loader image
[email protected]
+30 2103222901 / 2108252000

Calmacarum

30 φυτοκάψουλες

Συμπλήρωμα διατροφής με  Fish Autolysate, GABA, πασσιφλόρα, Τulsi και Βιταμίνες Β.

Το Calmacarum:

Edit Content
Edit Content

Το προϊόν αυτόλυσης ψαριών λαμβάνεται με την αυτόλυση των φρέσκων οργάνων ψαριών (παραδοσιακή μέθοδος “garum”). Αυτή η δραστική αρχή χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην αρχή της ιστορίας των Κελτών ως συμπλήρωμα διατροφής για να βελτιώσει την ανθεκτικότητα στο σωματικό και συναισθηματικό στρες. Χρησιμοποιήθηκε επίσης για τον ίδιο σκοπό από τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και χρησιμοποιήθηκε συνεχώς μέχρι τον δέκατο έκτο αιώνα.

Η πιθανολογούμενη αποτελεσματικότητα του, βασίζεται στα συστατικά του. Είναι πλούσιο σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα από τις ομάδες ωμέγα 3 και 6, ελεύθερα αμινοξέα προδρόμους νευροδιαβιβαστών, μικρά πεπτίδια (5-8 αμινοξέα) παρόμοια με τα υποφυσιοτρόπα υποθάλαμικά πεπτίδια και βιταμίνες και ανόργανα συστατικά με ισχυρές αντιοξειδωτικές επιδράσεις

Edit Content
Η ΠΑΣΣΙΦΛΟΡΑ

Τα εναέρια μέρη του Passionflower (Passiflora incarnata) έχουν μακρά ιστορία παραδοσιακής χρήσης ως ήπια ηρεμιστικά για νευρική ανησυχία, αϋπνία και άγχος. Το φυτό περιέχει αλκαλοειδή και φλαβονοειδή, τα οποία έχουν ηρεμιστικές και μυοχαλαρωτικές ιδιότητες. Αρκετές κλινικές δοκιμές έχουν καταδείξει την αποτελεσματικότητα του φυτού, ιδιαίτερα στην σωματοποίηση του άγχους( υψηλή πίεση, εφιδρώσεις, αδυναμία συγκέντρωσης, δυσκολία στον ύπνο)

ΤΟ ΤΟΥΛΣΙ- ΙΝΔΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ

Το Tulsi (Ocimum tenuiflorum) ή ιερός βασιλικός είναι ένα αρωματικό φυτό από την οικογένεια Lamiaceae, που προέρχεται από τη νοτιοανατολική Ασία και τις τροπικές περιοχές. Αναφέρεται ως “Tulsi” στην Ινδία και έχει χρησιμοποιηθεί εκτενώς στην παραδοσιακή ινδική ιατρική της Αγιουρβέδα ως φυτό ανακούφισης του στρες και προσαρμογόνο. Θεωρείται ιερό φυτό από τους Ινδουιστές και το ινδουιστικό όνομα, Tulsi, σημαίνει “το ασύγκριτο”.

H ΘΕΑΝΙΝΗ

Η L-θεανίνη είναι ένα σημαντικό ελεύθερο αμινοξύ που βρίσκεται στο πράσινο τσάι και έχει συσχετιστεί σε επίπεδο κλινικών μελετών για τη μείωση του άγχους και του στρες.

TO GABA

Το GABA (γ-αμινοβουτυρικό οξύ) είναι ευρέως κατανεμημένο σε φυτά, ζώα και μικροοργανισμούς. Ως μεταβολικό προϊόν φυτών και μικροοργανισμών που παράγονται από την αποκαρβοξυλίωση του γλουταμικού οξέος, το GABA λειτουργεί ως ανασταλτικός νευροδιαβιβαστής στον εγκέφαλο που επηρεάζει άμεσα την προσωπικότητα και τη διαχείριση του στρες.

Το GABA είναι ένα βιοδραστικό συστατικό φρούτων, λαχανικών, δημητριακών και πιστεύεται ότι παίζει ρόλο στην άμυνα κατά του στρες στα φυτά Το GABA βρίσκεται φυσικά σε ποικιλίες τσαγιού πράσινου, μαύρου και oolong, καθώς και σε ζυμωμένα τρόφιμα όπως το κεφίρ, το γιαούρτι και το tempeh. Άλλες τροφές περιέχουν GABA ή μπορούν να αυξήσουν την παραγωγή του στο σώμα, συμπεριλαμβανομένων των ολικών σπόρων, φάβας, σόγιας, φακής και άλλων φασολιών, ξηρών καρπών, συμπεριλαμβανομένων καρυδιών, αμυγδάλων και ηλιόσπορων, ψαριών, συμπεριλαμβανομένων των γαρίδων και του ιππόγλωσσου(γλώσσα Ατλαντικού), των εσπεριδοειδών, μπρόκολο, πατάτες και κακάο.

Η καφεΐνη αναστέλλει την απελευθέρωση GABA και όλοι γνωρίζουμε τι αισθανόμαστε και τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν πίνουμε πολλούς καφέδες!

BITAMINH B6 & Β12

H Β6 είναι ένας απαραίτητος συμπαράγοντας για το σχηματισμό πολλών σημαντικών νευροδιαβιβαστών που σχετίζονται με το άγχος, όπως το GABA, το 5-HTP και η ντοπαμίνη. Από την άλλη πλευρά, η βιταμίνη Β12 είναι υπεύθυνη για την επαναφορά του κιρκαδιακού ρυθμού για βελτιωμένο ύπνο και την ομαλοποίηση της κορυφής κορτιζόλης, η οποία συνήθως διακόπτεται από τις συνθήκες στρες

Edit Content
Edit Content

ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: FISH AUTOLYSATE, GABA, ΞΗΡΟ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΠΑΣΣΙΦΛΟΡΑΣ, L- ΘΕΑΝΙΝΗ, ΞΗΡΟ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΙΝΔΙΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ,ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β6, ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β12

ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: διογκωτικά μεσα[ διγλυκερίδια λιπαρών οξέων, φυτική κυτταρίνη] αντιπηκτικα μεσα[ στεαρικό μαγνήσιο, οξείδιο του πυριτίου] υλικό κάψουλας [παράγωγα κυτταρίνης]

ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ: περιέχει ψάρι

Edit Content

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: Λαμβάνετε 1 κάψουλα την ημέρα με νερό

ΧΩΡΙΣ: τεχνητά χρώματα, αρώματα, συντηρητικά, μαγιά και γενετικά τροποποιημένα συστατικά.

Edit Content

Τα συστατικά του Calmacarum βάσει βιβλιογραφικών αναφορών :

 

FISH AUTOLYSATE – Garum Armoricum

Αρκετές μελέτες έχουν διεξαχθεί σε ζώα και ανθρώπους και έχουν συσχετίσει τις πιθανές ιδιότητες αγχολυτικής και αντικαταθλιπτικής  δράσης του αυτολύματος ιχθύων, καθώς και τις ευεργετικές επιδράσεις του  στις γνωστικές επιδόσεις και στην κόπωση. Και όλα αυτά μπορεί να τα προσφέρει  χωρίς να προκαλέσει καμία εξάρτηση ή δυσλειτουργία.

ΜΕΛΕΤΗ  Ο Δρ Dorman και ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Πολυτεχνικής Πολιτείας της Καλιφόρνιας πραγματοποίησαν μια crossover, διπλή-τυφλή μελέτη για το Garum που δημοσιεύθηκε το 1995 στο The Journal of Advogress in Medicine. Η μελέτη εξέτασε πενήντα τέσσερις φοιτητές μεταξύ 18 και 25 ετών με την υπόθεση ότι είναι μια εξαιρετική ομάδα δοκιμών λόγω του άγχους που σχετίζεται με το ακαδημαϊκό στρες.

Τα αποτελέσματα δείχνουν μια εμφανή μείωση των μέσων βαθμολογιών άγχους κατά τις αρχικές εβδομάδες, η οποία είναι σημαντικά μεγαλύτερη στην ομάδα Garum

 

The Effectiveness of Garum Armoricum (Stabilium) in Reducing Anxiety in College Students

Dorman T, et al. Journal of Advancement in Medicine, Vol.8(3):193-200, 1995.

 

ΜΕΛΕΤΗ…. Ακολούθησε μια δεύτερη μελέτη crossover, double-blind, για να ελεγχθεί η αποτελεσματικότητα του Garum Armoricum® στην αδυναμία και την κατάθλιψη και το άγχος που σχετίζεται με την κόπωση, καθώς και τη μνήμη και τη γνωστική απόδοση. Δημοσιεύθηκε στο περιοδικό The European College of Neuropsychopharmacology το 1996. Αυτή η μελέτη κατέδειξε σαφώς ότι το Garum  θα μπορούσε να ενισχύσει τη μνήμη και τη διανοητική σαφήνεια, όπως αποδεικνύεται από το Test of Memorization του Wechsler και το Rey’s Test. Ένας θετικός αντίκτυπος στη μνήμη και τη γνώση ήταν ιδιαίτερα εμφανής στην ηλικιακή ομάδα 45-55 ετών. Το Garum ήταν επίσης ευεργετικό στη χρόνια κόπωση.

 

Le Poncin M. Experimental Study: Stress and Memory. The Journal of the European College of Neuropsychopharmacology. 1996;6(3): 110.

 

ΜΕΛΕΤΗ …Για το λόγο αυτό, αξιολογήσαμε το Garum Armoricum (GA), που περιέχει πολυακόρεστα λιπαρά οξέα, αμινοξέα, μικρά πεπτίδια, βιταμίνες και ανόργανα συστατικά των οποίων η συνέργεια μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερo  όφελος από μεμονωμένα μικρά μόρια ή απομονωμένα συστατικά. Το GA περιέχει μια σημαντική ποσότητα αμινοξέων και πολλά ελεύθερα αμινοξέα. Μεταξύ των τελευταίων, η ταυρίνη, λυσίνη, αργινίνη, φαινυλαλανίνη, τυροσίνη και γλουταμίνη που όπως είναι γνωστό έχουν αγχολυτικό ή / και αντικαταθλιπτικό ρόλο. (Smriga and Torii 2003, Srinongkote 2003, Kong et al. 2006; Zhang and Kim 2007) .

ΜΕΛΕΤΗ…Οι πρόδρομοι της γλουταμίνης είναι το διακλαδισμένο αμινοξύ λευκίνη, ισολευκίνη και βαλίνη, καθώς και το γλουταμινικό οξύ. Ωστόσο, το  GA είναι πλούσιο σε αυτά τα αμινοξέα. Η γλουταμίνη αυξάνει τα επίπεδα GABA (Wang et αϊ. 2007) και βελτιώνει τη διάθεση σε καταθλιπτικούς ασθενείς (Young et αϊ. 1993).

ΜΕΛΕΤΗ…..Η φαινυλαλανίνη και η τυροσίνη ανακουφίζουν πολλές περιπτώσεις  κατάθλιψης  (Gelenberg et al., 1980) και η λυσίνη, σε συνδυασμό με αργινίνη, μειώνει το άγχος που προκαλείται από το σωματικό επίμονο στρες  (Smriga and Torii 2003; Srinongkote 2003).
Η τυροσίνη καταστέλλει την αύξηση της κορτικοστερόνης στο πλάσμα που ανεβαίνουν επικίνδυνα στο έντονο στρες (Reinstein et αϊ., 1985). Η Ταυρίνη ανακουφίζει μερικές περιπτώσεις κατάθλιψης και προκαλεί  την ηρεμία και την ήρεμη ανταπόκριση. (Κονγκ  et αϊ. 2006; Zhang and Kim 2007).

Συμπέρασμα: το fish autolysate, με την ιδανική αναλογία αμινοξέων που από μόνα τους έχουν άμεση επίδραση στο νευρικό σύστημα και που αποτελούν προδρόμους και δημιουργούς επαρκούς και ικανοποιητικής νευροδιαβίβασης από την μία, και με την ύπαρξη και συνεργασία λιπαρών οξέων, μετάλλων και βιταμινών από την άλλη, είναι ένα πραγματικό “οπλοστάσιο” στον καθημερινό αγώνα του σώματος να καταπολεμήσει το άγχος.

CURRENT TOPICS IN NUTRACEUTICAL RESEARCH Vol. 6, No. 3, pp. 115-124, 2008 ISSN 1540-7535 print , Copyright © 2008 by New Century Health Publishers, LLC www.newcenturyhealthpublishers.co

 

ΤΟ ΤΟΥΛΣΙ- ΙΝΔΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ

   Δύο κλινικές αναφορές έχουν τεκμηριώσει τις ευεργετικές επιδράσεις του tulsi στο στρες . Είναι ισχυρό προσαρμογόνο, επαναφέρει δηλαδή τον οργανισμό σε ήπια κατάσταση, μειώνει το στρες, ενισχύει τις φυσικές άμυνες του οργανισμού, βελτιώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

 Σε επίπεδο μηχανισμού το Holy basil περιέχει ουρσολικό οξύ και triterpenoic οξέα, που βοηθούν στο να μειώνεται η παραγωγή φλεγμονωδών 2COX μετά από αύξηση της κορτιζόλης λόγω άγχους. Είναι επίσης πλούσιο σε ροσμαρινικό οξύ και ευγενόλη που ευθύνονται για την αντιαγχωτική και αντιδιαβητική δράση του αλλά και το καθιστούν εξαιρετικό βοήθημα για συγκέντρωση. Διατηρεί σε φυσιολογικά επίπεδα τη σεροτονίνη και τη ντοπαμίνη και επιβάλλεται σε καταστάσεις έντονου στρες.

 

The Clinical Efficacy and Safety of Tulsi in Humans: A Systematic Review of the Literature

Negar Jamshidi  and Marc M. Cohen Article ID 9217567 | https://doi.org/10.1155/2017/9217567

 

J Ayurveda Integr Med. 2014 Oct-Dec; 5(4): 251–259.   doi: 10.4103/0975-9476.146554

PMCID: PMC4296439  PMID: 25624701 Tulsi – Ocimum sanctum: A herb for all reasons    Marc Maurice Cohen

  1. Bhargava and N. Singh, “Anti-Stress activity of Ocimun sanctum Linn.,” Indian Journal of Medical Research 73 (1981): 443–51.

 

      H ΘΕΑΝΙΝΗ

Προκλινικές μελέτες υποδεικνύουν ότι η θεανίνη αυξάνει έναν αριθμό νευροδιαβιβαστών συμπεριλαμβανομένων των επιπέδων σεροτονίνης, ντοπαμίνης και GABA. Η θεανίνη έχει συσχετιστεί σε επίπεδο κλινικών μελετών για τη μείωση του άγχους και του στρες, την πρόληψη της νόσου του Alzheimer, τη θεραπεία της διαταραχής ελλειμματικής προσοχής-υπερκινητικότητας (ADHD) και τη βελτίωση των γνωστικών επιδόσεων Η L-θεανίνη διευκολύνει τη δημιουργία αλφα κύματος στον εγκέφαλο που πιστεύεται ότι σχετίζεται με μια χαλαρή αλλά ενεργή ψυχική κατάσταση.

 

Effects of L-Theanine Administration on Stress-Related Symptoms and Cognitive Functions in Healthy Adults: A Randomized Controlled Trial

Shinsuke Hidese,1 Shintaro Ogawa,1 Miho Ota,1 Ikki Ishida,1 Zenta Yasukawa,2 Makoto Ozeki,2 and Hiroshi Kunugi1,*

 

Saeed M., Naveed M., Arif M., Kakar M.U., Manzoor R., El-Hack M.E.A., Alagawany M., Tiwari R., Khandia R., Munjal A., et al. Green tea (Camellia sinensis) and l-theanine: Medicinal values and beneficial applications in humans—A comprehensive review. Biomed. Pharmacother. 2017;95:1260–1275. doi: 10.1016/j.biopha.2017.09.024.

 

 

  TO GABA

ΤΟ GABA (γαμμα-αμινοβουτυρικό οξύ) είναι ο κύριος ανασταλτικός νευροδιαβιβαστής στον φλοιό του ανθρώπινου εγκεφάλου. Το GABA ασκεί αντισπασμωδικά, ηρεμιστικά και αγχολυτικά αποτελέσματα σε κυτταρικό επίπεδο, που δρουν στη νευρωνική λειτουργία μέσω υποδοχέων GABA. Είτε τα χαμηλά επίπεδα GABA είτε η μειωμένη λειτουργία GABA στον εγκέφαλο συνδέονται μεταξύ άλλων με πολλές ψυχιατρικές και νευρολογικές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένου του άγχους, της κατάθλιψης, της αϋπνίας και της επιληψίας.

 

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Οι θέσεις, οι απόψεις και τα συμπεράσματα είναι προιόν εκτεταμένης βιβλιογραφικής έρευνας, στηρίζονται σε δημοσιευμένες μελέτες και άρθρα και σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν, να υποκαταστήσουν ή να αλλοιώσουν ιατρικές γνωματεύσεις και αγωγές.

* Οι ανωτέρω πληροφορίες σχετικά με τα συστατικά του προϊόντος είναι αποτελέσματα βιβλιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν ισχυρισμούς υγείας του EFSA.

Edit Content

(Smriga and Torii 2003, Srinongkote 2003, Kong et al. 2006; Zhang and Kim 2007) .

(Young et αϊ. 1993).

(Smriga and Torii 2003; Srinongkote 2003).

(Reinstein et αϊ., 1985).

(Kong et αϊ. 2006; Zhang and Kim 2007).

CURRENT TOPICS IN NUTRACEUTICAL RESEARCH Vol. 6, No. 3, pp. 115-124, 2008 ISSN 1540-7535 print , Copyright © 2008 by New Century Health Publishers, LLC www.newcenturyhealthpublishers.co

A review on autolysis in fish

Author links open overlay panel

M.K.MukundanP.D.AntonyM.R.Nair

 

ANXIOLYTIC AND ANTIDEPRESSANT-LIKE EFFECTS OF GARUM ARMORICUM® (GA),

A BLUE LING FISH PROTEIN AUTOLYSATE IN MALE WISTAR RATS

Michaël Messaoudi  Amine Nejdi , Jean-François Bisson, Pascale Rozan ,Hervé Javelot  and Robert Lalonde

ETAP-Applied Ethology, 13 rue du Bois de la Champelle, 54500 Vandoeuvre-lès-Nancy, France ; 2

Hôpital Psychiatrique EPSAN, Etablissement Public de Santé Alsace Nord, 67170 Brumath, France; and 3

CHUM/St-Luc (Université de Montréal), Neuroscience Research Unit, 1058 St-Denis Street,

Montréal PQ Canada H2X 3J4 and Université de Rouen, Faculté des Sciences

 

Anisman, H., Zacharko, R.M. (1992)

 Depression as a consequence  of inadequate neurochemical adaptation in response to stressors.

British Journal of Psychiatry Suppl. 15, 36-43

 

Bernet, F., Montel, V., Noel, B., Dupouy, J.-P. (2000)

 Diazepamlike effects of a fish protein hydrolysate on stress responsiveness of  the rat pituitary-adrenal system and sympatho-adrenal activity.

Psychopharmacology 149, 34-40

 

Dorman, T., Bemard, L., Glaze, P., Hogan, J., Skinner, R., Nelson,

D., Bowker, L., Head, D. (1995)

The effectiveness of Garum Amoricum (Stabilium) on reducing anxiety in college students.

Journal of Advanced Medicine 8, 193-200.

 

Saeed, S.A., Bloch, R.M., Antonacci, D.J. (2007) Herbal and

dietary supplements for treatment of anxiety disorders. American

Family Physician 76, 549-556.

 

Crocq L, Bugard P and Viaud P. Fatigue Study Group inquiry into asthenia in general practice. Psychologie Medicale 10:1943-53, 1978.

Crocq L, Bugard P et al., Treatment of astheno-depressive conditions by Minaprine-Multi-center study of 248 cases assessed by Fatigue Study Group Scale #4]. Psychologie Medicale 12(12) 643-61, 1980.

 

 Dorman, T. et al. The Effectiveness of Garum Amoricum (Stabilium) on Reducing Anxiety in College Students. Journal of Advancement in Medicine. 1995; Vol 8(3):193-200.

 

 Le Poncin M. Experimental Study: Stress and Memory. The Journal of the European College of Neuropsychopharmacology. 1996;6(3): 110.

 

Dhawan, K., Kumar, S., and Sharma, A. Comparative biological activity study on Passiflora incarnata and P. edulis. Fitoterapia 2001;72(6):698-702.

 

Gerhard, U., Hobi, V., Kocher, R., and Konig, C. [Acute sedatiing effect of a herbal tranquilizer compared to that of bromazepam]. Schweiz.Rundsch.Med.Prax. 12-27-1991;80(52):1481-1486.

 

Rickels, K. and Hesbacher, P. T. Over-the-counter daytime sedatives. A controlled study. JAMA 1-1-1973;223(1):29-33.

 

Akhondzadeh S, Naghavi HR, Shayeganpour A, et al. Passionflower in the treatment of generalized anxiety: a pilot double-blind randomized controlled trial with oxazepam. J Clin Pharm Ther 2001;26:363-7.

 

Appel K, Rose T, Fiebich B, et al. Modulation of the gamma-aminobutyric acid (GABA) system by Passiflora incarnata L. Phytother Res 2011;25:838-43.

 

Bourin M, Bougerol T, Guitton B, Broutin E. A combination of plant extracts in the treatment of outpatients with adjustment disorder with anxious mood: controlled study vs placebo. Fundam Clin Pharmacol 1997;11:127-32.

 

Dhawan K, Kumar S, Sharma A. Anxiolytic activity of aerial and underground parts of Passiflora incarnata. Fitoterapia 2001;72:922-6.

 

Grundmann O, Wang J, McGregor GP, Butterweck V. Anxiolytic activity of a phytochemically characterized Passiflora incarnata extract is mediated via the GABAergic system. Planta Medica 2008;74:1769-73

 

Miyasaka LS, Atallah AN, Soares BG. Passiflora for anxiety disorder. Cochrane Database Syst Rev 2007;(1):CD004518

 

Nutrients. 2019 Oct; 11(10): 2362.   Published online 2019 Oct 3. doi: 10.3390/nu11102362

PMCID: PMC6836118  / PMID: 31623400

Effects of L-Theanine Administration on Stress-Related Symptoms and Cognitive Functions in Healthy Adults: A Randomized Controlled Trial

Shinsuke Hidese,1 Shintaro Ogawa,1 Miho Ota,1 Ikki Ishida,1 Zenta Yasukawa,2 Makoto Ozeki,2 and Hiroshi Kunugi1,*

 

Saeed M., Naveed M., Arif M., Kakar M.U., Manzoor R., El-Hack M.E.A., Alagawany M., Tiwari R., Khandia R., Munjal A., et al. Green tea (Camellia sinensis) and l-theanine: Medicinal values and beneficial applications in humans—A comprehensive review. Biomed. Pharmacother. 2017;95:1260–1275. doi: 10.1016/j.biopha.2017.09.024.

 

Mancini E., Beglinger C., Drewe J., Zanchi D., Lang U.E., Borgwardt S. Green tea effects on cognition, mood and human brain function: A systematic review. Phytomedicine. 2017;34:26–37. doi: 10.1016/j.phymed.2017.07.008.

 

akeda A., Tamano H., Suzuki M., Sakamoto K., Oku N., Yokogoshi H. Unique induction of CA1 LTP components after intake of theanine, an amino acid in tea leaves and its effect on stress response. Cell. Mol. Neurobiol. 2012;32:41–48. doi: 10.1007/s10571-011-9732-z.

 

Hidese S., Ota M., Wakabayashi C., Noda T., Ozawa H., Okubo T., Kunugi H. Effects of chronic l-theanine administration in patients with major depressive disorder: An open-label study. Acta Neuropsychiatr. 2017;29:72–79. doi: 10.1017/neu.2016.33

 

Acta Neuropsychiatr 2017 Apr;29(2):72-79. doi: 10.1017/neu.2016.33. Epub 2016 Jul 11.

Effects of chronic l-theanine administration in patients with major depressive disorder: an open-label study

Shinsuke Hidese , Miho Ota , Chisato Wakabayashi , Takamasa Noda , Hayato Ozawa , Tsutomu Okubo , Hiroshi Kunugi

 

L-theanine in the adjunctive treatment of generalized anxiety disorder: A double-blind, randomised, placebo-controlled trial.

Sarris J, Byrne GJ, Cribb L, Oliver G, Murphy J, Macdonald P, Nazareth S, Karamacoska D, Galea S, Short A, Ee C, Birling Y, Menon R, Ng CH.

J Psychiatr Res. 2019 Mar;110:31-37. doi: 10.1016/j.jpsychires.2018.12.014. Epub 2018 Dec 8.

PMID: 30580081 Clinical Trial.

 

Neurobiological effects of the green tea constituent theanine and its potential role in the treatment of psychiatric and neurodegenerative disorders.

Lardner AL.

Nutr Neurosci. 2014 Jul;17(4):145-55. doi: 10.1179/1476830513Y.0000000079. Epub 2013 Nov 26.

PMID: 23883567

 

èΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟ GABA( LINK)

 

The Clinical Efficacy and Safety of Tulsi in Humans: A Systematic Review of the Literature

Negar Jamshidi  and Marc M. Cohen

Article ID 9217567 | https://doi.org/10.1155/2017/9217567

 

J Ayurveda Integr Med. 2014 Oct-Dec; 5(4): 251–259.   doi: 10.4103/0975-9476.146554

PMCID: PMC4296439  PMID: 25624701

Tulsi – Ocimum sanctum: A herb for all reasons    Marc Maurice Cohen

  1. P. Bhargava and N. Singh, “Anti-Stress activity of Ocimun sanctum Linn.,” Indian Journal of Medical Research 73 (1981): 443–51.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Οι θέσεις, οι απόψεις και τα συμπεράσματα είναι προιόν εκτεταμένης βιβλιογραφικής έρευνας, στηρίζονται σε δημοσιευμένες μελέτες και άρθρα και σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν, να υποκαταστήσουν ή να αλλοιώσουν ιατρικές γνωματεύσεις και αγωγές.

Προειδοποιήσεις: Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης – Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάσατο μιας ισορροπημένης δίαιτας – Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου – Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας – να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά. Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: 2107793777