loader image
[email protected]
+30 2103222901 / 2108252000
made in poland

Black aged garlic extract 60 caps

60 φυτοκάψουλες

ΑΡ.ΓΝΩΣΤ.ΕΟΦ 89431/12-07-2019

Συμπλήρωμα διατροφής με σταθεροποιημένο εκχύλισμα μαύρου σκόρδου.

Το Black Aged Garlic Extract:

Edit Content
Edit Content

Το σκόρδο χρησιμοποιείται παραδοσιακά για την διατήρηση της καρδιαγγειακής υγείας, βάσει του ευρωπαϊκού οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

ABG10+® το μοναδικό εκχύλισμα μαύρου σκόρδου με  δημοσιευμένες μελέτες & δοκιμασία απόκρισης  δόσης “in vitro” και “in vivo”.

Μοναδικά χαρακτηριστικά προϊόντος:

εκχύλισμα 10: 1 τυποποιημένο σε περιεχόμενο 0,1% S-αλλυλοκυστεΐνη

Ισπανική πατέντα και πρώτη ύλη, προιόν υψηλής ποιότητας

καθαρή μορφή, χωρίς πρόσθετες ουσίες

Δραστική μορφή S-αλλυλκυστεΐνης, τυποποιημένη με HPLC

ΓΙΑΤΙ ΤΟ «ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΡΔΟ» ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟ

Είναι αποτέλεσμα ζύμωσης του λευκού σκόρδου σε υψηλές θερμοκρασίες και υψηλά επίπεδα υγρασίας για περίπου ένα μήνα. Κατόπιν, για την επίτευξη μιας γλυκιάς γεύσης, το σκόρδο αφήνεται να “οξειδωθεί”, να  παλιώσει και να ζυμωθεί σε ειδικό θάλαμο για άλλες 45 ημέρες Δεν προστίθεται σε αυτό κανένα χημικό στοιχείο ή συντηρητικό. Το μαύρο σκόρδο έχει διπλάσια αντιοξειδωτική δύναμη από το λευκό σκόρδο, προσφέροντας στον οργανισμό έναν σημαντικό σύμμαχο ενάντια στην επίθεση των ελεύθερων ριζών.

Η S-Αllylcysteine, είναι συστατικό του φρέσκου σκόρδου και παράγωγο του αμινοξέος της κυστεΐνης, το οποίο βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στο μαύρο σκόρδο. Πληθώρα ερευνών επιβεβαιώνει την ισχυρή αντιοξειδωτική του ιδιότητα.

Edit Content
Edit Content

ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ABG10+®  εκχύλισμα μαύρου, παλιωμένου και ζυμωμένου σκόρδου που έχει υποστεί ζύμωση τυποποιημένο σε περιεκτικότητα σε κατ΄ελάχ. 0,1% S-αλλυλοκυστεΐνη

ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: σταθεροποιητής – υδροξυπροπυλομεθυλοκυτταρίνη (κέλυφος κάψουλας)

Edit Content

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: Λαμβάνετε 1 κάψουλα 2 φορές την ημέρα με τα γεύματα

ΧΩΡΙΣ: τεχνητά χρώματα, αρώματα, συντηρητικά, μαγιά και γενετικά τροποποιημένα συστατικά.

Edit Content

Τα οφέλη του σκόρδου βάσει βιβλιογραφικών αναφορών :

Η SLLYLCYSTEINESAC

Η Sllylcysteine, είναι συστατικό του φρέσκου σκόρδου και παράγωγο του αμινοξέος της κυστεΐνης, το οποίο βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στο μαύρο σκόρδο. Πληθώρα ερευνών επιβεβαιώνει την ισχυρή αντιοξειδωτική του ιδιότητα. Επιπλέον η S-allylcysteine βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση της αλισίνης του σκόρδου από τον οργανισμό. Σε επίπεδο μηχανισμού η S-αλλυλκυστείνη εξουδετερώνει το οξειδωτικό στρες στα ενδοθηλιακά κύτταρα, Η οξείδωση της λιποπρωτεΐνης χαμηλής πυκνότητας (LDL) έχει αναγνωριστεί ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην έναρξη και εξέλιξη της αθηροσκλήρωσης. Αναφέραμε πρόσφατα ότι η S-αλλυλκυστεΐνη (SAC), μία από τις σημαντικότερες ενώσεις στο εκχυλίσματα σκόρδου ανέστειλε την οξείδωση της LDL και ελαχιστοποίησε την οξειδωμένη LDL και την επαγόμενη κυτταρική βλάβη

ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Το σκόρδο έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. Το μαύρο σκόρδο, ειδικότερα, έχει βρεθεί ότι έχει δύο φορές πιο ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες έναντι του συμβατικού, λευκού σκόρδου. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τα κύτταρα από κάθε νόσο και πιστεύεται ότι επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης. Τα αυξημένα επίπεδα προστασίας απέναντι στις ελεύθερες ρίζες, καθιστούν το μαύρο σκόρδο ιδανική τροφή για την πρόληψη των χρόνιων νοσημάτων. Η ζύμωση του ακατέργαστου σκόρδου έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την αντιοξειδωτική ισχύ του.  Το πιο διαδεδομένο αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στο μαύρο σκόρδο είναι το SAC.

Μια περιεκτική ανασκόπηση του SAC και του μαύρου σκόρδου (σε σενάρια in-vivo και in-vitro) αναφέρει ότι το αντιοξειδωτικό του αποτέλεσμα είναι αποτέλεσμα πολλών πολύπλοκων μηχανισμών, διότι:

  • Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες (υπεροξείδιο, υπεροξείδιο του υδρογόνου, υδροξύλιο, ρίζες υπεροξειδίου, καθώς και υποχλωριώδες οξύ και απλό οξυγόνο
  • Προκαλεί τη δράση των ενδογενών αντιοξειδωτικών ενζύμων (υπεροξειδάση της γλουταθειόνης, κινόνη και δισμουτάση (SOD) . Η δε επίδρασή της στην παραγωγή και βελτίωση των επιπέδων γλουταθειόνης είναι σχεδόν άμεση.
  • Χηλικοποιεί το σίδηρο και τα ιόντα του χαλκού και
  • Αναστέλλει τα οξειδωτικά ένζυμα ( συνθάση νιτρικού οξειδίου (NOS) οξειδάση ξανθίνης, οξειδάση NADPH και κυκλοξυγενάση (COX)
  • Μπορεί να δεσμεύσει και κατά συνέπεια να εξαλείψει τους καρκινογόνους παράγοντες. Τα καρκινογόνα ή τα μόρια που προκαλούν καρκίνο είναι εξαιρετικά επικίνδυνα και ένα αυξημένο επίπεδο κυκλοφορίας θα προκαλέσει κυτταρική βλάβη και μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο. Για όσους εργάζονται ή  ζουν σε ιδιαίτερα μολυσμένες περιοχές, η μείωση αυτού του κινδύνου είναι ζωτικής σημασίας.

   ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΑΠΟ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ- ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

Το λευκό σκόρδο έχει αντιμικροβιακούς, αντιβιοτικούς  και αντιμυκητικούς παράγοντες, χάρη στο πιο ισχυρό δραστικό συστατικό του, την αλικίνη (alli-cin). Στο μαύρο σκόρδο, η S-allylcysteine βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση της αλικίνης και στον πιο εύκολο μεταβολισμό της από τον οργανισμό, κάτι που προσφέρει ενισχυμένη προστασία έναντι των λοιμώξεων, ενώ και η ίδια έχει ισχυρές αντιικές δυνάμεις. Τα κύτταρα NK (Κύτταρα Φυσικοί δολοφόνοι) είναι ζωτικής σημασίας για την ανοσία μας έναντι παθογόνων βακτηρίων και είναι σημαντικό να λειτουργούν αποτελεσματικά. Κατά τους χειμερινούς μήνες, η ύπαρξη ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη βακτηριακών λοιμώξεων. Η S-αλλυλκυστείνη μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητα των κυττάρων NK.

* Οι ανωτέρω πληροφορίες σχετικά με τα συστατικά του προϊόντος είναι αποτελέσματα βιβλιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν ισχυρισμούς υγείας του EFSA.

 

 

Edit Content

http://dx.doi.org/10.1016/j.jfda.2016.11.003

Black garlic: A critical review of its production,  bioactivity, and application

Shunsuke Kimura a,1, Yen-Chen Tung b,1, Min-Hsiung Pan b, Nan-Wei Su c,

Ying-Jang Lai d,*, Kuan-Chen Cheng a,b,e,*

A] Institute of Biotechnology, National Taiwan University, Taipei, Taiwan, ROC

B] Graduate Institute of Food Science Technology, National Taiwan University, Taipei, Taiwan, ROC

C] Department of Agricultural Chemistry, National Taiwan University, Taipei, Taiwan, ROC

D]Department of Food Science, National Quemoy University, Quemoy County, Taiwan, ROC

E] Department of Medical Research, China Medical University Hospital, China Medical University, Taichung, Taiwan,

ROC

 

 

http://dx.doi.org/10.1016/j.biomed.2011.12.002

Garlic: Health benefits and actions

Chia-Wen Tsai a, Haw-Wen Chen a, Le-Yen Sheen b, Chong-Kuei Lii a,*

A]Department of Nutrition, China Medical University, Taichung, Taiwan

B] Institute of Food Science and Technology, National Taiwan University, Taipei, Taiwan

 

 

Hindawi Publishing Corporation

Oxidative Medicine and Cellular Longevity  Volume 2012, Article ID 907162, 16 pages

doi:10.1155/2012/907162

The AntioxidantMechanisms Underlying  the Aged Garlic Extract- and  S-Allylcysteine-Induced Protection

Ana L. Col´ın-Gonz´alez,1 Ricardo A. Santana,1 Carlos A. Silva-Islas,1

Maria E. Ch´anez-C´ardenas,1 Abel Santamar´ıa,2 and Perla D.Maldonado1

1] Laboratorio de Patolog´ıa Vascular Cerebral, Instituto Nacional de Neurolog´ıa y Neurocirug´ıa “Manuel Velasco Su´arez”,  Insurgentes Sur 3877, 14269 M´exico, DF, Mexico

2 ] Laboratorio de Amino´acidos Excitadores, Instituto

 

 

The Antimicrobial Effects of the Organosulfa-Compounds (OSC), Allicin and S-allylcysteine (SAC) found

in Allium sativum against Staphylococcus aureus (SA).

  1. D. Knapp2, C. C. Knapp1, S. B. Killian1
  2. TREK Diagnostic Systems, Cleveland, OH 2. Beaumont HS, Cleveland Hts., OH

 

 

In vitro studies of an aged black garlic extract  enriched in S-allylcysteine and polyphenols with  cardioprotective effects

A.L. García-Villalón a, S. Amor a, L. Monge a, N. Fernández a,

  1. Prodanov b, M. Muñoz c, A.M. Inarejos-García c, M. Granado a,*

A] Departamento de Fisiología, Facultad de Medicina, Universidad Autónoma de Madrid, Madrid, Spain

B] Departamento de Química Física Aplicada, Facultad de Ciencias, CIAL (CEI, CSIC-UAM), Universidad

Autónoma de Madrid, Madrid, Spain

C] Pharmactive Biotech Products SL, Parque Científico de Madrid, Madrid, Spain

 

 

Steiner M & Lin RI Cardiovascular and Lipid Changes in Response to Aged Garlic Extract Ingestion. J Am Coll Nutr, 13;5:524, 1994.

 

Legnani C, Frascaro M, et al. Effects of a dried garlic preparation on fibrinolysis and platelet aggregation in healthy subjects. Arzneim-Forsch Drug Res 1993;43:119-22.

 

Silagy C, Neil A. A meta-analysis of the effect of garlic on blood pressure. J Hyperten 1994;12(4):463-68.

 

Imai J, et al. Antioxidant and Radical Scavenging Effects of Aged Garlic Extract and Its Constituents. Planta Medica, 60:417-420, 1994,

 

Dorant E, van der Brandt PA, et al. Garlic and its significance for the prevention of cancer in humans: A critical review. Br J Cancer 1993;67:424-29.

 

Kandil OM, Abdullah TH, & Elkadi A. Garlic and the Immune System in humans: its effects on Natural Killer cells. Fed Proc, 46;3:441, 1987.

 

Tadi PP et al. Anticandidal and Anticarcinogenic Potentials of Garlic. Int Clinical Nutr Rev, ,10:423-429, 1990.

 

Growth Stimulatory Effect of Aged Garlic Extract Protein Fraction on Friendly Bacteria. Kokai Tokkyo Koho, Japanese Patent H1-252276.

 

Lau BHS. Detoxifying, Radio-protective and Phagocyte-Enhancing Effects of Garlic. Int Clinical Nutr Rev ,9:27-31, 1989.

 

Fillion, G. Designer Foods III (Transcript). May 23, 24 and 25, 1994.

 

Fillion, G., Fillion, M., et al. 1997. Ch. 19. In: Nutraceuticals: pp. 189-192.

 

Rozenfeld, V. et al. 1999. April 21-24.

 

  1. Nutr. 2006;136 Suppl 3:S793-5.

 

  1. Cancer Epidemiol. Biomarkers Prev. 3:155-160.

 

Legnani C, Frascaro M, et al. Effects of a dried garlic preparation on fibrinolysis and platelet aggregation in healthy subjects. Arzneim-Forsch Drug Res 1993;43:119-22.

 

Silagy C, Neil A. A meta-analysis of the effect of garlic on blood pressure. J Hyperten 1994;12(4):463-68.

 

Imai J, et al. Antioxidant and Radical Scavenging Effects of Aged Garlic Extract and Its Constituents. Planta Medica, 60:417-420, 1994.

 

Dorant E, van der Brandt PA, et al. Garlic and its significance for the prevention of cancer in humans: A critical review. Br J Cancer 1993;67:424-29.

 

Kandil OM, Abdullah TH, & Elkadi A. Garlic and the Immune System in humans: its effects on Natural Killer cells. Fed Proc, 46;3:441, 1987.

 

Tadi PP et al. Anticandidal and Anticarcinogenic Potentials of Garlic. Int Clinical Nutr Rev, ,10:423-429, 1990.

 

Growth Stimulatory Effect of Aged Garlic Extract Protein Fraction on Friendly Bacteria. Kokai Tokkyo Koho, Japanese Patent H1-252276.

Lau BHS. Detoxifying, Radio-protective and Phagocyte-Enhancing Effects of Garlic. Int Clinical Nutr Rev ,9:27-31, 1989.

Published online on: November 2, 2011     https://doi.org/10.3892/mmr.2011.658

 

https://www.spandidos-publications.com/10.3892/mmr.2011.658

S-allylcysteine induces cell cycle arrest and apoptosis in androgen-independent human prostate cancer cells

 

Published online on: October 26, 2017     https://doi.org/10.3892/ol.2017.7280

Anticancer effect of S allyl L cysteine via induction of apoptosis in human bladder cancer cells

 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22052207

S-allylcysteine induces cell cycle arrest and apoptosis in androgen-independent human prostate cancer cells.

 

  1. Hahn, “History, folk medicine, and legendary uses of garlic,” in Garlic: The Science and Therapeutic Application of

Allium Sativum L and Related Species, H. P. Koch and L. D.  Lawson, Eds., pp. 1–24, Williams & Wilkins, Baltimore, Md,

USA, 1996.

 

  1. D. Lawson, “Garlic: a review of its medicinal effects and indicated active compounds,” in Phytomedicines of Europe:

Chemistry and Biological Activity, L. D. Lawson and R. Bauer,  Eds., ACS Symposium Series 691, pp. 179–209, American

Chemical Society,Washington, DC, USA, 1998.

 

  1. Borek, “Antioxidant health effects of aged garlic extract,”

Journal of Nutrition, vol. 131, no. 3, pp. 1010S–1015S, 2001.

 

  1. Ide and B. H. S. Lau, “Aged garlic extract attenuatesintracellular oxidative stress,”
    Phytomedicine, vol. 6, no. 2, pp. 125–131, 1999.

 

  1. M. Kim, S. B. Chun, M. S. Koo et al., “Differential regulation

of NO availability from macrophages and endothelial cells by the garlic component S-allyl cysteine,”

Free Radical  Biology and Medicine, vol. 30, no. 7, pp. 747–756, 2001.

 

 

  1. A. Dillon, R. S. Burmi, G. M. Lowe, D. Billington, and K.Rahman,

“Antioxidant properties of aged garlic extract: an in vitro study incorporating human low density lipoprotein,”

 Life Sciences, vol. 72, no. 14, pp. 1583–1594, 2003.

 

  1. Moriguchi, N. Nishiyama, H. Saito, and H. Katsuki,

“Trophic effects of aged garlic extract (AGE) and its fractions on primary cultured hippocampal neurons from fetal rat

brain,” Phytotherapy Research, vol. 10, no. 6, pp. 468–472,  1996.

 

  1. Aguilera, M. E. Ch´anez-C´ardenas, A. Ortiz-Plata et al.,

“Aged garlic extract delays the appearance of infarct area in  a cerebral ischemia model, an effect likely conditioned by the

cellular antioxidant systems,” Phytomedicine, vol. 17, no. 3-4,  pp. 241–247, 2010.

 

  1. Peng, A. R. Buz’Zard, and B. H. Lau,

“Neuroprotective  effect of garlic compounds in amyloid-β peptide-induced

apoptosis in vitro,” Medical Science Monitor, vol. 8, no. 8, pp.  BR328–BR337, 2002.

 

  1. Ito, Y. Kosuge, T. Sakikubo et al.,

“Protective effect of Sallyl- L-cysteine, a garlic compound, on amyloid β-proteininduced

cell death in nerve growth factor-differentiated PC12  cells,” Neuroscience Research, vol. 46, no. 1, pp. 119–125,

2003.

 

Iciek M, Kwiecien I, Wlodek L.

Biological properties of garlicand garlic-derived organosulfur compounds. Environ Mol

Mutagen 2009;50:247e65.

 

Morihara N, Ushijima M, Kashimoto N, Sumioka I,

Nishihama T, Hayama M, et al. Aged garlic extract  ameliorates physical fatigue.

Biol Pharm Bull 2006;29:962e6.

 

Sobenin IA, Pryanishnikov VV, Kunnova LM, Rabinovich YA, Martirosyan DM, Orekhov AN.

The effects of time-released garlic powder tablets on multifunctional cardiovascular risk in patients with coronary artery disease. Lipids Health Dis 2010;9:119.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Οι θέσεις, οι απόψεις και τα συμπεράσματα είναι προιόν εκτεταμένης βιβλιογραφικής έρευνας, στηρίζονται σε δημοσιευμένες μελέτες και άρθρα και σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν, να υποκαταστήσουν ή να αλλοιώσουν ιατρικές γνωματεύσεις και αγωγές.

Προειδοποιήσεις: Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης – Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάσατο μιας ισορροπημένης δίαιτας – Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου – Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας – να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά. Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: 2107793777