loader image
info@full-health.gr
+30 2103222901 / 2108252000

*ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΕΙΤΑΙ.

Astaxanthin 4 mg 90 Softgel Caps

Συμπλήρωμα διατροφής με ΑΣΤΑΞΑΝΘΙΝΗ, ειδικά πατενταρισμένης μορφής

Αριθ.Γνωστ.Ε.Ο.Φ : 91663/18-07-2019( Ο Αριθ.Γνωστ.Ε.Ο.Φ δεν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας)

Η ΑΣΤΑΞΑΝΘΙΝΗ:

Edit Content
Edit Content

Η δέσμευσή μας για ασφάλεια, ποιότητα και περιβάλλον αντιπροσωπεύεται από το Πρόγραμμα επαλήθευσης διατροφικών συστατικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Φαρμακοποιίας (USP), τη συμμόρφωση της FDA Good Manufacturing Practice και τις πρακτικές βιωσιμότητας.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΩΣΗΣ O2B™ ΤΗΣ VALENSA είναι 100% φυσικό, Μη Γενετικά Τροποποιημένο, και έχει σχεδιαστεί για την προστασία ευαίσθητων ελαίων. Ο αναστολέας  υπεροξείδωσης O2B είναι μια συνεργιστική, πατενταρισμένη σύνθεση ισχυρών φυσικών ενώσεων όπως η ασταξανθίνη, τα φαινολικά του ελαιολάδου, αντιοξειδωτικά και φυσικές τοκοφερόλες. Το O2B ™ είναι  ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αναστολή των αντιδράσεων οξειδωσης, φωτοχημικής αλλοίωσης και το τάγγισμα. Τα σκευάσματα O2B  βελτιστοποιούνται και δοκιμάζονται χρησιμοποιώντας το σύστημα μέτρησης οξειδώσεως Rancimat®

Ο αποκλειστής υπεροξείδωσης O2B® παρέχει στο Zanthin® Natural Astaxanthin μια ανώτερη διάρκεια ζωής 4 ετών. Αυτές οι δυνατότητες συνδυάζονται για να κάνουν το Zanthin® της Valensa την καλύτερη ασταξανθίνη στην αγορά.

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ DEEP-EXTRACT™ Η βιομάζα από το φύκι Haematococcus pluvialis καταψύχεται και περαιτέρω επεξεργάζεται ενώ προστατεύεται από το φως. Μόλις εξαχθεί από μικροφύκη, η ασταξανθίνη είναι πολύ ασταθής και πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία αμέσως. Η τεχνολογία DeepExtract™ στην διαδικασία εκχύλισης της ασταξανθίνης από τα μικροάλγη, αποδίδει θεαματικά  περισσότερα μικροθρεπτικά συστατικά από το πρωτογενές υλικό στο τελικό προϊόν. Αυτή η μέθοδος προσφέρει πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα :

Είναι ευέλικτη διαδικασία που επιτρέπει την κλασματοποίηση ποσοτήτων της πρώτης ύλης και την εξαγωγή μεγαλύτερης ποσότητας συγκεκριμένων δραστικών συστατικών από αυτή.

Κατάλληλη διαχείριση της πρώτης ύλης ΣΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ (όχι όπως στις μηχανικές μεθόδους πίεσης και σύνθλιψης), ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΔΙΑΛΥΤΩΝ.

Η εκχύλιση γίνεται ΧΩΡΙΣ ΟΞΥΓΟΝΟ. Αυτό μειώνει την υποβάθμιση των ασταθών ενώσεων, τη χημική μεταβολή των συστατικών και το δυναμικό οξείδωσης. Επιπλέον, η διαδικασία υπερκρίσιμου CO2 προσφέρει  «αποστείρωση» του προϊόντος τελικής επεξεργασίας και της βιομάζας. Και τα δύο αυτά τελικά προϊόντα είναι ανέγγιχτα από χημικούς διαλύτες και παραμένουν  «φυσικά» όπως πριν από την εκχύλιση. Η εκχύλιση αφαιρεί τα υπολείμματα – αφαιρώντας τις ανεπιθύμητες ουσίες.

Edit Content

 Η ασταξανθίνη ανήκει στην οικογένεια των καροτενοειδών και συγγενεύει με τη βήτα-καροτίνη και τη λουτεΐνη. Η πιο πλούσια φυσική πηγή ασταξανθίνης είναι τα θαλάσσια μικροάλγη Haematococcus Pluvialis, αλλά βρίσκεται επίσης σε πολλά θαλασσινά, όπως ο σολομός, οι γαρίδες, ο αστακός και το καβούρι, όπου είναι υπεύθυνη για τη χαρακτηριστική ροζ απόχρωσή τους.  Μελέτες αποδεικνύουν ότι οι αντιοξειδωτικές ικανότητες της ασταξανθίνης ξεπερνούν αυτές των άλλων καροτενοειδών, όπως η βήτα-καροτίνη, το λυκοπένιο  η λουτεΐνη, καθώς και η βιταμίνη Ε. 

Η ασταξανθίνη, πέρα από την υψηλότατη αντιοξειδωτική της δράση (υπερπολλαπλάσια ακόμη και των βιταμινών Ε C,) έχει την ικανότητα να ανακυκλώνει άλλα αντιοξειδωτικά, όπως τις βιταμίνες C και Ε, τη λουτεΐνη, τη βήτα καροτίνη και τη γλουταθειόνη και να ενισχύει τη δράση τους.

Η ασταξανθίνη προέρχεται από τα μικροφύκη Haematococcus pluvialis που αυτοφύονται σε ένα απομακρυσμένο, παρθένο περιβάλλον της Χιλής

Η λήψη της ασταξανθίνης συμπληρωματικά έχει συσχετιστεί με την αντιμετώπιση του οξειδωτικού στρές, μείωση της προκλινικής φλεγμονής κύριως σε υπέρβαρα άτομα, υποστηρίζει την υγεία των οφθαλμών και συμβάλλει στην υγεία του δέρματος.

 

Edit Content
Edit Content

ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Σταθεροποιημένο εκχύλισμα 60% ασταξανθίνης ΖΑΝΤΗΙΝ® που αποδίδει 4 mg καθαρής ασταξανθίνης ανά κάψουλα

ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΜΕΙΓΜΑ O2B™ της Valensa [ ελαιόλαδο, τροποποιημένο άμυλο καλαμποκιού ΝΟΝ GMO, φιλτραρισμένο νερό, φυσική τοκοφερόλη, εκχύλισμα μπαχαρικών και βοτάνων],υλικό κάψουλας [φυτική γλυκερίνη]

Edit Content

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: λαμβάνετε 1 κάψουλα την ημέρα μαζί με ένα γεύμα

ΧΩΡΙΣ: τεχνητά χρώματα, αρώματα, συντηρητικά, μαγιά και γενετικά τροποποιημένα συστατικά.

Edit Content
Edit Content

Biosci Biotechnol Biochem, 2009; 73: 1928–32).

J Agric Food Chem, 2000, 48: 1150-4

Pharmacol Biochem Behav, 2011 May 17

BrJNutr, 2011; Jan 31: 1-9).

J Clin Nutr Biochem, 2009; 44: 280-4

Med ConsultN Rem, 2009; 46: 89-93

Ophthalmology, 2008; 115: 324–33.e2

Exp Dermatol, 2009; 18: 222 έως 31

J Dermatol Sci, 2010; 58: 136-42

Asian J Androl, 2005;7:257-62

Modulation of UVA light-induced oxidative stress by beta-carotene, lutein and astaxanthin in cultured fibroblasts. J Dermatol Sci. 1998 Mar;16(3):226-30.

Modulatory effects of an algal extract containing astaxanthin on UVA-irradiated cells in culture. J Dermatol Sci. 2002 Oct;30(1):73-84.

Astaxanthin attenuates the UVA-induced up-regulation of matrix-metalloproteinase-1 and skin fibroblast elastase in human dermal fibroblasts. J Dermatol Sci. 2010 May;58(2):136-42.

The Protective Role of Astaxanthin for UV-Induced Skin Deterioration in Healthy People—A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Trial
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6073124/

J Med Food. 2014 Jul;17(7):810-6. doi: 10.1089/jmf.2013.3060. Epub 2014 Jun 23.
Supplementating with dietary astaxanthin combined with collagen hydrolysate improves facial elasticity and decreases matrix metalloproteinase-1 and -12 expression: a comparative study with placebo.
Yoon HS1, Cho HH, Cho S, Lee SR, Shin MH, Chung JH.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24955642
The Protective Role of Astaxanthin for UV-Induced Skin Deterioration in Healthy People—A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Trial

https://www.researchgate.net/publication/325976376_The_Protective_Role_of_Astaxanthin_for_UV-Induced_Skin_Deterioration

Modulatory effects of an algal extract containing astaxanthin on UVA-irradiated cells in culture. J Dermatol Sci. 2002 Oct;30(1):73-84.

Astaxanthin attenuates the UVA-induced up-regulation of matrix-metalloproteinase-1 and skin fibroblast elastase in human dermal fibroblasts. J Dermatol Sci. 2010 May;58(2):136-42.

The Protective Role of Astaxanthin for UV-Induced Skin Deterioration in Healthy People—A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Trialhttps://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6073124/

Cosmetic benefits of astaxanthin on humans subjects*Kumi Tominaga, Nobuko Hongo, Mariko Karato and Eiji Yamashita*
Fuji Chemical Industry Co. Ltd., Kamiichi, Toyama, Japan Vol. 59, No 1/2012  43

On the Neuroprotective Role of Astaxanthin:
Christian Galasso 1, Ida Orefice 1, Paola Pellone 1, Paola Cirino 2 ID , Roberta Miele 1,  Adrianna Ianora 1, Christophe Brunet 1,* and Clementina Sansone 1,*

Misawa, N. Pathway engineering of plants toward astaxanthin production. Plant Biotechnol. 2009, 26, 93–99.

Berthon, J.Y.; Nachat-Kappes, R.; Bey, M.; Cadoret, J.P.; Renimel, I.; Filaire, E. Marine algae as attractive source to skin care. Free Radic. Res. 2017, 51, 555–567.

Grimmig, B.; Kim, S.H.; Nash, K.; Bickford, P.C.; Douglas Shytle, R. Neuroprotective mechanisms of astaxanthin: A potential therapeutic role in preserving cognitive function in age and neurodegeneration.
GeroScience 2017, 39, 19–32

Galasso, C.; Corinaldesi, C.; Sansone, C. Carotenoids from marine organisms: Biological functions and industrial applications. Antioxidants 2017, 6, 96.

Yuan, J.P.; Peng, J.; Yin, K.; Wang, J.H. Potential health-promoting effects of astaxanthin: A high-value carotenoid mostly from microalgae. Mol. Nutr. Food Res. 2011, 55, 150–165

Cho, K.S.; Shin, M.; Kim, S.; Lee, S.B. Recent advances in studies on the therapeutic potential of dietary  carotenoids in neurodegenerative diseases. Oxid. Med. Cell. Longev. 2018, 4120458.

Yook, J.S.; Okamoto, M.; Rakwal, R.; Shibato, J.; Lee, M.C.; Matsui, T.; Chang, H.; Cho, J.Y.;  Soya, H.   Astaxanthin supplementation enhances adult hippocampal neurogenesis and spatial memory in mice.  Mol. Nutr. Food Res. 2016, 60, 589–599.

Barnham, K.J.; Masters, C.L.; Bush, A.I. Neurodegenerative diseases and oxidative stress. Nat. Rev. Drug Discov. 2004, 3, 205–214.

Hardy, J.; Selkoe, D.J. The amyloid hypothesis of Alzheimer’s disease: Progress and problems on the road to  therapeutics. Science 2002, 297, 353–356.

Lin, M.T.; Beal, M.F. Mitochondrial dysfunction and oxidative stress in neurodegenerative diseases. Nature  2006, 443, 787–795.

Zhou, X.; Zhang, F.; Hu, X.; Chen, J.; Wen, X.; Sun, Y.; Liu, Y.; Tang, R.; Zheng, K.; Song, Y. Inhibition of inflammation by astaxanthin alleviates cognition deficits in diabetic mice. Physiol. Behav. 2015, 151, 412z420

Ikeda, Y.; Tsuji, S.; Satoh, A.; Ishikura, M.; Shirasawa, T.; Shimizu, T. Protective effects of astaxanthin on  6-hydroxydopamine-induced apoptosis in human neuroblastoma SH-SY5Y cells. J. Neurochem. 2008, 107,  1730–1740.

Ye, Q.; Huang, B.; Zhang, X.; Zhu, Y.; Chen, X. Astaxanthin protects against MPP+-induced oxidative stress  in PC12 cells via the HO-1/NOX2 axis. BMC Neurosci. 2012, 13, 156

Ye, Q.; Zhang, X.; Huang, B.; Zhu, Y.; Chen, X. Astaxanthin suppresses MPP+-induced oxidative damage in  PC12 cells through a Sp1/NR1 signaling pathway. Mar. Drugs 2013, 11, 1019–1034.

Wu, W.; Wang, X.; Xiang, Q.; Meng, X.; Peng, Y.; Du, N.; Liu, Z.; Sun, Q.; Wang, C.; Liu, X. Astaxanthin alleviates brain aging in rats by attenuating oxidative stress and increasing BDNF levels. Food Funct. 2014, 5,  158–166.

El-Agamy, S.A.; Abdel-Aziz, A.K.; Wahdan, S.; Esmat, A.; Azab, S. Astaxanthin ameliorates doxorubicin-induced cognitive impairment (chemobrain) in experimental rat model: impact on oxidative, inflammatory, and apoptotic machineries. Mol. Neurobiol. 2018, 55, 5727–5740

Nakagawa, K.; Kiko, T.; Miyazawa, T.; Kimura, G.C.F.; Satoh, A.; Miyazawa, T. Antioxidant effect ofastaxanthin on phospholipid peroxidation in human erythrocytes. Br. J. Nutr. 2011, 105, 1563–1571. 

Ohgami, K.; Shiratori, K.; Kotake, S.; Nishida, T.; Mizuki, N.; Yazawa, K.; Ohno, S. Effects of astaxanthin on lipopolysaccharide-induced inflammation in vitro and in vivo. Investig. Ophthalmol. Vis. Sci. 2003, 44,  2694–2701.

Solomonov, Y.; Hadad, N.; Levy, R. The combined anti-inflammatory effect of astaxanthin, Lyc-O-Mato and Carnosic acid in vitro and in vivo in a mouse model of peritonitis. J. Nutr. Food Sci. 2018, 8, 1.

Haider, S.; Saleem, S.; Perveen, T.; Tabassum, S.; Batool, Z.; Sadir, S.; Liaquat, L.; Madiha, S. Age-related learning and memory deficits in rats: role of altered brain neurotransmitters, acetylcholinesterase activity and changes in antioxidant defense system. Age 2014, 36, 1291–1302.

Al-Amin, M.M.; Akhter, S.; Hasan, A.T.; Alam, T.; Hasan, S.N.; Saifullah, A.; Shohel, M. The antioxidant  effect of astaxanthin is higher in young mice than aged: A region specific study on brain. Metab. Brain. Dis.  2015, 30, 1237–1246.

Chang, C.H.; Chen, C.Y.; Chiou, J.Y.; Peng, R.Y.; Peng, C.H. Astaxanthin secured apoptotic death of PC12 cells induced by -amyloid peptide 25–35: Its molecular action targets. J. Med. Food 2010, 13, 548–556.

Xue, Y.; Qu, Z.; Fu, J.; Zhen, J.;Wang,W.; Cai, Y.;Wang,W. The protective effect of astaxanthin on learning and memory deficits and oxidative stress in a mouse model of repeated cerebral ischemia/reperfusion. Brain Res. Bull. 2017, 131, 221–228.

Che, H.; Li, Q.; Zhang, T.; Wang, D.; Yang, L.; Xu, J.; Yanagita, T.; Xue, C.; Chang, Y.; Wang, Y. The effects of astaxanthin and docosahexaenoic acid-acylated astaxanthin on Alzheimer’s disease in APP/PS1 double transgenic mice. J. Agric. Food Chem. 2018, 66, 4948–4957

Katagiri, M.; Satoh, A.; Tsuji, S.; Shirasawa, T. Effects of astaxanthin-rich Haematococcus pluvialis extract on cognitive function: A randomised, double-blind, placebo-controlled study. J. Clin. Biochem. Nutr. 2012, 51, 102–107.

Wu, H.; Niu, H.; Shao, A.; Wu, C.; Dixon, B.J.; Zhang, J.; Yang, S.; Wang, Y. Astaxanthin as a potential neuroprotective agent for neurological diseases. Mar Drugs 2015, 13, 5750–5766

Zhang, X.S.; Zhang, X.;Wu, Q.; Li, W.; Wang, C.X.; Xie, G.B.; Zhou, X.M.; Shi, J.X.; Zhou, M.L. Astaxanthin offers neuroprotection and reduces neuroinflammation in experimental subarachnoid haemorrhage.  J. Surg. Res. 2014, 192, 206–213.

Yeh, P.T.; Huang, H.W.; Yang, C.M.; Yang, W.S.; Yang, C.H. Astaxanthin inhibits expression of retinal oxidative stress and inflammatory mediators in streptozotocin induced diabetic rats. PLoS One 2016, 11, e0146438.

Zhou, X.Y.; Zhang, F.; Hu, X.T.; Chen, J.; Tang, R.X.; Zheng, K.Y.; Song, Y.J. Depression can be prevented by   astaxanthin through inhibition of hippocampal inflammation in diabetic mice. Brain Res. 2017, 1657, 262–268. 

Shen, M.; Chen, K.; Lu, J.; Cheng, P.; Xu, L.; Dai, W.; Wang, F.; He, L.; Zhang, Y.; Chengfen, W.; et al. Protective effect of astaxanthin on liver fibrosis through modulation of TGF-b1 expression and autophagy.  Mediators Inflamm. 2014, 954502.

Li, J.; Wang, F.; Xia, Y.; Dai, W.; Chen, K.; Li, S.; Liu, T.; Zheng, Y.; Wang, J.; Lu, W.; et al. Astaxanthin pretreatment attenuates hepatic ischemia reperfusion-induced apoptosis and autophagy via the ROS/MAPK pathway in mice. Mar. Drugs 2015, 13, 3368–3387. [CrossRef] [PubMed]

Lee, D.H.; Kim, C.S.; Lee, Y.J. Astaxanthin protects against MPTP/MPP+-induced mitochondrial dysfunction and ROS production in vivo and in vitro. Food Chem. Toxicol. 2011, 49, 271–280.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Οι θέσεις, οι απόψεις και τα συμπεράσματα είναι προιόν εκτεταμένης βιβλιογραφικής έρευνας, στηρίζονται σε δημοσιευμένες μελέτες και άρθρα και σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν, να υποκαταστήσουν ή να αλλοιώσουν ιατρικές γνωματεύσεις και αγωγές.

Προειδοποιήσεις: Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης – Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάσατο μιας ισορροπημένης δίαιτας – Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου – Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας – να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά. Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: 2107793777