loader image
[email protected]
+30 2103222901 / 2108252000
made in poland

Ashwagandha Extract 230 mg 90 caps

90 κάψουλες / 26,10gr

Συμπλήρωμα διατροφής με σταθεροποιημένο εκχύλισμα ρίζας ασβαγκάντα.

Το Ashwagandha Extract:

Edit Content
Edit Content

Η ασβαγκάντα της FULL HEALTH προέρχεται από την ρίζα του φυτού και όχι από φύλλα ή καρπούς. Αυτό της δίνει την δύναμη να συγκεντρώνει μεγαλύτερη απόδοση στην δραστική ουσία βιθανολίδη και να μην περιέχει withatherin A που είναι εν δυνάμει τοξική

Αποδίδει 7% βιθανολίδες, την μεγαλύτερη συγκέντρωση συγκριτικά με τα ομοειδή προιόντα της αγοράς

Όλες οι κλινικές μελέτες και έρευνες για τις ευεργετικές δράσεις της ασβαγκάντα αφορούν εκχυλίσματα του φυτού με απόδοση πάνω από 5% σε βιθανολίδες, προδιαγραφή που μόνο η ασβαγκάντα της FULL HEALTH εξασφαλίζει!!

Edit Content

Η Ασβαγκάντα, γνωστό βότανο της αγιουρβεδικής ενναλακτικής ιατρικής έχει τα τελευταία χρόνια επικεντρώσει το ενδιαφέρον της επιστημονικής κοινότητας, κυρίως για τις εξαιρετικές δράσεις της σαν προσαρμογόνο. H ασβαγκάντα  έχει επίσης στρατολογηθεί ως ένα σημαντικό βότανο στο Unani και στα παραδοσιακά κινέζικα ιατρικά συστήματα. Τα βότανα που χαρακτηρίζονται σαν προσαρμογόνα έχουν την ιδιότητα να υποστηρίζουν όλο τον οργανισμό, το σώμα αλλά και το πνεύμα, στην προσπάθεια να αποφύγει τις επιπτώσεις του καθημερινού άγχους. Το άγχος προκαλεί πραγματικές και ουσιαστικές αλλαγές στο σώμα, όπως φθορές στο νευρολογικό, το ενδοκρινικό και το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα προσαρμογόνα έχουν διεγερτικές ιδιότητες που βοηθούν στην εξουδετέρωση αυτών των επιβλαβών επιδράσεων. Πρόκειται ουσιαστικά για μία ομάδα φυτών ή φυτικών εκχυλισμάτων φαρμακευτικής δράσης τα οποία λαμβάνεις για μία μακρά χρονική περίοδο με σκοπό να βοηθήσουν το σώμα σου να προσαρμοστεί στο στρες και  στην κόπωση.

Ένας πρόσφατος ορισμός για ένα προσαρμογόνο είναι, «μια… κατηγορία μεταβολικών ρυθμιστών που αυξάνουν την ικανότητα ενός οργανισμού να προσαρμόζεται σε περιβαλλοντικούς παράγοντες και να αποφεύγει ζημιές από τέτοιους παράγοντες». Στην ιδανική περίπτωση, ένα προσαρμογόνο θα πρέπει: α) να μειώσει τη βλάβη που προκαλείται από το άγχος, β) να είναι ασφαλές και να παράγει ευεργετικό αποτέλεσμα ακόμη και αν ο αριθμός των χορηγήσεων είναι μεγαλύτερος από τον απαιτούμενο, γ) να μην έχει αρνητικές επιπτώσεις όπως σύνδρομα απόσυρσης και δ) να μην επηρεάζουν τις φυσιολογικές λειτουργίες του σώματος περισσότερο από ό, τι χρειάζεται Το Ashwagandha είναι ένα προσαρμογόνο που διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται παραπάνω.

ΟΙ ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΣΒΑΓΚΑΝΤΑ

Οι  κύριες δραστικές ουσίες του φυτού, οι βιθανολίδες, μοιάζουν ως προς την δράση τους με τις στεροειδείς ορμόνες του οργανισμού. Δρουν προληπτικά και ενισχύουν την αντίσταση του σώματος στις χρόνιες ασθένειες όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και ο ερυθηματώδης λύκος.  Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο δεκαετιών, σημειώθηκε αξιοσημείωτη αύξηση της φαρμακολογικής έρευνας του φυτού αυτού με σκοπό την απόδειξη βάσει μελετών  για αντικαρκινικές, αντιαρθριτικές, αντιγηραντικές  και νευροπροστατευτικές ιδιότητες καθώς και για θετικές επιδράσεις στο ενδοκρινικό, καρδιοπνευμονικό και κεντρικό νευρικό σύστημα.

Τα βιολογικά δραστικά χημικά συστατικά της Withania somnifera περιλαμβάνουν [MishraLCetal, 2000] :

  • Αλκαλοειδή (ισοπελλετιερίνη, αναφερίνη, κουσεοϋγρίνη, αναϋδρίνη, κ. ά.)
  • Στεροειδικέςλακτόνες (βιθανολίδες, βιθαφερίνες)
  • Σαπωνίνες (σιτοϊνδοσίδη VII και VIII)
  • Σίδηρος
  • Ασβέστιο

Οι σιτοϊνδοσίδες και οι ακυλστερυλγλυκοσίδες στην Ashwagandha είναι αντιστρεσσογόνοι παράγοντες. Τα ενεργά κύρια συστατικά της Withania somnifera, π. χ. οι σιτοϊνδοσίδες VII- X και η βιθαφερίνη – Α, έχουν σημαντικές αντιστρεσσογόνες ιδιότητες σε οξέα μοντέλα πειραματικού στρες (Bhattacharya SK et al, 1987).

Πολλά από τα συστατικά της Withania somnifera έχουν ανοσοτροποποιητικές δράσεις (Ghosal S et al, 1989).

Edit Content

Υπάρχει συσχέτιση της χρήσης ashwagandha με την κορτιζόλη που  είναι γνωστή ως «ορμόνη στρες», διότι τα επινεφρίδια σας την  απελευθερώνουν ως απόκριση στο άγχος.  Τα αποτελέσματά των ερευνών μας δείχνουν ότι τα βασικά συστατικά του ασβαγκάντα μπορεί να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο σε καταστάσεις που σχετίζονται με δυσλειτουργία GABAergic σηματοδότησης, όπως γενικές διαταραχές άγχους, διαταραχές ύπνου, μυϊκούς σπασμούς και επιληπτικές κρίσεις. Επιπροσθέτως, η διαφορική ενεργοποίηση υποτύπων υποδοχέων GABA διασαφηνίζει έναν πιθανό μηχανισμό με τον οποίο η ασβαγκάντα επιτυγχάνει τις αναφερθείσες προσαρμοστικές  ιδιότητες. Ωστόσο μεγαλύτερες και καλύτερα σχεδιασμένες μελέτες θα πρέπει να καταδείξουν τα παραπάνω μελλοντικα.

Edit Content
Edit Content

ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: : Τυποποιημένο εκχύλισμα ρίζας ασβαγκάντα (8:1)(withania somnifera) σταθεροποιημένο να αποδίδει κατ’ ελάχιστο 7% βιθανολίδες.

ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Συστατικό κελύφους κάψουλας φυτική κυτταρίνη, τυποποίηση έως 7% με αζωτούχες ρίζες.

Edit Content

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: Λαμβάνετε 1 κάψουλα την ημέρα με άδειο στομάχι.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΙ: υλικά πλήρωσης, αντισηπτικά και χρωστικές. Κατάλληλο για χορτοφάγους και vegans.

ΧΩΡΙΣ: τεχνητά χρώματα, αρώματα, συντηρητικά, μαγιά και γενετικά τροποποιημένα συστατικά.

Edit Content

Η Ashwagandha βάσει βιβλιογραφικών αναφορών :

 ΑΣΒΑΓΚΑΝΤΑ ΚΑΙ ΘΥΡΕΟΕΙΔΗΣ

Υπάρχει συσχέτιση της χρήσης του εκχυλίσματος με την βελτίωση των θυρεοεϊδικών ορμονών ασβαγκάντα TSH και θυροξίνης (T4), ωστόσο είναι κάτι που διερευνάται σε επίπεδο κλινικών και επιδημιολογικών μελετών.

ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Σε κυτταρικό επίπεδο έχει φανέι πώς λόγω του ότι η ashwagandha περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά που καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν τη γήρανση των εγκεφαλικών κυττάρων.

ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΒΑΓΚΑΝΤΑ

ΑΣΒΑΓΚΑΝΤΑ ΚΑΙ ΑΝΤΡΙΚΗ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ

Μελέτες έχουν επιβεβαιώσει ενθαρρυντικά στοιχεία σχετικά με τη χρήση της Ashwagandha στην ολιγοσπερμία  που οδηγεί σε στειρότητα. Το πιο συνεπές θετικό εύρημα ήταν ότι η μειωμένη γονιμότητα στους άντρες βελτιώθηκε από το εκχύλισμα ρίζας Ashwagandha όπως αποδεικνύεται από την αύξηση της συγκέντρωσης σπέρματος, τον όγκο της εκσπερμάτωσης τον κινητό αριθμό σπερματοζωαρίων και την αύξηση των επιπέδων της τεστοστερόνης στον ορό. Η ασβαγκάντα λοιπόν,πιθανώς να βελτιώνει την λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος προάγοντας την υγιεινή σεξουαλική και αναπαραγωγική ισορροπία και αυξάνει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων  και  Ισορροπεί τις ορμόνες σε άνδρες με ανδρόπαυση. [Sharma PV, 1938]

ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Η ασβαγκάντα έχει συσχετιστεί με την  βελτίωση ης  μυϊκής δύναμης, αντοχής στην κόπωση, ανάκτηση από την άσκηση και ως εργοεργική βοήθεια για πολλά χρόνια. Ωστόσο θα πρέπει μεγαλύτερες επιδημιολογικές μελέτες να το επιβεβαιώσουν μελλοντικά.

ΑΣΒΑΓΚΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ

Υπάρχει συσχέτιση του φυτού με τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος σε κλινικές και επιδημιολογικές μελέτες , ώστόσο μεγαλύτερες και καλύτερα σχεδιασμένες μελέτες στο μέλλον θα πρέπει να το επιβεβαιώσουν τα δεδομένα αυτά. 

 ΑΣΒΑΓΚΑΝΤΑ ΚΑΙ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ – ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

Υπάρχει συσχέτιση του φυτού με την  δραστηριότητα των κυττάρων φυσικών δολοφόνων, τα οποία είναι κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος που καταπολεμούν τη μόλυνση και σας βοηθούν να παραμείνετε υγιείς. Υπάρχουν κάποιες ενδείξεις  ότι μειώνει τους δείκτες της φλεγμονής, όπως η C-αντιδρώσα πρωτεΐνη (CRP). Αυτός ο δείκτης συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, όμως θα πρέπει να προσδιοριστεί η δράση αυτή πιό προσεκτικά σε πιό καλά οργανωμένες μελέτες ώστε να καταδειχθεί η δράση αυτή

[Twajj ΗΑ et al, 1989].

Edit Content

Cooley K, Szczurko O, Perri D, Mills EJ, Bernhardt B, Zhou Q, Seely D. Naturopathic care for anxiety: a randomized controlled trial ISRCTN78958974. PLoS One. 2009 Aug 31;4(8):e6628.

Cureus. 2019 Dec; 11(12): e6466.  Published online 2019 Dec 25. doi: 10.7759/cureus.6466

PMCID: PMC6979308  PMID: 32021735

Adaptogenic and Anxiolytic Effects of Ashwagandha Root Extract in Healthy Adults: A Double-blind, Randomized, Placebo-controlled Clinical Study Jaysing Salve,1 Sucheta Pate,2 Khokan Debnath,3 and Deepak Langadecorresponding author4

 

Efficacy and Tolerability of Ashwagandha Root Extract in the Elderly for Improvement of General Well-being and Sleep: A Prospective, Randomized, Double-blind, Placebo-controlled Study.  Kelgane SB, Salve J, Sampara P, Debnath K.

Cureus. 2020 Feb 23;12(2):e7083. doi: 10.7759/cureus.7083.

PMID: 32226684

 

Clinical evaluation of the spermatogenic activity of the root extract of Ashwagandha (Withania somnifera) in oligospermic males: a pilot study. Ambiye VR, Langade D, Dongre S, Aptikar P, Kulkarni M, Dongre A. Evid Based Complement Alternat Med. 2013;2013:6.

Withania somnifera (Ashwagandha), a rejuvenating herbal drug which enhances survival during stress (an adaptogen) Singh N, Nath R, Lata A, Singh SP, Kohli RP, Bhargava KP. Int J Crude Drug Res. 1982;20:29–35

J Ethnopharmacol 2020 Jun 28;256:112769. doi: 10.1016/j.jep.2020.112769. Epub 2020 Mar 30.

Neurodegenerative diseases and Withania somnifera (L.): An update Nawab John Dar 1, MuzamilAhmad 2

 

Efficacy and safety of Ashwagandha (Withania somnifera (L.) Dunal) root extract in improving memory and cognitive functions. Choudhary D, Bhattacharyya S, Bose S. J Dietary Supplements. 2017;14:599–612

Pratte MA, Nanavati KB, Young V, Morley CP. An alternative treatment for anxiety: a systematic review of human trial results reported for the Ayurvedic herb ashwagandha (Withania somnifera). J Altern Complement Med. 2014 Dec;20(12):901-8.

Cureus. 2019 Sep 28;11(9):e5797. doi: 10.7759/cureus.5797.

Efficacy and Safety of Ashwagandha (Withania somnifera) Root Extract in Insomnia and Anxiety: A Double-blind, Randomized, Placebo-controlled Study

Deepak Langade 1, Subodh Kanchi 2, Jaising Salve 3, Khokan Debnath 4, Dhruv Ambegaokar 5

PMID: 31728244 PMCID: PMC6827862 DOI: 10.7759/cureus.5797

 

J Ethnopharmacol  2009 Sep 25;125(3):369-73. doi: 10.1016/j.jep.2009.08.003. Epub 2009 Aug 8.

Withania somnifera root extract improves catecholamines and physiological abnormalities seen in a Parkinson’s disease model mouse   Srinivasagam RajaSankar 1, Thamilarasan Manivasagam, Venkatachalam Sankar, Seppan Prakash, Rathinasamy Muthusamy, Arumugam Krishnamurti, Sankar Surendran

PMID: 19666100 DOI: 10.1016/j.jep.2009.08.003

Indian J Psychol Med. 2012 Jul-Sep; 34(3): 255–262.  doi: 10.4103/0253-7176.106022

PMCID: PMC3573577  PMID: 23439798

A Prospective, Randomized Double-Blind, Placebo-Controlled Study of Safety and Efficacy of a High-Concentration Full-Spectrum Extract of Ashwagandha Root in Reducing Stress and Anxiety in Adults

  1. Chandrasekhar, Jyoti Kapoor, and Sridhar Anishetty1

 

Chandrasekhar et al. A prospective, randomized double-blind, placebo-controlled study of safety and efficacy of a high-concentration full-spectrum extract of ashwagandha root in reducing stress and anxiety in adults. Indian J Psychol Med. 2012;34(3):255-62.

 Provino R. The role of adaptogens in stress management. Aust J Med Herbal. 2010;22:41–9.

Panossian A, Wikman G. Evidence-based efficacy of adaptogens in fatigue, and molecular mechanisms related to their stress-protective activity. Curr Clin Pharmacol. 2009;4:198–219.

An investigation into the stress-relieving and pharmacological actions of an ashwagandha (Withania somnifera) extract

A randomized, double-blind, placebo-controlled study  Lopresti, Adrian L. PhDa,b,∗; Smith, Stephen J. MAa,b; Malvi, Hakeemudin MBBS, MDc; Kodgule, Rahul MBBSd

Medicine: September 2019 – Volume 98 – Issue 37 – p e17186  doi: 10.1097/MD.0000000000017186

Bhattacharya SK, Bhattacharya A, Sairam K, et al. Anxiolytic-antidepressant activity of Withania somnifera glycowithanolides: an experimental study. Phytomedicine 2000;7:463–9.

 

Bhatnagar M, Sharma D, Salvi M. Neuroprotective effects of Withania somnifera dunal: a possible mechanism. Neurochem Res 2009;34:1975–83.

 

Sengupta P, Agarwal A, Pogrebetskaya M, et al. Role of Withania somnifera (Ashwagandha) in the management of male infertility. Reprod Biomed Online 2018;36:311–26.

 

Candelario M, Cuellar E, Reyes-Ruiz JM, et al. Direct evidence for GABAergic activity of Withania somnifera on mammalian ionotropic GABAA and GABArho receptors. J Ethnopharmacol 2015;171:264–72.

 

Randomized Controlled Trial J Altern Complement Med 2018 Mar;24(3):243-248. doi: 10.1089/acm.2017.0183. Epub 2017 Aug 22. PMID: 28829155 DOI: 10.1089/acm.2017.0183

Efficacy and Safety of Ashwagandha Root Extract in Subclinical Hypothyroid Patients: A Double-Blind, Randomized Placebo-Controlled Trial  Ashok Kumar Sharma 1, Indraneel Basu 1, Siddarth Singh 1

 

J Ayurveda Integr Med   Oct-Dec 2014;5(4):241-5. doi: 10.4103/0975-9476.146566.

Subtle changes in thyroid indices during a placebo-controlled study of an extract of Withania somnifera in persons with bipolar disorder   Jessica M Gannon 1, Paige E Forrest 1, K N Roy Chengappa 1

PMID: 25624699 PMCID: PMC4296437 DOI: 10.4103/0975-9476.146566

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25624699/

 

Clinical Trial Indian J Exp Biol   2000 Jun;38(6):607-9.

Hypoglycemic, diuretic and hypocholesterolemic effect of winter cherry (Withania somnifera, Dunal) root

B Andallu 1, B Radhika    PMID: 11116534

 

https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-3-319-59192-6_14

Science of Ashwagandha: Preventive and Therapeutic Potentials pp 283-304| Cite as

Ashwagandha for Brain Health: Experimental Evidence for Its Neuroregenerative Activities

Renu WadhwaRajkumar S. KalraAnupama ChaudharySunil C. KaulEmail author

 

 

Agnihotri AP, Sontakke SD, Thawani VR, Saoji A, Goswami VS (2013) Effects of Withania somnifera in patients of schizophrenia: a randomized, double blind, placebo controlled pilot trial study. Indian J Pharmacol 45:417–418

 

Ahmed ME, Javed H, Khan MM, Vaibhav K, Ahmad A, Khan A, Tabassum R, Islam F, Safhi MM, Islam F (2013) Attenuation of oxidative damage-associated cognitive decline by Withania somnifera in rat model of streptozotocin-induced cognitive impairment. Protoplasma 250:1067–1078

 

Choudhary MI, Nawaz SA, ul-Haq Z, Lodhi MA, Ghayur MN, Jalil S, Riaz N, Yousuf S, Malik A, Gilani AH, ur-Rahman A (2005) Withanolides, a new class of natural cholinesterase inhibitors with calcium antagonistic properties. Biochem Biophys Res Commun 334:276–287

 

Dar PA, Singh LR, Kamal MA, Dar TA (2016) Unique Medicinal Properties of Withania Somnifera: Phytochemical Constituents and Protein Component. Curr Pharm Des 22:535–540

 

Gautam A, Kaul SC, Thakur MK (2015) Alcoholic Extract of Ashwagandha Leaves Protects Against Amnesia by Regulation of Arc Function. Mol Neurobiol 53:1760–1769

 

Jayaprakasam B, Padmanabhan K, Nair MG (2010) Withanamides in Withania somnifera fruit protect PC-12 cells from beta-amyloid responsible for Alzheimer’s disease. Phytother Res 24:859–863

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Οι θέσεις, οι απόψεις και τα συμπεράσματα είναι προιόν εκτεταμένης βιβλιογραφικής έρευνας, στηρίζονται σε δημοσιευμένες μελέτες και άρθρα και σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν, να υποκαταστήσουν ή να αλλοιώσουν ιατρικές γνωματεύσεις και αγωγές.

Προειδοποιήσεις: Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης – Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάσατο μιας ισορροπημένης δίαιτας – Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου – Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας – να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά. Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: 2107793777