loader image
[email protected]
+30 2103222901 / 2108252000

*ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΕΙΤΑΙ.

BIO cow colostrum liquid 125 ml

125 ml

Βιολογικό αγελαδινό πρωτόγαλα σε υγρό εκχύλισμα

Από γάλα των πρώτων 36 ωρών & από αποκλειστικά ευρωπαϊκή οργανική κτηνοτροφία (Γερμανία και Αυστρία)

Το Αγελαδινό Πρωτόγαλα:

Edit Content
Edit Content
 • Βιολογικό Πρωτόγαλα αγελαδινό (πρώτο γάλα), χωρίς λίπος, χωρίς καζεΐνη, μικροφιλτραρισμένο και αποστειρωμένο με την μέθοδο της διήθησης (διαδικασία απομάκρυνσης μικροοργανισμών από υγρά χωρίς να επηρεάζεται αρνητικά η ποιότητα του προϊόντος, και  χρησιμοποιείται για την αποτροπή της μικροβιακής μόλυνσης).  Η ειδικά σχεδιασμένη απαλή διαδικασία παρασκευής επιτρέπει τον διαχωρισμό του λίπους και της καζεΐνης χωρίς να επηρεάζει τα πολύτιμα συστατικά. Σε όλη τη διαδικασία παρασκευής, διατηρείται η φυσική υγρή μορφή.
 • ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΕ ΑΝΟΣΟΣΦΑΙΡΙΝΕΣ : IgG>2,5% στην υγρή μορφή του που αντιστοιχεί με >25% σε αποξηραμένο
 • Έχει ελεγθεί με βάση τον κανονισμό (eu- 1169/2011) για αλλεργιογόνα.
 • Επίσης έχει πιστοποιηθεί συμμορφούμενο ως προς τους ευρωπαικούς μηχανισμούς ελέγχου ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων  (ec 1829/2003) (ec 1830/2003)( ec65/2004) και
 • είναι πιστοποιημένα με FOOD GMP και IFS6 “higher level”.
 • Πιστοποίηση DE-OKO 006 με αριθμό πιστοποίησης DE BY70738 EG
 • Από γάλα των πρώτων 36 ωρών (πρώτο και δεύτερο άρμεγμα ΜΟΝΟ!!)
 • Από Ευρωπαϊκές Βιολογικές κτηνοτροφικές μονάδες στην Γερμανία και στην Αυστρία.
Edit Content

Είναι το γάλα το οποίο παράγεται τις πρώτες ώρες μετά τον τοκετό. Διαφέρει στη σύνθεση του ουσιαστικά από το κανονικό γάλα. Εκπληρώνει σημαντικές λειτουργίες για το νεογέννητο, προσφέροντάς του παθητική ανοσία, δηλαδή όλα όσα χρειάζεται για ισχυρό ανοσοποιητικό.  Στους ενήλικες η χρήση του Colostrum βοηθάει στην αποκατάσταση και διατήρηση της υγείας τους, διότι οι ανοσοποιητικοί παράγοντες που περιέχονται μπορούν να συντελέσουν στην ρύθμιση και στην διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος.

Το colostrum(το πύαρ των αρχαίων ελλήνων)  είναι μία τροφή εξαιρετικά υψηλής θρεπτικής αξίας. Το πρωτόγαλα είναι πλούσιο σε πολύτιμες πρωτεΐνες, δηλαδή πρωτεΐνες με μεγάλη βιολογική αξία αφού τις περιέχει σε ποσοστό 40-47%. Περιέχει λακτοφερρίνη και αιμοπηξίνη που είναι ενισχυτικές πρωτεΐνες του ανοσοποιητικού συστήματος, δεσμεύουν ισχυρά τον σίδηρο που τον μεταφέρουν σε όλο το σώμα μέσω της κυκλοφορίας και προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες Το πρωτόγαλα περιέχει ακόμη βιταμίνες και μέταλλα όπως βιταμίνη Α, Β12 και Ε και Θείο που είναι πολύτιμο συστατικό για τη δόμηση πρωτεϊνών.

Edit Content

ΑΝΟΣΟΦΑΙΡΙΝΕΣ (ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ) (IgG, IgA, IgM, ΙgE) σε υψηλή συγκέντρωση. Υπάρχουν 5 είδη ανοσοσφαιρινών σε όλα τα θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένου και των ανθρώπων. Στο colostrum περιέχονται όλα. Είναι αμυντικοί παράγοντες ευρέως φάσματος, οι οποίοι δρουν ενάντια στα βακτήρια και στους ιούς.

ΛΑΚΤΟΦΕΡΙΝΗ Είναι ένα πολύ δυνατό αντιβιοτικό και αντιβακτηριακο συστατικό. . Η λακτοφερρίνη δρα ως πρεβιοτικό και διεγείρει την ανάπτυξη καλών βακτηρίων στο έντερο όπως ο λακτοβάκιλλος και το bifidobacterium. Αυτός είναι ο λόγος που το πρωτόγαλα είναι ευεργετικό για την προστασία του εντέρου.

ΚΥΤΟΚΙΝΕΣ Βοηθούν σημαντικά στην επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων και στην ρύθμιση της λεμφικής δραστηριότητας, στην αύξηση της ενέργειας των Τ- κυττάρων και παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ρύθμιση της ευαισθησίας και την διάρκεια των αντιδράσεων ανοσοποίησης.

ΙΝΤΕΡEΥΚΙΝΗ-10  Είναι ένας εξαιρετικός καταστολέας φλεγμονών.

ΠΕΠΤΙΔΙΑ ΠΡΟΛΙΝΗΣ PRP

ΠΟΛΥΟΛΙΓΟΣΑΚΧΑΡΙΤΕΣ,  οι οποίοι προσκολλώνται στα παθογόνα βακτήρια με αποτέλεσμα να τα αποτρέπουν  από το να διαπεράσουν το εντερικό τοίχωμα, και από εκεί στο αίμα. Είναι σύνθετοι υδατάνθρακες, οι οποίοι παρέχουν προστασία έναντι των παθογόνων μικροοργανισμών δρώντας ως ανταγωνιστικοί αναστολείς στις θέσεις δέσμευσης των επιθηλιακών κυττάρων του γαστρεντερικού σωλήνα, εμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο την προσκόλληση των μικροοργανισμών και την είσοδό τους στην επιφάνεια του βλεννογόνου. Επίσης, κάποιοι από αυτούς του πολυσακχαρίτες δρουν και σα πρεβιοτικά, προωθώντας την ανάπτυξη της φυσιολογικής μικροχλωρίδας του εντέρου.

ΓΛΥΚΟΠΡΩΤΕΪΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΘΡΥΨΙΝΗΣ: Εξασφαλίζουν την ακεραιότητα των βιοδραστικών συστατικών του πρωτογάλατος, ώστε να μπορεί να εκδηλωθεί η ευεργετική τους δράση.

ΛΑΚΤΟΑΛΒΟΥΜΙΝΕΣ: Αυξάνουν τα επίπεδα σεροτονίνης, μειώνουν τα επίπεδα κορτίζολης και βελτιώνουν τη διάθεση κάτω από συνθήκες στρες.

ΑΥΞΗΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ. Οι αυξητικοί παράγοντες βοηθούν γρήγορη επούλωση πληγών, καταγμάτων, κατεστραμμένων ιστών. Παράγοντες ανάπτυξης που εμπεριέχονται στο αγελαδινό πρωτόγαλα είναι:

ΙΝΣΟΥΛΙΝΟΕΙΔΗΣ ΑΥΞΗΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ (IGF),είναι ο κύριος ορμονικός διαμεσολαβητής της αύξησης του αναστήματος.

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΟΡΜΟΝΗ (GH) είναι μια από τις πολλές ορμόνες που παράγονται από την υπόφυση στον εγκέφαλό σας. Η GH διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη φυσιολογική ανθρώπινη ανάπτυξη και ανάπτυξη, ιδιαίτερα σε παιδιά και εφήβους. Πέραν αυτών η επάρκειά της είναι και βασική αρχή αντιγήρανσης

ΕΠΙΘΗΛΙΑΚΟΣ ΑΥΞΗΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ (EGF), παίζει σημαντικό ρόλο σε αρκετές φυσιολογικές διεργασίες, συμπεριλαμβανομένων της δημιουργίας των αγγείων κατά την εμβρυογένεση, της επούλωσης των πληγών, της ωορρηξίας, της εμμήνου ρύσεως, της διατήρησης της αρτηριακής πίεσης και της εγκυμοσύνης.

Edit Content
Edit Content

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Βιολογικό πρωτόγαλα, χωρίς λίπος, χωρίς καζείνη, μικροφιλτραρισμένο και αποστειρωμένο με την μέθοδο της διήθησης (διαδικασία απομάκρυνσης μικροοργανισμών από υγρά χωρίς να επιρεάζεται αρνητικά η ποιότητα του προϊόντος, ενώ χρησιμοποιείται για την αποτροπή της μικροβιακής μόλυνσης). Η ειδικά σχεδιασμένη απλή διαδικασία παρασκευής επιτρέπει τον διαχωρισμό του λίπους και της καζεΐνης χωρίς να επηρεάζει τα πολύτιμα συστατικά. Σε όλη τη διαδικασία παρασκευής, διατηρείται η φυσική υγρή μορφή.

Edit Content

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: Λαμβάνετε 2 κουταλάκια του γλυκού ή 1 κουταλιά της σούπας την ημέρα (12,5 ml).
Αποφεύγετε να το ανακατεύετε με ζεστά υγρά και τρόφιμα.

ΧΩΡΙΣ: τεχνητά χρώματα, αρώματα, συντηρητικά, μαγιά και γενετικά τροποποιημένα συστατικά.

Edit Content

Το πρωτόγαλα και τα οφέλη του βάσει βιβλιογραφικών αναφορών συνοπτικά :

 • Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.Περιέχει 20 τύπους αντισωμάτων που δρουν ενάντια σε ορισμένα παθογόνα. Επιπλέον το αγελαδινό πρωτόγαλα περιέχει ανοσοσφαιρίνες ειδικές και για πολλούς άλλους ανθρώπινους παθογόνους μικροοργανισμούς όπως (Escherichia coli), (Cryptosporidium parvum), (Shigella flexneri), (Salmonella) και (Staphylococcus). Χωρις να πυροδοτεί τις αυτοάνοσες διαταραχές
 • Δρα υποστηρικτικά σε αλλεργικές καταστάσεις
 • Έχει συσχετιστεί για την οφελιμότητα του στις αθλητικές επιδόσεις
 • Σε επίπεδο προκλινικών μελετών έχει χαρακτηριστεί ως αντιγηραντικό, προωθώντας την σύνθεση και την αποκατάσταση του DNA και RNA.
 • Σε επίπεδο προκλινικών μελετών έχει συσχετιστεί ως προστατευτικό μέσο των τελομερών
 • Προστατεύει το έντερο ενώ δρά ως φυσικό αντιφλεγμονώδες. Έχει συσχετιστεί για την υποστηρικτική του δράση στην κολίτιδα και στην σπαστική κολίτιδα
 • Επιπλέον, το πρωτόγαλα περιέχει πλήθος βιοδραστικών συστατικών, όπως: συγκεκριμένα αμινοξέα, πρωτεΐνες και πεπτίδια, τα οποία είναι απαραίτητα για την υποστήριξη της ανάπτυξης και επιδιόρθωσης των κυττάρων και των ιστών την εξασφάλιση της σωστής λειτουργίας του μεταβολισμού
Edit Content
Click on the Edit Content button to edit/add the content.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Οι θέσεις, οι απόψεις και τα συμπεράσματα είναι προιόν εκτεταμένης βιβλιογραφικής έρευνας, στηρίζονται σε δημοσιευμένες μελέτες και άρθρα και σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν, να υποκαταστήσουν ή να αλλοιώσουν ιατρικές γνωματεύσεις και αγωγές.

Προειδοποιήσεις: Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης – Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάσατο μιας ισορροπημένης δίαιτας – Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου – Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας – να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά. Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: 2107793777