loader image
[email protected]
+30 2103222901 / 2108252000
made in poland

Astragalus Root Extract 180 mg 90 caps

90 κάψουλες / 23,40gr

Συμπλήρωμα διατροφής με ισχυρό εκχύλισμα ρίζας αστραγάλου σταθεροποιημένης απόδοσης.

Το Astragalus Root Extract:

Edit Content
Edit Content

Υψηλή συγκέντρωση εκχυλίσματος 50: 1

Μοναδική τυποποίηση έως 5% του Astragaloside IV

Οικονομική συσκευασία – αρκετή για 3 μήνες

Κατάλληλο για χορτοφάγους και vegans.

Edit Content

Ο αστράγαλος έχει μια μακρά ιστορία χρήσης στην παραδοσιακή κινέζικη ιατρική και χρησιμοποιείται για την υποστήριξη και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. H ρίζα του είναι πλούσια σε μαγνήσιο και σε ποτάσσιο ενώ περιέχει επίσης σίδηρο, λινελαϊκό οξύ, μαγγάνιο, χολίνη, μπεταϊνη, ρουματακενίνη, β-σιτοστερόλη, σαπωνίνες, φλαβονοειδή, πολυσακχαρίτες κ.α. Περιέχει επίσης πολλά αντιοξειδωτικά, τα οποία προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες.

Ο Αστράγαλος θεωρείται από τους ειδικούς πως ανήκει στα προσαρμογόνα βότανα, που σημαίνει ότι βοηθά στην προστασία έναντι διαφορετικών διαταραχών του οργανισμού, συμπεριλαμβανομένου του σωματικού, ψυχικού και συναισθηματικού στρες. Χρησιμοποιείται σήμερα κυρίως ως ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος. Το βότανο θεωρείται ότι προσφέρει καρδιοτονωτική, ηπατοπροστατευτική, αντιβακτηριδιακή, αντιφλεγμονώδη και προσαρμογόνο δράση, ενώ είναι ιδανικό για χρήση από άτομα που αισθάνονται ατονία, κόπωση, που κρυολογούν συχνά ή βρίσκονται σε στάδιο ανάρρωσης.

Πρόσφατες έρευνες στις Ηνωμένες Πολιτείες απέδειξαν, πως ο αστράγαλος μπορεί να επιδράσει σημαντικά στο ανοσοποιητικό σύστημα ατόμων που έχουν εκτεθεί σε χημειοθεραπεία ή ακτινοβολία, τονώνοντας τον οργανισμό και βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής τους. Επίσης, μια πρόσφατη έρευνα στην Κίνα δείχνει ότι αστράγαλος μπορεί να προσφέρει αντιοξειδωτικά και καρδιοπροστατευτικά οφέλη.

Χρησιμοποιείστε αστράγαλο για:

  • Να προστατέψετε την καρδιά σας
  • Για να τονώσετε το ανοσοποιητικό σύστημα
  • Για να θωρακίσετε τον οργανισμό σας από την κυτταρική φθορά και γήρανση
  • Για να προστατευτείτε από τις καρκινικές μεταλλάξεις
  • Για την αντιοξειδωτική του δράση
  • Για την προστασία των πνευμόνων και του ήπατος

ΟΙ ΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΟΥΣΙΕΣ

Είναι πλούσιος σε σαπωνίνες ή αλλιώς γνωστές ως αστραγαλοσίδες, πολυσακχαρίτες και φλαβονοειδή, όπως η κουερσεντίνη και σε φυτοστερόλες, στοιχεία που του προσδίδουν πολλές ιδιότητες.

Το Astragaloside IV είναι μια βιοδραστική σαπωνίνη που απομονώθηκε για πρώτη φορά από τις ξηρές ρίζες φυτών του γένους Astragalus. Έχει ευρείες προοπτικές εφαρμογής, ιδιαίτερα στις καρδιαγγειακές παθήσεις, τις πεπτικές ασθένειες, τον καρκίνο και άλλες  ασθένειες υψηλού κινδύνου.

Edit Content
Edit Content

ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Εκχύλισμα ρίζας Astragalus membranaceus τυποποιημένο 5% Astragaloside IV

ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: σταθεροποιητής – υδροξυπροπυλομεθυλοκυτταρίνη (συστατικό κελύφους κάψουλας), πληρωτικό – κυτταρίνη

Edit Content

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: Λαμβάνετε 1 κάψουλα την ημέρα

ΧΩΡΙΣ: τεχνητά χρώματα, αρώματα, συντηρητικά, μαγιά και γενετικά τροποποιημένα συστατικά.

Edit Content

Ο αστράγαλος βάσει βιβλιογραφικών αναφορών :

 H ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΣΠΙΔΑ ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗΣ ΤΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ

ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΣΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΕΛΟΜΕΡΗ.

Καθώς γερνάμε, τα κύτταρα μας συνεχώς αναπαράγονται και διαιρούνται. Κάθε φορά που συμβαίνει αυτό, πρέπει να γίνουν νέα αντίγραφα του κυτταρικού DNA μας για να μπορέσει το νέο κύτταρο να λειτουργήσει σωστά. Ωστόσο, λόγω των περιβαλλοντικών παραγόντων, των ασθενειών και των επίκτητων δυσλειτουργιών  τα κύτταρα μεταφέρουν πληροφορίες εσφαλμένες και σαν τέτοια αντιγράφονται. Επιπλέον, υπάρχει ένα μικρό ποσοστό των σφαλμάτων γενετικής μεταγραφής που εμφανίζονται φυσικά κάθε φορά που αναπαράγεται ένα κύτταρο. Ενώ τυπικά ελάχιστες, με την πάροδο του χρόνου αυτές οι μικρές αλλαγές συνθέτουν και προσθέτουν σε μεγαλύτερα προβλήματα. Αυτή η υποβάθμιση του κυτταρικού DNA με την πάροδο του χρόνου είναι αυτό που οι περισσότεροι επιστήμονες συμφωνούν ότι προκαλούν τη γήρανση

Η τελομεράση είναι ο φυσικός μηχανισμός του σώματος μας για την καταπολέμηση της βλάβης του DNA και της γήρανσης. Το ένζυμο τελομεράσης λειτουργεί για την αποκατάσταση των γενετικών σφαλμάτων στο DNA που έχει υποστεί βλάβη και την επαναφορά του στο υγιές, πρωτότυπο σχέδιο του. Σε αυτό το μέτωπο, η ρίζα Astragalus περιέχει ειδικές ενώσεις που ονομάζονται cycloastragenol και Astragaloside IV, οι οποίες έχουν δειχθεί σε μελέτες σε ανθρώπους και ζώα για την ισχυρή διέγερση της δραστηριότητας της τελομεράσης. (Βραβείο Νόμπελ 2009 φυσιολογίας και ιατρικής στους: Dr. Elizabeth Blackburn του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Σαν Φρανσίσκο, Dr. Carol Greider του Johns Hopkins, και Dr. Jack Szostak της ιατρικής σχολής του Harvard.)
Ο ερευνητής Dr. Gil Atzmon αναφέρει: “Tα τελομερή είναι ένα μέρος του πάζλ που εξηγεί γιατί μερικοί άνθρωποι ζουν τόσο πολύ”. Τα τελομερή είναι μικρές επαναλαμβανόμενες αλληλουχίες νουκλεοτιδίων που τερματίζουν και εμποδίζουν την επιδείνωση των χρωμοσωμάτων. Αυτές οι ακολουθίες γίνονται πιο κοντές  κάθε φορά που αναπαράγονται τα κύτταρα. Το ένζυμο τελομεράσης διατηρεί το μήκος του τελομερούς μετά την αντιγραφή του DNA και τα κύτταρα δεν εμφανίζουν σημάδια κόπωσης και εκφυλισμού. Το εκχύλισμα του astragalus και ειδικότερα η αστραγαλοσίδη IV σε επίπεδο μηχανισμού έχει φανεί πως μπορεί να  ενεργοποιήσει την τελομεράση που βρίσκεται στα κύτταρα , προλαμβάνοντας την ελάττωση του μήκους των τελομερών»

ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

Χρησιμοποιείται ως ανοσοδιεγερτικό λόγω της ικανότητάς του να αυξάνει τον πολλαπλασιασμό των Τ λεμφοκυττάρων σε επίπεδο μηχανισμού και μελέτες σε κυτταροκαλλιέργεις. Έρευνες στην Ιατρική Σχολή του UCLA έδειξαν ότι η  αστραγαλοσίδη που βρίσκεται στο astraga-lus, βοηθά ιδιαίτερα στη διατήρηση των τελομερών στα κατεστραμμένα T4 κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος (εξειδικευμένα λευκά αιμοσφαίρια που προκαλούν ανοσολογική απόκριση)

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει, καλύτερη αναπαραγωγική κυτταρική δύναμη επίθεσης ενάντια στους ιούς, στις ιογενείς λοιμώξεις και χρόνιες ασθένειες και ενάντια στην γήρανση και την κυτταρική φθορά επειδή τα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος που παλεύουν εναντίον της ασθένειας έχουν μεγαλύτερη ταχύτητα αναπαραγωγής και συμπλήρωσης.

Ο Αστραγαλος χρησιμοποιείται σήμερα κυρίως ως ενισχυτικό του ανοσοποιητικού συστήματος.. Η ευεργετική δράση του Αστράγαλου έχει συνδεθεί με την υψηλή περιεκτικότητα του σε πολυζαχαρίτες. Το βοτανο θεωρείται ότι είναι ιδανικό για χρήση από άτομα που αισθάνονται ατονία, κόπωση, κρυολογούν συχνά ή βρίσκονται σε στάδιο ανάρρωσης. Χρησιμοποιείται συχνά μαζί με το τζινσενγκ ως τονωτικό του οργανισμού. https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%83%CF%84%CF%81%CE%AC%CE%B3%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%82_%CE%BF_%CE%BC%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%8E%CE%B4%CE%B7%CF%82

Σε κυτταρικό επίπεδο και επίπεδο μηχανισμού η αστραγαλοσίδη έχει σημαντική αντινεοπλασματική δραστικότητα σε ανθρώπινα καρκινικά κύτταρα ειδικά στον πνεύμονα και στο συκώτι.  Αυτό επιτυγχάνεται με την  αναστολή του μεταγραφικού παράγοντα NF-κΒ που ελέγχει τη μεταγραφή του DNA και ελέγχει πάνω από 500 γονιδιακά προϊόντα. Ο NF-κB έχει αναδειχθεί ως ο κύριος χημικός μεσολαβητής της φλεγμονής.  Οι παράγοντες που μπορούν να αναστείλουν τον NF-κB και να εξαλείψουν τη χρόνια φλεγμονή.

ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΥ

Ο ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΟΝΟ ΒΟΤΑΝΟ

Προσαρμογόνα είναι μία μικρή ομάδα βοτανικών τα οποία συντονίζουν και ρυθμίζουν ένα ευρύ φάσμα βιοχημικών διαδικασιών, συμπεριλαμβανομένων των προσταγλανδινών, των επιπέδων του σακχάρου του αίματος, της ανταπόκρισης στο στρες, της σωματικής και πνευματικής κόπωσης λόγω στρες κλπ.

 Ο ΑΣΤΡΑΓΑΛΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΡΔΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

 Η έλλειψη παροχής αίματος ή οξυγόνου στο μυοκάρδιο μπορεί να εξασθενήσει την καρδιακή λειτουργία και να θέσει σε κίνδυνο την υγεία. Η Huet ανέφερε ότι σε επίπεδο μηχανισμού και προκλινικών μελετών η Astragaloside IV μπορεί να προστατεύσει τα κύτταρα της καρδιάς από βλάβες που προκαλούνται από την έλλειψη οξυγόνου και να αυξήσει το περιεχόμενο και τη δραστικότητα της υπερ-οξειδίου δισμουτάσης (SOD) στο κυτταρόπλασμα.

Edit Content

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0254627213601892

Ren, S., Zhang, H., Mu, Y., et al. Pharmacological effects of Astragaloside IV: A literature review. J. Tradit. Chin. Med. 33(3),413-416 (2013).

Shang, L., Qu, Z., Sun, L., et al. Astragaloside IV inhibits adenovirus replication and apoptosis in A549 cells in vitro. J. Pharm. Pharmacol. 63(5), 688-694(2011).

Li, L., Hou, X., Xu, R., et al. Research review on the pharmacological effects of astragaloside IV. Fundam. Clin. Pharmacol. 31(1), 17-36 (2017).

Zhang, W.-D., Chen, H., Zhang, C., et al. Astragaloside IV from Astragalus membranaceus shows cardioprotection during myocardial ischemia in vivo and in vitro. Planta Med. 72(1), 4-8 (2006).

TCM|www. journaltcm. com June 15, 2013|Volume 33|Issue 3|

https://www.frontiersin.org/articles/10.3389/fphys.2018.00795/full

A Preclinical Systematic Review and Meta-Analysis of Astragaloside IV for Myocardial Ischemia/Reperfusion Injury

 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/12592686

 

 

J Tradit Chin Med 2013 June 15; 33(3): 413-416  ISSN 0255-2922Pharmacological effects of Astragaloside IV: a literature reviewShuang Ren, Hua Zhang, Yongping Mu, Mingyu Sun, Ping Liu

 

Hu JY, Han J, Chu ZG, et al. Astragaloside IV attenuates  hypoxia-induced cardiomyocyte damage in rats by upregulating

superoxide dismutase-1 levels. Clin Exp Pharmacol   Physiol 2009; 36(4): 351-357.

Ji KT, Tang JF, Chai JD, et al. Effect of Astragaloside    against the oxidative damage on endothelial cells.

Zhong   Guo Zhong Xi Yi Jie He Za Zhi 2011; 31(6): 807-810.

 

Li HB, Gei YK, Zhang L, et al. Astragaloside IV improved   barrier dysfunction induced by acute high glucose

in human umbiIical vein endothehal cells. Life Sci 2006;  79(12): 1186-1193.

 

Zhang ZC, Li SJ, Yang YZ. Effect of Astragaloside on myocardial fibrosis in chronic myocarditis. Zhong Guo

Zhong Xi Yi Jie He Za Zhi 2007; 27(8): 728-731.

 

Wang S, Li J, Huang H, et al. Anti-hepatitis B virus activities

of Astragaloside IV isolated from radix Astragali. BiolPharm Bull 2009; 32(1): 132-135.

 

Yuan X, Sun S, Wang S, et al. Effects of Astragaloside IV  on IFN-gamma level and prolonged airway dysfunction in

a murine model of chronic asthma. Planta Med 2011; 77  (4): 328-333.

 

https://www.researchgate.net/publication/263584529_Astragaloside_IV_inhibits_progression_of_lung_cancer_by_mediating_immune_function_of_Tregs_and_CTLs_by_interfering_with_IDO?enrichId=rgreq-5448d39335adffc2a4bc9a6524230e4c-XXX&enrichSource=Y292ZXJQYWdlOzI2MzU4NDUyOTtBUzozNDA1NjQxMjcwNDM1OTBAMTQ1ODIwODIyMzY3Nw%3D%3D&el=1_x_3&_esc=publicationCoverPdf

 

 

Cochrane Database of Systematic Reviews Protocol – Intervention

Oral Astragalus (Huang qi) for preventing frequent episodes of acute respiratory tract infection in children

Guobin SuXiankun ChenZhuangzhu LiuLihong YangLa ZhangCecilia Stålsby LundborgZehuai WenXinfeng GuoXindong QinJueyao LiangXusheng Liu

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Οι θέσεις, οι απόψεις και τα συμπεράσματα είναι προιόν εκτεταμένης βιβλιογραφικής έρευνας, στηρίζονται σε δημοσιευμένες μελέτες και άρθρα και σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν, να υποκαταστήσουν ή να αλλοιώσουν ιατρικές γνωματεύσεις και αγωγές.

Προειδοποιήσεις: Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης – Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάσατο μιας ισορροπημένης δίαιτας – Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου – Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας – να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά. Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: 2107793777