loader image
Black Aged Garlic

BLACK AGED GARLIC EXTRACT

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ FULL HEALTH BLACK GARLIC STANDARISED EXTRACT

Η S-allylcysteine, που αποτελεί το κύριο συστατικό του φρέσκου σκόρδου και παράγωγο της κυστεΐνης, βρίσκεται σε μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στο μαύρο σκόρδο και βοηθά στη μείωση της χοληστερίνης καθώς και στην πρόληψη του καρκίνου, ενώ παράλληλα, προστατεύει τον οργανισμό από λοιμώξεις.Πέρα από αυτό βελτιώνει την αρτηριακή πίεση και την κυκλοφορία του αίματος, ενώ έχει αντιμικροβιακές, αντιβιοτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιμυκητιασικές ιδιότητες , αλλά συμβάλλει και στη μείωση των συμπτωμάτων του Αλτσχάιμερ.Οι πρόσφατες έρευνες που δείχνουν αντικαρκινικές ιδιότητες και μείωση των συμπτωμάτων της νόσου του Αλτσχάιμερ, καθιστούν  το μαύρο σκόρδο την καλύτερη φυσική επιλογή για την αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων υγείας.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΥΣ

Καρδιοπροστατευτικό αποτέλεσμα: Το ABG10 + ® μπορεί να μειώσει την πίεση της στεφανιαίας αιμάτωσης και να αυξήσει την καρδιακή συστολή

Μεταβολικό αποτέλεσμα: Το ABG10 + ® μπορεί να βελτιώσει το προφίλ των λιπιδίων

Οι μελέτες “in vitro” επιβεβαιώνουν ότι το ABG10 + ®:

– Προωθεί την απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου και έχει αποτέλεσμα αγγειοδιαστολής.

– Μειώνει την αρτηριακή πίεση χωρίς να επηρεάζει τον καρδιακό ρυθμό.

– Αυξάνει την έκφραση γονιδίου υπεροξειδίου δισμουτάσης, και επομένως τους αντιοξειδωτικούς μηχανισμούς.

Οι μελέτες “in vivo” επιβεβαιώνουν ότι το ABG10 + ®:

-Μειώνει τα επίπεδα τριγλυκεριδίων και LDL χοληστερόλης στο αίμα.

– Αυξάνει το επίπεδο HDL χοληστερόλης στο αίμα

Προϊόν υψηλής ποιότητας από την Ισπανία. 100% ισπανική πρώτη ύλη.  Άοσμο και άγευστο.

Ενεργό συστατικό – S-αλλυλική κυστεΐνη τυποποιημένη (χρωματογραφία HPLC.)Υψηλή σταθερότητα βιοδραστικών ενώσεων.

Μη ακτινοβολημένο και χωρίς ΓΤΟ.

Η Sllylcysteine είναι  συστατικό του φρέσκου σκόρδου και παράγωγο της κυστεΐνης, και βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στο μαύρο σκόρδο. 

ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ Ανά 2 κάψουλες
Εκχύλισμα μαύρου σκόρδου(ζυμωμένο) 800 mg
Το οποίο αποδίδει s-allyl-cysteine 0,8 mg

ABG10+ εκχύλισμα σκόρδου που έχει υποστεί ζύμωση τυποποιημένο σε κατ’ελάχιστο 0,1 % S-αλλυλ-κυστεϊνη,συστατικό κέλυφους κάψουλας [υδροξυπροπυλομεθυλοκυτταρίνη](φυτική κυτταρίνη)

ΣΥΝΙΣΤΩΜΕΝΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ : Λαμβάνετε 1 κάψουλα x 2 φορές την ημέρα με τα γεύματα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ : 60 φυτοκάψουλες

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Είναι αποτέλεσμα ζύμωσης του λευκού σκόρδου σε υψηλές θερμοκρασίες και υψηλά επίπεδα υγρασίας για περίπου ένα μήνα. Κατόπιν, για την επίτευξη μιας γλυκιάς γεύσης, το σκόρδο αφήνεται να οξειδωθεί σε ειδικό δωμάτιο για άλλες 45 ημέρες. Δεν προστίθεται σε αυτό κανένα χημικό στοιχείο ή συντηρητικό

Το μαύρο σκόρδο έχει διπλάσια αντιοξειδωτική δύναμη από το λευκό σκόρδο, προσφέροντας στον οργανισμό έναν σημαντικό σύμμαχο ενάντια στην επίθεση των ελεύθερων ριζών

Η βελτίωση της αρτηριακής πίεσης, των επιπέδων της χοληστερόλης και της κυκλοφορίας του αίματος, οι αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις και αντιμυκητιασικές ιδιότητες του μαύρου σκόρδου, αλλά και οι πρόσφατες έρευνες που δείχνουν αντικαρκινικές ιδιότητες και μείωση των συμπτωμάτων της νόσου του Αλτσχάιμερ, φέρνουν το μαύρο σκόρδο στο προσκήνιο της υγιεινής διατροφής και των λύσεων που έχει να προτείνει η φύση για την αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων υγείας και παθήσεων.

Η S-Αllylcysteine, είναι συστατικό του φρέσκου σκόρδου και παράγωγο του αμινοξέος της κυστεΐνης, το οποίο βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στο μαύρο σκόρδο. Πληθώρα ερευνών επιβεβαιώνει την ισχυρή αντιοξειδωτική ιδιότητα και προστατευτική της δράσης κατά του καρκίνου και εναντίον πολλών άλλων ασθενειών.

Επιπλέον η S-allylcysteine βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση της αλισίνης του σκόρδου από τον οργανισμό.

  • Το SAC επάγει την απόπτωση των κυττάρων στο ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα (HCC)που  είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος πρωτοπαθούς καρκίνου του ήπατος σε ενήλικες και αποτελεί τη συνηθέστερη αιτία θανάτου σε άτομα με κίρρωση. Η  SAC μπορεί να καταστέλλει τον πολλαπλασιασμό και το μεταστατικό δυναμικό της HCC μέσω της διαμόρφωσης σημαντικών ρυθμιστών που εμπλέκονται στον πολλαπλασιασμό, την εισβολή, την απόπτωση, τον κυτταρικό κύκλο και την αγγειογένεση, γεγονός που υποδηλώνει ότι το SAC μπορεί να είναι ένας πιθανός θεραπευτικός παράγοντας για τη θεραπεία των ασθενών με HCC.
  • Η S-αλλυλκυστείνη εξουδετερώνει το οξειδωτικό στρες στα ενδοθηλιακά κύτταρα Η οξείδωση της λιποπρωτεΐνης χαμηλής πυκνότητας (LDL) έχει αναγνωριστεί ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην έναρξη και εξέλιξη της αθηροσκλήρωσης. Αναφέραμε πρόσφατα ότι η S-αλλυλκυστεΐνη (SAC), μία από τις σημαντικότερες ενώσεις στο εκχυλίσματα σκόρδου ανέστειλε την οξείδωση της LDL και ελαχιστοποίησε την οξειδωμένη LDL και την επαγόμενη κυτταρική βλάβη.
  • Περισσότερο από το διπλάσιο της αντιοξειδωτικής δύναμης

Το σκόρδο έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. Το μαύρο σκόρδο, ειδικότερα, έχει βρεθεί ότι έχει δύο φορές πιο ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες έναντι του συμβατικού, λευκού σκόρδου. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τα κύτταρα από κάθε νόσο και πιστεύεται ότι επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης. Τα αυξημένα επίπεδα προστασίας απέναντι στις ελεύθερες ρίζες, καθιστούν το μαύρο σκόρδο ιδανική τροφή για την πρόληψη των χρόνιων νοσημάτων. Η ζύμωση του ακατέργαστου σκόρδου έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την αντιοξειδωτική ισχύ του.  Το πιο διαδεδομένο αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στο μαύρο σκόρδο είναι το SAC.Μια περιεκτική ανασκόπηση του SAC και του μαύρου σκόρδου (σε σενάρια in-vivo και in-vitro) αναφέρει ότι το αντιοξειδωτικό του αποτέλεσμα είναι αποτέλεσμα πολλών πολύπλοκων μηχανισμών, διότι:

  • Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες (υπεροξείδιο, υπεροξείδιο του υδρογόνου, υδροξύλιο, ρίζες υπεροξειδίου, καθώς και υποχλωριώδες οξύ και απλό οξυγόνο
  • Προκαλεί τη δράση των ενδογενών αντιοξειδωτικών ενζύμων (υπεροξειδάση της γλουταθειόνης, κινόνη και δισμουτάση (SOD) . Η δε επίδρασή της στην παραγωγή και βελτίωση των επιπέδων γλουταθειόνης είναι σχεδόόν άμεση
  • Χηλικοποιεί το σίδηρο και τα ιόντα του χαλκού και
  • αναστέλλει τα οξειδωτικά ένζυμα ( συνθάση νιτρικού οξειδίου (NOS), οξειδάση ξανθίνης, οξειδάση NADPH και κυκλοξυγενάση (COX)
  • μπορεί να δεσμεύσει και κατά συνέπεια να εξαλείψει τους καρκινογόνους παράγοντες .Τα καρκινογόνα ή τα μόρια που προκαλούν καρκίνο είναι εξαιρετικά επικίνδυνα και ένα αυξημένο επίπεδο κυκλοφορίας θα προκαλέσει κυτταρική βλάβη και μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο. Για όσους εργάζονται ή  ζουν σε ιδιαίτερα μολυσμένες περιοχές, η μείωση αυτού του κινδύνου είναι ζωτικής σημασίας.

Η μειωμένη μικροκυκλοφορία μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις όπως η νόσος Raynauds που προκαλούν κρύα χέρια και πόδια. Αυτή η αίσθηση μπορεί να είναι αρκετά επώδυνη και δυσάρεστη και μια γρήγορη θεραπεία είναι πάντοτε ευεργετική. Η S-allylcysteine  έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία σχεδόν άμεσα

Το λευκό σκόρδο έχει αντιμικροβιακούς, αντιβιοτικούς  και αντιμυκητικούς παράγοντες, χάρη στο πιο ισχυρό δραστικό συστατικό του, την αλικίνη (allicin). Στο μαύρο σκόρδο, η S-allylcysteine βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση της αλικίνης και στον πιο εύκολο μεταβολισμό της από τον οργανισμό, κάτι που προσφέρει ενισχυμένη προστασία έναντι των λοιμώξεων, ενώ και η ίδια έχει ισχυρές αντιικές δυνάμεις    Τα NK Κύτταρα NK (φυσικά Killer) είναι ζωτικής σημασίας για την ανοσία μας έναντι παθογόνων βακτηρίων και είναι σημαντικό να λειτουργούν αποτελεσματικά. Κατά τους χειμερινούς μήνες, η ύπαρξη ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη βακτηριακών λοιμώξεων. Η S-αλλυλκυστείνη μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητα των κυττάρων NK

Μηχανισμοί στους οποίους στηρίζονται οι αντικαρκινικές δράσεις του σκόρδου και της S-allylcysteine

Μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση σκόρδου μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του οισοφάγου, του στομάχου και του παχέος εντέρου

  1. Διεγείρει την απόπτωση / αναστέλλει τον κυτταρικό κύκλο 2. Αποκλείει την μετάσταση 3. Καταστέλλει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων 4. Αναστέλλει την ενεργοποίηση του καρκινογόνου παράγοντα 5. Ενισχύει την αντιοξειδωτική δράση

Μια πολύ ισχυρή χημική ένωση του σκόρδου είναι και η S-αλλυκυστείνη [S-allylcysteine (SAC)]. Ο . Liu Z, Li M, και οι συνεργάτες [2012] αξιολόγησαν τα αντικαρκινικά αποτελέσματα της SAC επί των μη εξαρτημένων από ανδρογόνα καρκινικών κυττάρων του προστάτη [PC-3) cells] και έριξαν φως στους πιθανούς μηχανισμούς δράσης της εκκολάπτοντας αυτά τα κύτταρα με τρείς διαφορετικές συγκεντρώσεις της SAC. Βρήκαν οι ανωτέρω ερευνητές ότι η SAC κατέστειλε τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων PC-3 cells και οδήγησε σε ανακοπή του κυτταρικού κύκλου Αυτή η μελέτη επέδειξε τη χημειοπροστατευτική δραστηριότητα της SAC in vitro, και ότι η SAC μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη.

Αριθ.Γνωστ.Ε.Ο.Φ : 89431/12-07-2019 (Ο αριθμός γνωστ.Ε.Ο.Φ δέν επέχει θέση άδειας κυκλοφορίας)

Προειδοποιήσεις:

  • Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης
  • Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας
  • Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου
  • Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας
  • Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά

Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: 2107793777
Να φυλάσσεται καλά κλειστό σε μέρος ξηρό και δροσερό.

Scroll Up