loader image

CALMACARUM FORTE

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

ΑΓΧΟΣ – Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ- ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΒΙΩΝΟΥΜΕ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΜΕ  FISH AUTOLYSATE ,GABA, ΠΑΣΣΙΦΛΟΡΑ,TULSI, ΚΑΙ ΒΙΤΑΜΙΝEΣ  Β

EFSA: 2010·8(10):4114 Η βιταμίνη B12 συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία και στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης

EFSA: 2010·8(10):1759 Η βιταμίνη Β6 συμβάλλει στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης   και στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος

Ενεργα Συστατικά Ανά 1 κάψουλα
FISH AUTOLYSATE 200 mg
GABA (ΓΑΜΑ ΑΜΙΝΟΒΟΥΤΥΡΙΚΟ ΟΞΥ) 100 mg
ΞΗΡΟ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΠΑΣΣΙΦΛΟΡΑΣ( passion flower) Που αποδίδει 4% φλαβονοειδή 80 mg (3.2 mg)
L- ΘΕΑΝΙΝΗ 20 mg
ΞΗΡΟ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΙΝΔΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ( tulsi)(ocimum tenuiflorum) Που αποδίδει 2,5% ουρσολικό οξύ 20 mg ( 0.5 mg )
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β6 ( ως υδροχλωρική πυριδοξίνη) 1.4 mg
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β12(ως κυανοκομπαλαμίνη) 2.5 mcg

FISH AUTOLYSATE, GABA, ΞΗΡΟ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΠΑΣΣΙΦΛΟΡΑΣ, L- ΘΕΑΝΙΝΗ, ΞΗΡΟ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΙΝΔΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ,  διογκωτικά μεσα[ διγλυκερίδια λιπαρών οξέων, φυτική κυτταρίνη] αντιπηκτικα μεσα[ στεαρικό μαγνήσιο, οξείδιο του πυριτίου] ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β6, ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β12, υλικό κάψουλας [παράγωγα κυτταρίνης ]

Περιέχει ψάρι

Λαμβάνετε 1 κάψουλα την ημέρα με νερό

ΑΓΧΟΣ – Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ- ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΒΙΩΝΟΥΜΕ

Λόγω του επιταχυνόμενου τρόπου ζωής μας, πολλοί άνθρωποι υποφέρουν από συνεχείς εκρήξεις άγχους που προκαλούν ευερεθιστότητα, προβλήματα ύπνου, κόπωση, έλλειψη συγκέντρωσης, ταχυκαρδία, πονοκεφάλους, κατάθλιψη κλπ.

Το CALMACARUM FORTE ΜΕ 100% ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΏΠΙΣΗ ΝΕΥΡΩΤΙΚΏΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΏΝ ΛΌΓΩ ΤΩΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΏΝ ΠΙΈΣΕΩΝ Ή ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΉΣ ΦΌΡΤΙΣΗΣ.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το προϊόν αυτόλυσης ψαριών λαμβάνεται με την αυτόλυση των φρέσκων οργάνων ψαριών (παραδοσιακή μέθοδος “garum”). Αυτή η δραστική αρχή χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην αρχή της ιστορίας των Κελτών ως συμπλήρωμα διατροφής για να βελτιώσει την ανθεκτικότητα στο σωματικό και συναισθηματικό στρες. Χρησιμοποιήθηκε επίσης για τον ίδιο σκοπό από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και χρησιμοποιήθηκε συνεχώς μέχρι τον δέκατο έκτο αιώνα.

 Η πιθανολογούμενη αποτελεσματικότητα του, βασίζεται στα συστατικά του. Είναι πλούσιο σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα από τις ομάδες ωμέγα 3 και 6, ελεύθερα αμινοξέα προδρόμους νευροδιαβιβαστών, μικρά πεπτίδια (5-8 αμινοξέα) παρόμοια με τα υποφυσιοτρόπα υποθάλαμικά πεπτίδια και βιταμίνες και ανόργανα συστατικά με ισχυρές αντιοξειδωτικές επιδράσεις

Το 1970, πραγματοποιήθηκαν μελέτες και ελεγχόμενες επιστημονικές δοκιμές για αυτό το αυτόλυτο παρασκεύασμα. Από τότε, αρκετές μελέτες που διεξήχθησαν σε ζώα και ανθρώπους έχουν αποδείξει τις πιθανές ιδιότητες αγχολυτικής και αντικαταθλιπτικής  δράσης του αυτολύματος ιχθύων, καθώς και τις ευεργετικές επιδράσεις του  στις γνωστικές επιδόσεις και στην κόπωση.

Και όλα αυτά μπορεί να τα προσφέρει  χωρίς να προκαλέσει καμία εξάρτηση ή δυσλειτουργία.

Για το λόγο αυτό, αξιολογήσαμε το Garum Armoricum (GA), που περιέχει πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, αμινοξέα, μικρά πεπτίδια, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά των οποίων η συνέργεια μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερo  όφελος από μεμονωμένα μικρά μόρια ή απομονωμένα συστατικά. Το GA περιέχει μια σημαντική ποσότητα αμινοξέα και πολλά ελεύθερα αμινοξέα. Μεταξύ των τελευταίων, η ταυρίνη, λυσίνη, αργινίνη, φαινυλαλανίνη, τυροσίνη και γλουταμίνη που όπως είναι γνωστό έχουν αγχολυτικό ή / και αντικαταθλιπτικό ρόλο. (Smriga and Torii 2003, Srinongkote 2003, Kong et 1,2006; Zhang and Kim 2007)

 Οι πρόδρομοι της γλουταμίνης είναι το διακλαδισμένο αμινοξύ λευκίνη, ισολευκίνη και βαλίνη,  καθώς και το γλουταμινικό οξύ. Ωστόσο, το  GA είναι πλούσια σε αυτά τα αμινοξέα. Η γλουταμίνη αυξάνει τα επίπεδα GABA (Wang et αϊ. 2007) και βελτιώνει τη διάθεση σε καταθλιπτικούς ασθενείς (Young et αϊ. 1993).

Η φαινυλαλανίνη και η τυροσίνη ανακουφίζουν πολλές περιπτώσεις  κατάθλιψης  (Gelenberg et al., 1980) και η λυσίνη, σε συνδυασμό με αργινίνη, μειώνει το άγχος που προκαλείται από το σωματικό επίμονο στρες  (Smriga and Torii 2003; Srinongkote 2003).

Η τυροσίνη καταστέλλει την αύξηση της κορτικοστερόνης στο πλάσμα που ανεβαίνουν επικίνδυνα στο έντονο (Reinstein et αϊ., 1985). Η Ταυρίνη ανακουφίζει μερικές περιπτώσεις κατάθλιψης και προκαλεί  την ηρεμία και την ήρεμη ανταπόκριση. (Κονγκ  et αϊ. 2006; Zhang and Kim 2007).

Συμπέρασμα: το fish autolysate, με την ιδανική αναλογία αμινοξέων που από μόνα τους έχουν άμεση επίδραση στο νευρικό σύστημα και που αποτελούν προδρόμους και δημιουργούς επαρκούς και ικανοποιητικής νευροδιαβίβασης από την μία, και με την ύπαρξη και συνεργασία λιπαρών οξέων, μετάλλων και βιταμινών, είναι ένα πραγματικό «οπλοστάσιο» στον καθημερινό αγώνα του σώματος να καταπολεμήσει το άγχος. 
CURRENT TOPICS IN NUTRACEUTICAL RESEARCH Vol. 6, No. 3, pp. 115-124, 2008 ISSN 1540-7535 print , Copyright © 2008 by New Century Health Publishers, LLC www.newcenturyhealthpublishers.com

ΦΥΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Τα εναέρια μέρη του Passionflower (Passiflora incarnata) έχουν μακρά ιστορία παραδοσιακής χρήσης ως ήπια ηρεμιστικά για νευρική ανησυχία, αϋπνία και άγχος. Το φυτό περιέχει αλκαλοειδή και  φλαβονοειδή, τα οποία έχουν ηρεμιστικές, μυοχαλαρωτικές και αντισπασμωδικές δραστηριότητες. Αρκετές κλινικές δοκιμές έχουν καταδείξει την αποτελεσματικότητα του φυτού, ιδιαίτερα στην σωματοποίηση του άγχους( υψηλή πίεση, εφιδρώσεις, αδυναμία συγκέντρωσης, δυσκολία στον ύπνο)

Το Tulsi (Ocimum tenuiflorum) ή  ιερός  βασιλικς ό είναι ένα αρωματικό φυτό από την οικογένεια Lamiaceae, που προέρχεται από τη νοτιοανατολική Ασία και τις τροπικές περιοχές. Αναφέρεται ως «Tulsi» στην Ινδία και έχει χρησιμοποιηθεί εκτενώς στην παραδοσιακή ινδική ιατρική της Αγιουρβέδα ως φυτό ανακούφισης του στρες και προσαρμογόνο.. Θεωρείται ιερό φυτό από τους Ινδουιστές και το ινδουιστικό όνομα για το ιερό βασιλικό, Tulsi, σημαίνει “το ασύγκριτο”. Δύο κλινικές αναφορές έχουν τεκμηριώσει τις ευεργετικές επιδράσεις του tulsi στο στρες . Είναι ισχυρό προσαρμογόνο, επαναφέρει δηλαδή τον οργανισμό σε ήπια κατάσταση, μειώνει το στρες, ενισχύει τις φυσικές άμυνες του οργανισμού, βελτιώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Το  Holy basil περιέχει ουρσολικό οξύ και triterpenoic οξέα, που βοηθούν στο να μειώνεται η παραγωγή φλεγμονωδών 2COX μετά από αύξηση της κορτιζόλης λόγω άγχους. Είναι επίσης πλούσιο σε ροσμαρινικό οξύ και ευγενόλη που ευθύνονται για την αντιαγχωτική και αντιδιαβητική δράση του αλλά και το καθιστούν εξαιρετικό βοήθημα για συγκέντρωση. Διατηρεί σε φυσιολογικά επίπεδα τη σεροτονίνη και τη ντοπαμίνη και επιβάλλεται σε καταστάσεις έντονου στρες.

Η L-θεανίνη είναι ένα σημαντικό ελεύθερο αμινοξύ που βρίσκεται μοναδικά στο πράσινο τσάι. Προκλινικές μελέτες υποδεικνύουν ότι η θεανίνη αυξάνει έναν αριθμό νευροδιαβιβαστών, συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων σεροτονίνης, ντοπαμίνης και GABA. Η θεανίνη έχει μελετηθεί κλινικά για τη μείωση του άγχους και του στρες, την πρόληψη της νόσου του Alzheimer, τη θεραπεία της διαταραχής ελλειμματικής προσοχής-υπερκινητικότητας (ADHD) και τη βελτίωση των γνωστικών επιδόσεων Η L-θεανίνη διευκολύνει τη δημιουργία αλφα κύματος στον εγκέφαλο που πιστεύεται ότι σχετίζεται με μια χαλαρή αλλά ενεργή ψυχική κατάσταση.

Το GABA (γαμμα-αμινοβουτυρικό οξύ) είναι ο κύριος ανασταλτικός νευροδιαβιβαστής στον φλοιό του ανθρώπινου εγκεφάλου. Το GABA ασκεί αντισπασμωδικά, ηρεμιστικά και αγχολυτικά αποτελέσματα σε κυτταρικό επίπεδο, που δρουν στη νευρωνική λειτουργία μέσω υποδοχέων GABA. Είτε τα χαμηλά επίπεδα GABA είτε η μειωμένη λειτουργία GABA στον εγκέφαλο συνδέονται μεταξύ άλλων με πολλές ψυχιατρικές και νευρολογικές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένου του άγχους, της κατάθλιψης, της αϋπνίας και της επιληψίας.

Η ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β6 είναι ένας απαραίτητος συμπαράγοντας για το σχηματισμό πολλών σημαντικών νευροδιαβιβαστών που σχετίζονται με το άγχος, όπως το GABA, το 5-HTP και η ντοπαμίνη. Από την άλλη πλευρά, η βιταμίνη Β12 είναι υπεύθυνη για την επαναφορά του κιρκαδιακού ρυθμού για βελτιωμένο ύπνο και την ομαλοποίηση της κορυφής κορτιζόλης, η οποία συνήθως διακόπτεται από τις συνθήκες στρες.

Προειδοποιήσεις:

  • Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης
  • Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας
  • Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου
  • Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας
  • Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά

Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: 2107793777
Να φυλάσσεται καλά κλειστό σε μέρος ξηρό και δροσερό.

Scroll Up