loader image

COLOSTRUM BIO 125 ml

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Eχει ελεγθεί με βάση τον κανονισμό (eu– 1169/2011) για τα αλλεργιογόνα. Επίσης έχει πιστοποιηθεί συμμορφούμενο ως προς τους ευρωπαικούς μηχανισμούς ελέγχου ποιότητας και ασφάλειας τροφίμων  (ec 1829/2003) (ec 1830/2003)( ec65/2004) και είναι πιστοποιημένα με FOOD GMP  και IFS6 “higher level“.

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ DEOKO 006 ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ DE BY 70738 EG

ΑΠΟ ΓΑΛΑ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ 36 ΩΡΩΝ (ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΡΜΕΓΜΑ ΜΟΝΟ!!)

IgG > 2,5 % ΣΤΗΝ ΥΓΡΉ ΜΟΡΦΉ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙ ΜΕ >25% ΣΕ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ

 

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ COLOSTRUM

Είναι το γάλα το οποίο παράγεται τις πρώτες ώρες μετά τον τοκετό.

Διαφέρει στη σύνθεση του ουσιαστικά από το κανονικό γάλα.

Εκπληρώνει σημαντικές λειτουργίες για το νεογέννητο, προσφέροντάς του παθητική ανοσία, δηλαδή όλα όσα χρειάζεται για ισχυρό ανοσοποιητικό.  Στους ενήλικες η χρήση του Colostrum βοηθάει στην αποκατάσταση και διατήρηση της υγείας τους, διότι οι ανοσοποιητικοί παράγοντες που περιέχονται μπορούν να συντελέσουν στην ρύθμιση και στην διατήρηση ενός υγιούς ανοσοποιητικού συστήματος.

ΜΕΘΟΔΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ- ΕΓΓΥΗΣΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ

To πρωτόγαλα της FULL HEALTH  δεν έχει λίπος ούτε καζείνη, είναι μικροφιλτραρισμένο και  αποστειρωμένο εν ψυχρώ  με την μέθοδο της διήθησης.

 Η διήθηση είναι διαδικασία απομάκρυνσης των παθογόνων μικροοργανισμών από υγρά χωρίς να επηρεάζεται αρνητικά η ποιότητα του προϊόντος,οι περιεχόμενες πρωτείνες και τα θρεπτικά συστατικά του  και χρησιμοποιείται για την αποτροπή της μικροβιακής μόλυνσης .

Η ειδικά σχεδιασμένη απαλή διαδικασία παρασκευής επιτρέπει τον διαχωρισμό του λίπους και της καζεΐνης χωρίς να επηρεάζει τα πολύτιμα συστατικά. Σε όλη τη διαδικασία παρασκευής, διατηρείται η φυσική υγρή μορφή.ενώ το τελικό προιόν διατηρεί αναλοίωτη την σύστατσή του ως προς τα θρεπτικά συστατικά του

ΤΡΟΦΗ ΥΨΗΛΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ- ΤΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥ

Το colostrum(το πύαρ των αρχαίων ελλήνων)  είναι μία τροφή εξαιρετικά υψηλής θρεπτικής αξίας.

Το πρωτόγαλα είναι πλούσιο σε πολύτιμες πρωτεΐνες, δηλαδή πρωτεΐνες με μεγάλη βιολογική αξία αφού τις περιέχει σε ποσοστό 40-47%. Περιέχει λακτοφερρίνη και αιµοπηξίνη που είναι ενισχυτικές πρωτεΐνες του ανοσοποιητικού συστήματος, δεσμεύουν ισχυρά τον σίδηρο που τον μεταφέρουν σε όλο το σώμα μέσω της κυκλοφορίας και προστατεύουν από τις ελεύθερες ρίζες Το πρωτόγαλα περιέχει ακόμη βιταμίνες και μέταλλα όπως βιταμίνη Α, Β12 και Ε και Θείο που είναι πολύτιμο συστατικό για τη δόμηση πρωτεϊνών.

Τέλος οι πολύτιμες ουσίες που μας παρέχει το πρωτόγαλα είναι:

Ανοσοφαιρίνες (αντισώματα) (IgG, IgA, IgM, ΙgE) σε υψηλή συγκέντρωση. Υπάρχουν 5 είδη ανοσοσφαιρινών σε όλα τα θηλαστικά, συμπεριλαμβανομένου και των ανθρώπων. Στο colostrum περιέχονται όλα.

Είναι αμυντικοί παράγοντες ευρέως φάσματος, οι οποίοι δρουν ενάντια στα βακτήρια και στους ιούς.

Ανοσοποιητικοί ρυθμιστικοί παράγοντες (κυτοκίνες, λακτοφερίνη, ιντερλουκίνη κ.τ.λ.) Διεγείρουν την αντίδραση του ανοσοποιητικού & Βοηθούν στην αντιμετώπιση  των ιώσεων

 • Λακτοφερίνη. Είναι ένα πολύ δυνατό αντιβιοτικό και αντιβακτηριακο συστατικό. . Η λακτοφερρίνη δρα ως πρεβιοτικό και διεγείρει την ανάπτυξη καλών βακτηρίων στο έντερο όπως ο λακτοβάκιλλος και το bifidobacterium. .Αυτός είναι ο λόγος που το πρωτόγαλα είναι ευεργετικό για την προστασία του εντέρου
 • Κυτοκίνες. Βοηθούν σημαντικά στην επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων και στην ρύθμιση της λεμφικής δραστηριότητας, στην αύξηση της ενέργειας των Τ- κυττάρων και παίζουν καθοριστικό ρόλο στην ρύθμιση της ευαισθησίας και την διάρκεια των αντιδράσεων ανοσοποίησης.
 • Ιντερλουκίνη-10. Είναι ένας εξαιρετικός καταστολέας φλεγμονών.
 • Πεπτίδια Προλίνης PRP– Είναι ορμόνη που εκκρίνεται από τον θύμο αδένα (κεντρική εντολή οργανισμών για το ανοσοποιητικό σύστημα) και μετατρέπει τα λευκά κύτταρα του αίματος σε λειτουργικά ενεργά κύτταρα T.
 • Πολυολιγοσακχαρίτες οι οποίοι προσκολλώνται στα παθογόνα βακτήρια με αποτέλεσμα να τα αποτρέπουν από το να διαπεράσουν το εντερικό τοίχωμα, και από εκεί στο αίμα Είναι σύνθετοι υδατάνθρακες, οι οποίοι παρέχουν προστασία έναντι των παθογόνων μικροοργανισμών δρώντας ως ανταγωνιστικοί αναστολείς στις θέσεις δέσμευσης των επιθηλιακών κυττάρων του γαστρεντερικού σωλήνα, εμποδίζοντας με αυτό τον τρόπο την προσκόλληση των μικροοργανισμών και την είσοδό τους στην επιφάνεια του βλεννογόνου. Επίσης, κάποιοι από αυτούς του πολυσακχαρίτες δρουν και σα πρεβιοτικά, προωθώντας την ανάπτυξη της φυσιολογικής μικροχλωρίδας του εντέρου.
 • Γλυκοπρωτεΐνες και αναστολείς της θρυψίνης:Εξασφαλίζουν την ακεραιότητα των βιοδραστικών συστατικών του πρωτογάλατος, ώστε να μπορεί να εκδηλωθεί η ευεργετική τους δράση.
 • Λακτοαλβουμίνες:Αυξάνουν τα επίπεδα σεροτονίνης, μειώνουν τα επίπεδα κορτίζολης και βελτιώνουν τη διάθεση κάτω από συνθήκες στρες.
 • Λακτοφερίνη:Παρουσιάζει αντιβακτηριακές, αντιικές και ανιτφλεγμονώδεις δράσεις.
 • Λακτουπεροξειδάση:Συμμετέχει στην άμυνα του οργανισμού έναντι βακτηρίων και ιών.

Πεπτίδια Προλίνης PRP Πολυπεπτίδια πλούσια σε προλίνη (PRP): Τα PRP είναι πρωτεΐνες μικρού μοριακού βάρους που δρουν σαν ορμόνες στο θύμο αδένα και άλλα όργανα που σχετίζονται με το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα PRP ενεργοποιούν το εξασθενισμένο ανοσοποιητικό σύστημα σε περιπτώσεις ανάγκης, καθώς επίσης καταστέλλουν την υπερδραστηριότητά του σε περιπτώσεις αυτοάνοσων νοσημάτων και αλλεργικών αντιδράσεων.

Αυξητικοί παράγοντες Οι αυξητικοί παράγοντες βοηθούν γρήγορη επούλωση πληγών, καταγμάτων, κατεστραμμένων ιστών

Παράγοντες ανάπτυξης που εμπεριέχονται στο αγελαδινό πρωτόγαλα είναι:

 • Ινσουλινοειδής αυξητικός παράγοντας (IGF) Ο ινσουλινοειδής αυξητικός παράγοντας-1 (IGF-1) είναι ο κύριος ορμονικός διαμεσολαβητής της αύξησης του αναστήματος.
 • Αυξητική ορμόνη (GH) είναι μια από τις πολλές ορμόνες πουπαράγονται από την υπόφυση στον εγκέφαλό σας. Η GH διαδραματίζει κρίσιμο ρόλο στη φυσιολογική ανθρώπινη ανάπτυξη και ανάπτυξη, ιδιαίτερα σε παιδιά και εφήβους. Πέραν αυτών η επάρκειά της είναι και βασική αρχή αντιγήρανσης
 • Επιθηλιακός αυξητικός παράγοντας (EGF) παίζει σημαντικό ρόλο σε αρκετές φυσιολογικές διεργασίες, συμπεριλαμβανομένων της δημιουργίας των αγγείων κατά την εμβρυογένεση, της επούλωσης των πληγών, της ωορρηξίας, της εμμήνου ρύσεως, της διατήρησης της αρτηριακής πίεσης και της εγκυμοσύνης.
 • Ινοβλαστικός αυξητικός παράγοντας (FGFb)
 • Αυξητικός παράγοντας από αιμοπετάλια (PDGF)

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΩΦΕΛΙΜΟΤΗΤΑ

 • Τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα Καταστρέφει ιούς , βακτήρια μύκητες. Περιέχει 20 τύπους αντισωμάτων που δρουν ενάντια σε ορισμένα παθογόνα,Επιπλέον το αγελαδινό πρωτόγαλα περιέχει ανοσοσφαιρίνες ειδικές και για πολλούς άλλους ανθρώπινους παθογόνους μικροοργανισμούς όπως (Escherichia coli), (Cryptosporidium parvum), (Shigella flexneri), (Salmonella) και (Staphylococcus). Χωρις να πυροδοτεί τις αυτοάνοσες διαταραχές
 • Μειώνει τα συμπτώματα των αλλεργιών.
 • Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας και τις αθλητικές επιδόσεις
 • Οξύνει τις εγκεφαλικές λειτουργίες ενισχύει τη μνήμη. Το πρωτόγαλα ρυθμίζει τις χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που είναι αρμόδιες για την καλή διάθεση (σεροτονίνη, ντοπαμίνη και ενδορφίνη).
 • Είναι αντιγηραντικό, Προωθεί την σύνθεση και την αποκατάσταση του DNA και RNA.Προστατεύει τα τελομερή
 • Προστατεύει από τις συνέπειες της χημειοθεραπείας.
 • Επιπλέον, το πρωτόγαλα περιέχει πλήθος βιοδραστικών συστατικών, όπως: συγκεκριμένα αμινοξέα, πρωτεΐνες και πεπτίδια, τα οποία είναι απαραίτητα:

για την υποστήριξη της ανάπτυξης και επιδιόρθωσης των κυττάρων και των ιστών

την εξασφάλιση της σωστής λειτουργίας του μεταβολισμού

 • Προστατεύει το έντερο και μειώνει τις φλεγμονές . Αποτελεσματικό στην κολίτιδα και στην σπαστική κολίτιδα

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

 • ΌΤΑΝ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΔΥΝΑΜΟ ΑΝΟΣΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΛΟΓΩ  ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ Η ΑΙΣΘΗΜΑ ΑΤΟΝΙΑΣ.
 • ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ  ΜΕ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ (ΧΕΙΜΩΝΑΣ, ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ)
 • ΣΑΝ ΑΝΟΣΟΕΝΙΣΧΥΤΙΚΌ ΣΕ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΊΕΣ
 • ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΡΓΊΕΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΥΤΟΆΝΟΣΕΣ ΑΣΘΈΝΕΙΕΣ
 • ΣΕ ΜΕΤΕΓΧΕΙΡΗΤΙΚΈΣ ΠΕΡΙΌΔΟΥΣ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ- ΔΙΑΘΕΣΗ   FULL HEALTH

2103222901/ 2103222902

Προειδοποιήσεις:

 • Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης
 • Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας
 • Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου
 • Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας
 • Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά

Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: 2107793777
Να φυλάσσεται καλά κλειστό σε μέρος ξηρό και δροσερό.

Scroll Up