients

Angélica Florípedes do Amaral 1, Lourenco Gallo Jr, Hélio Vannucchi, Júlio César Crescêncio, Elcio Oliveira Vianna, José Antônio Baddini Martinez  PMID: 22760901 PMCID: PMC3370314

 

Oral magnesium therapy, exercise heart rate, exercise tolerance, and myocardial function in coronary artery disease patients

R Pokan 1, P Hofmann, S P von Duvillard, G Smekal, M Wonisch, K Lettner, P Schmid, M Shechter, B Silver, N Bachl

 

Magnesium intake and depression in adults

Emily K Tarleton 1, Benjamin Littenberg 2

PMID: 25748766 DOI: 10.3122/jabfm.2015.02.140176

 

Rapid recovery from major depression using magnesium treatment

George A Eby 1, Karen L Eby

PMID: 16542786 DOI: 10.1016/j.mehy.2006.01.047

 

Med Hypotheses. 2006;67(2):362-70. doi: 10.1016/j.mehy.2006.01.047. Epub 2006 Mar 20.

Rapid recovery from major depression using magnesium treatment

George A Eby 1, Karen L Eby

 

Nutrients. 2015 Sep 23;7(9):8199-226. doi: 10.3390/nu7095388.

Magnesium in Prevention and Therapy

Uwe Gröber 1, Joachim Schmidt 2, Klaus Kisters 3 4

PMID: 26404370 PMCID: PMC4586582 DOI: 10.3390/nu7095388

Diabetes Care. 2011 Sep;34(9):2116-22. doi: 10.2337/dc11-0518.

Magnesium intake and risk of type 2 diabetes: meta-analysis of prospective cohort studies

Jia-Yi Dong 1, Pengcheng Xun, Ka He, Li-Qiang Qin

PMID: 21868780 PMCID: PMC3161260 DOI: 10.2337/dc11-0518

 

Diabetes Care. 2014 Feb;37(2):419-27. doi: 10.2337/dc13-1397. Epub 2013 Oct 2.

Higher magnesium intake reduces risk of impaired glucose and insulin metabolism and progression from prediabetes to diabetes in middle-aged americans

Adela Hruby 1, James B Meigs, Christopher J O’Donnell, Paul F Jacques, Nicola M McKeown

PMID: 24089547 PMCID: PMC3898748 DOI: 10.2337/dc13-1397

 

Diabetes Care. 2003 Apr;26(4):1147-52. doi: 10.2337/diacare.26.4.1147.

Oral magnesium supplementation improves insulin sensitivity and metabolic control in type 2 diabetic subjects: a randomized double-blind controlled trial

Martha Rodríguez-Morán 1, Fernando Guerrero-Romero

PMID: 12663588 DOI: 10.2337/diacare.26.4.1147

 

J Neural Transm (Vienna). 2012 May;119(5):575-9. doi: 10.1007/s00702-012-0790-2. Epub 2012 Mar 18.

Why all migraine patients should be treated with magnesium

Alexander Mauskop 1, Jasmine Varughese

PMID: 22426836 DOI: 10.1007/s00702-012-0790-2

 

Headache. 2003 Jun;43(6):601-10. doi: 10.1046/j.1526-4610.2003.03102.x.

Oral magnesium oxide prophylaxis of frequent migrainous headache in children: a randomized, double-blind, placebo-controlled trial

Fong Wang 1, Stephen K Van Den Eeden, Lynn M Ackerson, Susan E Salk, Robyn H Reince, Ronald J Elin

PMID: 12786918 DOI: 10.1046/j.1526-4610.2003.03102.x

 

Cephalalgia. 2015 Sep;35(10):912-22. doi: 10.1177/0333102414564891. Epub 2014 Dec 22.

An evidence-based review of oral magnesium supplementation in the preventive treatment of migraine

Levi Teigen 1, Christopher J Boes 2

PMID: 25533715 DOI: 10.1177/0333102414564891

 

Nutrients. 2013 Sep 27;5(10):3910-9. doi: 10.3390/nu5103910.

Dietary magnesium intake improves insulin resistance among non-diabetic individuals with metabolic syndrome participating in a dietary trial

Jinsong Wang 1, Gioia Persuitte, Barbara C Olendzki, Nicole M Wedick, Zhiying Zhang, Philip A Merriam, Hua Fang, James Carmody, Gin-Fei Olendzki, Yunsheng Ma

PMID: 24084051 PMCID: PMC3820051 DOI: 10.3390/nu5103910

 

Diabetes Metab. 2004 Jun;30(3):253-8. doi: 10.1016/s1262-3636(07)70116-7.

Oral magnesium supplementation improves insulin sensitivity in non-diabetic subjects with insulin resistance. A double-blind placebo-controlled randomized trial

F Guerrero-Romero 1, H E Tamez-Perez, G González-González, A M Salinas-Martínez, J Montes-Villarreal, J H Treviño-Ortiz, M Rodríguez-Morán  PMID: 15223977 DOI: 10.1016/s1262-3636(07)70116-7

 

Obstet Gynecol. 1991 Aug;78(2):177-81.

Oral magnesium successfully relieves premenstrual mood changes

F Facchinetti 1, P Borella, G Sances, L Fioroni, R E Nappi, A R Genazzani

PMID: 2067759

 

J Womens Health. 1998 Nov;7(9):1157-65. doi: 10.1089/jwh.1998.7.1157.

Magnesium supplementation alleviates premenstrual symptoms of fluid retention

A F Walker 1, M C De Souza, M F Vickers, S Abeyasekera, M L Collins, L A Trinca

PMID: 9861593 DOI: 10.1089/jwh.1998.7.1157

 

http://www.ncbi.nlm.nih.gov:80/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=9851785&dopt=Abstract

http://www.ncbi.nlm.nih.gov:80/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=PubMed&list_uids=9828151&dopt=Abstract

 

Magnesium Deficiency in Fibromyalgia Syndrome

January 1994Journal of Nutritional & Environmental Medicine 4(2):165-167

DOI: 10.3109/13590849409034552

 

 

Magnesium and Pain

Hyun-Jung Shin 1, Hyo-Seok Na 1 and Sang-Hwan Do 1,2,*

1 Department of Anesthesiology and Pain Medicine, Seoul National University Bundang Hospital,

Seongnam-si, Gyeonggi-do 13620, Korea; [email protected] (H.-J.S.); [email protected] (H.-S.N.)

2 Department of Anesthesiology and Pain Medicine, Seoul National University College of Medicine, 103,

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Οι θέσεις, οι απόψεις και τα συμπεράσματα είναι προιόν εκτεταμένης βιβλιογραφικής έρευνας, στηρίζονται σε δημοσιευμένες μελέτες και άρθρα και σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν, να υποκαταστήσουν ή να αλλοιώσουν ιατρικές γνωματεύσεις και αγωγές.

Προειδοποιήσεις: Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης – Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάσατο μιας ισορροπημένης δίαιτας – Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου – Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας – να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά. Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: 2107793777

Scroll Up