loader image
Edit
Edit

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, ΤΩΝ ΜΑΛΛΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΥΧΙΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΑΓΓΕΙΩΝ, ΤΩΝ ΤΕΝΟΝΤΩΝ, ΤΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΥΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ ΣΤΡΕΣ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ

ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΟ CURARTI SELECTIUMR

 • Για να βελτιώσετε το κολλαγόνο του δέρματος παρέχοντας ταυτόχρονα έντονη αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη προστασία.
 • Για ομορφιά και αντιγήρανση
 • Για ενδυνάμωση των τοιχωμάτων των αγγείων, μεγαλύτερη ελαστικότητα, καλύτερη συσταλτικότητα και αντοχή. Τα δυνατά αγγεία σε όλο το σώμα εξασφαλίζουν πολυεπίπεδη προστασία και αναβάθμιση του καρδιαγγειακού, του κυκλοφορικού αλλά και των περισσοτέρων οργανικών μας συστημάτων
 • Αν έχετε προβλήματα με τους τένοντες, τους συνδέσμους και την κινητικότητα των αρθρώσεων

Το Curarti Selectium παρουσιάζει την καινοτομία του συνδυασμού των συστατικών με ευεργετικές επιδράσεις από κλινικές μελέτες για την ενίσχυση της προστασίας από εκφυλιστικές διεργασίες και τραυματικές βλάβες στο μυοσκελετικό σύστημα με σύμπλεγμα κουρκουμίνης ταχείας δράσης στα κοινά συμπτώματα όπως η φλεγμονή και η φθορά που οφείλεται σε οξείδωση και επιφέρει γήρανση.

Edit
ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ ΠΑΤΕΝΤΑΡΙΣΜΕΝΟ FORTIGEL®, ΤΥΠΟΥ Ι ΚΑΙ ΙΙ

Σύμφωνα με δημοσιευμένη έρευνα, το FORTIGEL® απορροφάται εντερικά και συσσωρεύεται στους ιστούς και τα κύτταρα, έτσι διεγείρει μια στατιστικά σημαντική αύξηση του μεταβολισμού των δομών κολλαγόνου. ΤΟ ΚΟΛΛΑΓΟΝΟ ΤΥΠΟΥ Ι & ΙΙ ΑΠΑΝΤΑΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ, ΣΤΑ ΑΓΓΕΙΑ, ΣΤΟΥΣ ΤΕΝΟΝΤΕΣ,ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ,ΣΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΣΤOΥΣ ΧΟΝΔΡΟΥΣ ,ΣΤΑ ΟΣΤΑ, KAI ΣΤΟΝ ΥΑΛΩΔΗ ΦΑΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ FORTIGEL®: το καλύτερο ενζυματικά υδρολυμένο κολλαγόνο που αποδείχθηκε σε κλινικές μελέτες.

Το FORTIGEL® ενζυματικά υδρολυμένο κολλαγόνο αποτελείται από πεπτίδια βιοδραστικού κολλαγόνου που λαμβάνονται με ελεγχόμενη ενζυματική υδρόλυση, με μοριακό βάρος μόνο 3kD που εξασφαλίζει την ανέπαφη απορρόφησή του από το έντερο. Προέρχονται από ένα μείγμα κολλαγόνου τύπου Ι και τύπου II με καλά καθορισμένα μοριακά βάρη και χαρακτηριστικά. Αυτό είναι το μόνο μετρήσιμο υγιές συστατικό με διεγερτικό αποτέλεσμα στην αναδόμηση των δομών κολλαγόνου σε όλο τον συνδετικό ιστό που εγκρίθηκε από το Ινστιτούτο Κολλαγόνου της Kiel (Γερμανία)

ΟΙ ΔΥΟ ΤΥΠΟΙ  ΚΟΛΛΑΓΟΝΟΥ  ΣΤΟ FORTIGEL®:

Το σώμα μας παράγει κολλαγόνο σε 28 διαφορετικούς τύπους!!!: Αυτό που κατά κανόνα βρίσκουμε στο 75% των κυττάρων κολλαγόνου στο σώμα μας είναι το τύπου Ι  (σε δέρμα, τένοντες, αγγεία, όργανα και οστά) Ακολουθεί  το κολλαγόνο τύπου ΙΙ που το βρίσκουμε κυρίως στους χόνδρους

 • Το Κολλαγόνο τύπου 1 είναι το “κολλαγόνο της ομορφιάς”. Μετά την ηλικία των 30-35, αυτός ο τύπος κολλαγόνου μειώνεται αισθητά. Στην πραγματικότητα, το κολλαγόνο τύπου «Ι» συνεχίζει να χτίζει μέχρι περίπου την ηλικία των 35, όταν το δέρμα φτάνει στο απόγειο της μηχανικής αντοχής του. Μετά από αυτό, ο τύπος «Ι» αρχίζει να μειώνεται και αυτός και τα πρώτα σημάδια της γήρανσης είναι ορατά.

Είναι λοιπόν σημαντικό, μετά την ηλικία των 35, να παίρνουμε συμπλήρωμα κολλαγόνου τύπου Ι για να διατηρήσουμε την νεανική λάμψη και σφριγηλότητα.

 • Το κολλαγόνο τύπου «ΙΙ», απευθύνεται κυρίως στις αρθρώσεις και τους χόνδρους ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ!! Ο ρόλος του στην συντήρηση των δομών κολλαγόνου τύπου Ι αλλά και στην διατήρηση των ποσοτήτων υαλουρονικού οξέος είναι σημαντικός.  Αυτό που κυρίως κάνει είναι να αποθηκεύεται στο χόριο και να αυξάνει την μηχανική αντοχή των κυττάρων τις επιδερμίδας και των αγγείων. Έτσι εξασφαλίζει λιγότερες ρυτίδες, αλλά και πιο ανθεκτικά αγγεία 

Novick, N. Tips for at-home anti-aging skin care. Total Health for Longevity, 2003, 25:44-46.

 

FORTIGEL®

 • Μειώνει τις ρυτίδες, προλαμβάνει τον σχηματισμό νέων, αποτρέπει την γήρανση και διατηρεί την νεανικότητα του δέρματος.
 • Βελτιώνει την μηχανική αντοχή των κυττάρων και των ιστών στο χόριο
 • Ενδυναμώνει τα τοιχώματα των αγγείων, τα κάνει ελαστικά και ανθεκτικά
 • Διορθώνει τα αδύναμα, σπασμένα νύχια
 • Δυναμώνει τα μαλλιά , προστατεύει από τριχόπτωση
 • Βελτιώνει την επούλωση των πληγών καιεπιταχύνει την αποκατάσταση των μυών από τραυματισμούς.
CURARTI® COMPLEXED CURCUMIN

Το Curarti® Complexed Curcumin είναι αυτό που κάνει την φλεγμονή  και την γήρανση παρελθόν!! Υδατοδιαλυτό και εξαιρετικά βιοδιαθέσιμο σύμπλοκο από βήτα-κυκλοδεξτρίνη και κουρκουμίνη.

Χάρη στην καινοτόμο τεχνολογία του, η Curarti® Com-plexed Curcumin είναι 62 φορές πιο βιοδιαθέσιμη από τα συμβατικά εκχυλίσματα κουρκουμίνης που τυποποιούνται στο 95% των συνολικών κουρκουμινοειδών. Όσον αφορά τη βιοϊσοδυναμία, οι μελέτες έδειξαν ότι 39 mg του συμπλόκου είναι ισοδύναμα με 2.400 mg εκχυλίσματος και 60.000 mg ρίζας Curcuma longa.

Ο κουρκουμάς πέρα από τις παυσίπονες ιδιότητές του διαθέτει ένα εξαιρετικό αντιοξειδωτικό και αντιγηραντικό οπλοστάσιο που είναι πολύτιμο. Το δέρμα, τα αγγεία και ο συνδετικός ιστός γερνούν όχι μόνο από την αποδόμηση των κυττάρων του κολλαγόνου αλλά και από την οξείδωση.  Το CURARTI® COMPLEX παρέχει ασπίδα αντιγήρανσης, προστατεύει από φλεγμονές, έχει αντικαρκινικές ιδιότητες και θωρακίζει τα κύτταρα.

EVOLVA® - VERITE RESVERATROL

Resveratrol Evolva® Η ρεσβερατρόλη του Evolva είναι προιόν ήπιας φυσικής ζύμωσης παρέχοντας μια 98% καθαρή trans-ρεσβερατρόλη που είναι σταθερής ποιότητας και απόδοσης και απαλλαγμένη από περιβαλλοντικούς ρύπους.

Υψηλής καθαρότητας Evolva® ρεσβερατρόλη: + 98% trans-ρεσβερατρόλη. Αυτό το αντιοξειδωτικό απομονώθηκε για πρώτη φορά από το κόκκινο κρασί και αποδίδεται στην εξήγηση του αποκαλούμενου γαλλικού παράδοξου . Μελέτες που διεξήχθησαν πρόσφατα το τοποθετούν ως πιθανό προστατευτικό παράγοντα κατά διαφόρων τύπων χρόνιων ασθενειών. Το αντιοξειδωτικό αποτέλεσμα εμπλουτίζεται με βιταμίνη C, η οποία είναι επίσης παρούσα στον τύπο. Η πλειοψηφία των προϊόντων ρεσβερατρόλης προέρχονται από το ιαπωνικό φυτό, το knogweed (Polygonum cuspidatum) τυποποιημένο σε 20-50% ρεσβερατρόλη ή εκχυλίσματα σταφυλιών που περιέχουν πολύ λίγη ρεσβερατρόλη (~ 5-10%). Ενώ η trans-ρεσβερατρόλη στο Evolva γίνεται με ζύμωση, εξαλείφοντας την ανάγκη εξαγωγής αυτού του συστατικού από τις ρίζες των διηθητικών φυτών που καλλιεργούνται στην Κίνα για να χρησιμοποιηθούν ως καθαρτικά αλλά η κατοχή των οποίων είναι παράνομη σε μεγάλη μέρος της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Το EVOLVA® αποκτάται από μια μοναδική και κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας διαδικασία ζύμωσης που εγγυάται την υψηλή καθαρότητα και την ποιότητά του. Δεν περιέχει κοινές ακαθαρσίες όπως emodin (καθαρτικό) ή οποιαδήποτε άλλη ανθρακινόνη που μπορεί να προκαλέσει πεπτικές διαταραχές, φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα, υδρογονάνθρακες και αλλεργιογόνα

Σε μια νέα διπλή-τυφλή, τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτη, η trans-ρεσβερατρόλη στο Evolva αυξάνει την οστική πυκνότητα, τον σχηματισμό οστών και την απορρόφηση σε μεσήλικες άνδρες με μεταβολικό σύνδρομο, μια κατάσταση που μπορεί να μειώσει την οστική πυκνότητα και να οδηγήσει σε οστεοπόρωση.

Omstrup MJ et al. Resveratrol increases bone mineral density and bone alkaline phosphatase in obese men: a randomized pla-cebo-controlled trial. J clin Endocrinol Metab (2014) CDec; 99(12): 4720-9.

ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ

Το υαλουρονικό οξύ, είναι ένας υδρόφιλος πολυσακχαρίτης που αναπαράγεται φυσιολογικά από τον οργανισμό, βρίσκεται κυρίως στο δέρμα και συγκρατεί την υγρασία του, διατηρώντας το ελαστικό και νεανικό. Το υπόλοιπο χρησιμοποιείται από τον οργανισμό για τη συντήρηση άλλων οργάνων, όπως οι μυς και οι αρθρώσεις.

Γεμίζει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, ακόμα και τις πιο βαθιές.

Η πλούσια ενυδάτωση που προσφέρει αρκεί για να θωρακίσει την επιδερμίδα από τη φθορά του χρόνου

Αναδομεί το πάχος της επιδερμίδας, που μειώνεται με την πάροδο του χρόνου με αποτέλεσμα τη χαλάρωση.

Ελέγχει το περιεχόμενο του νερού στους ιστούς, επιβραδύνει την διάχυση του νερού από το χόριο προς την επιδερμίδα, αυξάνοντας την ενυδάτωση του δέρματος.

Ενισχύει την αντοχή του δέρματος σε βλαπτικούς εξωτερικούς παράγοντες.

Ενισχύει την επουλωτική και αναπλαστική ικανότητα του δέρματος.

Συμβάλλει στην παραγωγή νέων ινών κολλαγόνου.

ΜΑΓΝΗΣΙΟ ΚΑΙ ΒΙΤΑΜΙΝΗ C

Αυτό  που κάνει το μαγνήσιο απαραίτητο στο CURARTI SELECTIUM® είναι η ικανότητά του να προσατατεύει το δέρμα από την ξηρότητα και να μειώνει τα συμπτώματα και την φθορά των κυττάρων της επιδερμίδας από το κρύο( περιορίζοντας την αγγειοσύσπαση)

Η βιταμίνη C προάγει τον σχηματισμό κολλαγόνου και ενισχύει την ευεργετική δράση των άλλων συστατικών στον τύπο.

Edit

FORTIGEL®: το καλύτερο ενζυματικά υδρολυμένο κολλαγόνο που έχει αποδειχθεί σε κλινικές μελέτες.

 FORTIGEL® is a registered trademark of GELITA AG in Germany and other countries.

Το FORTIGEL® ενζυματικά υδρολυμένο κολλαγόνο αποτελείται από βιοδραστικά πεπτίδια κολλαγόνου που λαμβάνονται με ελεγχόμενη ενζυματική υδρόλυση, με μοριακό βάρος μόνο 3 kD που εξασφαλίζει την άθικτη απορρόφησή του από το έντερο. Προέρχονται από ένα μείγμα κολλαγόνου τύπου Ι και τύπου II με καλά καθορισμένα μοριακά βάρη και χαρακτηριστικά.

 

Edit
Edit

ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Βιοενεργά πεπτίδια κολλαγόνου FORTIGEL® ανθρακικό μαγνήσιο, βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ), CURARTI® μείγμα κουρκουμά με βήτα κυκλοδεξτρίνη σταθεροποιημένο σε κουρκουμινοειδή, υαλουρονικό οξύ, ρεσβερατρόλη.

ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: αντιπηκτικό μέσον: οξείδιο του πυριτίου.

Edit

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: Λαμβάνετε μια κοφτή μεζούρα( περίπου 10 γρ) την ημέρα, διαλυμένη σε νερό , χυμό φρούτων ή άλλο υγρό . Βάλτε πρώτα στο ποτήρι την σκόνη CURARTI  SELEC-TIUM , και προσθέστε το υγρό σε θερμοκρασία χώρου. Ανακατέψτε καλά και καταναλώστε.

ΧΩΡΙΣ: τεχνητά χρώματα, αρώματα, συντηρητικά, μαγιά και γενετικά τροποποιημένα συστατικά.

Edit
Click here to add content.
Edit

Di Lullo, Gloria A.; Sweeney, Shawn M.; Körkkö, Jarmo; Ala-Kokko, Leena & San Antonio, James D. (2002). “Mapping the Ligand-binding Sites and Disease-associated Mutations on the Most Abundant Protein in the Human, Type I Collagen”. J. Biol. Chem. 277 (6): 4223–4231. doi:10.1074/jbc.M110709200

Ricard-Blum, S. (2011). “The Collagen Family”. Cold Spring Harbor Perspectives in Biology. 3 (1): a004978. doi:10.1101/cshperspect.a004978. PMC 3003457. PMID 21421911

Dermal Fillers | The Ageing Skin Archived 13 May 2011 at the Wayback Machine. Pharmaxchange.info. Retrieved on 21 April 2013.

Buchanan, Jenna K.; Zhang, Yi; Holmes, Geoff; Covington, Anthony D.; Prabakar, Sujay (2019). “Role of X-ray Scattering Techniques in Understanding the Collagen Structure of Leather”. ChemistrySelect. 4 (48): 14091–14102. doi:10.1002/slct.201902908. ISSN 2365-6549

Ross, M. H. and Pawlina, W. (2011) Histology, 6th ed., Lippincott Williams & Wilkins, p. 218.

 Söderhäll, C.; Marenholz, I.; Kerscher, T.; Rüschendorf, F; Rüschendorf, F.; Esparza-Gordillo, J.; Mayr, G; et al. (2007). “Variants in a Novel Epidermal Collagen Gene (COL29A1) Are Associated with Atopic Dermatitis”. PLOS Biology. 5 (9): e242

Karsdal, Morten (2016). Biochemistry of collagens: structure, function and biomarkers. London, United Kingdom: Elsevier Science. ISBN 978-0-12-809899-8. OCLC 955139533.

Collagen Metabolism   Jason P. Mansell, Allen J. Bailey, in Encyclopedia of Endocrine Diseases, 2004

 

https://www.gelita.com/en/products/collagen-peptides/fortigel

 

https://veriteresveratrol.com/

 

Int J Mol Sci. 2019 Apr; 20(7): 1523. Published online 2019 Mar 27. doi: 10.3390/ijms20071523

PMCID: PMC6479680  PMID: 30934670

Resveratrol and Its Effects on the Vascular System

Johannes M. Breuss,1 Atanas G. Atanasov,2,3 and Pavel Uhrin1,*

 

Park E.J., Pezzuto J.M. The pharmacology of resveratrol in animals and humans. Biochim. Biophys. Acta. 2015;1852:1071–1113. doi: 10.1016/j.bbadis.2015.01.014

 

Resveratrol increases vascular oxidative stress resistance

Zoltan Ungvari, Zsuzsanna Orosz, Aracelie Rivera, … See all authors

01 MAY 2007https://doi.org/10.1152/ajpheart.01258.2006

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Οι θέσεις, οι απόψεις και τα συμπεράσματα είναι προιόν εκτεταμένης βιβλιογραφικής έρευνας, στηρίζονται σε δημοσιευμένες μελέτες και άρθρα και σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν, να υποκαταστήσουν ή να αλλοιώσουν ιατρικές γνωματεύσεις και αγωγές.

Προειδοποιήσεις: Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης – Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάσατο μιας ισορροπημένης δίαιτας – Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου – Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας – να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά. Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: 2107793777