loader image
[email protected]
+30 2103222901 / 2108252000

Cranbycyst Max

30 φυτοκάψουλες

Συμπλήρωμα διατροφής που υποστηρίζει την φυσιολογική λειτουργία του ουροποιητικού συστήματος

Το Cranbycyst Max:

Edit Content
Edit Content

Το  Escherichia Coli είναι το κυρίαρχο ουροπαθογόνο μικρόβιο, υπεύθυνο για περίπου το 80% όλων των περιπτώσεων.  Ακολουθούν τα είδη των Staphylo-coccus (Σταφυλόκοκκος), Klebsiella (Κλεψιέλα) Enterobacter (Εντεροβακτήριο),  Proteus (Πρωτέας) και Enterococci (Εντερόκοκκος). Η χρήση επιλεκτικών αντιβακτηριακών παραγόντων και αντιβιοτικών για τη θεραπεία των λοιμώξεων του ουροποιητικού εφαρμόστηκε ευρέως στην κλινική πρακτική, αλλά οδήγησε στην εμφάνιση ανθεκτικών στα αντιβιοτικά ουροπαθογόνων μικροβίων.

Πώς  όμως προκαλείται η ουρολοίμωξη;

Τα  βακτήρια είναι η πιο κοινή αιτία της ουρολοίμωξης, η λοίμωξη όμως μπορεί να προκληθεί και από ιούς ή μύκητες. Κανονικά, τα βακτήρια που εισέρχονται από την ουρήθρα στο ουροποιητικό σύστημα απομακρύνονται γρήγορα με την ούρηση, πριν εγκατασταθούν και προκαλέσουν συμπτώματα. Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις οι μικροοργανισμοί καταφέρνουν να ξεπεράσουν τη φυσική άμυνα του οργανισμού, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν λοίμωξη.

Οταν η λοίμωξη περιορίζεται στην ουρήθρα ονομάζεται ουρηθρίτιδα, ενώ όταν εντοπίζεται στην ουροδόχο κύστη ονομάζεται κυστίτιδα. Παρ’ όλα αυτά, οι μικροοργανισμοί μπορούν να “ταξιδέψουν” μέσω των ουρητήρων προς τα πάνω, μολύνοντας τα νεφρά. Η λοίμωξη του νεφρού ονομάζεται πυελονεφρίτιδα.

Edit Content

Η ΒΑΣΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΜΟΎΛΑΣ Επικεντρώνεται στην εξουδετέρωση των παθογόνων μικροβίων από το ουροποιητικό, στην αποβολή τους μέσω της αυξημένης διούρησης αλλά και της ήπιας καθαρκτικής δράσης, και στην προστασία των βλενογόννων του ουροποιητικού από φλεγμονές και επιμολύνσεις.

Edit Content
ΚΡΑΝΜΠΕΡΡΥ

TΟ ΚΡΑΝΜΠΕΡΡΥ: Αποτρέπει την προσκόλληση βακτηριδίων στα τοιχώματα του ουροποιητικού

ΙΣΧΎΡΟ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ, 50% ΣΕ ΠΡΟΑΝΘΟΚΥΑΝΙΔΙΝΕΣ

Περιέχει σημαντικές ποσότητες D-μαννόζης, η οποία είναι ικανή να προσκολλάται στο επιθήλιο της ουροδόχου κύστης, παρεμβαίνοντας έτσι στην προσκόλληση του Ε. Coli και προκαλώντας την απλή πλύση κατά τη διάρκεια της ούρησης. Tο κράνμπερρυ αποτρέπει την πρόσφυση και τον αποικισμό των βακτηρίων στα επιθήλια της ουροφόρου οδούΤα τελευταία χρόνια αρκετές επιστημονικές μελέτες έδειξαν ότι ορισμένες ουσίες που απαντώνται φυσικά και αποκλειστικά σε αυτά τα μούρα (προανθοκυανιδίνες ή PAC) αποτρέπουν να κολλήσουν τα βακτηρίδια που ευθύνονται για κυστίτιδα στο επιθήλιο της χαμηλής ουροφόρου οδού, αποτρέποντας έτσι την ασθένεια αυτή. Μια τυχαιοποιημένη και ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο κλινική δοκιμή έδειξε στατιστικά σημαντική μείωση της χρήσης αντιβιοτικών για μια ομάδα 150 γυναικών ηλικίας μεταξύ 21 και 72 ετών, στις οποίες  χορηγήθηκε χυμός από κράνμπερρυ και συμπληρώματα διατροφής μεκράνμπερρυ Η χρήση αντιβιοτικών μειώθηκε κατά 20% και 18%, αντίστοιχα, σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο. Η μείωση αυτή συνδέθηκε άμεσα με τη χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης λοιμώξεων σε αυτούς τους ασθενείς που κατανάλωσαν βακκίνιο.

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ: Οι προανθοκυανιδίνες στα βακκίνια είναι αποδεδειγμένο ότι εμποδίζουν την προσκόλληση του Ε. Coli και το γεγονός ότι περιέχουν μία σύνδεση τύπου Α πιστεύεται ότι είναι το κλειδί αυτής της λειτουργίας. Άλλα φυτικά εκχυλίσματα περιέχουν επίσης προανθοκυανιδίνες, αλλά περιέχουν δεσμούς τύπου Β. Ένας επιπρόσθετος και εξίσου αποτελεσματικός μηχανισμός δράσης. του κράνμπερρυ στα κολοβακτηρίδια κυρίως έγκειται στο ότι μόλις τα κολοβακτηρίδια έλθουν σε επαφή με τις δραστικές ουσίες του κράνμπερι αλλάζουν σχήμα από μακρόστενο σε σχεδόν σφαιρικό, χάνοντας την ικανότητά τους να κολλάνε στο τοίχωμα της κύστης. Επιπλέον, το κράνμπερρυ προκαλεί διαφοροποίηση της κυτταρικής μεμβράνης των μικροβίων τα οποία, χάνουν και την ικανότητα επικοινωνίας μεταξύ τους. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι η αποδόμηση της αποικίας των βακτηριδίων από την ουροποιητική οδό.

ΑΡΚΤΟΣΤΑΦΥΛΛΟΣ

Ο ΑΡΚΤΟΣΤΑΦΥΛΛΟΣ: Αποτελεσματικές αντιμικροβιακές ιδιότητες. Εξαλείφει τα βακτήρια

  • Εμφανίζει αποτελεσματική αντιμικροβιακή δράση. Το Bearberry (Arctostaph-ylos uva-ursi) είναι ένα παραδοσιακά χρησιμοποιούμενο φυτό για τη θεραπεία και πρόληψη λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος χάρη στην αποτελεσματική αντιμικροβιακή δράση του. Μια αλκαλική διατροφή (πλούσια σε λαχανικά, για παράδειγμα), αυξάνει την αποτελεσματικότητα των ενεργών συστατικών που υπάρχουν στο bearberry Στις ασθένειες των ουροφόρων οδών μπορεί το βότανο να αποδώσει μόνο όταν τα ούρα έχουν αλκαλική αντίδραση. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί αν παράλληλα με την αλκαλική τροφή που τρώμε χρησιμοποιήσουμε διττανθρακικό νάτριο για να δυναμώσει η δράση του βοτάνου, όταν τα ούρα είναι όξινα.

 

Μια τυχαιοποιημένη και ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο κλινική δοκιμή με 57 γυναίκες ηλικίας 32-63 ετών, οι οποίες επηρεάστηκαν χρονικά από λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος (τουλάχιστον 3 περιπτώσεις λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος τον τελευταίο χρόνο), επιβεβαίωσαν χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης τέτοιων λοιμώξεων μετά από ένα έτος όταν είχαν υποβληθεί σε θεραπεία με ένα εκχύλισμα πολτού αρκτοστάφυλλου για ένα μήνα.

 Παρουσιάζει ειδική αντισηπτική και στυπτική επίδραση στις βλεννογόνες μεμβράνες του ουροποιητικού. Η περιεχόμενη στο φυτό αρβουτίνη είναι φυσικό αντισηπτικό των ούρων και για το λόγο αυτό και θεωρείται βότανο επιλογής σε περιπτώσεις ουρολοιμώξεων. Η αντιμικροβιακή  δράση του Uva-Ursi αποδόθηκε στην ικανότητά του να αλλάζει τα χαρακτηριστικά της μικροβιακής κυτταρικής επιφάνειας. Μελέτη το 1997 έδειξε ότι η ανάπτυξη κλινικών απομονώσεων Ε. Coli, παρουσία εκχυλισμάτων Uva-Ursi αυξάνει την υδροφοβικότητα της μικροβιακής κυτταρικής επιφάνειας, μειώνοντας έτσι την ικανότητά τους να προσκολλώνται στα κύτταρα ξενιστές.

 

Η ΑΡΜΠΟΥΤΊΝΗ Η έρευνα για τον Αρκτοστάφυλο, έχει επικεντρωθεί κυρίως σε ένα συστατικό του, την αρμπουτίνη Ο μηχανισμός της θεραπείας περιλαμβάνει τη διάσπαση της αρβουτίνης σε υδροκινόνη μέσα στο έντερο. Αφού αυτή η ένωση απορροφηθεί από το έντερο, συνδέεται με άλλες ενώσεις, σχηματίζοντας δύο επιπλέον χημικές ουσίες που προλαμβάνουν και αντιμετωπίζουν τις λοιμώξεις. Κατά τη διάρκεια της έκκρισης της, η αρβουτίνη ασκεί μια αντισηπτική επίδραση στην βλεννογόνο μεμβράνη του ουροποιητικού. Στη Γερμανία, έχει εγκριθεί επίσημα ως αντισηπτικό κατάλληλο για το ουροποιητικό σύστημα.Οι βασικές ενδείξεις στις οποίες συνιστάται η χρήση του είναι: ψαμμίαση, νεφρολιθίαση, ουρηθρίτιδα, κυστίτιδα, πυελονεφρίτιδα. Χρησιμοποιείται ακόμη για αντιμετώπιση της χρόνιας προστατίτιδας, της ουρολοίμωξης και των κολπικών μολύνσεων. Η διουρητική δράση οφείλεται στον γλυκοζίτη Arbutin, η οποία, σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη, απορροφάται και αποβάλλεται από τους νεφρούς συμπαρασύροντας τα εξουδετερωμένα βακτήρια.

ΒΙΤΑΜΙΝH C

Η φόρμουλα συμπληρώνεται με βιταμίνη C, η οποία συμβάλλει στην προστασία των κυττάρων από το οξειδωτικό stress , που συνήθως σχετίζεται με λοιμώξεις. Έχει παρατηρηθεί επίσης ότι μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης κυστίτιδας στις γυναίκες  Η βιταμίνη C αντιδρά επίσης με νιτρικά άλατα στα ούρα για να σχηματίσει οξείδια του αζώτου που μπορούν να καταστρέψουν τα βακτηρίδια. Μπορεί να μειώσει το pH των ούρων, καθιστώντας λιγότερο πιθανό τα βακτηρίδια να επιβιώσουν

ΟΡΘΟΣΙΦΩΝΑΣ(JAVA ROOT)

Ο ΟΡΘΟΣΙΦΩΝ: Ισχυρό διουρητικό και αντιφλεγμονώδες.

Το τσάι Java ή ορθόσιφων (Ortosiphon stamineus) ενισχύει τη ροή των ούρων λόγω της διουρητικής του δράσης. Εκτός από την εξάλειψη του νερού, συμβάλλει επίσης στην αποτοξίνωση του οργανισμού αυξάνοντας την έκκριση χλωριούχου νατρίου και αζωτούχων ουσιών.

Το τσάι Java μπορεί να αυξήσει την απώλεια νερού στο σώμα μέσω των ούρων (διουρητικό αποτέλεσμα), να σταματήσει τους σπασμούς και να βοηθήσει στην καταπολέμηση των βακτηριδίων. Τα φυτοχημικά που απομονώνονται από το βότανο περιλαμβάνουν τερπένια, φλαβονοειδή, παράγωγα καφεϊκού οξέος και αιθέρια έλαια. Το Sinensetin είναι μια  πολυφαινόλη που βρίσκεται στο java. Η σινενσετίνη προωθεί την απομάκρυνση των αζωτούχων αποβλήτων μέσω των νεφρών (νεφρική απέκκριση νερού, της ουρίας και των χλωριδίων του ουρικού οξέος). Δύο ακόμη ουσίες του βοτάνου, η ορθοσιφόλη και η ορθοσιφόνη έχει αποδειχθεί ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση όλων των βακτηριακών λοιμώξεων και των φλεγμονωδών καταστάσεων της ουροφόρου οδού.

Αντιμικροβιακή δράση: Οι κλινικές έρευνες έδειξαν αποτελεσματική δράση έναντι των  Bacillus subtilis, Β. Cereus, Staphylococcus aureus, Listeria monocytogenes, Esch-erichia coli, Vibrio parahaemolyticus, Salmonella enteritidis, S. Typhimuri-um, Streptococcus mutans και Klebsiella pneumoniae.

ΕΝΑ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΎΣΤΑΤΙΚΟ!!!ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΡΩΠΑΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ:

ΤΟ JAVA είναι αποτελεσματική φυσική θεραπεία για βακτηριακές και φλεγμονώδεις ασθένειες της κατώτερης ουροφόρου οδού, για κυστίτιδες, για βακτηριδιακές μολύνσεις του ουροποιητικού και για την νεφρολιθίαση. Αναφορές γίνονται επίσης για αποτελεσματικότητα σε νεφρίτιδες και ουρηθρίτιδες (φαρμακοποιίες γαλλική, ινδονησιακή, ολλανδική και ελβετική).

The complete German Commission E Monographs (1998)

European Scientific Cooperative on Phytoterapy (ESCOP) 2003

French Health Authority: Cahiers de l’Agence n°3 (AFSSAPS, 1998)

British Herbal Medicine Association (BHMA) British Herbal Pharmacopoeia 1996

ΠΗΓΗ: ΕUROPEAN MEDICINES AGENCY EMA/HMPC/135701/2009 Committee on Herbal Medicinal Products (HMPC)

Τα φύλλα του Orthosiphon κατηγοριοποιούνται από την HMPC ως παραδοσιακό φάρμακο βοτάνων (§ 39a AMG).

Edit Content
Edit Content

ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Ξηρό εκχύλισμα κράνμπερρυ, ξηρό εκχύλισμα αρκτοστάφυλλου, Βιταμίνη C, ορθόσιφων (java tea).

ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: οξείδιο του μαγνησίου, οξείδιο του πυριτίου, στεαρικό μαγνήσιο, υλικό κάψουλας: φυτική κυτταρίνη.

Edit Content

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: 2 κάψουλες την ημέρα(πρωί και βράδυ) ή μόνο 1 κάψουλα την ημέρα κατά προτίμηση το βράδυ για συντήρηση.

ΧΩΡΙΣ: τεχνητά χρώματα, αρώματα, συντηρητικά, μαγιά και γενετικά τροποποιημένα συστατικά.

Edit Content
Click on the Edit Content button to edit/add the content.
Edit Content

US Department of Health and Human Services, National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases. Bladder Infection (Urinary Tract Infection—UTI) in Adults.

American Urological Association, Urology Care Foundation. What is a Urinary Tract Infection (UTI) in Adults?

Centers for Disease Control and Prevention. Urinary Tract Infection.

US Department of Health and Human Services, Office on Women’s Health. Urinary tract infections.

Merck Manual. Overview of Urinary Tract Infections (UTIs).

The American College of Obstetricians and Gynecologists. Urinary Tract Infections.

US Department of Health and Human Services, Office of Population Affairs. Urinary Tract Infection (UTI).

https://www.medicalnewstoday.com/articles/322411 / Seven ways to treat a UTI without antibiotics

Johnson JR. Virulence factors in Escherichia coli urinary tract infection. Clin Microbiol Rev 1991;4:80-128. 10.1128/CMR.4.1.80

Stothers L. A randomized trial to evaluate effectiveness and cost effectiveness of naturopathic cranberry products as prophylaxis against urinary tract infection in women. Can J Urol 2002;9:1558-62.

Tempera G, Corsello S, Genovese C, et al. Inhibitory activity of cranberry extract on the bacterial adhesiveness in the urine of women: an ex-vivo study. Int J Immunopathol Pharmacol 2010;23:611-8. 10.1177/039463201002300223

Beerepoot MA, ter Riet G, Nys S, et al. Cranberries vs antibiotics to prevent urinary tract infections: a randomized double-blind noninferiority trial in premenopausal women. Arch Intern Med 2011;171:1270-8. 10.1001/archinternmed.2011.306

Published in final edited form as:Curr Infect Dis Rep. 2013 Apr; 15(2): 124–129.

doi: 10.1007/s11908-013-0317-5PMCID: PMC3622145 / NIHMSID: NIHMS441769 / PMID: 23378124

Alternative Approaches to Conventional Treatment of Acute Uncomplicated Urinary Tract Infection in Women

Betsy Foxman1 and Miatta Buxton2

 

Clinics (Sao Paulo). 2012 Jun; 67(6): 661–667. / doi: 10.6061/clinics/2012(06)18

PMCID: PMC3370320 / PMID: 22760907

Cranberries and lower urinary tract infection prevention

Marcelo Hisano,I Homero Bruschini,I Antonio Carlos Nicodemo,II and Miguel SrougiI

 

Guay DR. Cranberry and urinary tract infections. Drugs. 2009;69(7):775–807

Pinzon-Arango PA, Liu Y, Camesano TA. Role of cranberry on bacterial adhesion forces and implications for Escherichia coli-uroepithelial cell attachment. J Med Food. 2009;12(2):259–70.

Foo LY, Lu Y, Howell AB, Vorsa N. The structure of cranberry proanthocyanidins which inhibit adherence of uropathogenic P-fimbriated Escherichia coli in vitro. Phytochemistry. 2000;54(2):173–81.

Liu Y, Gallardo-Moreno AM, Pinzon-Arango PA, Reynolds Y, Rodriguez G, Camesano TA. Cranberry changes the physicochemical surface properties of E. coli and adhesion with uroepithelial cells. Colloids Surf B Biointerfaces. 2008;65(1):35–42

Lynch DM. Cranberry for prevention of urinary tract infections. Am Fam Physician. 2004;70(11):2175–7

Quintus J, Kovar KA, Link P, Hamacher H. Urinary excretion of arbutin metabolites after oral administration of bearberry leaf extracts. Planta Med. 2005;71:147–52

Schindler G, Patzak U, Brinkhaus B, von Niecieck A, Wittig J, Krähmer N, Glöckl I, et al. Urinary excretion and metabolism of arbutin after oral administration of Arctostaphylos uvae ursi extract as film-coated tablets and aqueous solution in healthy humans. J Clin Pharmacol. 2002;42:920–7

Moore M, Trill J, Simpson C, Webley F, Radford M, Stanton L, Maishman T, et al. Uva-ursi extract and ibuprofen as alternative treatments for uncomplicated urinary tract infection in women (ATAFUTI): a factorial randomized trial. Clin Microbiol Infect. 2019;25:973–80

https://www.rxlist.com/uva_ursi/supplements.htm

Grases, F., Melero, G., Costa-Bauza, A., Prieto, R., and March, J. G. Urolithiasis and phytotherapy. Int Urol Nephrol 1994;26(5):507-511

Jahodár L, Jílek P, Páktová M, et al. [Antimicrobial action of arbutin and the extract from the leaves of Arctostaphylos uva-ursi in vitro]. Ceskoslov Farm 1985;34(5):174-178.

Pizzorno J, Murry M. Textbook of Natural Medicine. 1999;989-990, 1187.

Turi, M., Turi, E., Koljalg, S., and Mikelsaar, M. Influence of aqueous extracts of medicinal plants on surface hydrophobicity of Escherichia coli strains of different origin. APMIS 1997;105(12):956-962.

J Pharm Bioallied Sci. 2018 Jul-Sep; 10(3): 109–118.doi: 10.4103/jpbs.JPBS_253_17

PMCID: PMC6142889 / PMID: 30237681

Orthosiphon stamineus Benth. is an Outstanding Food Medicine: Review of Phytochemical and Pharmacological Activities

Kamran Ashraf, (PhD),1,2 Sadia Sultan,1,2 and Aishah Adam1

 

Tezuka Y, Stampoulis P, Banskota AH, Awale S, Tran KQ, Saiki I, et al. Constituents of the Vietnamese medicinal plant Orthosiphon stamineus. Chem Pharm Bull. 2000;48:1711–9

Yam MF, Asmawi MZ, Basir R. An investigation of the anti-inflammatory and analgesic effects of Orthosiphon stamineus leaf extract. J Med Food. 2008;11:362–8.

Phytomedicine2017 May 15;28:1-9. doi: 10.1016/j.phymed.2017.02.009. Epub 2017 Feb 28.

Aqueous extract from Orthosiphon stamineus leaves prevents bladder and kidney infection in mice

S Sarshar 1, S Brandt 1, M R Asadi Karam 2, M Habibi 2, S Bouzari 2, M Lechtenberg 1, U Dobrindt 3, X Qin 4, F M Goycoolea 4, A Hensel 5

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Οι θέσεις, οι απόψεις και τα συμπεράσματα είναι προιόν εκτεταμένης βιβλιογραφικής έρευνας, στηρίζονται σε δημοσιευμένες μελέτες και άρθρα και σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν, να υποκαταστήσουν ή να αλλοιώσουν ιατρικές γνωματεύσεις και αγωγές.

Προειδοποιήσεις: Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης – Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάσατο μιας ισορροπημένης δίαιτας – Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου – Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας – να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά. Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: 2107793777