loader image
[email protected]
+30 2103222901 / 2108252000
made in poland

BIO Acerola 500 mg 100 Vcaps

100 φυτοκάψουλες

Συμπλήρωμα διατροφής με εκχύλισμα μούρων βιολογικής ατσερόλας.

Η Bio-Acerola:

Edit Content
Edit Content

 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Πηγή πρώτης ύλης: Βραζιλία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΠΡΩΤΗΣ ΥΛΗΣ : Γαλλία

 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ: Μαλτοδεξτρίνη είναι ένα πολυμερές της γλυκόζης που δημιουργείται από την υδρόλυση του αμύλου. Η μαλτοδεξτρίνη από μανιόκα μετατρέπει τα υγρά σε μορφή σκόνης

Edit Content

Έχει αναφερθεί ότι η βιταμίνη C του acerola απορροφάται καλύτερα από τους ανθρώπους από το συνθετικό ασκορβικό οξύ,και είναι αλήθεια !! (Assis et al. 2008)

Χρησιμοποιείται παγκοσμίως ως αποτελεσματική θεραπεία για το κοινό κρυολόγημα, τον αλλεργικό πυρετό, την κατάθλιψη, τη μόλυνση των ούλων, την τερηδόνα και πολλά άλλα θέματα υγείας.

 

Το Acerola είναι ένα από τα λίγα φρούτα, τα οποία εκτός από την υπερβολική περιεκτικότητα σε ασκορβικό οξύ, περιέχει επίσης πληθώρα άλλων φυτοθρεπτικών συστατικών όπως φαινολικά, φλαβονοειδή, ανθοκυανίνες και καροτενοειδή σε εύλογη ποσότητα. Ο καρπός περιέχει επίσης προ-βιταμίνη Α, βιταμίνες Β1 και Β2, νιασίνη, αλβουμίνη, σίδηρο, φωσφόρο και ασβέστιο (Assis et al. 2000; Delva and Schneider 2013a).

 

Το Acerola είναι μια φυσική πηγή βιταμίνης C, της οποίας η περιεκτικότητα κυμαίνεται από 1000 έως 4500 mg / 100 g, που είναι περίπου 50-100 φορές μεγαλύτερη από αυτή του πορτοκαλιού ή του λεμονιού (Moreira et al. 2009; Almeida et al. 2014) Τα συνιστώμενα επιδόματα διατροφής (RDA) ασκορβικού οξέος για ενήλικες (> 19 ετών) είναι 75 mg / ημέρα για τις γυναίκες και 90 mg / ημέρα για τους άνδρες (Naidu 2003). Επομένως, η κατανάλωση τριών φρούτων acerola την ημέρα θα μπορούσε να ικανοποιήσει τη βιταμίνη C RDA για έναν ενήλικα (Matta et al. 2004).

Σε μια μελέτη του 2011 που δημοσιεύθηκε στο «Food Chemistry», οι επιστήμονες συνέκριναν την περιεκτικότητα σε βιταμίνη C σε διάφορα φρούτα. Ο νικητής? Το κεράσι acerola, ειδικά όταν καλλιεργείται βιολογικά – όπως η  οργανική  acerola που η FULL HEALTH χρησιμοποιεί σαν πρώτη ύλη

Edit Content
Edit Content

ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Τυποποιημένο εκχύλισμα οργανικών κερασιών acerola (Malpighia glabra L.) σταθερής απόδοσης 17% σε βιταμίνη C ως ασκορβικό οξύ

ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Οργανική μαλτοδεξτρίνη, σταθεροποιητής (κέλυφος κάψουλας) υδροξυπροπυλομεθυλοκυτταρίνη

Edit Content

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: Λαμβάνετε 1 κάψουλα την ημέρα

ΧΩΡΙΣ: τεχνητά χρώματα, αρώματα, συντηρητικά, μαγιά και γενετικά τροποποιημένα συστατικά.

Edit Content

Το φρούτο ασερόλα και τα οφέλη του βάσει βιβλιογραφικών αναφορών :

 Ενισχύει την όραση

Λόγω του υψηλού επιπέδου περιεκτικότητάς του σε βιταμίνη Α συμβάλλει στη διατήρηση της φυσιολογικής όρασης

 Παρέχει βασικά θρεπτικά συστατικά

Εκτός από τις βιταμίνες C και A, το acerola είναι επίσης γεμάτο με πολλά άλλα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της φυσιολογικής λειτουργικότητας του συστήματός μας. Αυτές περιλαμβάνουν Β-βιταμίνες (Β1 ή θειαμίνη, Β2 ή ριβοφλαβίνη, Β3 ή νιασίνη, Β5 του παντοθενικού οξέος, Β9 ή φολικό οξύ κ.λπ.) μέταλλα και ηλεκτρολύτες (σίδηρος, μαγνήσιο, κάλιο, ασβέστιο, ψευδάργυρος, χαλκός, φώσφορος κ.λπ. .), μηλικό οξύ, σάκχαρα (σακχαρόζη, φρουκτόζη, δεξτρόζη κ.λπ.), διαιτητικές ίνες, πρωτεΐνες, λιπίδια, λιπαρά οξέα

 Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

Το Acerola είναι γεμάτο με πολυφαινολικές ενώσεις ανθοκυανιδίνης, όπως φουρουλικό οξύ, κουερσετίνη, τανίνες, χλωρογενικό οξύ, κυανιδίνη-3-γλυκοσίδη και πολλά άλλα, που προσφέρουν εξαιρετικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Επιπλέον, οι βιταμίνες Α και C λειτουργούν ως φυσικά αντιοξειδωτικά. Όλα αυτά βοηθούν στην πρόληψη λοιμώξεων και της κυτταρικής γήρανσης καθιστώντας το σώμα  απαλλαγμένο από επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες.

  Ενισχύει την ανοσία

Τα αντιοξειδωτικά, ειδικά οι φυτοχημικές ενώσεις, καθώς και η βιταμίνη C, που υπάρχουν στο μούρο παίζουν βασικό ρόλο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

 Αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου

Μελέτες έχουν δείξει ότι η περιεκτικότητα σε βιταμίνη C του acerola μπορεί να παράγει αρκετό κολλαγόνο στο σώμα μας, κάτι που είναι απαραίτητο για την καταπολέμηση της γήρανσης

 Βελτιώνει το μεταβολισμό

Όπως ειπώθηκε νωρίτερα, το acerola περιλαμβάνει μια καλή ποσότητα βιταμινών συμπλέγματος Β, οι οποίες βοηθούν τον μεταβολισμό μας και καθιστά την πέψη των υδατανθράκων, των πρωτεϊνών και των λιπών πολύ πιο εύκολη.Με την ενίσχυση του μεταβολισμού παρέχει την απαιτούμενη διατροφή στα κύτταρα μας, τα οποία είναι απαραίτητα για τον έλεγχο της παχυσαρκίας και την επίτευξη της βέλτιστης υγείας. Έτσι, συμπεριλάβετε το acerola στην τακτική διατροφή σας σήμερα και δώστε στον εαυτό σας μια σημαντική ώθηση στην υγεία!

 Acerola και οξειδωτικό στρες

Το εκχύλισμα Acerola είναι πολύ χρήσιμο στην καταπολέμηση του «Οξειδωτικού Στρες», το οποίο αποτρέπει την πρόωρη γήρανση. Είναι ευεργετικό για την αποτροπή  ορισμένων θανατηφόρων ασθενειών

Acerola και Αλλεργίες

Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη C μειώνει τα επίπεδα ισταμίνης, μια ορμόνη που έχει υψηλές τιμές στις αλλεργίες και είναι υπεύθυνη για τα αλλεργικά συμπτώματα.

Edit Content

https://www.rxlist.com/acerola/supplements.htm

USDA, National Nutrient Database for Standard Reference, release 28. https://ndb.nal.usda.gov/ndb/foods/show/2120?fg=&manu=&lfacet=&format=&count=&max=35&offset=&sort=&qlookup=Acerola. Accessed 1 May 2016

Cardosoa PC, et al. (2011). Vitamin C and carotenoids in organic and conventional fruits grown in Brazil. DOI:

10.1016/j.foodchem.2010.10.109

Manogna C, et al. (2016). Evaluation of cytotoxic activity of various extracts of sweet cherry (Prunus avium) against human colorectal adenocarcinoma HT-29 cell line.

  • Morton J. (1987). Barbados cherry.hort.purdue.edu/newcrop/morton/barbados_cherry.html

Rufino M, et al. (2010). Bioactive compounds and antioxidant capacities of 18 non-traditional tropical fruits from Brazil. DOI:

10.1016/j.foodchem.2010.01.037

de Assis, S. A., Martins, A. B., Guaglianoni, D. G., and Faria Oliveira, O. M. Partial purification and characterization of pectin methylesterase from acerola (Malpighia glabra L.). J.Agric.Food Chem. 7-3-2002;50(14):4103-4107.

de Medeiros, R. B. [Proportion of ascorbic, dehydroascorbic and diketogulonic acids in green or ripe acerola(Malpighia punicifolia)]. Rev.Bras.Med. 1969;26(7):398-400.

Derse, P. H. and Elvehjem, C. A. Nutrient content of acerola, a rich source of vitamin C. J.Am.Med.Assoc. 12-18-1954;156(16):1501.

Hanamura, T., Hagiwara, T., and Kawagishi, H. Structural and functional characterization of polyphenols isolated from acerola (Malpighia emarginata DC.) fruit. Biosci.Biotechnol.Biochem. 2005;69(2):280-286.

Hwang, J., Hodis, H. N., and Sevanian, A. Soy and alfalfa phytoestrogen extracts become potent low-density lipoprotein antioxidants in the presence of acerola cherry extract. J.Agric.Food Chem. 2001;49(1):308-314.

Leme, J., Jr., Fonseca, H., and Nogueira, J. N. [Variation of ascorbic acid and beta-carotene content in lyophilized cherry from the West Indies (Malpighia punicifolia L.)]. Arch Latinoam.Nutr. 1973;23(2):207-215.

Trindade, R. C., Resende, M. A., Silva, C. M., and Rosa, C. A. Yeasts associated with fresh and frozen pulps of Brazilian tropical fruits. Syst.Appl.Microbiol. 2002;25(2):294-300.

Visentainer, J. V., Vieira, O. A., Matsushita, M., and de Souza, N. E. [Physico-chemical characterization of acerola (Malpighia glabra L.) produced in Maringa, Parana State, Brazil]. Arch.Latinoam.Nutr. 1997;47(1):70-72.

Back DJ, Breckenridge AM, MacIver M, et al. Interaction of ethinyloestradiol with ascorbic acid in man. Br Med J (Clin Res Ed) 1981;282:1516.

Bowry VW, Ingold KU, Stocker R. Vitamin E in human density lipoprotein. When and how this antioxidant becomes a pro-oxidant. Biochem J 1992;288:341-4.

Burnham TH, ed. Drug Facts and Comparisons, Updated Monthly. Facts and Comparisons, St. Louis, MO.

Kagan VE, Serbinova EA, Forte T, et al. Recycling of vitamin E in human low density lipoproteins. J Lipid Res 1992;33:385-97..

Morris JC, Beeley L, Ballantine N. Interaction of ethinyloestradiol with ascorbic acid in man [letter]. Br Med J (Clin Res Ed) 1981;283:503.

Aguiar TMD, Rodrigues FDS, Santos ERD, Sabaa-Srur AUD. Chemical characterization and evaluation of the nutritional value of Malpighia punicifolia seeds. Nutrire Rev Soc Bras Aliment Nutr. 2010;35(2):91–102.

Almeida SS, Narain N, Souza RR, Santana JCC. Optimization of processing conditions for wine production from acerola (Malpighia glabra L.) Acta Hort. 2010;864:471–478. doi: 10.17660/ActaHortic.2010.864.64.

Almeida SDS, Alves WAL, Araujo SAD, Santana JCC, Narain N, Souza RRD. Use of simulated annealing in standardization and optimization of the acerola wine production. Food Sci. Technol Campinas. 2014;34(2):292–297. doi: 10.1590/fst.2014.0037.

Antunes AEC, Liserre AM, Coelho ALA, Menezes CR, Moreno I, Yotsuyanag K, Azambuja NC. Acerola nectar with added microencapsulated probiotic. LWT- Food Sci Technol. 2013;54:125–131. doi: 10.1016/j.lwt.2013.04.018

Assis SAD, Lima DC, Oliveira OMMDF. Acerola’s pectin methylesterase: studies of heat inactivation. Food Chem. 2000;71:465–467. doi: 10.1016/S0308-8146(00)00173-4.

Assis SAD, Lima DC, Oliveira OMMDF. Activity of pectinmethylesterase, pectin content and vitamin C in acerola fruit at various stages of fruit development. Food Chem. 2001;74:133–137. doi: 10.1016/S0308-8146(01)00104-2

Assis SA, Martins ABG, Guaglianoni DG, Olivera OMMDF. Partial Purification and Characterization of Pectin Methylesterase from Acerola (Malpighia glabra L.) J Agric Food Chem. 2002;50:4103–4107. doi: 10.1021/jf011247y]

Assis SAD, Trevisan HC, Mascarenhas OM, Oliveira F. Immobilization of pectinmethylesterase from acerola (Malpighia glabra L.) in porous silica. Biotechnol Lett. 2003;25:869–872. doi: 10.1023/A:1024088326346.

Assis SAD, Ferreira BS, Fernandes P, Guaglianoni DG, Cabral JMS, Oliveira OMMF. Gelatin-immobilized pectinmethylesterase for production of low methoxyl pectin. Food Chem. 2004;86:333–337.
 doi: 10.1016/j.foodchem.2003.09.040.

Asenjo CF, Freire DGAR. The high ascorbic acid content of the West Indian cherry. Science. 1946;103(2669):219.

Azeredo HMC, Miranda KWE, Rosa MF, Nascimento DM, Moura MRD. Edible films from alginate-acerola puree reinforced with cellulose whiskers. LWT- Food Sci Technol. 2012;46:294–297. doi: 10.1016/j.lwt.2011.09.016.

Azeredo HMC, Miranda KWE, Ribeiro HL, Rosa MF, Nascimento DM. Nanoreinforced alginata-acerola puree coatings on acerola films. J Food Eng. 2012;113:505–510. doi: 10.1016/j.jfoodeng.2012.08.006.

Badejo AA, Tanaka N, Nobukazu Esaka M. Analysis of GDP-d-Mannose Pyrophosphorylase Gene Promoter from Acerola (Malpighia glabra) and Increase in Ascorbate Content of Transgenic Tobacco Expressing the Acerola Gene. Plant Cell Physiol. 2008;49(1):126–132. doi: 10.1093/pcp/pcm164.

  1. Barbalho SM, Damasceno DC, Spada APM, Palhares M, Martuchi KA, Oshiiwa M, Sazaki V, Da Silva VS. Evaluation of glycemic and lipid profile of offspring of diabetic Wistar rats treated with Malpighia emarginata juice. Exp Diabetes Res. 2011

Caetano ACDS, Araujo CRD, Lima VAGD, Maciel MIS, Melo EDA. Evaluation of antioxidant activity of agro-industrial waste of acerola (Malpighia emarginata D.C.) fruit extracts. Cienc Tecnol Aliment Campinas. 2011;31(3):769–775. doi: 10.1590/S0101-20612011000300034.

Chai Y, Weng H, Xue L. Acerola cherry powder and a method for producing the same. Patent US. 2014;2014(0199464):A1.

Delva L, Schneider RG. Antioxidant activity and antimicrobial properties of phenolic extracts form acerola (Malpighia emarginata D.C.) fruit. Int J Food Sci Tech. 2013;48:1048–1056. doi: 10.1111/ijfs.12061.

Dusman E, Ferreira MFDS, Berti AP, Mariucc RG, Mantovani MS, Vicentini VEP. Investigation of cytotoxic and mutagenic effects of Malpighia glabra L. (barbados cherry) fruit pulp and vitamin C on plant and animal test system. Cienc Tecnol Aliment Campinas. 2012;32(2):405–411. doi: 10.1590/S0101-20612012005000054.

Hanamura T, Mayama C, Aoki H, Hirayama Y, Shimizu M. Antihyperglycemic Effect of Polyphenols from Acerola (Malpighia emarginata DC.) Fruit. Biosci Biotechnol Biochem. 2006;70(8):1813–1820. doi: 10.1271/bbb.50592

Kawaguchi M, Tanabe H, Nagamine K. Isolation and characterization of a novel flavonoid possessing a 4,2’’-glycosidic linkage from green mature acerola (Malpighia emarginata D.C.) fruit. Biosci Biotechnol Biochem. 2007;71(5):1130–1135. doi: 10.1271/bbb.60513.

Lima VLAG, Melo EA, Maciel MIS, Prazeres FG, Musser RS, Lima DES. Total phenolic and carotenoid contents in acerola genotypes harvested at three ripening stages. Food Chem. 2005;90:565–568. doi: 10.1016/j.foodchem.2004.04.014. [CrossRef] [Google Scholar]

Mezadri T, Villano D, Fernandez-Pachon MS, Garcia-Parrilla MC, Troncoso AM. Antioxidant compounds and antioxidant activity in acerola (Malpighia emarginata DC.) fruits and derivatives. J Food Comp Anal. 2008;21:282–290. doi: 10.1016/j.jfca.2008.02.002.

Morse P, Habra L (1961) Vitamin C concentrate. US patent 3,012,943

Motohashi N, Wakabayashi H, Kurihara T, Fukushima H, Yamada T, Kawase M, Sohara Y, Tani S, Shirataki Y, Sakagami H, Satoh K, Nakashima H, Molnar A, Spengler G, Gyemant N, Ugocsai K, Molnar J. Biological activity of Barbados cherry (Acerola fruits, fruits of Malpighia emarginata DC) extracts and fractions. Phytother Res. 2004;18:212–223. doi: 10.1002/ptr.1426.

Nagamine I, Akiyama T, Kainuma M, Kumagai H, Satoh H, Yamada K, Yano T, Sakurai H. Effect of acerola cherry extract on cell proliferation and activation of Ras signal pathway at the promotion stage of lung tumorigenesis in mice. J Nutr Sci Vitaminol. 2002;48(1):69–72. doi: 10.3177/jnsv.48.69.

Naidu KA. Vitamin C in human health and disease is still a mystery? An overview. Nutr J. 2003;2(1):7. doi: 10.1186/1475-2891-2-7.

Rosso VVD, Mercadante AZ. Carotenoid composition of two Brazilian genotypes of acerola (Malpighia punicifolia L.) from two harvests. Food Res Int. 2005;38:1073–1077. doi: 10.1016/j.foodres.2005.02.023

Silva LMRD, Figueiredo EATD, Ricardo NMPS, Vieira IGP, Figueiredo RWD, Brasil IM, Gomes CL. Quantification of bioactive compounds in pulps and by-products of tropical fruits from Brazil. Food Chem. 2014;143:398–404. doi: 10.1016/j.foodchem.2013.08.001.

Tanada S, Tajima R, Koizumi T, Yamamoto S, Aoki H, Hanamura T, Mayama C. Bacterial growth inhibitor or bacteriostatic agent utilizing substances derived from acerola fruit. Patent US. 2007;2007(0128328):A1.

Vendramini AL, Trugo LC. Chemical composition of acerola fruit (Malpighia punicifolia L.) at three stages of maturity. Food Chem. 2000;71:195–198. doi: 10.1016/S0308-8146(00)00152-7.

J Food Sci Technol. 2018 Sep; 55(9): 3373–3384. Published online 2018 Jul 11. doi: 10.1007/s13197-018-3309-5

PMCID: PMC6098779  PMID: 30150795

Acerola, an untapped functional superfruit: a review on latest frontiers

Anand Prakash and Revathy Baskarancorresponding

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Οι θέσεις, οι απόψεις και τα συμπεράσματα είναι προιόν εκτεταμένης βιβλιογραφικής έρευνας, στηρίζονται σε δημοσιευμένες μελέτες και άρθρα και σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν, να υποκαταστήσουν ή να αλλοιώσουν ιατρικές γνωματεύσεις και αγωγές.

Προειδοποιήσεις: Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης – Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάσατο μιας ισορροπημένης δίαιτας – Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου – Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας – να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά. Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: 2107793777