loader image
Edit
Edit

Η δέσμευσή μας για ασφάλεια, ποιότητα και περιβάλλον αντιπροσωπεύεται από το Πρόγραμμα επαλήθευσης διατροφικών συστατικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Φαρμακοποιίας (USP), τη συμμόρφωση της FDA Good Manufacturing Practice και τις πρακτικές βιωσιμότητας.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΥΠΕΡΟΞΕΙΔΩΣΗΣ O2B™ ΤΗΣ VALENSA είναι 100% φυσικό, Μη Γενετικά Τροποποιημένο, και έχει σχεδιαστεί για την προστασία ευαίσθητων ελαίων. Ο αναστολέας  υπεροξείδωσης O2B είναι μια συνεργιστική, πατενταρισμένη σύνθεση ισχυρών φυσικών ενώσεων όπως η ασταξανθίνη, τα φαινολικά του ελαιολάδου, αντιοξειδωτικά και φυσικές τοκοφερόλες. Το O2B ™ είναι  ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αναστολή των αντιδράσεων οξειδωσης, φωτοχημικής αλλοίωσης και το τάγγισμα. Τα σκευάσματα O2B  βελτιστοποιούνται και δοκιμάζονται χρησιμοποιώντας το σύστημα μέτρησης οξειδώσεως Rancimat®

Ο αποκλειστής υπεροξείδωσης O2B® παρέχει στο Zanthin® Natural Astaxanthin μια ανώτερη διάρκεια ζωής 4 ετών. Αυτές οι δυνατότητες συνδυάζονται για να κάνουν το Zanthin® της Valensa την καλύτερη ασταξανθίνη στην αγορά.

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ DEEP-EXTRACT™ Η βιομάζα από το φύκι Haematococcus pluvialis καταψύχεται και περαιτέρω επεξεργάζεται ενώ προστατεύεται από το φως. Μόλις εξαχθεί από μικροφύκη, η ασταξανθίνη είναι πολύ ασταθής και πρέπει να υποβληθεί σε επεξεργασία αμέσως. Η τεχνολογία DeepExtract™ στην διαδικασία εκχύλισης της ασταξανθίνης από τα μικροάλγη, αποδίδει θεαματικά  περισσότερα μικροθρεπτικά συστατικά από το πρωτογενές υλικό στο τελικό προϊόν. Αυτή η μέθοδος προσφέρει πολύ μεγάλα πλεονεκτήματα :

Είναι ευέλικτη διαδικασία που επιτρέπει την κλασματοποίηση ποσοτήτων της πρώτης ύλης και την εξαγωγή μεγαλύτερης ποσότητας συγκεκριμένων δραστικών συστατικών από αυτή.

Κατάλληλη διαχείριση της πρώτης ύλης ΣΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ (όχι όπως στις μηχανικές μεθόδους πίεσης και σύνθλιψης), ΧΩΡΙΣ ΧΡΗΣΗ ΧΗΜΙΚΩΝ ΔΙΑΛΥΤΩΝ.

Η εκχύλιση γίνεται ΧΩΡΙΣ ΟΞΥΓΟΝΟ. Αυτό μειώνει την υποβάθμιση των ασταθών ενώσεων, τη χημική μεταβολή των συστατικών και το δυναμικό οξείδωσης. Επιπλέον, η διαδικασία υπερκρίσιμου CO2 προσφέρει  «αποστείρωση» του προϊόντος τελικής επεξεργασίας και της βιομάζας. Και τα δύο αυτά τελικά προϊόντα είναι ανέγγιχτα από χημικούς διαλύτες και παραμένουν  «φυσικά» όπως πριν από την εκχύλιση. Η εκχύλιση αφαιρεί τα υπολείμματα – αφαιρώντας τις ανεπιθύμητες ουσίες.

Edit

 Η ασταξανθίνη ανήκει στην οικογένεια των καροτενοειδών και συγγενεύει με τη βήτα-καροτίνη και τη λουτεΐνη. Η πιο πλούσια φυσική πηγή ασταξανθίνης είναι τα θαλάσσια μικροάλγη Haematococcus Pluvialis, αλλά βρίσκεται επίσης σε πολλά θαλασσινά, όπως ο σολομός, οι γαρίδες, ο αστακός και το καβούρι, όπου είναι υπεύθυνη για τη χαρακτηριστική ροζ απόχρωσή τους.  Μελέτες αποδεικνύουν ότι οι αντιοξειδωτικές ικανότητες της ασταξανθίνης ξεπερνούν αυτές των άλλων καροτενοειδών, όπως η βήτα-καροτίνη, το λυκοπένιο  η λουτεΐνη, καθώς και η βιταμίνη Ε. 

Η ασταξανθίνη, πέρα από την υψηλότατη αντιοξειδωτική  δράση (υπερπολλαπλάσια ακόμη και των βιταμινών Ε C,) έχει την ικανότητα να ανακυκλώνει άλλα αντιοξειδωτικά, όπως τις βιταμίνες C και Ε, τη λουτεΐνη, τη βήτα καροτίνη και τη γλουταθειόνη και να ενισχύει τη δράση τους.

Edit
Edit

ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Σταθεροποιημένο εκχύλισμα 60% ασταξανθίνης ΖΑΝΤΗΙΝ® που αποδίδει 4 mg καθαρής ασταξανθίνης ανά κάψουλα.

ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΜΕΙΓΜΑ O2B™ της Valensa [ελαιόλαδο, τροποποιημένο άμυλο καλαμποκιού ΝΟΝ GMO, καραγενάνη, φιλτραρισμένο νερό, φυσική τοκοφερόλη, εκχύλισμα μπαχαρικών και βοτάνων]. Υλικό κάψουλας [φυτική γλυκερίνη].

Edit

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: Λαμβάνετε 1 κάψουλα την ημέρα μαζί με γεύμα.

ΧΩΡΙΣ: τεχνητά χρώματα, αρώματα, συντηρητικά, μαγιά και γενετικά τροποποιημένα συστατικά.

Edit

Η ασταξανθίνη βάσει βιβλιογραφικών αναφορών :

 ΑΣΤΑΞΑΝΘΙΝΗ ΛΙΠΙΔΑΙΜΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΗ ΥΓΕΙΑ

Μάλιστα, έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Bioscience, Biotechnology and Biochemistry”, έδειξε ότι η χορήγηση ασταξανθίνης σε παχύσαρκα άτομα που ακολουθούσαν πρόγραμμα αδυνατίσματος, συνέβαλε στην περαιτέρω μείωση του βάρους (15% επιπλέον), του λιπώδους ιστού (34% επιπλέον), των ηπατικών τριγλυκεριδίων (58% επιπλέον), των πλασματικών τριγλυκεριδίων και της ολικής χοληστερόλης. Η ασταξανθίνη φαίνεται να είναι σε θέση να βελτιώσει πολλές παραμέτρους που θα μπορούσαν να είναι επωφελείς για τις καρδιακές παθήσεις. Σε δόσεις  έως 8 mg ημερησίως, μπορεί να μειώσει την οξείδωση της LDL χοληστερόλης και να την αποτρέψει από το να  φράξει τα αγγεία  Ακόμη, η ασταξανθίνη έχει την ιδιότητα να μειώνει την C-αντιδρώσα πρωτεΐνη, που είναι σημαντικός δείκτης φλεγμονής, και να μειώνει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων

ΑΣΤΑΞΑΝΘΙΝΗ ΚΑΙ  ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΑΔΕΝΑ

Σε επίπεδο προκλινικών μελετών και σε ότι αφορά τον μηχανισμό δράσης, η ασταξανθίνη αναστέλλει το ένζυμο 5-α-ρεδουκτάση από το οποίο συντίθεται η διυδροτεστοστερόνη από την τεστοστερόνη. Ενισχύει την κινητικότητα του σπέρματος ενώ κάποιες πρώτες κλινικές δοκιμές έχουν δώσει ενθαρρυντικά αποτελέσματα σχετικά με την δράση της στην ανδρική υπογονιμότητα.

ΑΣΤΑΞΑΝΘΙΝΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Σε επίπεδο προκλινικών μελετών, η  ασταξανθίνη μπορεί να μειώσει τη συσσώρευση των ενώσεων που ονομάζονται «φωσφολιπιδικά υδροϋπεροξείδια» (PLOOH), που είναι γνωστό ότι συσσωρεύονται ανώμαλα στα ερυθρά αιμοσφαίρια ατόμων με άνοια .Η ασταξανθίνη βοηθά στη διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου, χάρη στις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές της ιδιότητες. Η τρέχουσα βιβλιογραφική ανασκόπηση σε επίπεδο μηχανισμού προσδίδει νευροπροστατευτικές ιδιότητες στην ασταξανθίνη συμπεριλαμβανομένων των αντιφλεγμονωδών, αντι-αποπτωτικών και αντιοξειδωτικών επιδράσεων που αυτή έχει  καθώς και τη δυνατότητα προώθησης ή διατήρησης της νευρικής πλαστικότητας. Αυτοί οι αναδυόμενοι μηχανισμοί εδραιώνουν την ασταξανθίνη ως έναν ελπιδοφόρο παράγοντα για κάθε εγκεφαλική νευροεκφυλιστική ασθένεια. Υπάρχει σημαντική υποστήριξη ότι μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα ή να προωθήσει τη δραστηριότητα ενδογενών αντιοξειδωτικών ενζύμων περιλαμβανομένης της δισμουτάσης υπεροξειδίου και της καταλάσης. Η παρατήρηση αυτή σχετίζεται με τον νευροεκφυλισμό και την προστασία της γνωστικής λειτουργίας με την ηλικία, καθώς παρατηρείται ότι η αποτελεσματικότητα αυτών των μορίων μειώνεται με την ηλικία Αυξημένο οξειδωτικό στρες, φλεγμονή και μειωμένη νευρογένεση είναι όλα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της φυσιολογικής γήρανσης και των νευροεκφυλιστικών ασθενειών. Εκτός από την πολύ γνωστή αντιοξειδωτική δράση, η ασταξανθίνη προσφέρει νευροπροστασία έναντι της φυσιολογικής γήρανσης και του νευροεκφυλισμού, προάγοντας την νευρογένεση, βελτιώνοντας έτσι τις γνωστικές λειτουργίες.

ΑΣΤΑΞΑΝΘΙΝΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Η ασταξανθίνη σύμφωνα με πολλαπλές μελέτες απέδειξε ότι  μειώνει την υπέρχρωση, τον σχηματισμό ρυτίδων και τον ρυθμό  διάσπασης του κολλαγόνου. Παράλληλα με όλα αυτά, η χορήγηση ασταξανθίνης βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος και την περιεκτικότητα των δερματικών κυττάρων σε υγρασία. Όλα αυτά  έχουν  σαν αποτέλεσμα πιο υγιές δέρμα, σφριγηλό, νεανικό, με λιγότερες ρυτίδες.

ΑΣΤΑΞΑΝΘΙΝΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΙΩΔΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

Αρκετές προκλινικές μελέτες δείχνουν ότι η ασταξανθίνη προσφέρει φυσική προστασία από τις επιβλαβείς υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου (UV), που είναι η νούμερο ένα αιτία της πρόωρης γήρανσης του δέρματος. Μια μελέτη έδειξε ότι η ασταξανθίνη επιβραδύνει την παραγωγή του ενζύμου κολλαγόνου ΜΜΡ-1 και του ενζύμου ινοβλαστών του δέρματος ελαστάση (SFE) που διεγείρονται από την έκθεση στην ακτινοβολία UVA. Δεδομένου ότι αυτά τα ένζυμα διασπούν το κολλαγόνο του δέρματος, τις ίνες ελαστίνης και τον συνδετικό ιστό, οι ερευνητές υπέθεσαν ότι η ασταξανθίνη μπορεί να προσφέρει σημαντική προστασία ενάντια στη χαλάρωση του δέρματος και τις ρυτίδες που προκαλούνται από την φωτογήρανση και την οξείδωση.

 ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΤΑΞΑΝΘΙΝΗΣ

ΑΣΤΑΞΑΝΘΙΝΗ ΚΑΙ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ Σε επίπεδο προκλινικών μελετών και μηχανισμού δράσης, η  Astaxanthin έχει δείξει ότι μπορεί να επηρεάσει βασικούς βιοδείκτες που σχετίζονται τόσο με την έμφυτη όσο και με την προσαρμοστική ανοσοαπόκριση. Αυτή η ανοσορρυθμιστική δραστηριότητα περιλαμβάνει τον πολλαπλασιασμό των Τ-κυττάρων, των Β-κυττάρων, των φυσικών φονικών κυττάρων (NK κύτταρα), καθώς και την παρέμβαση στην υπερπαραγωγή δυνητικά επιβλαβών κυτοκινών. Αυτή η ανοσοποιητική δραστηριότητα είναι ιδιαίτερα σημαντική στη φυσική απόδοση και ανάκαμψη. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η επίλυση της ανοσοποιητικής δραστηριότητας είναι τόσο σημαντικό μέρος της συνολικής υγείας, το Zanthin® Natural Astaxanthin είναι μια φυσική εφαρμογή

ΑΣΤΑΞΑΝΘΙΝΗ ΚΑΙ ΥΓΙΗ ΟΡΑΣΗ Εχει συσχετιστεί ώς οφέλιμο θρεπτικό συστατικο στις εκφυλιστικές ασθένειες του ματιού, βελτιώνοντας  τη ροή του αίματος  στα τριχοειδή και μειώνοντας τις ελεύθερες ρίζες στο περιβάλλον του ματιού. Εχει συσχετιστεί ως οφέλιμο θρεπτικό συστατικό στην διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας, την καταπόνηση των ματιών και την κόπωση. Η ασταξανθίνη διασχίζει εύκολα τους ιστούς του οφθαλμού και ασκεί τα αποτελέσματά της με ασφάλεια και με μεγαλύτερη ισχύ από οποιοδήποτε άλλο καροτενοειδές. Συνεπώς σε επίπεδο μηχανισμού η ασταξανθίνη μπορεί να φανεί υποστηρικτική στην προστασία των ματιών από:

  • Καταρράκτη
  • Ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας
  • Γλαύκωμα
  • Φλεγμονώδεις παθήσεις των ματιών
  • Διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια

ΑΣΤΑΞΑΝΘΙΝΗ ΚΑΙ  ΑΚΟΗ  Σε επίπεδο μηχανισμου η ασταξανθίνη μπορεί να ωφελήσει την ακοή, αυξάνοντας τα επίπεδα νευροτροφίνης-3 (ΝΤ3), που είναι μια πρωτεΐνη που παίζει ρόλο στην επικοινωνία μεταξύ αυτιών και εγκεφάλου.

ΑΣΤΑΞΑΝΘΙΝΗ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΣΕΩΝ Οι ισχυρές αντιοξειδωτικές ικανότητες της ασταξανθίνης είναι αρκετά χρήσιμες για τη διατήρηση της καλής υγείας των αρθρώσεων και την ανακούφιση της δυσφορίας των αρθρώσεων. Είναι πολύ γνωστό ότι τα είδη αντιδραστικού οξυγόνου μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή στους ανθρώπινους ιστούς. Τα είδη αντιδραστικού οξυγόνου είναι απαραίτητο μέρος της ανθρώπινης βιολογίας, αλλά συχνά υπάρχει πάρα πολύ, το οποίο καθίσταται επιβλαβές. Το Astaxanthin λειτουργεί για την εξουδετέρωση του υπερβολικού αντιδραστικού οξυγόνου (ROS), του μηχανισμού με τον οποίο το Zanthin® Natural Astaxanthin καταπολεμά τη φλεγμονή.

ΑΣΤΑΞΑΝΘΙΝΗ ΚΑΙ ΑΝΤΡΙΚΗ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑ Σε μία διπλή-τυφλή τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη δοκιμή, σε 30 άντρες με προβλήματα υπογονιμότητας δόθηκαν, είτε 16mg/μέρα ασταξανθίνη είτε εικονικό φάρμακο (placebo) για τρεις μήνες. Στο τέλος της μελέτης, η ποιότητα του σπέρματος βελτιώθηκε στην ομάδα που λάμβανε ασταξανθίνη, αλλά όχι στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου. Επιπλέον, περισσότερες από τις μισές σύντροφοι των αντρών από την ομάδα της ασταξανθίνης, έμειναν έγκυες κατά τη διάρκεια της δοκιμής, ενώ μόνο το 10 τοις εκατό από την ομάδα του εικονικού φαρμάκου κατέληξε σε εγκυμοσύνη. Asian J Androl, 2005;7:257-62

Edit

Biosci Biotechnol Biochem, 2009; 73: 1928–32).

J Agric Food Chem, 2000, 48: 1150-4

Pharmacol Biochem Behav, 2011 May 17

BrJNutr, 2011; Jan 31: 1-9).

J Clin Nutr Biochem, 2009; 44: 280-4

Med ConsultN Rem, 2009; 46: 89-93

Ophthalmology, 2008; 115: 324–33.e2

Exp Dermatol, 2009; 18: 222 έως 31

J Dermatol Sci, 2010; 58: 136-42

Asian J Androl, 2005;7:257-62

Modulation of UVA light-induced oxidative stress by beta-carotene, lutein and astaxanthin in cultured fibroblasts. J Dermatol Sci. 1998 Mar;16(3):226-30.

Modulatory effects of an algal extract containing astaxanthin on UVA-irradiated cells in culture. J Dermatol Sci. 2002 Oct;30(1):73-84.

Astaxanthin attenuates the UVA-induced up-regulation of matrix-metalloproteinase-1 and skin fibroblast elastase in human dermal fibroblasts. J Dermatol Sci. 2010 May;58(2):136-42.

The Protective Role of Astaxanthin for UV-Induced Skin Deterioration in Healthy People—A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Trial
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6073124/

J Med Food. 2014 Jul;17(7):810-6. doi: 10.1089/jmf.2013.3060. Epub 2014 Jun 23.
Supplementating with dietary astaxanthin combined with collagen hydrolysate improves facial elasticity and decreases matrix metalloproteinase-1 and -12 expression: a comparative study with placebo.
Yoon HS1, Cho HH, Cho S, Lee SR, Shin MH, Chung JH.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24955642
The Protective Role of Astaxanthin for UV-Induced Skin Deterioration in Healthy People—A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Trial

https://www.researchgate.net/publication/325976376_The_Protective_Role_of_Astaxanthin_for_UV-Induced_Skin_Deterioration

Modulatory effects of an algal extract containing astaxanthin on UVA-irradiated cells in culture. J Dermatol Sci. 2002 Oct;30(1):73-84.

Astaxanthin attenuates the UVA-induced up-regulation of matrix-metalloproteinase-1 and skin fibroblast elastase in human dermal fibroblasts. J Dermatol Sci. 2010 May;58(2):136-42.

The Protective Role of Astaxanthin for UV-Induced Skin Deterioration in Healthy People—A Randomized, Double-Blind, Placebo-Controlled Trialhttps://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6073124/

Cosmetic benefits of astaxanthin on humans subjects*Kumi Tominaga, Nobuko Hongo, Mariko Karato and Eiji Yamashita*
Fuji Chemical Industry Co. Ltd., Kamiichi, Toyama, Japan Vol. 59, No 1/2012  43

On the Neuroprotective Role of Astaxanthin:
Christian Galasso 1, Ida Orefice 1, Paola Pellone 1, Paola Cirino 2 ID , Roberta Miele 1,  Adrianna Ianora 1, Christophe Brunet 1,* and Clementina Sansone 1,*

Misawa, N. Pathway engineering of plants toward astaxanthin production. Plant Biotechnol. 2009, 26, 93–99.

Berthon, J.Y.; Nachat-Kappes, R.; Bey, M.; Cadoret, J.P.; Renimel, I.; Filaire, E. Marine algae as attractive source to skin care. Free Radic. Res. 2017, 51, 555–567.

Grimmig, B.; Kim, S.H.; Nash, K.; Bickford, P.C.; Douglas Shytle, R. Neuroprotective mechanisms of astaxanthin: A potential therapeutic role in preserving cognitive function in age and neurodegeneration.
GeroScience 2017, 39, 19–32

Galasso, C.; Corinaldesi, C.; Sansone, C. Carotenoids from marine organisms: Biological functions and industrial applications. Antioxidants 2017, 6, 96.

Yuan, J.P.; Peng, J.; Yin, K.; Wang, J.H. Potential health-promoting effects of astaxanthin: A high-value carotenoid mostly from microalgae. Mol. Nutr. Food Res. 2011, 55, 150–165

Cho, K.S.; Shin, M.; Kim, S.; Lee, S.B. Recent advances in studies on the therapeutic potential of dietary  carotenoids in neurodegenerative diseases. Oxid. Med. Cell. Longev. 2018, 4120458.

Yook, J.S.; Okamoto, M.; Rakwal, R.; Shibato, J.; Lee, M.C.; Matsui, T.; Chang, H.; Cho, J.Y.;  Soya, H.   Astaxanthin supplementation enhances adult hippocampal neurogenesis and spatial memory in mice.  Mol. Nutr. Food Res. 2016, 60, 589–599.

Barnham, K.J.; Masters, C.L.; Bush, A.I. Neurodegenerative diseases and oxidative stress. Nat. Rev. Drug Discov. 2004, 3, 205–214.

Hardy, J.; Selkoe, D.J. The amyloid hypothesis of Alzheimer’s disease: Progress and problems on the road to  therapeutics. Science 2002, 297, 353–356.

Lin, M.T.; Beal, M.F. Mitochondrial dysfunction and oxidative stress in neurodegenerative diseases. Nature  2006, 443, 787–795.

Zhou, X.; Zhang, F.; Hu, X.; Chen, J.; Wen, X.; Sun, Y.; Liu, Y.; Tang, R.; Zheng, K.; Song, Y. Inhibition of inflammation by astaxanthin alleviates cognition deficits in diabetic mice. Physiol. Behav. 2015, 151, 412z420

Ikeda, Y.; Tsuji, S.; Satoh, A.; Ishikura, M.; Shirasawa, T.; Shimizu, T. Protective effects of astaxanthin on  6-hydroxydopamine-induced apoptosis in human neuroblastoma SH-SY5Y cells. J. Neurochem. 2008, 107,  1730–1740.

Ye, Q.; Huang, B.; Zhang, X.; Zhu, Y.; Chen, X. Astaxanthin protects against MPP+-induced oxidative stress  in PC12 cells via the HO-1/NOX2 axis. BMC Neurosci. 2012, 13, 156

Ye, Q.; Zhang, X.; Huang, B.; Zhu, Y.; Chen, X. Astaxanthin suppresses MPP+-induced oxidative damage in  PC12 cells through a Sp1/NR1 signaling pathway. Mar. Drugs 2013, 11, 1019–1034.

Wu, W.; Wang, X.; Xiang, Q.; Meng, X.; Peng, Y.; Du, N.; Liu, Z.; Sun, Q.; Wang, C.; Liu, X. Astaxanthin alleviates brain aging in rats by attenuating oxidative stress and increasing BDNF levels. Food Funct. 2014, 5,  158–166.

El-Agamy, S.A.; Abdel-Aziz, A.K.; Wahdan, S.; Esmat, A.; Azab, S. Astaxanthin ameliorates doxorubicin-induced cognitive impairment (chemobrain) in experimental rat model: impact on oxidative, inflammatory, and apoptotic machineries. Mol. Neurobiol. 2018, 55, 5727–5740

Nakagawa, K.; Kiko, T.; Miyazawa, T.; Kimura, G.C.F.; Satoh, A.; Miyazawa, T. Antioxidant effect ofastaxanthin on phospholipid peroxidation in human erythrocytes. Br. J. Nutr. 2011, 105, 1563–1571. 

Ohgami, K.; Shiratori, K.; Kotake, S.; Nishida, T.; Mizuki, N.; Yazawa, K.; Ohno, S. Effects of astaxanthin on lipopolysaccharide-induced inflammation in vitro and in vivo. Investig. Ophthalmol. Vis. Sci. 2003, 44,  2694–2701.

Solomonov, Y.; Hadad, N.; Levy, R. The combined anti-inflammatory effect of astaxanthin, Lyc-O-Mato and Carnosic acid in vitro and in vivo in a mouse model of peritonitis. J. Nutr. Food Sci. 2018, 8, 1.

Haider, S.; Saleem, S.; Perveen, T.; Tabassum, S.; Batool, Z.; Sadir, S.; Liaquat, L.; Madiha, S. Age-related learning and memory deficits in rats: role of altered brain neurotransmitters, acetylcholinesterase activity and changes in antioxidant defense system. Age 2014, 36, 1291–1302.

Al-Amin, M.M.; Akhter, S.; Hasan, A.T.; Alam, T.; Hasan, S.N.; Saifullah, A.; Shohel, M. The antioxidant  effect of astaxanthin is higher in young mice than aged: A region specific study on brain. Metab. Brain. Dis.  2015, 30, 1237–1246.

Chang, C.H.; Chen, C.Y.; Chiou, J.Y.; Peng, R.Y.; Peng, C.H. Astaxanthin secured apoptotic death of PC12 cells induced by -amyloid peptide 25–35: Its molecular action targets. J. Med. Food 2010, 13, 548–556.

Xue, Y.; Qu, Z.; Fu, J.; Zhen, J.;Wang,W.; Cai, Y.;Wang,W. The protective effect of astaxanthin on learning and memory deficits and oxidative stress in a mouse model of repeated cerebral ischemia/reperfusion. Brain Res. Bull. 2017, 131, 221–228.

Che, H.; Li, Q.; Zhang, T.; Wang, D.; Yang, L.; Xu, J.; Yanagita, T.; Xue, C.; Chang, Y.; Wang, Y. The effects of astaxanthin and docosahexaenoic acid-acylated astaxanthin on Alzheimer’s disease in APP/PS1 double transgenic mice. J. Agric. Food Chem. 2018, 66, 4948–4957

Katagiri, M.; Satoh, A.; Tsuji, S.; Shirasawa, T. Effects of astaxanthin-rich Haematococcus pluvialis extract on cognitive function: A randomised, double-blind, placebo-controlled study. J. Clin. Biochem. Nutr. 2012, 51, 102–107.

Wu, H.; Niu, H.; Shao, A.; Wu, C.; Dixon, B.J.; Zhang, J.; Yang, S.; Wang, Y. Astaxanthin as a potential neuroprotective agent for neurological diseases. Mar Drugs 2015, 13, 5750–5766

Zhang, X.S.; Zhang, X.;Wu, Q.; Li, W.; Wang, C.X.; Xie, G.B.; Zhou, X.M.; Shi, J.X.; Zhou, M.L. Astaxanthin offers neuroprotection and reduces neuroinflammation in experimental subarachnoid haemorrhage.  J. Surg. Res. 2014, 192, 206–213.

Yeh, P.T.; Huang, H.W.; Yang, C.M.; Yang, W.S.; Yang, C.H. Astaxanthin inhibits expression of retinal oxidative stress and inflammatory mediators in streptozotocin induced diabetic rats. PLoS One 2016, 11, e0146438.

Zhou, X.Y.; Zhang, F.; Hu, X.T.; Chen, J.; Tang, R.X.; Zheng, K.Y.; Song, Y.J. Depression can be prevented by   astaxanthin through inhibition of hippocampal inflammation in diabetic mice. Brain Res. 2017, 1657, 262–268. 

Shen, M.; Chen, K.; Lu, J.; Cheng, P.; Xu, L.; Dai, W.; Wang, F.; He, L.; Zhang, Y.; Chengfen, W.; et al. Protective effect of astaxanthin on liver fibrosis through modulation of TGF-b1 expression and autophagy.  Mediators Inflamm. 2014, 954502.

Li, J.; Wang, F.; Xia, Y.; Dai, W.; Chen, K.; Li, S.; Liu, T.; Zheng, Y.; Wang, J.; Lu, W.; et al. Astaxanthin pretreatment attenuates hepatic ischemia reperfusion-induced apoptosis and autophagy via the ROS/MAPK pathway in mice. Mar. Drugs 2015, 13, 3368–3387. [CrossRef] [PubMed]

Lee, D.H.; Kim, C.S.; Lee, Y.J. Astaxanthin protects against MPTP/MPP+-induced mitochondrial dysfunction and ROS production in vivo and in vitro. Food Chem. Toxicol. 2011, 49, 271–280.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Οι θέσεις, οι απόψεις και τα συμπεράσματα είναι προιόν εκτεταμένης βιβλιογραφικής έρευνας, στηρίζονται σε δημοσιευμένες μελέτες και άρθρα και σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν, να υποκαταστήσουν ή να αλλοιώσουν ιατρικές γνωματεύσεις και αγωγές.

Προειδοποιήσεις: Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης – Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάσατο μιας ισορροπημένης δίαιτας – Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου – Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας – να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά. Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: 2107793777