loader image
Edit
Edit

Η πέψη είναι η διαδικασία με την οποία τα τρόφιμα και τα ποτά διασπώνται στα μικρότερα μέρη τους έτσι ώστε το σώμα να τα χρησιμοποιεί ως πηγή  ενέργειας και τροφής για τα κύτταρα. Είναι ο πυλώνας της υγείας ολόκληρου του οργανισμού. Ωστόσο, ο τρέχων τρόπος ζωής μας και παράγοντες όπως το άγχος, η ταχεία κατανάλωση τροφής, η άσχημη διατροφή (γρήγορο και έτοιμο φαγητό), τα άφθονα γεύματα, η κατάχρηση φαρμάκων, ο καθιστικός τρόπος ζωής κ.λπ. εμποδίζουν την καλή πέψη και μας εμποδίζουν να απολαύσουμε ένα καλό γεύμα . Τα συμπτώματα που σχετίζονται με την κακή πέψη επηρεάζουν έναν μεγάλο αριθμό πληθυσμού και είναι ιδιαίτερα ενοχλητικά  και επίπονα

ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΕΠΤΙΚΩΝ ΕΝΖΥΜΩΝ ΚΑΙ ΚΑΚΗΣ ΠΕΨΗΣ

Αέριο και φούσκωμα μετά από κάθε γεύμα

Ακατέργαστα τρόφιμα που φαίνονται στα κόπρανα σας

Αίσθημα φουσκώματος ακόμα και  μετά την κατανάλωση μικρής ποσότητας τροφίμων

Διαταραγμένη πέψη, ρεψίματα, πόνος στο υπογάστριο και δυσκοιλιότητα

Συνεχής αίσθηση κόπωσης και χαμηλής ενέργειας

Προβλήματα  με την διοαχείριση του σωματικού βάρους

ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΠΕΠΤΙΚΩΝ ΕΝΖΥΜΩΝ

Αύξηση της απορρόφησης θρεπτικών συστατικών από την καθημερινή σας διατροφή που έχει σαν αποτέλεσμα καλύτερη κυτταρική θρέψη, αυξημένη ενέργεια, καλή διάθεση!

Μείωση της  δυσπεψίας,του  φουσκώματος,της παλινδρόμησης και του μετεωρισμού

Αναγέννηση κυττάρων και ιστών, μείωση των φλεγμονών

Καλύτερη ποιότητα ζωής!

Edit

Το πεπτικό μας σύστημα είναι ενιαίο και αδιαίρετο. Ο βασικός και κύριος στόχος του Diggestίssimoh! είναι η πέψη. Ωστόσο, επειδή η ατελής πέψη επιβαρύνει με άπεπτες τροφές το έντερο, και δημιουργεί μια συσσωρευόμενη απειλή παθογόνων και βλαβερών μικροοργανισμών που μειώνουν και αποδυναμώνουν την εντερική χλωρίδα, η ενίσχυση της φόρμουλας με προβιοτικά που θα εξαλείψουν αυτήν την επικίνδυνη παράμετρο ήταν απαραίτητη. Από τη στιγμή που η τροφή εισέρχεται στη στοματική μας κοιλότητα, ξεκινούν οι πεπτικές εκκρίσεις, οι οποίες παράγονται από τους σιελογόνους αδένες, το στομάχι, το έντερο και το πάγκρεας, με αποτέλεσμα τα μεγάλα μόρια των πρωτεϊνών, των λιπών και των υδατανθράκων να διασπώνται σε μικρότερα. Τα ένζυμα που συμμετέχουν σ’αυτή τη διαδικασία είναι τα λεγόμενα πεπτικά ένζυμα. Η έλλειψη οποιουδήποτε ενζύμου σημαίνει ανολοκλήρωτη πέψη όλων των παραπάνω που αναφέραμε. Συνεπώς, η μη σωστή διάσπαση πρωτεϊνών μπορεί να προκαλέσει διάφορες αλλεργίες, ακόμα και καρκίνο του εντέρου. Μια μερική πέψη λιπών επηρεάζει την ισορροπία υγρών στον πεπτικό σωλήνα και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αφυδάτωση και δυσμενείς μεταβολές λιπιδίων στο αίμα. Τα χαμηλά επίπεδα λακτάσης, η οποία διασπά το γάλα, είναι ένα σπάνιο αλλά σημαντικό αίτιο πρόκλησης οξείας διάρροιας. Όλο το πεπτικό πρόβλημα, συσσωρεύεται τελικά στο έντερο. Εκεί αρχίζουν να δημιουργούνται συνθήκες δυσβίωσης με αποτέλεσμα τα φουσκώματα, το έντονο πρήξιμο, την κακή λειτουργία του εντέρου και την δυσφορία.

 Περιγράφουμε έναν φαύλο κύκλο!!!
Το Diggestίssimoh! αυτόν τον φαύλο κύκλο τον σπάει!Σας προστατεύει πραγματικά και ουσιαστικά.

Γιατί καλή πέψη σημαίνει και υγιές έντερο.

Edit
ΠΕΠΤΙΚΑ ΕΝΖΥΜΑ

Τα πεπτικά ένζυμα είναι ένζυμα που διασπούν τα σύνθετα μόρια που υπάρχουν στα τρόφιμα και τα ποτά σε μικρότερα μόρια και που καθιστούν δυνατή την πέψη και αφομοίωση τους. Μεταξύ άλλων, τα πεπτικά ένζυμα συμβάλλουν στη μείωση του τοξικού φορτίου που παράγεται από τα υλικά διατροφής, στη στήριξη της πεπτικής υγείας και της υγιούς ανοσολογικής λειτουργίας

Το Diggestίssimoh! Παρέχει 2 διαφορετικούς τύπους ενζυμικών συμπλόκων:

  • πρωτεάσες με υψηλή πρωτεολυτική δραστικότητα

Το αποκλειστικό μίγμα πρωτεασών περιλαμβάνει  ένζυμα με υψηλή πρωτεολυτική δραστικότητα. Η ικανότητα αυτών των ενζύμων να αποικοδομούν πρωτεΐνες έχει προσδιοριστεί πειραματικά, ως εκ τούτου, το Diggestίssimoh! εγγυάται υψηλή ικανότητα πέψης άρα και αφομοίωσης των πρωτεϊνών: 300 GDU ανά ημερήσια δόση!!!

  • Ζυμωμένο άμυλο ρυζιού. Στο Diggestίssimoh! περιλαμβάνεται επίσης ένα σύμπλοκο πολλαπλών ενζύμων το οποίο λαμβάνεται με ζύμωση αμύλου ρυζιού από τον μύκητα Aspergillus oryzae. Το προκύπτον προϊόν περιέχει διαφορετικούς τύπους ενζύμων με μεγάλη ενζυματική δραστικότητα:

ΑΜΥΛΑΣΗ: διασπά τους υδατάνθρακες όπως το άμυλο και το γλυκογόνο και οι πολυσακχαρίτες σε μικρότερες μονάδες.

CELLULASE: διασπά την κυτταρίνη και την χιτίνη. Βοηθά στην απελευθέρωση θρεπτικών συστατικών τόσο στα φρούτα όσο και στα λαχανικά

ΛΙΠΑΣΗ: διασπά τα λιπίδια και βελτιώνει τη χρήση λίπους και υποστηρίζει επίσης την υγιή λειτουργία της χοληδόχου κύστης.

ΠΡΩΤΕΑΣΗ: διασπά την πρωτεΐνη και υποστηρίζει την ανοσολογική λειτουργία.

ΛΑΚΤΑΣΗ: διασπά τη λακτόζη (ζάχαρη γάλακτος) και είναι χρήσιμη για τη δυσανεξία στη λακτόζη.

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΚΟΡΑΛΛΙ

Τα θαλάσσια κοράλλια ενδείκνυνται για την εξισορρόπηση της όξινης δίαιτας λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ασβέστιο και μαγνήσιο. 200 mg κοραλλιών παρέχουν 40 mg ασβεστίου και 20 mg μαγνησίου που επαρκούν για να εξουδετερώσουν την υπερβολική οξύτητα στον πεπτικό σωλήνα και να μειώσουν αισθητά την αίσθηση καούρας.

ΤΖΙΝΤΖΕΡ

Τα λειτουργικά μέρη του τζίντζερ (Zingiber officinalis) είναι το ρίζωμα και η ρίζα. Χρησιμοποιείται παραδοσιακά ως διεγερτικό της πέψης και για να ανακουφίζει από τον μετεωρισμό. Οι δραστικές ουσίες του ριζώματος (τζιντζολίδες και άλλες ) διεγείρουν την έκκριση του σάλιου και του γαστρικού χυμού, αυξάνουν την έκκριση της χολής, βελτιώνουν τον τόνο του εντερικού μυός και ενεργοποιούν την περισταλτική κίνηση στο έντερο. Τα τελευταία χρόνια, έχει κερδίσει περισσότερο θεραπευτικό ενδιαφέρον κυρίως για τις αντιεμετικές και αντιφλεγμονώδεις δραστηριότητες του.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων European Medicines Agen-cy αποδέχεται την καθιερωμένη και παραδοσιακή χρήση του τζίντζερ στην πρόληψη της ναυτίας και του εμέτου, καθώς και την παραδοσιακή χρήση στη συμπτωματική θεραπεία των ήπιων σπασμωδικών διαταραχών του γαστρεντερικού σωλήνα, συμπεριλαμβανομένης της κοιλιακής διάτασης, και του  μετεωρισμού.

EMA-HMPC (2011) Community herb-al monograph on Zingiber officinale Roscoe, rhizoma. Ref. Doc. EMA/HMPC/749154/2010. Adopted: 27-9-2012.

ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΝΤΕΡΙΚΗΣ ΧΛΩΡΙΔΑΣ,  ΜΕΙΓΜΑ ΠΡΟΒΙΟΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ  (60 Χ 106 ) CFU

Η ομάδα των προβιοτικών βακτηρίων γαλακτικού οξέος (LAB) περιλαμβάνει διάφορα είδη και γένη βακτηρίων. Είναι σε θέση να παράγουν γαλακτικό οξύ από ζύμωση ζάχαρης. Τα βακτηρίδια γαλακτικού οξέος είναι μία από τις πιο άφθονες και σημαντικές ομάδες της εντερικής μικροβιοτότητας.

Το προβιοτικό μείγμα του Diggestίssimoh! αποτελείται από εννέα διαφορετικά προβιοτικά βακτηρίδια γαλακτικού οξέος:

Bifidobacterium lactis W51,

Bifidobacterium lactis W52,

Enterococcus faecium W54,

Lactobacillus acidophilus W22,

Lactobacillus paracasei W20,

Lactobacil-lus plantarum W1,

Lactobacillus plantarum W21,

Lactobacillus salivarius W24,

Lactococcus lactis W19

Edit

Το σάλιο  έχει πεπτικά ένζυμα . Μερικά από τα όργανα μας, συμπεριλαμβανομένου του παγκρέατος, της χοληδόχου κύστης και του ήπατος, τα απελευθερώνουν επίσης. Τα κύτταρα στην επιφάνεια των εντέρων τα αποθηκεύουν επίσης.

Διαφορετικοί τύποι ενζύμων στοχεύουν διαφορετικά θρεπτικά συστατικά:

Η αμυλάση διασπά τους υδατάνθρακες και τα άμυλα. Η αμυλάση είναι απαραίτητη για την πέψη των υδατανθράκων. Διασπά τα άμυλα σε σάκχαρα. Η αμυλάση εκκρίνεται τόσο από τους σιελογόνους αδένες όσο και από το πάγκρεας

Η λακτάση (που ονομάζεται επίσης λακτάση-υδρολάση φλοριζίνης) είναι ένας τύπος ενζύμου που διασπά τη λακτόζη, ένα σάκχαρο που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα, στα απλά σάκχαρα γλυκόζη και γαλακτόζη.

Η λακτάση παράγεται από κύτταρα γνωστά ως εντεροκύτταρα που ευθυγραμμίζουν την εντερική οδό. Η λακτόζη που δεν απορροφάται υποβάλλεται σε ζύμωση από βακτήρια και μπορεί να οδηγήσει σε αέρια και εντερική αναστάτωση.

Η πρωτεάση λειτουργεί στις πρωτεΐνες

Ονομάζονται  επίσης πεπτιδάσες, πρωτεολυτικά ένζυμα ή πρωτεϊνάσες. Αυτά τα πεπτικά ένζυμα διαλύουν τις πρωτεΐνες σε αμινοξέα. Επιπλέον, παίζουν ρόλο σε πολλές διαδικασίες του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της διαίρεσης των κυττάρων, της πήξης του αίματος και της ανοσοποιητικής λειτουργίας

Οι κυριότερες πρωτεάσες είναι:

  • Πεψίνη: Η πεψίνη εκκρίνεται από το στομάχι για να διασπάσει πρωτεΐνες σε πεπτίδια ή μικρότερες ομάδες αμινοξέων, που είτε απορροφώνται είτε διασπώνται περαιτέρω στο λεπτό έντερο
  • Τρυψίνη: Η τρυψίνη σχηματίζεται όταν ένα ένζυμο που εκκρίνεται από το πάγκρεας ενεργοποιείται από ένα ένζυμο στο λεπτό έντερο. Στη συνέχεια, η τρυψίνη ενεργοποιεί επιπλέον παγκρεατικά ένζυμα, όπως καρβοξυπεπτιδάση και χυμοτρυψίνη, για να βοηθήσει στη διάσπαση των πεπτιδίων.
  • Χυμοτρυψίνη: Αυτό το ένζυμο διασπά τα πεπτίδια σε ελεύθερα αμινοξέα που μπορούν να απορροφηθούν από το εντερικό τοίχωμα.
  • Καρβοξυπεπτιδάση Α: Εκκρίνεται από το πάγκρεας, χωρίζει τα πεπτίδια σε μεμονωμένα αμινοξέα.
  • Καρβοξυπεπτιδάση Β: Εκκρίνεται από το πάγκρεας, διασπά τα βασικά αμινοξέα.

Η λιπάση χειρίζεται λίπη. Η λιπάση είναι υπεύθυνη για την κατανομή των λιπών σε λιπαρά οξέα και γλυκερόλη (απλή αλκοόλη σακχάρου). Παράγεται σε μικρές ποσότητες από το στόμα και το στομάχι σας και σε μεγαλύτερες ποσότητες από το πάγκρεας σας.

 

Εάν το σώμα σας δεν παράγει αρκετά πεπτικά ένζυμα, δεν μπορεί να αφομοιώσει καλά την τροφή. Αυτό μπορεί να σημαίνει πόνο στο στομάχι, διάρροια, αέρια ή άλλα επώδυνα συμπτώματα.

Ορισμένες πεπτικές διαταραχές εμποδίζουν το σώμα σας να παράγει αρκετά ένζυμα με αποτέλεσμα λιγότερο ή περισσότερο έντονα συμπτώματα και δυσανεξίες σε τρόφιμα.

Edit

Τα προβιοτικά είναι ένας συνδυασμός ζωντανών ωφέλιμων βακτηρίων και / ή ζυμών που ζουν φυσικά στο σώμα σας. Τα βακτήρια συνήθως θεωρούνται αρνητικά ως κάτι που σε κάνει να αρρωσταίνεις. Ωστόσο, έχετε δύο είδη βακτηρίων συνεχώς μέσα και στο σώμα σας – καλά βακτήρια και κακά βακτήρια. Τα προβιοτικά αποτελούνται από καλά βακτήρια που βοηθούν στο να διατηρείτε το σώμα σας υγιές και να λειτουργεί καλά. Αυτά τα καλά βακτήρια σας βοηθούν με πολλούς τρόπους, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης των κακών βακτηρίων όταν έχετε πάρα πολλά από αυτά, βοηθώντας σας να αισθανθείτε καλύτερα.

Για να ονομάζεται ένα βακτήριο «ωφέλιμο, προβιοτικό, πρέπει να έχει πολλά χαρακτηριστικά.

Αυτά περιλαμβάνουν τη δυνατότητα: Να απομονώνεται  από έναν άνθρωπο. Να επιβιώνει στο έντερο μετά την πέψη  να έχει αποδεδειγμένα οφέλιμη δράση για την συνολική και την επιμέρους υγεία.

Να καταναλώνεται με ασφάλεια.

Η κύρια δουλειά των προβιοτικών,είναι να διατηρήσουν  μια υγιή ισορροπία στο σώμα σας..Όταν τα κακά βακτήρια εισέρχονται στο σώμα σας και αυξάνονται σε αριθμό, νοσείτε και χάνεται η ισορροπία. Τα καλά βακτήρια λειτουργούν για την καταπολέμηση των κακών βακτηρίων και την αποκατάσταση της ισορροπίας μέσα στο σώμα σας, κάνοντάς σας να νιώσετε καλύτερα.Τα καλά βακτήρια σας διατηρούν υγιείς υποστηρίζοντας την ανοσοποιητική σας λειτουργία και ελέγχοντας τη φλεγμονή. Ορισμένοι τύποι καλών βακτηρίων μπορούν επίσης να βελτιώσουν την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από το έντερο.

Η κατανάλωση μιας ισορροπημένης διατροφής πλούσιας σε φυτικές ίνες κάθε μέρα βοηθά στη διατήρηση του αριθμού των καλών βακτηρίων σε κατάλληλα επίπεδα.

ΟΙ ΛΑΚΤΟΒΑΚΙΛΛΟΙ

Οι γαλακτοβάκιλλοι, είναι θετικά κατά Gram βακτήρια, κατά κανόνα προαιρετικά αναερόβια, που ανήκουν στην τάξη Lactobacillales (Γαλακτοβακιλλώδη). Ανήκουν στην ευρύτερη ομάδα των βακτηρίων που παράγουν γαλακτικό οξύ (Βακτήρια LAB). Το γαλακτικό οξύ παράγεται μέσω μιας αναερόβιας διαδικασίας μεταβολισμού της γλυκόζης τους που λέγεται γαλακτική ζύμωση. Στην ομάδα αυτή ανήκουν επίσης τα γένη: Lactococcus (Γαλακτόκοκκος), Pediococcus, Leuconostoc, Streptococcus (Στρεπτόκοκκος), Enterococcus (Εντερόκοκκος), Vagococcus, Melissococcus, Oenococcus (Οινόκοκκος), Tetragenococcus, Bifidobacterium, Propionibacterium.

Οι ευεργετικές ιδιότητες των γαλακτοβάκιλλων για τον άνθρωπο

Αποτελούν μέρος της φυσιολογικής χλωρίδας του ουρογεννητικού συστήματος της γυναίκας. Ο ρόλος τους είναι η αποτροπή της εγκατάστασης παθογόνων βακτηρίων, εξαιτίας της παραγωγής γαλακτικού οξέος. Επίσης έχουν τη δυνατότητα να ανταγωνίζονται άλλους μικροοργανισμούς ως προς την προσκόλληση στο κολπικό επιθήλιο.

Αποτελούν μέρος της φυσιολογικής χλωρίδας του γαστρεντερικού συστήματος. Παρεμποδίζουν την εισβολή παθογόνων μικροβίων μέσω του πεπτικού.

Χρησιμοποιούνται ευρέως στη βιομηχανία τροφίμων εξαιτίας των ζυμωτικών τους ικανοτήτων (π.χ. σαλάμι, γαλακτοκομικά, είδη ψωμιού, μπύρα, κρασί, ξινολάχανο, πίκλες κλπ)

Παρέχουν πιθανώς θεραπευτικές ικανότητες ως προβιοτικά. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, παράγουν πολύτιμα αντιοξειδωτικά, βελτιώνουν την απορρόφηση βιταμινών, αμινοξέων και μετάλλων, προλαμβάνουν τροφικές δηλητηριάσεις

ΤΑ ΜΠΙΦΙΝΤΟΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑ

Το Bifidobacterium είναι ένα γένος θετικών κατά gram, μη κινητών, συχνά διακλαδισμένων αναερόβιων βακτηρίων. Είναι πανταχού παρόντες κάτοικοι του γαστρεντερικού σωλήνα, του κόλπου [2] [3] και του στόματος (B. dentium) θηλαστικών, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων. Τα bifidobacteria είναι ένα από τα κύρια γένη βακτηρίων που αποτελούν το μικροβιότα του γαστρεντερικού σωλήνα στα θηλαστικά. Μερικά bifidobacteria χρησιμοποιούνται ως προβιοτικά.

Διαφορετικά  στελέχη των bifidobacteria μπορεί να ασκήσουν μια σειρά ευεργετικών επιπτώσεων στην υγεία, συμπεριλαμβανομένης της ρύθμισης της εντερικής μικροβιακής ομοιόστασης, της αναστολής παθογόνων και επιβλαβών βακτηρίων που αποικίζουν και  μολύνουν τον βλεννογόνο του εντέρου, τη διαμόρφωση τοπικών και συστημικών ανοσολογικών αποκρίσεων , την καταστολή προκαρκινογόνων ενζυματικών ενεργειών ,την παραγωγή βιταμινών και τη βιομετατροπή ορισμένων διαιτητικών ενώσεων σε βιοδραστικά μόρια. Τα bifidobacteria βελτιώνουν το φράγμα του βλεννογόνου του εντέρου

Edit

ΒΑΣΙΚΗ ΠΗΓΗ: https://el.wikipedia.org

Lactobacillus acidophilus

Προλαμβάνει και θεραπεύει την διάρροια.

Αποκαθιστά την φυσιολογική χλωρίδα του εντέρου που έχει καταστραφεί από αντιβιοτικά.

Προλαμβάνει τις μυκητιάσεις του ουροποιητικού συστήματος, κυρίως στις γυναίκες.

Βελτιώνει την πέψη.

Ενισχύει την άμυνα του ανοσοποιητικού. Υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι μπορεί να βοηθά στον καρκίνο παχέος εντέρου

Lactobacillus paracasei

Χρησιμοποιείται συχνά για καλλιέργεια γάλακτος.

Αποτελεί μέρος της φυσιολογικής χλωρίδας στο στόμα και το πεπτικό σύστημα.

Εμποδίζει την ανάπτυξη παθογόνων και σηπτικών βακτηρίων στο έντερο.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα (κυτταρική ανοσία).

Αποσυνθέτει τους υδατάνθρακες.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα με ενεργοποίηση των ΝΚ κυττάρων.

Lactobacillus plantarum

Το L. plantarum έχει σημαντικές αντιοξειδωτικές δράσεις και επίσης βοηθά στη διατήρηση της εντερικής διαπερατότητας.

Καταστέλλει την ανάπτυξη βακτηρίων που παράγουν αέρια στα έντερα και μπορεί να ωφελήσει ορισμένους ασθενείς που πάσχουν από IBS.

Βοηθά στη δημιουργία ισορροπίας μικροβίων και στη σταθεροποίηση των πεπτικών ενζύμων.

Παράγει αντιμικροβιακές ουσίες οι οποίες έχουν δείξει σημαντική επίδραση στα θετικά κατά Gram και αρνητικά κατά Gram βακτήρια.

Lactobacillus salivarius

Έχει βρεθεί ότι ωφελεί στην ανακούφιση του μετεωρισμού σε άτομα που πάσχουν από σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Lactococcus lactis

Σύμφωνα με τις έρευνες  κάποια ζύμωση που παράγεται από τον L. lactis μπορεί να εμποδίσει την κινητικότητα στα παθογόνα βακτήρια. Οι κινήσεις των στελεχών Pseudomonas, Vibrio, Salmonella και Leptospira διακόπηκαν επίσης αποτελεσματικά από τον L. lactis.

Enterococcus faecium

Η Επιτροπή της ΕΕ, η EFSA και οι βιομηχανίες τροφίμων και ζωοτροφών της ΕΕ αναγνωρίζουν ότι το E. faecium, άλλα βακτήρια γαλακτικού οξέος και Bacillus spp. υπάρχουν σε ζυμωμένα τρόφιμα, συμπληρώματα διατροφής και φαρμακευτικά παρασκευάσματα.[ EFSA 2012 E. faecium, EFSA 2014 Bacillus spp]

Bifidobacterium lactis

Το Bifidobacterium lactis (B. lactis) είναι ένα προβιοτικό βακτήριο πολλαπλών χρήσεων που ζει στο έντερο. Είναι ένα ισχυρό στέλεχος που έχει αποδειχθεί ότι καταπολεμά την ανάπτυξη όγκων, βελτιώνει την πέψη και ενισχύει τις λειτουργίες του ανοσοποιητικού συστήματος. Το B. lactis είναι επίσης υπεύθυνο για τη διάσπαση των σωματικών απορριμμάτων και για την ενίσχυση της απορρόφησης βιταμινών και μετάλλων στο έντερο
Το B. lactis είναι υπεύθυνο για τη βελτίωση της γενικής πεπτικής υγείας μέσω μιας ποικιλίας σημαντικών λειτουργιών. Ένα από τα οφέλη που έχει είναι η μείωση των διαρροών στο έντερο. Αυτό σημαίνει ότι το B. lactis καθιστά πιο δύσκολο για ξένα υλικά να διέλθουν από το τοίχωμα του εντέρου  στο υπόλοιπο σώμα. Μειώνοντας τη διαπερατότητα, το B. lactis είναι σε θέση να διατηρήσει έλεγχο και να μειώσει τον κίνδυνο επιβλαβών καταστάσεων, όπως οι αυτοάνοσες ασθένειες.

Το B. lactis έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει τις τοξικές επιδράσεις της γλουτένης στην εντερική επένδυση και μπορεί να εμπλέκεται στην πρόληψη της δυσανεξίας στη λακτόζη. Αποτελεί επίσης αναπόσπαστο παράγοντα για την υποστήριξη της συνολικής πέψης σακχάρων, ινών και μακροθρεπτικών συστατικών και είναι εν μέρει υπεύθυνο για την απορρόφηση βιταμινών και ανόργανων συστατικών στο έντερο. Εκτός από την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την ενίσχυση του πεπτικού συστήματος, το B. lactis μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση των αλλεργιών, στην πρόληψη του εκζέματος, στην υποβοήθηση της υψηλής χοληστερόλης, στη διάσπαση των σωματικών απορριμμάτων και στην ομαλοποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Edit
Click here to add content.
Edit
Click here to add content.
Edit

Types and Functions of Digestive Enzymes

By Barbara Bolen, PhD

 Medically reviewed by Robert Burakoff, MD, MPH on September 08, 2020

 

Genetics Home Reference. Lactose intolerance. Updated June 9, 2020.

Minocha A, Adamec C. (2011) The Encyclopedia of the Digestive System and Digestive Disorders (2nd Ed.) New York: Facts on File.

Spanier J, et al. (2003). A systematic review of alternative therapies in the irritable bowel syndrome. DOI:

10.1001/archinte.163.3.265

 

https://www.uofmhealth.org/health-library/hn-2840008#hn-2840008-uses

https://www.uofmhealth.org/

 

https://www.medicinenet.com/digestive_enzymes-oral/article.htm

https://www.sinobiological.com/research/enzymes/proteases-function

https://www.rxlist.com/coral/supplements.htm

Bafeta A, Koh M, Riveros C, et al. Harms reporting in randomized controlled trials of interventions aimed at modifying microbiota: a systematic review. Annals of Internal Medicine. 2018;169(4):240-247.

Butel M-J. Probiotics, gut microbiota and health. Médecine et Maladies Infectieuses. 2014;44(1):1-8.

Degnan FH. The US Food and Drug Administration and probiotics: regulatory categorization. Clinical Infectious Diseases. 2008;46(Suppl 2):S133–S136.

Fijan S. Microorganisms with claimed probiotic properties: an overview of recent literature. International Journal of Environmental Research and Public Health. 2014;11(5):4745-4767.

Ford AC, Harris LA, Lacy BE, et al. Systematic review with meta-analysis: the efficacy of prebiotics, probiotics, synbiotics and antibiotics in irritable bowel syndrome. Alimentary Pharmacology & Therapeutics. 2018;48(10):1044-1060.

Dimidi E, Christodoulides S, Fragkos KC, et al. The effect of probiotics on functional constipation in adults: a systematic review and meta-analysis of randomized controlled trials. American Journal of Clinical Nutrition. 2014;100(4):1075-1084.

Ghouri YA, Richards DM, Rahimi EF, et al. Systematic review of randomized controlled trials of probiotics, prebiotics, and synbiotics in inflammatory bowel disease. Clinical and Experimental Gastroenterology. 2014;7:473-487.

Hoffmann DE, Fraser CM, Palumbo FB, et al. Probiotics: finding the right regulatory balance. Science. 2013;342(6156):314-315.

Shanahan F. A commentary on the safety of probiotics. Gastroenterology Clinics of North America. 2012;41(4):869–876.

US Department of Health and Human Services, National Center for Complementary and Integrative Health. Probiotics: What You Need To Know. Accessed 3/9/2020.

American Gastroenterological Association. Probiotics. Accessed 3/9/2020.

American College of Gastroenterology. Probiotics for the Treatment of Adult Gastrointestinal Disorders. Accessed 3/9/2020.

Ursell L, Metcalf J, Wegener Parfrey L, Knight R. Defining the Human Microbiome. Nutr Rev. Aug 2012; 70(Suppl 1): S38-S44. Accessed 3/9/2020.

National Human Genome Research Institute. The Human Microbiome Project: Extending the definition of what constitutes a human. Accessed 3/9/2020.

Quigley E. Gut Bacteria in Health and Disease. Gastroenterology & Hepatology, The Independent Peer-Reviewed Journal. Sept 2013; 9(9): 560-569. Accessed 3/9/2020.

Thursby E, Juge N. Introduction to the human gut microbiota. Biochemical Journal. Jun 2017; 474(11): 1823-1836. Accessed 3/9/2020.

International Scientific Association for Probiotics and Prebiotics. Probiotics. Accessed 3/9/2020.

US Department of Health and Human Services, National Institutes of Health: Office of Dietary Supplements. Probiotics. Accessed 3/9/2020.

Γερμενής Α. Ιατρική Ανοσολογία. Εκδόσεις Παπαζήση 2000, Αθήνα, ISBN 960-02-1397-6

Longmore M, Wilkinson I, Turmezei T, Cheung K. Oxford Handbook of Clinical Medicine, Oxford University Press Inc., New York 2007, ISBN 978-0-19-856837-7

Thompson W, McInnes R, Willard F. Genetics in Medicine 5th edition, W. B. Saunders Company, Philadelphia 1991, ISBN 960-524-136-6

 Bruce W, Reid G. Intravaginal instillation of lactobacilli for prevention of recurrent urinary tract infections. Can J Microbiol. 1988;34:339–343

 Fuller R. Probiotics: an overview. In: Gibson S A W, editor; Gibson S A W, editor. Human health: the contribution of microorganisms. New York, N.Y: Springer-Verlag; 1994. pp. 63–73

 Bruce A W, Reid G, McGroarty A, Taylor M, Preston C. Preliminary study on the prevention of recurrent urinary tract infections in ten adult women using intravaginal lactobacilli. Int Urogynecol J. 1992;3:22–25

 Ecological Role of Lactobacilli in the Gastrointestinal Tract: Implications for Fundamental and Biomedical Research, Appl. Environ. Microbiol. August 2008 74:4985-4996

 Casas A, Dobrogosz J. Lactobacillus reuteri: overview of a new probiotic for humans and animals. Microecol Ther. 1997;26:221–231

 Perdigon G, Alvarez S, Pesce de Ruiz Holgado A. Immunoadjuvant activity of oral Lactobacillus casei: influence of dose on the secretory immune response and protective capacity in intestinal infections. J Dairy Res. 1991;58:485–496

“Lactobacillus plantarum | Viticulture & Enology”. wineserver.ucdavis.edu. Archived from the original on 2018-05-04. Retrieved 2018-05-12.

Bixquert Jiménez, M. (2009). “Treatment of irritable bowel syndrome with probiotics: An etiopathogenic approach at last?”. Revista Española de Enfermedades Digestivas. 101 (8): 553–64. doi:10.4321/s1130-01082009000800006. PMID 19785495.

Dupont, Andrew; Richards, David M.; Jelinek, Katherine A.; Krill, Joseph; Rahimi, Erik; Ghouri, Yezaz (2014). “Systematic review of randomized controlled trials of probiotics, prebiotics, and synbiotics in inflammatory bowel disease”. Clinical and Experimental Gastroenterology. 7: 473–87. doi:10.2147/CEG.S27530. PMC 4266241. PMID 25525379

Saudi J Biol Sci. 2016 Jan; 23(1): S6–S10. Published online 2015 Oct 9. doi: 10.1016/j.sjbs.2015.09.022

PMCID: PMC4705246 / PMID: 26858567

In vitro importance of probiotic Lactobacillus plantarum related to medical field

Mariadhas Valan Arasu,a Naif Abdullah Al-Dhabi,a Soundharrajan Ilavenil,b Ki Choon Choi,b,⁎ and Srisesharam Srigopalramb

 

Neville, BA.; O’Toole, PW. (May 2010). “Probiotic properties of Lactobacillus salivarius and closely related Lactobacillus species”. Future Microbiol. 5 (5): 759–74. doi:10.2217/fmb.10.35. PMID 20441548.

Ortiz-Lucas, M.; Tobías, A.; Saz, P.; Sebastián, JJ. (Jan 2013). “Effect of probiotic species on irritable bowel syndrome symptoms: A bring up to date meta-analysis”. Rev Esp Enferm Dig. 105 (1): 19–36. doi:10.4321/s1130-01082013000100005. PMID 23548007.

Epub 2013 Jun 15.

Lactobacillus salivarius: bacteriocin and probiotic activity

S Messaoudi 1, M Manai, G Kergourlay, H Prévost, N Connil, J-M Chobert, X Dousset

PMID: 24010610 DOI: 10.1016/j.fm.2013.05.010

 

EFSA (2012). Scientific Opinion. Guidance on the safety assessment of Enterococcus faecium in animal nutrition. EFSA Journal 2012;10(5):2682

EFSA (2014). Scientific Opinion. Guidance on the assessment of the toxigenic potential of Bacillus species used in animal nutrition. EFSA Journal 2014;12(5):3665

EFSA (2017). Draft guidance on the characterisation of microorganisms used as feed additives or as production organisms. Online:

https://www.efsa.europa.eu/sites/default/files/engage/170615_0.pdf

Front Microbiol. 2018; 9: 1791. Published online 2018 Aug 3. doi: 10.3389/fmicb.2018.01791

PMCID: PMC6085487 / PMID: 30123208

The Genus Enterococcus: Between Probiotic Potential and Safety Concerns—An Update

Hasna Hanchi,1 Walid Mottawea,2,3 Khaled Sebei,1 and Riadh Hammami2,*

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Οι θέσεις, οι απόψεις και τα συμπεράσματα είναι προιόν εκτεταμένης βιβλιογραφικής έρευνας, στηρίζονται σε δημοσιευμένες μελέτες και άρθρα και σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν, να υποκαταστήσουν ή να αλλοιώσουν ιατρικές γνωματεύσεις και αγωγές.

Προειδοποιήσεις: Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης – Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάσατο μιας ισορροπημένης δίαιτας – Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου – Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας – να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά. Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: 2107793777

Scroll Up