loader image

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email

Curarti Complex

280gr

Συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει υδρολυμένο κολλαγόνο, γλυκοζαμίνη και χονδροϊτίνη για αναγέννηση ιστών και διπλάσια δόση Curarti® Complexed κουρκουμίνης για μεγαλύτερη αντιφλεγμονώδη δράση.

Το Curarti Complex:

Edit
Edit

Αν πονάτε πολύ, υποφέρετε από Οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδή αρθρίτιδα, δυσκαμψία

Αν έχετε χρόνια προβλήματα φλεγμονών στις αρθρώσεις σας

Αν επιδιώκετε γρήγορη και ασφαλή μετατραυματική ή μετεγχειρητική αποκατάσταση

Αν ασκείτε έντονη σωματική δραστηριότητα και καταπονείτε τις αρθρώσεις σας

Αν θέλετε να αναστρέψετε και να επιβραδύνετε την υποβάθμιση του ιστού χόνδρου σε χρόνιες παθήσεις

Ιδανικό για αρθρώσεις, οστά, μύες των αρθρώσεων  – απαραίτητο αν είστε πάνω από 50 ετών.

Edit

ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ COLPROPUR-D (ΠΗΓΗ: ΧΟΙΡΙΝΟ) ΥΔΡΟΛΥΜΕΝΟ – ΣΕ ΜΟΡΦΗ ΒΙΟΕΝΕΡΓΩΝ ΠΕΤΙΔΙΩΝ ΤΥΠΟΥ  ΙΙ

Το υδρολυμένο κολλαγόνο αποτελείται από μικρά πεπτίδια με πολύ χαμηλό μοριακό βάρος που παράγεται από ζελατινοποίηση και επακόλουθη ενζυματική υδρόλυση φυσικού κολλαγόνου από ζωικούς ιστούς πλούσιους σε κολλαγόνο.

Το Colpropur D είναι μια φυσική πρωτεΐνη κολλαγόνου, που λαμβάνεται με μια καινοτόμο διαδικασία προπέψης ή υδρόλυσης και έχει απολιπανθεί πλήρως για να γίνει πιο εύπεπτη και βιοαποδομήσιμη. Πλήρως διαλυτό προϊόν με πολύ ουδέτερη γεύση, χρώμα και οσμή. Δεν περιέχει ούτε χρωστικές,ούτε  συντηρητικά ούτε άλλα πρόσθετα. Είναι απαλλαγμένο από ΓΤΟ (Γενετικά Τροποποιημένοι Οργανισμοί) και αλλεργιογόνα. Προϊόν χωρίς λίπος, ζάχαρη ή άλλους υδατάνθρακες.

Το OAFI είναι το Διεθνές Ίδρυμα Οστεοαρθρίτιδας. Σε παγκόσμια κλίμακα οδηγεί προγράμματα πρόληψης, συνειδητοποίησης, θεραπείας και βελτίωσης της  ποιότητας  ζωής των ανθρώπων με  οστεοαρθρίτιδα. Επιπλέον, η OAFI συνδιοργανώνει με το Ίδρυμα Αρθρίτιδας (ΗΠΑ) μια διεθνή πρωτοβουλία, η οποία ενώνει τις κύριες ενώσεις ασθενών της αμερικανικής ηπείρου, της Ισπανίας και της   Ιταλίας, προκειμένου να συνεργαστούν για την οστεοαρθρίτιδα, τους ασθενείς που πάσχουν αλλά και να αποφασίσουν προληπτικές δράσεις.

Και η πρώτη τους επιλογή και σύσταση είναι το Κολλαγόνο τύπου ΙΙ της Colpropur.

 

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΔΡΟΛΥΜΕΝΟΥ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ

Αναγέννηση χόνδρου και ανασχηματισμός οστού. Το υδρολυμένο κολλαγόνο αποτελείται από μικρά πεπτίδια με πολύ χαμηλό μοριακό βάρος που παράγονται από ζελατινοποίηση και επακόλουθη ενζυματική υδρόλυση φυσικού κολλαγόνου από ζωικούς ιστούς πλούσιους σε κολλαγόνο. Μέχρι σήμερα, υπάρχουν πάνω από 60 επιστημονικές μελέτες (in vitro, in vivo, κλινικές και βιοδιαθεσιμότητας) σχετικά με την αποτελεσματικότητα της κατανάλωσης υδρολυμένου κολλαγόνου για τη μείωση των συνεπειών της βλάβης των χόνδρων, για την μείωση  του πόνου και τον περιορισμό των διαβρωτικών και αλλοιωτικών καταστάσεων στις αρθρώσεις  (οστεοαρθρίτιδα). Ακόμη είναι αποτελεσματικό στην απώλεια πυκνότητας των οστών (οστεοπόρωση). Οι κλινικές μελέτες δείχνουν ότι η συνεχής χορήγηση υδρολυμένου κολλαγόνου συμβάλλει στη μείωση και πρόληψη των συμπτωμάτων και της εξέλιξης της οστεοαρθρίτιδας, καθώς αποτελεί ασφαλή και εξαιρετικά ανεκτή εναλλακτική λύση για μακροχρόνιες θεραπείες.

Edit

Το Curarti® Complexed Curcumin είναι αυτό που κάνει τον πόνο παρελθόν!! Υδατοδιαλυτό και εξαιρετικά βιοδιαθέσιμο σύμπλοκο από βήτα-κυκλοδεξτρίνη και κουρκουμίνη.

Χάρη στην καινοτόμο τεχνολογία του, η Curarti® Complexed Cur-cumin είναι 62 φορές πιο βιοδιαθέσιμη από τα συμβατικά εκχυλίσματα κουρκουμίνης που τυποποιούνται στο 95% των συνολικών κουρκουμινοειδών. Όσον αφορά τη βιοϊσοδυναμία, οι μελέτες έδειξαν ότι 39 mg του συμπλόκου είναι ισοδύναμα με 2.400 mg εκχυλίσματος και 60.000 mg ρίζας Curcuma longa.

ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ CURARTI® COMPLEXED CURCUMIN, ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΑΥΣΙΠΟΝΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.

ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΗ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΝΕΙ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΟ ΠΟΝΟ

Edit

Ο συνδυασμός γλυκοζαμίνης + θειικής χονδροϊτίνης έχει χρησιμοποιηθεί εκτεταμένα για τη θεραπεία της ΟΑ ως αποτελεσματική εναλλακτική λύση έναντι των κλασσικών αντιφλεγμονωδών και αναλγητικών φαρμάκων.

Το Curarti® Complex παρέχει την κλινικά αποτελεσματική δόση κάθε συστατικού (800 mg θειικής χονδροϊτίνης και 1500 mg γλυκοζαμίνης) για βέλτιστα αποτελέσματα.

Η θειΪκή χονδροϊτίνη ανήκει σε μια οικογένεια μοριακών συστατικών γνωστών ως γλυκοζαμινογλυκάνες ή GAG. Αυτές οι ενώσεις βρίσκονται στους συνδετικούς ιστούς στο ανθρώπινο σώμα και έχουν δομικές και συνεκτικές λειτουργίες. Η θειική χονδροϊτίνη βρίσκεται σε ανθρώπινο χόνδρο, οστό, κερατοειδή, δέρμα και αρτηριακό τοίχωμα. Στην ΟΑ, η χονδροϊτίνη έχει πρωταρχική επίδραση στη βελτίωση του πόνου και της λειτουργικότητας.

Προκειμένου να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα της θειικής χονδροϊτίνης στη συμπτωματική θεραπεία της οστεοαρθρίτιδας. (ΟΑ), πρόσφατη μετα-ανάλυση περιελάμβανε σαράντα τρεις τυχαιοποιημένες ελεγχόμενες μελέτες με συνολικά 4.962 συμμετέχοντες που έλαβαν θεραπεία με χονδροϊτίνη και 4.148 συμμετέχοντες που έλαβαν εικονικό φάρμακο ή άλλο έλεγχο. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η βελτίωση στον πόνο των αρθρώσεων με τη χονδροϊτίνη (μόνη ή σε συνδυασμό με τη γλυκοζαμίνη) ήταν κλινικά σημαντική και στατιστικά σημαντικά καλύτερη από το εικονικό φάρμακο.

Η γλυκοζαμίνη (από καρκινοειδή) είναι ένα φυσικό συστατικό των γλυκοζαμινογλυκανών στην δομή του χόνδρου και στο αρθρικό υγρό, μεταξύ άλλων. Όταν χορηγείται από το στόμα, ασκεί φαρμακολογικές επιδράσεις σε οστεοαρθριτικούς χόνδρους και χονδροκύτταρα. Αυτό μπορεί να είναι αποτέλεσμα της έκφρασης προς τα κάτω ρύθμισης διαφόρων φλεγμονωδών και εκφυλιστικών μεσολαβητών, με αποτέλεσμα την εξασθένιση της αποικοδόμησης του χόνδρου και τη μείωση της εξέλιξης της νόσου.

Διάφορες μελέτες έχουν δείξει ότι ο συνδυασμός γλυκοζαμίνης + χονδροϊτίνης είναι αποτελεσματικός για την ανακούφιση του πόνου και τη βελτίωση της λειτουργίας σε ασθενείς με ΟΑ με μέτριο έως σοβαρό πόνο στο γόνατο.  

Castiglioni, S et al. Magnesium and Osteoporosis: current state of knowledge and future research directions. Nutrients (2013) 5: 3022-33.

 

ΚΛΙΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ: Μια διπλή-τυφλή, τυχαιοποιημένη ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο κλινική δοκιμή με παρακολούθηση 2 ετών για 605 ασθενείς με ΟΑ στο γόνατο απέδειξε ότι ο συνδυασμός διατροφικού συμπληρώματος της χονδροϊτίνης και της γλυκοζαμίνης οδήγησε σε μια στατιστικά σημαντική μείωση της στενότητας του αρθρικού χώρου (μετρούμενη με ποσοτικό μαγνητικό συντονισμό απεικόνιση, qMRI) σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο, ενώ η θειική χονδροϊτίνη μόνη της  ή η γλυκοζαμίνη μόνη της δεν είχαν αποτέλεσμα. Αυτά τα ευρήματα δεν υποδεικνύουν μόνο ότι ο συνδυασμός  είναι πιο αποτελεσματικός από τη θειική χονδροϊτίνη ή τη γλυκοζαμίνη χορηγούμενες μεμονωμένα,   αλλά επίσης ότι ο συνδυασμός ασκεί ένα άμεσο αποτέλεσμα τροποποίησης της νόσου καθώς και την ανακούφιση του πόνου.

Bruyère, O., Altman, R. D., & Reginster, J. Y. (2016, February). Efficacy and safety of glucosamine sulfate in the management of osteoarthritis: Evidence from real-life setting trials and surveys. In Seminars in arthritis and rheumatism (Vol. 45, No. 4, pp. S12-S17). WB Saunders.

Edit

Σημαντικό αν θέλετε  να μειώσετε τις κράμπες και τις συσπάσεις. Το μαγνήσιο είναι ένα βασικό μεταλλικό στοιχείο για τον οργανισμό μας. Συμμετέχει σε πολλές μεταβολικές και ενεργητικές λειτουργίες και η ανεπάρκεια του συμβάλλει στην οστεοπόρωση. Μία δόση Curarti® Complex παρέχει το 50% της τιμής αναφοράς αυτής της θρεπτικής ουσίας. Αυτή η δόση συμβάλλει στη μείωση  εμφάνισης συσπάσεων, μειώνει τα μουδιάσματα της πάσχουσας άρθρωσης και περιορίζει δραστικά τις  κράμπες. Με όλα αυτά , το μαγνήσιο συμβάλλει στην αντιμετώπιση της δυσκαμψίας ακι της προβληματικής κίνησης.

Edit

Aπαραίτητο για λίπανση και προστασία του χόνδρου. Το υαλουρονικό οξύ είναι ένα από τα κύρια συστατικά του αρθρικού υγρού των αρθρώσεων. Λειτουργεί ως λιπαντικό των αρθρώσεων και μεταφορέας θρεπτικών ουσιών. Με τα χρόνια, το σώμα μας σταματά να παράγει αυτή την ουσία, έτσι συνιστάται ιδιαίτερα η συμπλήρωσή της.

Edit

Bοηθά στη δημιουργία κολλαγόνου. Η βιταμίνη C αναγνωρίζεται από την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) για τη διατήρηση υγιών χόνδρων και αρθρώσεων. Προωθεί τον σχηματισμό κολλαγόνου και αυξάνει τα ευεργετικά αποτελέσματα των άλλων συστατικών.

Edit
Click here to add content.
Edit
Click here to add content.
Edit

Figueres Juher, T., & Basés Pérez, E. (2015). Revisión de los efectos beneficiosos de la ingesta de colágeno hidrolizado sobre la salud osteoarticular y el envejecimiento dérmico. Nutrición Hospitalaria32(1)

 

McAlindon, T. E., Nuite, M., Krishnan, N., Ruthazer, R., Price, L. L., Burstein, D., … & Flechsenhar, K. (2011). Change in knee osteoarthritis cartilage detected by delayed gadolinium enhanced magnetic resonance imaging following treatment with collagen hydrolysate: a pilot randomized controlled trial. Osteoarthritis and Cartilage19(4), 399-405.

 

Wildi, L. M., Raynauld, J. P., Martel-Pelletier, J., Beaulieu, A., Bessette, L., Morin, F., … & Pelletier, J. P. (2011). Chondroitin sulfate reduces both cartilage volume loss and bone marrow lesions in knee osteoarthritis patients starting as early as 6 months after initiation of therapy: a randomised, double-blind, placebo-controlled pilot study using MRI. Annals of the rheumatic diseases, annrheumdis140848.

 

 

Alternative Medicine Review (2006). Chondroitin sulfates. Vol. 11, Nº4.

 

Singh, J. A., Noorbaloochi, S., MacDonald, R., & Maxwell, L. J. (2015). Chondroitin for osteoarthritis. The Cochrane database of systematic reviews1, CD005614.

 

Alternative Medicine Review (1999). Glucosamine sulfate. Vol. 4, Nº3.

Bruyère, O., Altman, R. D., & Reginster, J. Y. (2016, February). Efficacy and safety of glucosamine sulfate in the management of osteoarthritis: Evidence from real-life setting trials and surveys. In Seminars in arthritis and rheumatism (Vol. 45, No. 4, pp. S12-S17). WB Saunders.

 

Castiglioni, S et al. Magnesium and Osteoporosis: current state of knowledge and future research directions.Nutrients (2013) 5: 3022-33.

 

Bowman, S., Awad, M. E., Hamrick, M. W., Hunter, M., & Fulzele, S. (2018). Recent advances in hyaluronic acid based therapy for osteoarthritis. Clinical and translational medicine7(1), 6.

 

Natural Medicines Database, described interactions with drugs for glucosamine and chondroitin (19/11/2018).

 

 

https://www.colpropur.com/colpropur/

Ichikawa S, Morifuji M, Ohara H, Matsumoto H, Takeuchi Y, Sato K. “Hydroxyproline-containing dipeptides and tripeptides quantified at high concentration in human blood after oral administration of gelatin hydrolysate”. Int J Food Sci Nutr. 2010 Feb;61(1):52-60.

Iwai K, Hasegawa T, Taguchi Y, Morimatsu F, Sato K, Nakamura Y, Higashi A, Kido Y, Nakabo Y, Ohtsuki K. “Identification of food-derived collagen peptides in human blood after oral ingestion of gelatin hydrolysates”. J Agric Food Chem. 2005 Aug 10;53(16):6531-6.

Kawaguchi T1, Nanbu PN, Kurokawa M. “Distribution of prolylhydroxyproline and its metabolites after oral administration in rats”. Biol Pharm Bull. 2012; 35 (3):422-7.

Oesser S., Adam M., Babel W. and Seifert J. “Oral Administration of 14C Labelled Gelatin Hydrolysate Leads to an Accumulation of Radioactivity in Cartilage of Mice (C57/BL)”. American Society for Nutritional Sciences.1999:1891-1895.

Ohara, H. et al “Comparison of Quantity and Structures of Hydroxyproline-Containing Peptides in Human Blood after Oral Ingestion of Gelatin Hydrolysates from Different Sources” J. Agric. Food Chem. 2007, 55, 1532-1535.

Roberts P. R., Burney J.D., Black K. W. and Zaloga G.P. “Effect of Chain Length on Absorption of Biological Peptides from the Gastrointestinal Tract”. Digestion. 1999; 60: 332-337.

Watanabe-Kamiyama M, Shimizu M, Kamiyama S, et al. “Absorption and effectiveness of orally administered low molecular weight collagen hydrolysate in rats”. J Agric Food Chem 2010; 58(2): 835-41.

Yazaki, M. et al “Oral Ingestion of Collagen Hydrolysate Leads to the Transportation of Highly Concentrated Gly-Pro-Hyp and Its Hydrolyzed Form of Pro-Hyp into the Bloodstream and Skin” J. Agric. Food Chem. 2017, 65, 2315−2322.

Zeijdner E.E. “Digestibility of collagen hydrolysate during passage through a dynamic gastric and small intestinal model (TIM-1)“. TNO Nutrition and food Research Report. 24 June 2002.

 

Adam, M. “What effects do gelatin preparations have? Therapy of osteoarthritis” (in German). Therapiewoche 1991; 41: 2456-2461.

Arquer A., Pujol P. “Physical activity for elderly people – Efect of a food supplement on joint mobility”. Revista Española de Medicina de la Educación Física y el Deporte. 1996; 5 (3): 121 – 128.

Banzer W., Ziesing A., Dietmar A. “Results of a clinical surveillance on collagen hydrolysate consumption in arthritis” Medicines and Science in Sports & Exercise. 2006; 38 (5): S 438.

Bello A. E., Oesser S. “Collagen hydrolysate for the treatment of osetoarthritis and other joint disorders: a review of the literature”. Current Medical Research and Opinion. 2006; 22 (11): 2221- 2232.

Benito P., Monfort J., Nacher M. “Effect of Hydrolyzed Collagen on human chondrocytes cultures”. Septiembre 2002.

Benito-Ruiz P., Villacis R.A., Zurita L.A. et al. “A randomized controlled trial on the efficacy and safety of a food ingredient, collagen hydrolysate, for improving joint comfort”. International Journal of Food Sciences and Nutrition 2009, 60 (S2): 99-113.

Beuker F, Eck T, Rosenfeld J. “Biochemical and clinical examinations on the effects of regular applications of gelatine on degenerative damages of the motoric system”. Int J Sports Med. 1996; 17(suppl 1):S67-S70.

Beuker F. “The Effect of Gelatin Administration in Cases of Chronic-Degenerative Joint Disease”. Lecture at the Symposium “Advances in the Therapy of Rheumatological Disease – What is Good and Effective?”, Heidelberg, 28th February 1998.

Beynen, A.C. et al “Oral Administration of Gelatin Hydrolysate Reduces Clinical Signs of Canine Osteoarthritis in a Double-Blind, Placebo-Controlled Trial” American J. Animal & Vet. Sci., 5 (2): 102-106, 2010.

Bruyère, O. et al “Effect of collagen hydrolysate in articular pain: A 6-month randomized, double-blind, placebo controlled study” Complement Ther Med (2012).

Carpenter M.R., Carpenter R.L., McCarty S.M., Kline G., Angelopoulos T.J. et al. “Collagen Hydrolysate Supplementation Improve Symptoms in Patients with Severe Osteoarthritis”. Medicine & Science in Sports & Exercise. 2005; 37 (5) Suppl. May: 91-92.

Carpenter R.L., Peel, J.B., Carpenter M.R., Lowndes J., Angelopoulos T.J., Rippe J.M., et al. “Effectiveness of a collagen hydrolysate-based supplement on joint pain, range of motion and muscle function in individuals with mild osteoarthritis of the knee: a randomized clinical trial”. Ann Rheum Dis 2005; Sup. 3: 1544-1545.

Clark K. L., Sebastianelli W., Flechsenhar K. R. et al. “24- week study on the use of collagen hydrolysate as a dietary supplement in athletes with activity-related joint pain”. Current Medical Research and Opinions 2008, 24 (5): 1485-1498.

Flechsenhar K, Alf D. “Results of a postmarketing surveillance study of collagen hydrolysate CH-Alpha” [in German] Orthopadische Praxis 2005;41:486-494.

Götz B. “Well-nourished cartilage does not grind” (in German). Ärtzliche Praxis. 1982; 92: 3130-3134.

Isaka, S. et al “Evaluation of the effect of oral administration of collagen peptides on an experimental rat osteoarthritis model” Exp Ther Med. 2017 Jun;13(6):2699-2706.

Kasper H. “Volkskrankheit Arthrose” Ernährungs-Umschau. 2003; 50 (7): 278-279.

Kasper H. “Die chondroprotektive Wirkung von Gelatine”. Med Welt. 2003 3: 47-49.

Koepff P., Müller A., Schrieber R., Turowski A. and Bräumer K. “Agentes para el tratamiento de artrosis”. Oficina Española de Patentes y Marcas nº ES 2 059 328 (27.01.1988). Traducción de Patente Europea 87110603.5.

Krug E. “On supportive therapy for osteo- and chondropathy” [in German]. Ernährungsheilkunde. 1979;28:1-23.

Kumar S, Sugihara F, Suzuki K, Inoue N, Venkateswarathirukumara S. “A double-blind, placebo-controlled, randomised, clinical study on the effectiveness of collagen peptide on osteoarthritis” J Sci Food Agric. 2015 Mar 15;95(4):702-7.

Llopis-Miró, R. et al “Eficacia y tolerancia de un condroprotector oral a base de ácido hialurónico y colágeno hidrolizado sobre la funcionalidad articular en individuos activos con artrosis de rodilla” Apunts Med Esport. 2012;47(173):3—8.

McAlindon TE, Nuite M, Krishnan N, Ruthazer R, Price LL, Burstein D, Griffith J, Flechsenhar K. “Change in knee osteoarthritis cartilage detected by delayed gadolinium enhanced magnetic resonance imaging following treatment with collagen hydrolysate: a pilot randomized controlled trial”. Osteoarthritis Cartilage. 2011 Apr;19(4):399-405.

Mc Carthey S.M., Carpenter M. R., Barrell M.M., Morrissey D.E., Jacobson E., Kline G., et al. “The effectiviness of gelatine supplementation treatment in individuals with symptoms of mild osteoarthritis”. American Academy of Family Physicians, Annual assembly, Dallas (TX) 2000.

Moskowitz, R. W. “Role of Collagen Hydrolysate in Bone and Joint Disease”. Seminars in Arthritis and Rheumatism. 2000; 30 (2): 87-9.

Nakatani S, Mano H, Sampei C, Shimizu J, Wada M. “Chondroprotective effect of the bioactive peptide prolyl-hydroxyproline in mouse articular cartilage in vitro and in vivo”. Osteoarthritis Cartilage. 2009 Dec; 17(12):1620-7.

Oesser S. and Seifert J. “Stimulation of type II collagen biosynthesis and secretion in bovine chondrocytes cultured with degraded collagen”. Cell Tissue Research. 2003; 311 (3): 393-399.

Oesser S., Haggenmüller D., Schulze, C.H. “Collagen hydrolysate modulates the extracellular matrix metabolism of human chondrocytes”. Ann. Rheum. Dis. 2006; 65 (suppl. II): 401.

Ohara, H. et al “Effects of Pro-Hyp, a collagen hydrolysate-derived peptide, on hyaluronic acid synthesis using in vitro cultured synovium cells and oral ingestion of collagen hydrolysates in a guinea pig model of osteoarthritis” Biosci Biotechnol Biochem. 2010;74(10):2096-9.

Ribas Fernández JL, Molinero Pérez O. “Effects of gelatine hydrolysate in the prevention of athletic injuries”. Archivos de Medicina del Deporte. 1998; 15:277-282.

Seeligmüller K, Happel HK. “Can a mixture of gelatin and L-cystine stimulate proteoglycan synthesis?” [in German]. Therapiewoche. 1989;39:3153-3157.

Trc T, Bohmova J. “Efficacy and tolerance of enzymatic hydrolysed collagen (EHC) vs. glucosamine sulphate (GS) in the treatment of knee osteoarthritis (KOA)”. Int Orthop.2011;35:341—8.

Weh L., Bramstedt B. “Gelatine: Are there any Health Potential?”. Extracta orthopaedica, 1999; 5: 15-17.

Zdzieblik, D. et al “Improvement of activity-related knee joint discomfort following supplementation of specific collagen peptides” Appl Physiol Nutr Metab. 2017 Jun;42(6):588-595.

Adam M., Spacek P., Hulejova H., Galianova A., Blahos J. “Postmenopausal osteoporosis. Treatment with calcitonine and a diet rich in cartilage proteins”. Cas Lèk ces. 1996, 135: 74-8.

Adam M., Eggersglüss B., Bräumer K. and Schrieber R. “Use of tasteless, Hydrolyzed Collagen and Agent containing the same”. United States Patent nº 5,948,766 (7.09.1999).

Daneault, A., et al. (2017) “Biological effect of hydrolyzed collagen on bone metabolism” Critical Reviews in Food Science and Nutrition, 57:9, 1922-1937.

De Almeida Jackix E, Cúneo F, Amaya-Farfan J, de Assunção JV, Quintaes KD. “A food supplement of hydrolyzed collagen improves compositional and biodynamic characteristics of vertebrae in ovariectomized rats.” J Med Food. 2010 Dec; 13(6):1385-90.

Elam, ML. et al. “A calcium-collagen chelate dietary supplement attenuates bone loss in postmenopausal women with osteopenia: a randomized controlled trial” J Med Food 00 (0) 2014, 1–8

  1. Guillerminet F, Beaupied H, Fabien-Soulé V, Tomé D, Benhamou CL, Roux C, Blais A. “Hydrolyzed collagen improves bone metabolism and biomechanical parameters in ovariectomized mice: an in vitro and in vivo study”. Bone. 2010 Mar; 46(3):827-34.

Guillerminet F, Fabien-Soulé V, Even PC, Tomé D, Benhamou CL, Roux C, Blais A. “Hydrolyzed collagen improves bone status and prevents bone loss in ovariectomized C3H/HeN mice”. Osteoporos Int. 2012 Jul; 23(7):1909-19.

Hooshmand, S. et al. “Evidence for Bone Reversal Properties of a Calcium- Collagen Chelate, a Novel Dietary Supplement” J Food Nutr Disor 2013, 2:1.

Kim HK, Kim MG, Leem KH “Osteogenic activity of collagen peptide via ERK/MAPK pathway mediated boosting of collagen synthesis and its therapeutic efficacy in osteoporotic bone by back-scattered electron imaging and microarchitecture analysis” Molecules 2013, 18, 15474-15489.

Kim HK, Kim MG, Leem KH “Collagen hydrolysates increased osteogenic gene expressions via a MAPK signaling pathway in MG-63 human osteoblasts” Food Funct. 2014 Mar; 5(3): 573-8.

König D., Oesser S., Scharla S., Zdzieblik D., Gollhofer A. “Specific Collagen Peptides Improve Bone Mineral Density and Bone Markers in Postmenopausal Women—A Randomized Controlled Study” Nutrients 2018, 10, 97.

Koyama Y., Hirota A., Mori H., et al. “Ingestion of gelatin has diferential effect on bone mineral density and body weight in protein undernutrition”. J Nutr Sci Vitaminol (Tokyo) 2001; 47(1):84–6.

Leem KH, Lee S, Jang A, Kim HK. “Porcine skin gelatin hydrolysate promotes longitudinal bone growth in adolescent rats.” J Med Food. 2013 May; 16(5): 447-53.

Liu J, Zhang B, Song S, Ma M, Si S, Wang Y, Xu B, Feng K, Wu J, Guo Y. (2014) “Bovine Collagen Peptides Compounds Promote the Proliferation and Differentiation of MC3T3-E1 Pre-Osteoblasts”. PLOS ONE 9(6): e99920.

Liu, J. et al “Combined Oral Administration of Bovine Collagen Peptides with Calcium Citrate Inhibits Bone Loss in Ovariectomized Rats”. PLOS ONE. 2015 Aug 10;10(8):e0135019.

Liu J, Si S, Qin Y, Zhang B, Song S, Guo Y. “The effect of different molecular weight collagen peptides on MC3T3-E1 cells differentiation”. Biomed Mater Eng. 2015;26 Suppl 1:S2041-7.

Martin-Bautista, E. et al. “A nutritional intervention study with hydrolyzed collagen in pre-pubertal Spanish children: influence on bone modelling biomarkers” J Pediatr Endocrinol Metab. 2011;24(3-4):147-53.

Mizuno M, Kuboki Y. “Osteoblast-related gene expression of bone marrow cells during the osteoblastic differentiation induced by type I collagen”. J Biochem. 2001 Jan;129(1):133-8.

Nomura, Y.; Oohashi, K., Watanabe, M. and Kasugai (2005). “Increase in bone mineral denstiy through oral administration of shark gelatine to ovariectomzied rats“. S Nutrition 21 (11-12): 1120–1126.

Porfírio E, Fanaro GB (2016) “Collagen supplementation as a complementary therapy for the prevention and treatment of osteoporosis and osteoarthritis: a systematic review” Revista Brasileira de Geriatria e Gerontologia 19: 153-164.

Takada Y., Aoe S., Kato K., Toba Y., Yamamura J. “Collagen containing preparations for strengthening bone”. European Patent Application nº EP 0 798 001 A2 (1.10.1997).

Takada Y., Aoe S., Kato K., Toba Y., Yamamura J. “Medicine drink food and feed having an action of strengthening bone”. United States Patent nº 6,344,437 B1 (5.02.2002).

Takeda et al. “Hydrolyzed collagen intake increases bone mass of growing rats trained with running exercise” Journal of Internacional Society of Sports Nutrition 2013, 10:35.

Wu J, Fujioka M, Sugimoto K, Mu G, Ishimi Y. “Assessment of effectiveness of oral administration of collagen peptide on bone metabolism in growing and mature rats”. J Bone Miner Metab. 2004;22(6):547-53.

Yamada S, Nagaoka H, Terajima M, Tsuda N, Hayashi Y, Yamauchi M. “Effects of fish collagen peptides on collagen post-translational modifications and mineralization in an osteoblastic cell culture system”. Dent Mater J. 2013; 32(1):88-95.

Zhang, H. et al “Preventive Efects of Collagen Peptide from Deer Sinew on Bone Loss in Ovaerictomized Rats” Evidence-based Complementary and Alternative Medicine 2014(4):627285 · July 2014.

Minaguchi, J. et al “Effects of ingestion of collagen peptide on collagen fibrils and glycosaminoglycans in Achilles tendon”. J Nutr Sci Vitaminol (Tokyo). 2005 Jun;51(3):169-74.

Schunck M., Oesser S. “Specific collagen peptides benefit the biosynthesis of matrix molecules of tendons and ligaments” Journal of the International Society of Sports Nutrition 2013, 10 (Suppl. 1):P23.

Weh L., Petau C. “Change in the Properties of Tissue through the Administration of Gelatine. A Biomechanica Pilot Study”. Extracta orthopaedica. 2001; 4: 12-16.

Rheumatol Int. 2012; 32(10): 2959–2967. Published online 2012 Mar 30. doi: 10.1007/s00296-012-2416-2

PMCID: PMC3456914  PMID: 22461188

Role of glucosamine in the treatment for osteoarthritis

Jean-Yves Reginster,corresponding author Audrey Neuprez, Marie-Paule Lecart, Nathalie Sarlet, and Olivier Bruyere

 

Reginster JY, Bruyere O, Fraikin G, Henrotin Y. Current concepts in the therapeutic management of osteoarthritis with glucosamine. Bull Hosp Jt Dis. 2005;63(1–2):31–36

 

Uitterlinden EJ, Jahr H, Koevoet JL, Jenniskens YM, Bierma-Zeinstra SM, Degroot J, Verhaar JA, Weinans H, van Osch GJ. Glucosamine decreases expression of anabolic and catabolic genes in human osteoarthritic cartilage explants. Osteoarthr Cartil. 2006;14(3):250–257. doi: 10.1016/j.joca.2005.10.001

 

 

Imagawa K, de Andres MC, Hashimoto K, Pitt D, Itoi E, Goldring MB, Roach HI, Oreffo RO. The epigenetic effect of glucosamine and a nuclear factor-kappa B (NF-kB) inhibitor on primary human chondrocytes-implications for osteoarthritis. Biochem Biophys Res Commun. 2011;405(3):362–367. doi: 10.1016/j.bbrc.2011.01.007

 

Altman RD, Abramson S, Bruyere O, Clegg D, Herrero-Beaumont G, Maheu E, Moskowitz R, Pavelka K, Reginster JY. Commentary: osteoarthritis of the knee and glucosamine. Osteoarthr Cartil. 2006;14(10):963–966. doi: 10.1016/j.joca.2006.06.010

 

Reichelt A, Forster KK, Fischer M, Rovati LC, Setnikar I. Efficacy and safety of intramuscular glucosamine sulfate in osteoarthritis of the knee. A randomised, placebo-controlled, double-blind study. Arzneimittelforschung. 1994;44(1):75–80

 

Rovati L. Clinical efficacy of glucosamine sulfate in osteoarthritis of the spine. Rev Esp Reumatol. 1993;20(S1):325

 

Qiu GX, Gao SN, Giacovelli G, Rovati L, Setnikar I. Efficacy and safety of glucosamine sulfate versus ibuprofen in patients with knee osteoarthritis. Arzneimittelforschung. 1998;48(5):469–474.

 

Hughes R, Carr A. A randomized, double-blind, placebo-controlled trial of glucosamine sulphate as an analgesic in osteoarthritis of the knee. Rheumatology (Oxford) 2002;41(3):279–284. doi: 10.1093/rheumatology/41.3.279

 

Leeb BF, Schweitzer H, Montag K, Smolen JS. A metaanalysis of chondroitin sulfate in the treatment of osteoarthritis. J Rheumatol. 2000;27(1):205–211

 

Bruyere O, Pavelka K, Rovati LC, Gatterova J, Giacovelli G, Olejarova M, Deroisy R, Reginster JY. Total joint replacement after glucosamine sulphate treatment in knee osteoarthritis: results of a mean 8-year observation of patients from two previous 3-year, randomised, placebo-controlled trials. Osteoarthr Cartil. 2008;16(2):254–260. doi: 10.1016/j.joca.2007.06.011.

 

AbdelFatah W, Hammad T. Chondroitin sulfate and glucosamine: a review to their safety profile. JAMA. 2001;3:17–24

 

Ther Adv Musculoskelet Dis. 2010 Dec; 2(6): 335–348.

doi: 10.1177/1759720X10383076 / PMCID: PMC3383492  /  PMID: 22870459

Chondroitin Sulfate in the Treatment of Osteoarthritis: From in Vitro Studies to Clinical Recommendations

Yves Henrotin, PhD, Mariane Mathy, PhD, Christelle Sanchez, PhD, and Cecile Lambert, PhD

 

Bassleer C.T., Combal J.P., Bougaret S., Malaise M. (1998) Effects of chondroitin sulfate and interleu-kin-1 beta on human articular chondrocytes cultivated in clusters. Osteoarthritis Cartilage 6: 196–204

 

Bian L., Kaplun M., Williams D.Y., Xu D., Ateshian G.A., Hung C.T. (2009) Influence of chondroitin sulfate on the biochemical, mechanical and frictional properties of cartilage explants in long-term culture. J Biomechanics 42: 286–290

 

Chan P.S., Caron J.P., Rosa G.J., Orth M.W. (2005b) Glucosamine and chondroitin sulfate regulate gene expression and synthesis of nitric oxide and prostaglandin E(2) in articular cartilage explants. Osteoarthritis Cartilage 13: 387–394

 

Katta J., Jin Z., Ingham E., Fisher J. (2009) Chondroitin sulphate: an effective joint lubricant? Osteoarthritis Cartilage 17: 1001–1008

 

Mazieres B., Hucher M., Zaim M., Garnero P. (2007) Effect of chondroitin sulphate in symptomatic knee osteoarthritis: a multicentre, randomised, double-blind, placebo-controlled study. Ann Rheum Dis 66: 639–645

 

Monfort J., Martel-Pelletier J., Pelletier J.P. (2008a) Chondroitin sulphate for symptomatic osteoarthritis: critical appraisal of meta-analyses. Curr Med Res Opin 24: 1303–1308

 

Ronca F., Palmieri L., Panicucci P., Ronca G. (1998) Anti-inflammatory activity of chondroitin sul-fate. Osteoarthritis Cartilage 6(Suppl. A): 14–21

 

Valliéres M., du Souich P. (2010) Modulation of inflammation by chondroitin sulfate. Osteoarthritis Cartilage 18(Suppl. 1): S1–S6

 

Clin Transl Med. 2018; 7: 6.

Published online 2018 Feb 16. doi: 10.1186/s40169-017-0180-3

PMCID: PMC5814393 /PMID: 29450666

Recent advances in hyaluronic acid based therapy for osteoarthritis

Steven Bowman, Mohamed E. Awad, Mark W. Hamrick, Monte Hunter, and Sadanand Fulzelecorresponding author

 

Dasa V, DeKoven M, Sun K, Scott A, Lim S. Clinical and cost outcomes from different hyaluronic acid treatments in patients with knee osteoarthritis: evidence from a US health plan claims database. Drugs Context. 2016;5:212296. doi: 10.7573/dic.212296.

 

Efficacy and safety of hyaluronic acid in the management of osteoarthritis: Evidence from real-life setting trials and surveys

Author links open overlay panelEmmanuelMaheuMDaFrançoisRannouMD, PhDbJean-YvesReginsterMD, PhDc

 

R.R. Bannuru, E.E. Vaysbrot, M.C. Sullivan, T.E. McAlindon

Relative efficacy of hyaluronic acid in comparison with NSAIDs for knee osteoarthritis: a systematic review and meta-analysis

Semin Arthritis Rheum, 43 (2014), pp. 593-599

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Οι θέσεις, οι απόψεις και τα συμπεράσματα είναι προιόν εκτεταμένης βιβλιογραφικής έρευνας, στηρίζονται σε δημοσιευμένες μελέτες και άρθρα και σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν, να υποκαταστήσουν ή να αλλοιώσουν ιατρικές γνωματεύσεις και αγωγές.

Προειδοποιήσεις: Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης – Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάσατο μιας ισορροπημένης δίαιτας – Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου – Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας – να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά. Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: 2107793777

Scroll Up