loader image

BER DETOX

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ- ΕΝΑ ΟΠΛΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΜΕ  ΧΟΛΙΝΗ ΓΙΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΗΠΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ  ΜΕΘΕΙΟΝΙΝΗ, ΙΝΟΣΙΤΟΛΗ,ΚΟΥΡΚΟΥΜΙΝΗ ΒΕΡΒΕΡΙΝΗ,ΑΓΚΙΝΑΡΑ,ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟ ΚΑΙ ΦΥΤΙΚΑ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑΤΑ

Με φυσική γεύση φράουλας και γλυκαντικό   EFSA: 2011·9(4):2056 2011·9(6):2203   Η χολίνη συμβάλλει στο φυσιολογικό μεταβολισμό των λιπιδίων και στη διατήρηση της φυσιολογικής ηπατικής λειτουργίας.

Ενεργα Συστατικά Ανά 25 ml
ΞΗΡΟ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΦΥΛΛΩΝ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ (cynara scolymus) Που αποδίδει 2,5% κυναρίνη 640 mg (16 mg)
ΧΟΛΙΝΗ (CHOLINE CITRATE) 82,5 mg
ΞΗΡΟ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΚΑΡΠΩΝ ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟΥ(silibum marianum) Που αποδίδει 80% σιλιμαρίνη 312,5 mg (250 mg)
L- ΜΕΘΕΙΟΝΙΝΗ 100 mg
ΙΝΟΣΙΤΟΛΗ 100 mg
ΒΕΡΒΕΡΙΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΛΟΙΟ ΤΟΥ ΦΙΛΟΔΕΝΔΡΟΥ (berberine chloride)( phellodedron amurence bark) 33,75 mg
ΞΗΡΟ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΦΥΛΛΩΝ ΔΙΣΜΟΔΙΟΥ( 10 : 1 ) Ισοδύναμο φυτού 30 mg (300 mg)
ΞΗΡΟ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΦΥΛΛΩΝ ΜΠΟΛΝΤΟ (peumus boldus) Που αποδίδει 0,05% μπολντίνη 30 mg (15 mcg)
CURARTI R CURCUMIN COMPLEX( πατενταρισμένο μείγμα κουρκουμά με βήτα κυκλοδεξτρίνη) αποδίδει κουρκουμινοειδή 12,6 mg (2,4 mg)

Νερό, πυκνωτικό μέσο[φυτική γλυκερίνη], φυσικό άρωμα φράουλας, ΞΗΡΟ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΦΥΛΛΩΝ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ, ΧΟΛΙΝΗ (CHOLINE CITRATE), ΞΗΡΟ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΚΑΡΠΩΝ ΓΑΙΔΟΥΡΑΓΚΑΘΟΥ, L- ΜΕΘΕΙΟΝΙΝΗ, ΙΝΟΣΙΤΟΛΗ,πυκνωτικό μέσον[ κόμμι ξανθάνης],συντηρητικό[σορβικό κάλιο], ΒΕΡΒΕΡΙΝΗ, ΞΗΡΟ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΦΥΛΛΩΝ ΔΙΣΜΟΔΙΟΥ( 10 : 1 ), ΞΗΡΟ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ  ΦΥΛΛΩΝ ΜΠΟΛΝΤΟ, ρυθμιστής οξύτητας[κιτρικό οξύ], CURARTI R CURCUMIN COMPLEX( πατενταρισμένο μείγμα κουρκουμά με βήτα κυκλοδεξτρίνη)  Γλυκαντικά [γλυκοδίδες στέβιας, σουκραλόζη

Πάρτε 25 ml( δοσομσετρητής το καπάκι)σε 100 ml νερό ή χυμό, 1  φορά την ημέρα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ : 250 ml

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το ήπαρ είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος. Βοηθά το σώμα να αφομοιώσει τα τρόφιμα, να αποθηκεύσει ενέργεια και να αποβάλει τις τοξίνες,είναι υπεύθυνο για το φιλτράρισμα και τον καθαρισμό του αίματος από τις προσλαμβανόμενες τοξίνες  (αλκοόλ, πρόσθετα τροφίμων, παρασιτοκτόνα, διαλύτες, βαρέα μέταλλα, φάρμακα κ.λπ.) καθώς και από τις ενδογενείς τοξίνες (τοξικά παράγωγα του μεταβολισμού, αμμωνία). Αυτή η απομάκρυνση τοξικού φορτίου  διεξάγεται μέσω μιας ενζυματικής διαδικασίας που λαμβάνει χώρα σε δύο στάδια (Φάση 1 και Φάση 2) που περιλαμβάνουν διαφορετικά ένζυμα και ουσίες

Το Ber-Detox είναι ένας μοναδικό αποτοξινωτικό προιόν που συνδυάζει εκχυλίσματα φυτών και ουσίες που χρησιμοποιούνται παραδοσιακά για αποτοξίνωση του ήπατος και του σώματος, καθώς και δύο ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ –ΠΑΝΙΣΧΥΡΑ συστατικά: την βερβερίνη και την κουρκουμίνη.Τόσο η berberine όσο και η κουρκουμίνη είναι μεταξύ των φυσικών ουσιών που απομονώνονται από φυτά με τα υψηλότερα επιστημονικά στοιχεία και θεραπευτικές δυνατότητες για τη θεραπεία του μη αλκοολικού λιπαρού ήπατος. Αυτή η επίδραση οφείλεται στην ικανότητά τους να ενεργοποιούν το ένζυμο που είναι υπεύθυνο για τη ρύθμιση του μεταβολισμού των λιπιδίων στο ήπαρ.

Η  Berberine έχει μελετηθεί εκτενώς για τα οφέλη της στην υγεία , οφέλη στα οποία συμπεριλαμβάνονται : η ρύθμιση των επιπέδων γλυκόζης και λιπιδίων στο αίμα και η αύξηση και βελτίωση της ανοσολογικής λειτουργίας. Αναφορικά με τις αποδυναμωτικές επιδράσεις της , η berberine προάγει την απέκκριση της χοληστερόλης από το ήπαρ στη χολή, ρυθμίζει τον μεταβολισμό των λιπιδίων και βελτιώνει τη στεατόπαυση του ήπατος (κατάσταση ηπατικού λιπώδους ιστού) αυξάνοντας την έκφραση του λιποπρωτεϊνικού υποδοχέα χαμηλής πυκνότητας (LDLR). Οι φαρμακοκινητικές μελέτες έχουν δείξει ότι η συγκέντρωση της βερβερίνης και των μεταβολιτών της είναι 70 φορές υψηλότερη στο ήπαρ από ό,τι στο αίμα, και ο χρόνος ημίσειας ζωής της  είναι μεγαλύτερος σε αυτό το όργανο από ό, τι σε οποιοδήποτε άλλο. Συνεπώς, το ήπαρ θεωρείται το κύριο όργανο στόχος αυτής της ουσίας.

Μια πρόσφατη μετα-ανάλυση που συνέκρινε 6 διαφορετικές μελέτες και συνολικά 501 ασθενείς με μη αλκοολική λιπαρή ηπατική νόσο (NAFLD) έδειξε ότι η berberine βελτιώνει την ηπατική λειτουργία μειώνοντας τα επίπεδα ALT και AST στον ορό. Οι υψηλές συγκεντρώσεις αυτών των ενζύμων στο αίμα υποδεικνύουν κυτταρική βλάβη σε επίπεδο ηπατοκυττάρων. Επιπλέον, βελτιώθηκαν επίσης τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα (ολική χοληστερόλη, τριγλυκερίδια και LDL) και επίπεδα γλυκόζης (δείκτες FBG, 2hPG και HbA1c). Wei, X., Wang, C., Hao, S., Song, H., & Yang, L. (2016). The Therapeutic Effect of Berberine in the Treatment of Nonalcoholic Fatty Liver Disease: A Meta-Analysis. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, 2016.

Κατά το τελευταίο μισό αιώνα, υπήρξε έντονη ερευνητική δραστηριότητα επικεντρωμένη στην κουρκουμίνη (δραστική ουσία της ρίζας του κουρκουμά). Η κουρκουμίνη έχει μεγάλα οφέλη για την υγεία λόγω των ισχυρών αντιφλεγμονωδών και αντιοξειδωτικών δραστηριοτήτων της,

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η κουρκουμίνη βελτιώνει σημαντικά τη λειτουργία του ήπατος και αυτή η βελτίωση σχετίζεται με τα αντιοξειδωτικά και ανοσοδιεγερτικά αποτελέσματά της. Η  Plameca παρέχει μια καινοτόμο λύση δημιουργώντας ένα υδατοδιαλυτό, εύκολα αφομοιώσιμο  σύμπλοκο β-κυκλοδεξτρίνης και κουρκουμίνης. Η β-κυκλοδεξτρίνη είναι ένα κοίλο μόριο που «αγκαλιάζει» την κουρκουμίνη (όπως ένας δούρειος ίππος), επιτρέποντας έτσι την εύκολη απορρόφησή της. Η κουρκουμίνη βελτιώνει την ηπατική λειτουργία χάρη στα αντιοξειδωτικά, αντιφλεγμονώδη και ανοσοδιεγερτικά της αποτελέσματα.

Οι ηπατοπροστατευτικές ιδιότητες της κουρκουμίνης έχουν αποδειχθεί σε πρόσφατη κλινική δοκιμή που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο του 2017. Σε 87 ασθενείς που διαγνώστηκαν με μη αλκοολική λιπώδη ηπατική νόσο χορηγήθηκε κουρκουμίνη ή εικονικό φάρμακο για 8 εβδομάδες. Τα υπερηχογραφικά ευρήματα έδειξαν 75% βελτίωση στην κατάσταση του ήπατος στην ομάδα κουρκουμίνης, ενώ ο ρυθμός βελτίωσης στην ομάδα του εικονικού φαρμάκου ήταν 4,7%. Τα επίπεδα ενζύμων AST και ALT στον ορό μειώθηκαν σημαντικά στην ομάδα κουρκουμίνης σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο, υποδεικνύοντας αναγέννηση και αποκατάσταση των ηπατικών κυττάρων.  Αυτά τα αποτελέσματα αποδεικνύουν τα ευεργετικά αποτελέσματα της κουρκουμίνης για τη σωστή λειτουργία του ήπατος. Panahi, Υ., Kianpour, Ρ., Mohtashami, R., Jafari, R., Simental-Mendia, L.E., & Sahebkar, Α. (2017).

Η αγκινάρα είναι ένα από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα φυτά στην παραδοσιακή ιατρική λόγω των πεπτικών και αποτοξινωτικών της ιδιοτήτων. Το ξηρό εκχύλισμα αγκινάρας έχει ηπατοπροστατευτική δράση οφειλόμενη εν μέρει στην δράση καθαρισμού ελευθέρων ριζών των πολυφαινολικών παραγώγων της, ιδιαίτερα της  κυναρίνης. Web Fitoterapia: http://www.fitoterapia.net

Η σιλυμαρίνη, το κύριο δραστικό συστατικό του εκχυλίσματος γαϊδουράγκαθου, έχει αποδειχθεί ότι δρα άμεσα στα ηπατικά κύτταρα ως ανταγωνιστής διάφορων ηπατοτοξικών παραγόντων. Η αποτελεσματικότητα της σιλυμαρίνης βασίζεται σε δύο μηχανισμούς δράσης: τροποποιεί την εξωτερική κυτταρική δομή των ηπατοκυττάρων εμποδίζοντας τους ηπατοτοξικούς παράγοντες να εισέλθουν μέσα στα κύτταρα και, επιπλέον, διεγείρει την αναγέννηση του ήπατος και την παραγωγή νέων ηπατοκυττάρων.  Αυτά τα κύτταρα εμπλέκονται:  στην Σύνθεση χοληστερόλης, χολικών αλάτων και φωσφολιπιδίων -στην Αποτοξίνωση, τροποποίηση και απέκκριση εξωγενών και ενδογενών ουσιών-Και στον σχηματισμό και έκκρισης της χολής.

Το Desmodium έχει την ικανότητα να εξομαλύνει τα επίπεδα των ενζύμων στο συκώτι και να χαλαρώνει τους λείους μυϊκούς ιστούς για να βοηθήσει την ανάπλασή του. Κλινικές μελέτες που διεξήχθησαν στην Αγγλία, στη Γαλλία και στον Καναδά έδειξαν ότι όχι μόνο μπορεί να θεραπεύσει τη δυσλειτουργία του ήπατος αλλά μπορεί επίσης να προστατεύσει το συκώτι κατά τη διάρκεια παρατεταμένων ή επεμβατικών θεραπειών, όπως η χημειοθεραπεία

https://www.mendeley.com/catalogue/phytochemical-analysis-antihepatotoxic-activity-desmodium-adscendens-decoction-against-chemicallyind Phytochemical Analysis and Antihepatotoxic activity of Desmodium adscendens decoction against chemically-induced liver damage Magielse J van Dooren I  reynaert A Planta Medica (2013) 79(13)DOI: 10.1055/s-0033-1351960

Παραδοσιακά τα φύλλα του μπόλντο χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση προβλημάτων που σχετίζονται με τη χοληδόχο κύστη και το ήπαρ. Οι σύγχρονες έρευνες συμφωνούν και τεκμηριώνουν αυτή τη χρήση. Διεγείρουν τη χοληδόχο κύστη και προστατεύουν το ήπαρ από τις τοξίνες. Ειδικότερα το μπόλντο αποτελεί ένα πολλά υποσχόμενο φάρμακο για την αντιμετώπιση της ηπατίτιδας. 
Περιέχει κυρίως στον φλοιό του διάφορα αλκαλοειδή με δομή απορφίνης, εκ των οποίων το κυριότερο είναι η μπολντίνη. Επίσης παράγει ένα αιθέριο έλαιο που περιέχει ασκαριδόλη, ευκαλυπτόλη και κυμόλη που δίνει στο βότανο τη χαρακτηριστική του οσμή. Περιέχει ακόμη φλαβονικά παράγωγα και μπολντογλυκίνη. Η μπολντίνη είναι τονωτικό της πέψης και ιδιαίτερα της εκκρίσεως της χολής.

Το μπολντό, περιέχει ασκαριδόλη και ευκαλυπτόλη, καθώς και φλαβονοειδή και αλκαλοειδή (κυρίως μπολντίνη). Η μπολντίνη ευθύνεται για την χολεκκριτική και διουρητική δράση του βοτάνου.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΜΟΡΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Η χολίνη χρησιμοποιείται από το σώμα μας στη σύνθεση συστατικών κυτταρικής μεμβράνης, όπως η φωσφατιδυλοχολίνη. Συμμετέχει επίσης στη σύνθεση των αλληλουχιών της S-αδενοσυλ μεθειονίνης (SAMe). Μελέτες έχουν δείξει ότι η χολίνη εμποδίζει το λιπώδες ήπαρ. Η χολίνη χρησιμοποιείται στη θεραπεία διαφόρων ασθενειών του ήπατος και η ανεπάρκεια της σχετίζεται με υψηλά επίπεδα ενζύμου ALT και διαφορετικές καταστάσεις συκωτιού. Έχουν αναφερθεί πολλές κλινικές περιπτώσεις που δείχνουν ότι οι βλάβες στο ήπαρ και η συσσώρευση λίπους αντιστρέφονται μετά από καθημερινή συμπλήρωση.

Η ινοσιτόλη είναι γνωστή για την αντιοξειδωτική και απολυμαντική δράση της, χάρη στην ικανότητά της να χηλοποιεί  και να εξουδετερώνει τα δισθενή κατιόντα (όπως ο χαλκός και ο σίδηρος) και έτσι να αποφεύγει τον σχηματισμό ελεύθερων ριζών οξυγόνου (ROS). Επιπλέον, αποτρέπει τη συσσώρευση λίπους στο ήπαρ.

Η μεθειονίνη είναι ένα απαραίτητο αμινοξύ το οποίο, μαζί με την κυστεϊνη, είναι ένα από τα πρωτεϊνικά αμινοξέα που περιέχουν θείο. Επομένως, παίζει καθοριστικό ρόλο ως πηγή θείου για τη σύνθεση κυστεΐνης, ταυρίνης και S-αδενοσυλ μεθειονίνης (SAMe). Το SAMe είναι η σημαντικότερη πηγή μεθύλ ομάδων στις κυτταρικές μεταβολικές αντιδράσεις και, μεταξύ πολλών άλλων λειτουργιών, χρησιμοποιείται από τα ηπατοκύτταρα σε αντιδράσεις μεθυλίωσης της διαδικασίας αποτοξίνωσης του ήπατος φάσης ΙΙ.

Το SAMe εμπλέκεται σε βιοχημικές αντιδράσεις, χρησιμεύοντας ως βασικός μεταβολίτης που ρυθμίζει την ανάπτυξη, την ανάπλαση, τον κυτταρικό θάνατο και τη διαφοροποίηση τωνκυτταρικών δομών του ήπατος . οποιαδήποτε ηπατική βλάβη χρειάζεται την παρουσία του για να επιδιορθωθεί.  Το Ber-Detox συμβάλλει στη σύνθεση της SAMe χάρη στην περιεκτικότητά του τόσο στη χολίνη όσο και στη μεθειονίνη

Προειδοποιήσεις:

  • Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης
  • Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας
  • Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου
  • Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας
  • Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά

Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: 2107793777
Να φυλάσσεται καλά κλειστό σε μέρος ξηρό και δροσερό.

Scroll Up