loader image
made in poland

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Black Aged Garlic Extract

60 φυτοκάψουλες

ΑΡ.ΓΝΩΣΤ.ΕΟΦ 89431/12-07-2019

Συμπλήρωμα διατροφής σταθεροποιημένο εκχύλισμα μαύρου σκόρδου.

Το Black Aged Garlic Extract:

Edit
Edit

ABG10+® το μοναδικό εκχύλισμα μαύρου σκόρδου με  δημοσιευμένες μελέτες & δοκιμασία απόκρισης  δόσης “in vitro” και “in vivo”.

Μοναδικά χαρακτηριστικά προϊόντος:

εκχύλισμα 10: 1 τυποποιημένο σε περιεχόμενο 0,1%

Ισπανική πατέντα και πρώτη ύλη, προιόν υψηλής ποιότητας

καθαρή μορφή, χωρίς πρόσθετες ουσίες

Δραστική μορφή S-αλλυλκυστεΐνης, τυποποιημένη με HPLC

ΓΙΑΤΙ ΤΟ «ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΡΔΟ» ΕΙΝΑΙ ΜΑΥΡΟ

Είναι αποτέλεσμα ζύμωσης του λευκού σκόρδου σε υψηλές θερμοκρασίες και υψηλά επίπεδα υγρασίας για περίπου ένα μήνα. Κατόπιν, για την επίτευξη μιας γλυκιάς γεύσης, το σκόρδο αφήνεται να “οξειδωθεί”, να  παλιώσει και να ζυμωθεί σε ειδικό θάλαμο για άλλες 45 ημέρες Δεν προστίθεται σε αυτό κανένα χημικό στοιχείο ή συντηρητικό. Το μαύρο σκόρδο έχει διπλάσια αντιοξειδωτική δύναμη από το λευκό σκόρδο, προσφέροντας στον οργανισμό έναν σημαντικό σύμμαχο ενάντια στην επίθεση των ελεύθερων ριζών.

ΜΙΑ ΦΥΣΙΚΗ- ΔΥΝΑΤΗ ΛΥΣΗ

Η βελτίωση της αρτηριακής πίεσης, των επιπέδων της χοληστερόλης και της κυκλοφορίας του αίματος, οι αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις και αντιμυκητιασικές ιδιότητες του μαύρου σκόρδου, αλλά και οι πρόσφατες έρευνες που δείχνουν αντικαρκινικές ιδιότητες και μείωση των συμπτωμάτων της νόσου του Αλτσχάιμερ, φέρνουν το μαύρο σκόρδο στο προσκήνιο της υγιεινής διατροφής και των λύσεων που έχει να προτείνει η φύση για την αντιμετώπιση σημαντικών προβλημάτων υγείας και παθήσεων.

journal of functional foods 27 ( 2 0 1 6 ) 189–200

In vitro studies of an aged black garlic extract enriched in S-allylcysteine and polyphenols with  cardioprotective effects

A.L. García-Villalón a, S. Amor a, L. Monge a, N. Fernández a, M. Prodanov b, M. Muñoz c, A.M. Inarejos-García c, M. Granado *

a Departamento de Fisiología, Facultad de Medicina, Universidad Autónoma de Madrid, Madrid, Spain

b Departamento de Química Física Aplicada, Facultad de Ciencias, CIAL (CEI, CSIC-UAM), Universidad

Autónoma de Madrid, Madrid, Spain

c Pharmactive Biotech Products SL, Parque Científico de Madrid, Madrid, Spain

Edit

ΚΛΙΝΙΚΑ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Καρδιοπροστατευτικό αποτέλεσμα: Το ABG10 + ® μπορεί να μειώσει την πίεση της στεφανιαίας αιμάτωσης και να αυξήσει την καρδιακή συστολή Μεταβολικό αποτέλεσμα: Το ABG10 + ® μπορεί να βελτιώσει το προφίλ των λιπιδίων

ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ “IN VITRO” ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ABG10 + ®

Προωθεί την απελευθέρωση του μονοξειδίου του αζώτου και έχει αποτέλεσμα αγγειοδιαστολής.

Μειώνει την αρτηριακή πίεση χωρίς να επηρεάζει τον καρδιακό ρυθμό.

Αυξάνει την έκφραση γονιδίου υπεροξειδίου δισμουτάσης και επομένως τους αντιοξειδωτικούς μηχανισμούς.

ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ “IN VIVO” ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ABG10 + ®

Μειώνει τα επίπεδα τριγλυκεριδίων και LDL χοληστερόλης στο αίμα

Αυξάνει το επίπεδο HDL χοληστερόλης στο αίμα

Edit

Η S-Αllylcysteine, είναι συστατικό του φρέσκου σκόρδου και παράγωγο του αμινοξέος της κυστεΐνης, το οποίο βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στο μαύρο σκόρδο. Πληθώρα ερευνών επιβεβαιώνει την ισχυρή αντιοξειδωτική ιδιότητα και προστατευτική της δράσης κατά του καρκίνου και εναντίον πολλών άλλων ασθενειών. Επιπλέον η S-allylcys-teine βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση της αλισίνης του σκόρδου από τον οργανισμό. Το SAC επάγει την απόπτωση των κυττάρων στο  ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα (HCC)που είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος πρωτοπαθούς καρκίνου του ήπατος σε ενήλικες και αποτελεί τη συνηθέστερη αιτία θανάτου σε άτομα με κίρρωση. Η SAC μπορεί να καταστέλλει τον πολλαπλασιασμό και το μεταστατικό δυναμικό της HCC μέσω της διαμόρφωσης σημαντικών ρυθμιστών που εμπλέκονται στον πολλαπλασιασμό, την εισβολή, την απόπτωση, τον κυτταρικό κύκλο και την αγγειογένεση, γεγονός που υποδηλώνει ότι το SAC μπορεί να είναι ένας πιθανός θεραπευτικός παράγοντας για τη θεραπεία των ασθενών με καρκίνο και κακοήθειες ήπατος.

Η S-αλλυλκυστείνη εξουδετερώνει το οξειδωτικό στρες στα ενδοθηλιακά κύτταρα, Η οξείδωση της λιποπρωτεΐνης χαμηλής πυκνότητας (LDL) έχει αναγνωριστεί ότι παίζει σημαντικό ρόλο στην έναρξη και εξέλιξη της αθηροσκλήρωσης. Αναφέραμε πρόσφατα ότι η S-αλλυλκυστεΐνη (SAC), μία από τις σημαντικότερες ενώσεις στο εκχυλίσματα σκόρδου ανέστειλε την οξείδωση της LDL και ελαχιστοποίησε την οξειδωμένη LDL και την επαγόμενη κυτταρική βλάβη

Edit

Το σκόρδο έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. Το μαύρο σκόρδο, ειδικότερα, έχει βρεθεί ότι έχει δύο φορές πιο ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες έναντι του συμβατικού, λευκού σκόρδου. Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τα κύτταρα από κάθε νόσο και πιστεύεται ότι επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης. Τα αυξημένα επίπεδα προστασίας απέναντι στις ελεύθερες ρίζες, καθιστούν το μαύρο σκόρδο ιδανική τροφή για την πρόληψη των χρόνιων νοσημάτων. Η ζύμωση του ακατέργαστου σκόρδου έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την αντιοξειδωτική ισχύ του.  Το πιο διαδεδομένο αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στο μαύρο σκόρδο είναι το SAC.

Μια περιεκτική ανασκόπηση του SAC και του μαύρου σκόρδου (σε σενάρια in-vivo και in-vitro) αναφέρει ότι το αντιοξειδωτικό του αποτέλεσμα είναι αποτέλεσμα πολλών πολύπλοκων μηχανισμών, διότι:

 • Εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες (υπεροξείδιο, υπεροξείδιο του υδρογόνου, υδροξύλιο, ρίζες υπεροξειδίου, καθώς και υποχλωριώδες οξύ και απλό οξυγόνο
 • Προκαλεί τη δράση των ενδογενών αντιοξειδωτικών ενζύμων (υπεροξειδάση της γλουταθειόνης, κινόνη και δισμουτάση (SOD) . Η δε επίδρασή της στην παραγωγή και βελτίωση των επιπέδων γλουταθειόνης είναι σχεδόν άμεση.
 • Χηλικοποιεί το σίδηρο και τα ιόντα του χαλκού και
 • Αναστέλλει τα οξειδωτικά ένζυμα ( συνθάση νιτρικού οξειδίου (NOS) οξειδάση ξανθίνης, οξειδάση NADPH και κυκλοξυγενάση (COX)
 • Μπορεί να δεσμεύσει και κατά συνέπεια να εξαλείψει τους καρκινογόνους παράγοντες. Τα καρκινογόνα ή τα μόρια που προκαλούν καρκίνο είναι εξαιρετικά επικίνδυνα και ένα αυξημένο επίπεδο κυκλοφορίας θα προκαλέσει κυτταρική βλάβη και μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο. Για όσους εργάζονται ή  ζουν σε ιδιαίτερα μολυσμένες περιοχές, η μείωση αυτού του κινδύνου είναι ζωτικής σημασίας.

ΤΟ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΜΑΥΡΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ S-ALLYLCYSTEINE ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΚΟΡΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ S-ALLYLCYSTEINE.

Μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση σκόρδου μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του οισοφάγου, του στομάχου και του παχέος εντέρου

Διεγείρει την απόπτωση / αναστέλλει τον κυτταρικό κύκλο

Αποκλείει την μετάσταση

Καταστέλλει τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων

Αναστέλλει την ενεργοποίηση του καρκινογόνου παράγοντα

Ενισχύει την αντιοξειδωτική δράση.

ΤΟ ΣΚΟΡΔΟ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

Μια πολύ ισχυρή χημική ένωση του σκόρδου είναι, όπως προαναφέρθηκε, η S-αλλυκυστείνη [S-allylcysteine (SAC)]. Ο Liu Z, ο Li M, και οι συνεργάτες (2012) τους αξιολόγησαν τα αντικαρκινικά αποτελέσματα της SAC επί των μη εξαρτημένων από ανδρογόνα καρκινικών κυττάρων του προστάτη (PC-3) cells) και έριξαν φως στους πιθανούς μηχανισμούς δράσης της εκκολάπτοντας αυτά τα κύτταρα με τρείς διαφορετικές συγκεντρώσεις της SAC. Βρήκαν οι ανωτέρω ερευνητές ότι κατέστειλε τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων PC-3 cells και οδήγησε σε ανακοπή του κυτταρικού κύκλου. Αυτή η μελέτη επέδειξε τη χημειοπροστατευτική δραστηριότητα της SAC in vitro, και ότι η SAC μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη

Edit

Το λευκό σκόρδο έχει αντιμικροβιακούς, αντιβιοτικούς  και αντιμυκητικούς παράγοντες, χάρη στο πιο ισχυρό δραστικό συστατικό του, την αλικίνη (alli-cin). Στο μαύρο σκόρδο, η S-allylcysteine βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση της αλικίνης και στον πιο εύκολο μεταβολισμό της από τον οργανισμό, κάτι που προσφέρει ενισχυμένη προστασία έναντι των λοιμώξεων, ενώ και η ίδια έχει ισχυρές αντιικές δυνάμεις. Τα NK Κύτταρα NK (φυσικά Killer) είναι ζωτικής σημασίας για την ανοσία μας έναντι παθογόνων βακτηρίων και είναι σημαντικό να λειτουργούν αποτελεσματικά. Κατά τους χειμερινούς μήνες, η ύπαρξη ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη βακτηριακών λοιμώξεων. Η S-αλλυλκυστείνη μπορεί να αυξήσει την αποτελεσματικότητα των κυττάρων NK.

Edit

Η μειωμένη μικροκυκλοφορία μπορεί να οδηγήσει σε καταστάσεις όπως η νόσος Raynauds που προκαλούν κρύα χέρια και πόδια. Αυτή η αίσθηση μπορεί να είναι αρκετά επώδυνη και δυσάρεστη και μια γρήγορη θεραπεία είναι πάντοτε ευεργετική. Η S-allylcysteine  έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει τη μικροκυκλοφορία σχεδόν άμεσα.

Edit
Click here to add content.
Edit
Click here to add content.
Edit

http://dx.doi.org/10.1016/j.jfda.2016.11.003

Black garlic: A critical review of its production,  bioactivity, and application

Shunsuke Kimura a,1, Yen-Chen Tung b,1, Min-Hsiung Pan b, Nan-Wei Su c,

Ying-Jang Lai d,*, Kuan-Chen Cheng a,b,e,*

A] Institute of Biotechnology, National Taiwan University, Taipei, Taiwan, ROC

B] Graduate Institute of Food Science Technology, National Taiwan University, Taipei, Taiwan, ROC

C] Department of Agricultural Chemistry, National Taiwan University, Taipei, Taiwan, ROC

D]Department of Food Science, National Quemoy University, Quemoy County, Taiwan, ROC

E] Department of Medical Research, China Medical University Hospital, China Medical University, Taichung, Taiwan,

ROC

 

 

http://dx.doi.org/10.1016/j.biomed.2011.12.002

Garlic: Health benefits and actions

Chia-Wen Tsai a, Haw-Wen Chen a, Le-Yen Sheen b, Chong-Kuei Lii a,*

A]Department of Nutrition, China Medical University, Taichung, Taiwan

B] Institute of Food Science and Technology, National Taiwan University, Taipei, Taiwan

 

 

Hindawi Publishing Corporation

Oxidative Medicine and Cellular Longevity  Volume 2012, Article ID 907162, 16 pages

doi:10.1155/2012/907162

The AntioxidantMechanisms Underlying  the Aged Garlic Extract- and  S-Allylcysteine-Induced Protection

Ana L. Col´ın-Gonz´alez,1 Ricardo A. Santana,1 Carlos A. Silva-Islas,1

Maria E. Ch´anez-C´ardenas,1 Abel Santamar´ıa,2 and Perla D.Maldonado1

1] Laboratorio de Patolog´ıa Vascular Cerebral, Instituto Nacional de Neurolog´ıa y Neurocirug´ıa “Manuel Velasco Su´arez”,  Insurgentes Sur 3877, 14269 M´exico, DF, Mexico

2 ] Laboratorio de Amino´acidos Excitadores, Instituto

 

 

The Antimicrobial Effects of the Organosulfa-Compounds (OSC), Allicin and S-allylcysteine (SAC) found

in Allium sativum against Staphylococcus aureus (SA).

 1. D. Knapp2, C. C. Knapp1, S. B. Killian1
 2. TREK Diagnostic Systems, Cleveland, OH 2. Beaumont HS, Cleveland Hts., OH

 

 

In vitro studies of an aged black garlic extract  enriched in S-allylcysteine and polyphenols with  cardioprotective effects

A.L. García-Villalón a, S. Amor a, L. Monge a, N. Fernández a,

 1. Prodanov b, M. Muñoz c, A.M. Inarejos-García c, M. Granado a,*

A] Departamento de Fisiología, Facultad de Medicina, Universidad Autónoma de Madrid, Madrid, Spain

B] Departamento de Química Física Aplicada, Facultad de Ciencias, CIAL (CEI, CSIC-UAM), Universidad

Autónoma de Madrid, Madrid, Spain

C] Pharmactive Biotech Products SL, Parque Científico de Madrid, Madrid, Spain

 

 

Steiner M & Lin RI Cardiovascular and Lipid Changes in Response to Aged Garlic Extract Ingestion. J Am Coll Nutr, 13;5:524, 1994.

 

Legnani C, Frascaro M, et al. Effects of a dried garlic preparation on fibrinolysis and platelet aggregation in healthy subjects. Arzneim-Forsch Drug Res 1993;43:119-22.

 

Silagy C, Neil A. A meta-analysis of the effect of garlic on blood pressure. J Hyperten 1994;12(4):463-68.

 

Imai J, et al. Antioxidant and Radical Scavenging Effects of Aged Garlic Extract and Its Constituents. Planta Medica, 60:417-420, 1994,

 

Dorant E, van der Brandt PA, et al. Garlic and its significance for the prevention of cancer in humans: A critical review. Br J Cancer 1993;67:424-29.

 

Kandil OM, Abdullah TH, & Elkadi A. Garlic and the Immune System in humans: its effects on Natural Killer cells. Fed Proc, 46;3:441, 1987.

 

Tadi PP et al. Anticandidal and Anticarcinogenic Potentials of Garlic. Int Clinical Nutr Rev, ,10:423-429, 1990.

 

Growth Stimulatory Effect of Aged Garlic Extract Protein Fraction on Friendly Bacteria. Kokai Tokkyo Koho, Japanese Patent H1-252276.

 

Lau BHS. Detoxifying, Radio-protective and Phagocyte-Enhancing Effects of Garlic. Int Clinical Nutr Rev ,9:27-31, 1989.

 

Fillion, G. Designer Foods III (Transcript). May 23, 24 and 25, 1994.

 

Fillion, G., Fillion, M., et al. 1997. Ch. 19. In: Nutraceuticals: pp. 189-192.

 

Rozenfeld, V. et al. 1999. April 21-24.

 

 1. Nutr. 2006;136 Suppl 3:S793-5.

 

 1. Cancer Epidemiol. Biomarkers Prev. 3:155-160.

 

Legnani C, Frascaro M, et al. Effects of a dried garlic preparation on fibrinolysis and platelet aggregation in healthy subjects. Arzneim-Forsch Drug Res 1993;43:119-22.

 

Silagy C, Neil A. A meta-analysis of the effect of garlic on blood pressure. J Hyperten 1994;12(4):463-68.

 

Imai J, et al. Antioxidant and Radical Scavenging Effects of Aged Garlic Extract and Its Constituents. Planta Medica, 60:417-420, 1994.

 

Dorant E, van der Brandt PA, et al. Garlic and its significance for the prevention of cancer in humans: A critical review. Br J Cancer 1993;67:424-29.

 

Kandil OM, Abdullah TH, & Elkadi A. Garlic and the Immune System in humans: its effects on Natural Killer cells. Fed Proc, 46;3:441, 1987.

 

Tadi PP et al. Anticandidal and Anticarcinogenic Potentials of Garlic. Int Clinical Nutr Rev, ,10:423-429, 1990.

 

Growth Stimulatory Effect of Aged Garlic Extract Protein Fraction on Friendly Bacteria. Kokai Tokkyo Koho, Japanese Patent H1-252276.

Lau BHS. Detoxifying, Radio-protective and Phagocyte-Enhancing Effects of Garlic. Int Clinical Nutr Rev ,9:27-31, 1989.

Published online on: November 2, 2011     https://doi.org/10.3892/mmr.2011.658

 

https://www.spandidos-publications.com/10.3892/mmr.2011.658

S-allylcysteine induces cell cycle arrest and apoptosis in androgen-independent human prostate cancer cells

 

Published online on: October 26, 2017     https://doi.org/10.3892/ol.2017.7280

Anticancer effect of S allyl L cysteine via induction of apoptosis in human bladder cancer cells

 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22052207

S-allylcysteine induces cell cycle arrest and apoptosis in androgen-independent human prostate cancer cells.

 

 1. Hahn, “History, folk medicine, and legendary uses of garlic,” in Garlic: The Science and Therapeutic Application of

Allium Sativum L and Related Species, H. P. Koch and L. D.  Lawson, Eds., pp. 1–24, Williams & Wilkins, Baltimore, Md,

USA, 1996.

 

 1. D. Lawson, “Garlic: a review of its medicinal effects and indicated active compounds,” in Phytomedicines of Europe:

Chemistry and Biological Activity, L. D. Lawson and R. Bauer,  Eds., ACS Symposium Series 691, pp. 179–209, American

Chemical Society,Washington, DC, USA, 1998.

 

 1. Borek, “Antioxidant health effects of aged garlic extract,”

Journal of Nutrition, vol. 131, no. 3, pp. 1010S–1015S, 2001.

 

 1. Ide and B. H. S. Lau, “Aged garlic extract attenuatesintracellular oxidative stress,”
  Phytomedicine, vol. 6, no. 2, pp. 125–131, 1999.

 

 1. M. Kim, S. B. Chun, M. S. Koo et al., “Differential regulation

of NO availability from macrophages and endothelial cells by the garlic component S-allyl cysteine,”

Free Radical  Biology and Medicine, vol. 30, no. 7, pp. 747–756, 2001.

 

 

 1. A. Dillon, R. S. Burmi, G. M. Lowe, D. Billington, and K.Rahman,

“Antioxidant properties of aged garlic extract: an in vitro study incorporating human low density lipoprotein,”

 Life Sciences, vol. 72, no. 14, pp. 1583–1594, 2003.

 

 1. Moriguchi, N. Nishiyama, H. Saito, and H. Katsuki,

“Trophic effects of aged garlic extract (AGE) and its fractions on primary cultured hippocampal neurons from fetal rat

brain,” Phytotherapy Research, vol. 10, no. 6, pp. 468–472,  1996.

 

 1. Aguilera, M. E. Ch´anez-C´ardenas, A. Ortiz-Plata et al.,

“Aged garlic extract delays the appearance of infarct area in  a cerebral ischemia model, an effect likely conditioned by the

cellular antioxidant systems,” Phytomedicine, vol. 17, no. 3-4,  pp. 241–247, 2010.

 

 1. Peng, A. R. Buz’Zard, and B. H. Lau,

“Neuroprotective  effect of garlic compounds in amyloid-β peptide-induced

apoptosis in vitro,” Medical Science Monitor, vol. 8, no. 8, pp.  BR328–BR337, 2002.

 

 1. Ito, Y. Kosuge, T. Sakikubo et al.,

“Protective effect of Sallyl- L-cysteine, a garlic compound, on amyloid β-proteininduced

cell death in nerve growth factor-differentiated PC12  cells,” Neuroscience Research, vol. 46, no. 1, pp. 119–125,

2003.

 

Iciek M, Kwiecien I, Wlodek L.

Biological properties of garlicand garlic-derived organosulfur compounds. Environ Mol

Mutagen 2009;50:247e65.

 

Morihara N, Ushijima M, Kashimoto N, Sumioka I,

Nishihama T, Hayama M, et al. Aged garlic extract  ameliorates physical fatigue.

Biol Pharm Bull 2006;29:962e6.

 

Sobenin IA, Pryanishnikov VV, Kunnova LM, Rabinovich YA, Martirosyan DM, Orekhov AN.

The effects of time-released garlic powder tablets on multifunctional cardiovascular risk in patients with coronary artery disease. Lipids Health Dis 2010;9:119.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Οι θέσεις, οι απόψεις και τα συμπεράσματα είναι προιόν εκτεταμένης βιβλιογραφικής έρευνας, στηρίζονται σε δημοσιευμένες μελέτες και άρθρα και σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν, να υποκαταστήσουν ή να αλλοιώσουν ιατρικές γνωματεύσεις και αγωγές.

Προειδοποιήσεις: Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης – Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάσατο μιας ισορροπημένης δίαιτας – Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου – Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας – να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά. Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: 2107793777

Scroll Up