loader image
[email protected]
+30 2103222901 / 2108252000
made in poland

Capra Goat Colostrum

120 φυτοκάψουλες

ΑΡ.ΓΝΩΣΤ.ΕΟΦ 86715/05-07-2019

Συμπλήρωμα διατροφής με κατσικίσιο πρωτόγαλα σε κάψουλες

Το Capra Goat Colostrum:

Edit Content
Edit Content

Κατσικίσιο πρωτόγαλα από ελεγμένη κτηνοτροφία της Ολλανδίας  και από γάλα που συλλέγεται τα δύο πρώτα εικοσιτετράωρα. Αποδίδει κατ’ελάχιστο 27% ανοσοσφαιρίνες

Aπό κατσίκες που τρέφονται αποκλειστικά με χόρτο και μη γενετικά τροποποιημένη τροφή. Oι ολλανδικές κατσίκες βοσκούν  ελεύθερα από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο. Δεν τους χορηγούνται ορμόνες και αντιβιοτικά.

Η εγκατάσταση συλλογής υπόκειται σε αυστηρούς ελέγχους και κάθε παρτίδα δοκιμάζεται για την παρουσία αντιβιοτικών και παρασιτοκτόνων. Ο έλεγχος εφαρμόζει την αρχή της μηδενικής ανοχής για τα αντιβιοτικά και τα φυτοφάρμακα. Η χρήση ορμονών στις Κάτω Χώρες απαγορεύεται από το νόμο.

Edit Content

 Το πρωτόγαλα (colostrum) αποτελεί το πρώτο γάλα μετά την τεκνοποίηση θηλαστικών όπως τα βοοειδή και το οποίο παρέχει στα νεογνά, συστατικά απαραίτητα για την ανάπτυξη τους.

Συνήθως το πρωτόγαλα εκκρίνεται τις πρώτες τρείς ημέρες μετά την τεκνοποίηση και μπορεί να φτάσει έως και μία βδομάδα, έπειτα ακολουθεί η έκκριση του ώριμου γάλακτος.

Μπορεί να διαφέρει σε σύσταση ανάλογα με παράγοντες όπως η εκτροφή των ζώων,περιέχει εύπεπτα θρεπτικά συστατικά, αυξητικούς, αντιμικροβιακούς και παράγοντες ανοσοποίησης, όπως ανοσοσφαιρίνες (Ig).

Godhia et al 2013, Colostrum – Its composition, benefits as a nutraceutical: A review. Curr. Res. Nutr. Food Sci. 1:37-47. https://doi.org/10.12944/CRNFSJ.1.1.04

 Τα αντισώματα ή ανοσοσφαιρίνες είναι τα εκτελεστικά όργανα του αμυντικού συστήματος του οργανισμού. Κατασκευάζονται με μοναδικό στόχο να αναγνωρίζουν τους εισβολείς και να τους καταστρέφουν. Στο ανθρώπινο σώμα υπάρχουν πέντε κατηγορίες αντισωμάτων (immunoglob-ulins, σε συντομία Ig) που χαρακτηρίζονται με ένα γράμμα του λατινικού αλφαβήτου: IgG, IgA, IgM, IgD και IgE.

Edit Content

ΑΝΟΣΟΦΑΙΡΙΝΕΣ:

(αντισώματα) (IgG, IgA, IgM, ΙgE) σε υψηλή συγκέντρωση. Υπάρχουν 5 είδη ανοσοσφαιρινών σε όλα τα θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένου και των ανθρώπων. Στο colostrum περιέχονται όλα. Είναι αμυντικοί παράγοντες ευρέως φάσματος, οι οποίοι δρουν ενάντια στα βακτήρια και στους ιούς. Ανοσοποιητικοί ρυθμιστικοί παράγοντες (κυτοκίνες, λακτοφερίνη, ιντερλευκίνη κ.τ.λ.) Διεγείρουν την αντίδραση του ανοσοποιητικού & Βοηθούν στην αντιμετώπιση  των ιώσεων.

ΛΑΚΤΟΦΕΡΙΝΗ

Είναι ένα πολύ δυνατό αντιβιοτικό και αντιβακτηριακο συστατικό. Η λακτοφερίνη δρα ως πρεβιοτικό και διεγείρει την ανάπτυξη καλών βακτηρίων στο έντερο όπως ο λακτοβάκιλλος και το bifidobacterium. Αυτός ίσως είναι και ένας λόγος που το πρωτόγαλα είναι ευεργετικό για την προστασία του εντέρου.

ΚΥΤΟΚΙΝΕΣ

Βοηθούν σημαντικά στην επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων και στην ρύθμιση της λεμφικής δραστηριότητας, στην αύξηση της ενέργειας των Τ- κυττάρων και παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ρύθμιση της ευαισθησίας και την διάρκεια των αντιδράσεων ανοσοποίησης.

ΙΝΤΕΡΛΕΥΚΙΝΗ-10

Είναι ένας εξαιρετικός καταστολέας φλεγμονών.

ΠΕΠΤΙΔΙΑ ΠΡΟΛΙΝΗΣ PRP

Πολυπεπτίδια πλούσια σε προλίνη (PRP): Τα PRP είναι πρωτεΐνες μικρού μοριακού βάρους που δρουν σαν ορμόνες στο θύμο αδένα και άλλα όργανα που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα PRP ενεργοποιούν το εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα σε περιπτώσεις ανάγκης, καθώς επίσης καταστέλλουν την υπερδραστηριότητά του σε περιπτώσεις αυτοάνοσων νοσημάτων και αλλεργικών αντιδράσεων.

ΠΟΛΥΟΛΙΓΟΣΑΚΧΑΡΙΤΕΣ

Οι οποίοι προσκολλώνται στα παθογόνα βακτήρια με αποτέλεσμα να τα αποτρέπουν  από το να διαπεράσουν το εντερικό τοίχωμα, και από εκεί στο αίμα. Είναι σύνθετοι υδατάνθρακες, οι οποίοι παρέχουν προστασία έναντι των παθογόνων μικροοργανισμών δρώντας ως ανταγωνιστικοί αναστολείς στις θέσεις δέσμευσης των επιθηλιακών κυττάρων του γαστρεντερικού σωλήνα, εμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο την προσκόλληση των μικροοργανισμών και την είσοδό τους στην επιφάνεια του βλεννογόνου. Επίσης, κάποιοι από αυτούς του πολυσακχαρίτες δρουν και σαν πρεβιοτικά, προωθώντας την ανάπτυξη της φυσιολογικής μικροχλωρίδας του εντέρου.

ΓΛΥΚΟΠΡΩΤΕΪΝΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΘΡΥΨΙΝΗΣ

Εξασφαλίζουν την ακεραιότητα των βιοδραστικών συστατικών του πρωτογάλακτος, ώστε να μπορεί να εκδηλωθεί η ευεργετική τους δράση.

ΛΑΚΤΟΑΛΒΟΥΜΙΝΕΣ

Αυξάνουν τα επίπεδα σεροτονίνης, μειώνουν τα επίπεδα κορτίζολης και βελτιώνουν τη διάθεση κάτω από συνθήκες στρες.

ΛΑΚΤΟΥΠΕΡΟΞΕΙΔΑΣΗ

Συμμετέχει στην άμυνα του οργανισμού έναντι βακτηρίων και ιών

ΤΕΛΟΜΕΡΑΣΗ

Στο Colostrum περιέχεται το ένζυμο «τελομεράση». Η επιστήμη θεωρεί, ότι η τελομεράση δρα αναβολικά στην διεργασία γήρανσης των κυττάρων και επομένως αυξάνει το προσδόκιμο ζωής.

ΑΥΞΗΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ

Οι αυξητικοί παράγοντες βοηθούν στην γρήγορη επούλωση πληγών, καταγμάτων, κατεστραμμένων ιστών. Παράγοντες ανάπτυξης που εμπεριέχονται στο  πρωτόγαλα είναι:

  • ΝΣΟΥΛΙΝΟΕΙΔΗΣ ΑΥΞΗΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ (IGF): κύριος ορμονικός διαμεσολαβητής της αύξησης του αναστήματος.
  • ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΟΡΜΟΝΗ (GH) είναι μια από τις πολλές ορμόνες που παράγονται από την υπόφυση στον εγκέφαλό σας. Η GH διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη φυσιολογική ανθρώπινη ανάπτυξη, ιδιαίτερα σε παιδιά και εφήβους. Πέραν αυτών η επάρκειά της είναι και βασική αρχή αντιγήρανσης
  • ΕΠΙΘΗΛΙΑΚΟΣ ΑΥΞΗΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ (EGF) παίζει σημαντικό ρόλο σε αρκετές φυσιολογικές διεργασίες συμπεριλαμβανομένων της δημιουργίας των αγγείων κατά την εμβρυογένεση, της επούλωσης των πληγών, της ωορρηξίας, της εμμήνου ρύσεως, της διατήρησης της αρτηριακής πίεσης και της εγκυμοσύνης.
Edit Content
Edit Content

ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Πρωτόγαλα (καθαρό αποξηραμένο πρωτόγαλα από το πρώτο κατσικίσιο γάλα) με περιεκτικότητα  min. 27% ανοσοσφαιρίνη IG

ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Υδροξυπροπυλομεθυλοκυτταρίνη (συστατικό του κελύφους της κάψουλας)

Edit Content

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: Λαμβάνετε έως 4 κάψουλες την ημέρα

ΧΩΡΙΣ: τεχνητά χρώματα, αρώματα, συντηρητικά, μαγιά και γενετικά τροποποιημένα συστατικά.

Edit Content

Τα πρωτόγαλα βάσει βιβλιογραφικών αναφορών :

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΩΦΕΛΙΜΟΤΗΤΑ

 Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα (περιέχει 20 τύπους αντισωμάτων), μπορεί να συντελέσει υποστηρικτικό παράγοντα σε καταστάσεις αλλεργιών,ορισμένες μελέτες έχουν δέιξει ενθαρρυντικά αποτελέσμα στις αθλητικές επιδόσεις, ωστόσο θα πρέπει να προσδιοριστεί καλύτερα σε μελλοντικές, καλά σχεδιασμένες μελέτες.

Ακόμη η συμπληρωματική χορήγηση έχει συσχετιστεί με οφέλη στον εντερικό αυλό και συγκεκριμένα, οι ανοσοσφαιρίνες υδρολύονται εν μέρη και κατά αυτόν τον τρόπο θεωρείται πιθανό η ατελής πέψη των αντισωμάτων στον εντερικό αυλό να του προσδίδει κατά κάποιο τρόπο μία παθητική ανοσία.

Roos N1 et al 1995, 15N-labeled immunoglobulins from bovine colostrum are partially resistant to digestion in human intestine. J Nutr.

Hilpert H, et al. Use of bovine milk concentrate containing antibody to rotavirus to treat rotavirus gastroenteritis in infants. J Infect Dis. (1987)

Υπάρχει η πιθανότητα σύνδεσης της συμπληρωματικής χορήγησης colostrum με τα φλεγμονώδη νοσήματα του εντέρου και συγκεκριμένα συνδέεται με την αποκατάσταση του εντερικού μικροβιώματος (π.χ μετά από αντιβιώσεις) και η επούλωση βλαβών του εντερικού βλεννογόνου, ενώ επισημαίνεται η πιθανότητα σύνδεσης με την πρόληψη φλεγμονών που συνοδεύονται από αλλεργίες καθώς και την υποστήριξη στην μείωση της υπερευαισθησίας που σχετίζεται με τις αλλεργίες και την υποστήριξη της αυτοανοσίας.

Playford R.J et al, 2000, Colostrum and milk-derived peptide growth factors for the treatment of gastrointestinal disorders. Am. J. Clin. Nutr. 2000;72:5–14

 Champagne C.P et al, 2014, Effect of bovine colostrum, cheese whey, and spray-dried porcine plasma on the in vitro growth of probiotic bacteria and Escherichia coli. Can. J. Microbiol. 2014;60:287–295. doi: 10.1139/cjm-2014-0130

 Playford R.J et al, 1999, Bovine colostrum is a health food supplement which prevents NSAID induced gut damage. Gut. 1999;44:653–658. doi: 10.1136/gut.44.5.653

 Cairangzhuoma Y.M et al, 2013, Skimmed, sterilized, and concentrated bovine late colostrum promotes both prevention and recovery from intestinal tissue damage in mice. J. Dairy Sci. 2013;96:1347–1355. doi: 10.3168/jds.2012-57

  Σε επίπεδο προκλινικών μελετών και επίπεδο μηχανισμού (δηλαδή μελέτες σε πειραματόζωα και κυτταροκαλλιέργειιες)

  • Έχει χαρακτηριστεί ώς αντιγηραντικό. Προωθεί την σύνθεση και την αποκατάσταση του DNA και RNA. Προστατεύει τα τελομερή
  • Επιδιορθώνει το DNA. Περιέχει πλήθος βιοδραστικών συστατικών, όπως: συγκεκριμένα αμινοξέα, πρωτεΐνες και πεπτίδια, τα οποία είναι απαραίτητα για την υποστήριξη της ανάπτυξης και επιδιόρθωσης των κυττάρων και των ιστών
  • Παρουσιάζει αντιφλεγμονώδη δράση
  • Πιθανώς να δρά προστατευτικά στα νευροεκφυλιστικά νοσήματα σε επίπεδο μηχανισμού , δεδομένο που θα πρέπει να προσδιοριστεί μελλοντικά για την οφελιμότητα του σε κλινικές μελέτες

 ΠΟΤΕ ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ

Για να τονώσουμε το ανοσοποιητικό μας στις εποχές των ιώσεων

Όταν υπάρχουν μακροχρόνιες ασθένειες και μειωμένη αντοχή

Για να ελαχιστοποιήσουμε τον χρόνο ανάρρωσης

Στους αθλητές, τους αθλούμενους και τους σκληρά εργαζόμενους

Σε μετεγχειρητικές περιόδους για την ανάρρωση και την αποκατάσταση

Σε όλες τις αυτοάνοσες διαταραχές, γιατί το πρωτόγαλα ανεβάζει την ανοσολογική αντίδραση χωρίς να πυροδοτεί τις διαταραχές αυτές

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Οι θέσεις, οι απόψεις και τα συμπεράσματα είναι προιόν εκτεταμένης βιβλιογραφικής έρευνας, στηρίζονται σε δημοσιευμένες μελέτες και άρθρα και σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν, να υποκαταστήσουν ή να αλλοιώσουν ιατρικές γνωματεύσεις και αγωγές.

* Οι ανωτέρω πληροφορίες σχετικά με τα συστατικά του προϊόντος είναι αποτελέσματα βιβλιογραφικής έρευνας και δεν αποτελούν ισχυρισμούς υγείας του EFSA.

Edit Content

Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης υλοποιεί ένα συναφές ευρωπαϊκό πρόγραμμα, με τίτλο «Επιπτώσεις των λειτουργικών τροφίμων με βάση το πρωτόγαλα στις γαστρεντερικές διαταραχές» (GI-Neu: Impact of Colostrum-Based Neutraceuticals on Functional Gastrointestinal Disorders).

Cesarone MR, Belcaro G, Di Renzo A, Dugall M, Cacchio M, Ruffini I, Pellegrini L, Del Boccio G, Fano F, Ledda A, Bottari A, Ricci A, Stuard S, Vinciguerra G. Prevention of influenza episodes with colostrum compared with vaccination in healthy and high-risk cardiovascular subjects: the epidemiologic study in San Valentino. 2007 Apr;13(2):130-6.

 

Davidson GP, Whyte PB, Daniels E, Franklin K, Nunan H, McCloud PI, Moore AG, Moore DJ. Passive immunisation of children with bovine colostrum containing antibodies to human rotavirus. 1989 Sep 23;2(8665):709-12.

 

Shing CM, Jenkins DG, Stevenson L, Coombes JS. The influence of bovine colostrum supplementation on exercise performance in highly trained cyclists. 2006 Sep;40(9):797-801.

 

Mero A, Miikkulainen H, Riski J, Pakkanen R, Aalto J, Takala T. Effects of bovine colostrum supplementation on serum IGF-I, IgG, hormone, and saliva IgA during training. 1997 Oct;83(4):1144-51.

 

Leszek J, Inglot AD, Janusz M, Lisowski J, Krukowska K, Georgiades JA. Colostrinin: a proline-rich polypeptide (PRP) complex isolated from ovine colostrum for treatment of Alzheimer’s disease. A double-blind, placebo-controlled study. 1999;47(6):377-85.

 

Harvey, Richard A, Champe PC, Fisher BD. Lippincott’s Illustrated Reviews: Microbiology. 2nd ed. Philadelphia: Lippincott Williams & Wilkins, 2007: 367, 388.

 

  1. Plettenberg, A. Stoehr, H. -J. Stellbrink, H. Albrecht, W. Meigel. A preparation from bovine colostrum in the treatment of HIV-positive patients with chronic diarrhea. Clin Investig 1993;71:42-5.

 

Nord J, Ma P, DiJohn D, et al. Treatment with bovine hyperimmune colostrum of cryptosporidial diarrhea in AIDS patients. 1990;4:581-4.

 

Rump JA, Arndt R, Arnold A, et al. Treatment of diarrhoea in human immunodeficiency virus-infected patients with immunoglobulins from bovine colostrum. Clin Investig 1992;70:588-94.

 

Hofman Z, Smeets R, Verlaan G, Lugt R, Verstappen PA. The effect of bovine colostrum supplementation on exercise performance in elite field hockey players. Int J Sport Nutr Exerc Metab 2002;12(4):461-9.

 

Eddleman H. (2005).Composition of Human, Cow and Goats milk.

 

Playford RJ, Macdonald CE, Johnson WS. Colostrum and milk-derived peptide growth factors for the treatment of gastrointestinal disorders. 2000 Jul;72(1):5-14.

 

A comparison of IgG and IgG1 activity in an early milk concentrate from non-immunised cows and a milk from hyperimmunised animals”. Food Research International. 2001 34 (2–3): 255–261.

 

Wakabayashi, H.; Matsumoto, H.; Hashimoto, K.; Teraguchi, S.; Takase, M.; Hayasawa, H. (May 1999). “Inhibition of iron/ascorbate-induced lipid peroxidation by an N-terminal peptide of bovine lactoferrin and its acylated derivatives” (PDF). Biosci Biotechnol Biochem 63 (5): 955–7.

 

Gutteridge, JM.; Smith, A. (Dec 1988). “Antioxidant protection by haemopexin of haem-stimulated lipid peroxidation”. Biochem J 256 (3): 861–5.

 

Prevention of influenza episodes with colostrum compared with vaccination in healthy and high-risk cardiovascular subjects: the epidemiologic study in San Valentino. San Valentino-Spoltore Vascular Screening Project, Department of Biomedical Sciences, G D’annunzio University, Chieti, Pescara, Italy.

Cesarone MRBelcaro GDi Renzo ADugall MCacchio MRuffini IPellegrini LDel Boccio GFano FLedda ABottari ARicci AStuard SVinciguerra G

 

Passive immunisation of children with bovine colostrum containing antibodies to human rotavirus.

Davidson GPWhyte PBDaniels EFranklin KNunan HMcCloud PIMoore AGMoore DJ.Gastroenterology Unit, Adelaide Medical Centre for Women and Children, South Australia.

 

 

Br J Sports Med. 2006 Sep;40(9):797-801. Epub 2006 Jul 6. Links

The influence of bovine colostrum supplementation on exerciseperformance in highly trained cyclists.

Shing CM, Jenkins DG, Stevenson L, Coombes JS.

School of Human Movement Studies, The University of Queensland, St. Lucia, Brisbane, Qld 4072, Australia.

 

Effects of bovine colostrum supplementation on serum IGF-I, IgG, hormone, and saliva IgA during training.

Mero A, Miikkulainen H, Riski J, Pakkanen R, Aalto J, Takala T.

Department of Biology of Physical Activity, University of Jyväskylä, 40351 Jyväskylä, Finland.

 

Colostrinin: a proline-rich polypeptide (PRP) complex isolated from ovine colostrum for treatment of Alzheimer’s disease. A double-blind, placebo-controlled study.

Leszek J, Inglot AD, Janusz M, Lisowski J, Krukowska K, Georgiades JA.

The Psychiatric Unit, University Medical School, Wroclaw, Poland.

 

Infect Immun  1999 Mar;67(3):1353-8. doi: 10.1128/IAI.67.3.1353-1358.1999.

Neutralization of endotoxin in vitro and in vivo by a human lactoferrin-derived peptide

G H Zhang 1, D M Mann, C M Tsai

PMID: 10024582 PMCID: PMC96468 DOI: 10.1128/IAI.67.3.1353-1358.1999

 

Curr Pharm Des. Author manuscript; available in PMC 2010 Aug 4.

PMCID: PMC2915836/ NIHMSID: NIHMS222034/PMID: 19519436

Lactoferrin as a Natural Immune Modulator

Jeffrey K. Actor,1,* Shen-An Hwang,1 and Marian L. Kruzel2

 

Immunomodulatory effects of lactoferrin

Tania Siqueiros-Cendón 1, Sigifredo Arévalo-Gallegos 2, Blanca Flor Iglesias-Figueroa 2, Isui Abril García-Montoya 2, José Salazar-Martínez 3, Quintín Rascón-Cruz 2

PMID: 24786230 PMCID: PMC4814036 DOI: 10.1038/aps.2013.200

 

Randomized Controlled Trial Int J Sport Nutr Exerc Metab  2006 Feb;16(1):47-64. doi: 10.1123/ijsnem.16.1.47.

The effect of bovine colostrum supplementation on salivary IgA in distance runners

Christine V Crooks 1, Clare R Wall, Martin L Cross, Kay J Rutherfurd-Markwick

PMID: 16676703 DOI: 10.1123/ijsnem.16.1.47

 

Clinical Trial FEMS Immunol Med Microbiol  2001 Aug;31(2):93-6. doi: 10.1111/j.1574-695X.2001.tb00504.x.

Modulation of human humoral immune response through orally administered bovine colostrum

F He 1, E Tuomola, H Arvilommi, S Salminen

 

Molecules  2011 Aug 16;16(8):6992-7018. doi: 10.3390/molecules16086992.

Antiviral properties of lactoferrin–a natural immunity molecule

Francesca Berlutti 1, Fabrizio Pantanella, Tiziana Natalizi, Alessandra Frioni, Rosalba Paesano, Antonella Polimeni, Piera Valenti

PMID: 21847071 PMCID: PMC6264778 DOI: 10.3390/molecules16086992

 

Acta Paediatr  2001 Dec;90(12):1373-8. doi: 10.1080/08035250152708743.

Hyperimmune bovine colostrum in the treatment of shigellosis in children: a double-blind, randomized, controlled trial

H Ashraf 1, D Mahalanabis, A K Mitra, S Tzipori, G J Fuchs

PMID: 11853331 DOI: 10.1080/08035250152708743

 

Hum Vaccin Immunother  2013 Jul;9(7):1565-8. Epub 2013 Feb 22.

Hyperimmune bovine colostrum for treatment of GI infections: a review and update on Clostridium difficile

Jennifer Steele 1, Jerlyn Sponseller, Diane Schmidt, Ocean Cohen, Saul Tzipori

PMID: 23435084 DOI: 10.4161/hv.24078

 

Randomized Controlled Trial Scand J Gastroenterol 2011 Jul;46(7-8):862-8. doi: 10.3109/00365521.2011.574726.

Randomized control trials using a tablet formulation of hyperimmune bovine colostrum to prevent diarrhea caused by enterotoxigenic Escherichia coli in volunteers

Wlodzimierz Otto 1, Boguslaw Najnigier, Teodor Stelmasiak, Roy M Robins-Browne

 

Nutrients. 2011 Apr; 3(4): 442–474. Published online 2011 Apr 14. doi: 10.3390/nu3040442

PMCID: PMC3257684   PMID: 22254105

Perspectives on Immunoglobulins in Colostrum and Milk

Walter L. Hurley1,* and Peter K. Theil2

 

Colostrum and its benefits: a review

Author links open overlay panelF.OUruakpaaM.A.HIsmondaE.N.TAkobundua1

Department of Food Science, University of Manitoba, Winnipeg, Manitoba, R3T 2N2, Canada

Received 1 October 2001, Revised 19 February 2002, Accepted 22 February 2002, Available online 4 June 2002.

 

 

 

Colostrum from Different Animal Species –A Product for Health Status Enhancement

Mirela AHMADI1,  Oana BOLDURA1, Cornelia MILOVANOV1, Dorel DRONCA*2, Călin MIRCU1

, Ioan HUŢU1,Sorina POPESCU3, Ioan PĂDEANU2  and Camelia TULCAN1

1 Faculty of Veterinary Medicine, University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine “King

Mihai 1” of Banat Timisoara, Romania (USAMVB), Calea Aradului 119, Timisoara 300645, Romania;

2 Faculty of Animal Science and Biotechnologies, USAMVB

3 Faculty of Horticulture and Forestry, USAMVB

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Οι θέσεις, οι απόψεις και τα συμπεράσματα είναι προιόν εκτεταμένης βιβλιογραφικής έρευνας, στηρίζονται σε δημοσιευμένες μελέτες και άρθρα και σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν, να υποκαταστήσουν ή να αλλοιώσουν ιατρικές γνωματεύσεις και αγωγές.

Προειδοποιήσεις: Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης – Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάσατο μιας ισορροπημένης δίαιτας – Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου – Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας – να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά. Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: 2107793777