loader image

FLATOLIM

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΑΝΘΡΑΚΑΣ?

Ο ενεργός άνθρακας είναι ένα  100% φυσικό προϊόν  που παράγεται με υψηλή θερμότητα σε ελεγχόμενο περιβάλλον, σε κενό αέρα, από πρώτη ύλη όπως φλοιό καρύδας, ξύλο, μπαμπού, πυρήνες ελιάς, τύρφη

Ο ενεργός άνθρακας είναι παρόμοιος με τον απλό άνθρακα, διαφέρουν όμως στον τρόπο επεξεργασίας. Ο ενεργός άνθρακας θερμαίνεται σε ελεγχόμενο περιβάλλον και σε κενό αέρα. Αφού το ξύλο θερμανθεί χωρίς την παρουσία οξυγόνου για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο άνθρακας σχηματίζεται ομαλά. Ο ενεργός άνθρακας είναι το αποτέλεσμα της τακτικής όπου το κάρβουνο θερμαίνεται με την παρουσία αερίου που παράγει μικροσκοπικούς πόρους στο εσωτερικό του ξυλάνθρακα. Έτσι αποκτά μία εξαιρετικά πορώδη επιφάνεια. Οι μικροσκοπικές αυτές τρύπες ή αλλιώς πόροι, μπορούν να αυξήσουν το εμβαδόν της επιφάνειας του άνθρακα από 500 έως 1500 m2/gr. Ένα κυβικό εκατοστό ενεργού άνθρακα έχει το ίδιο εμβαδόν με μια επιφάνεια 50,000 τετραγωνικών μέτρων. Οι αμέτρητοι μικροσκοπικοί πόροι τον κάνουν προσροφητικό, αποκτά δηλαδή την ικανότητα να προσροφά τις τοξικές ουσίες. Αυτοί οι πόροι λειτουργούν σαν παγίδα και απομακρύνουν τις χημικές ουσίες και τις τοξίνες από  το νερό, το δέρμα και τα δόντια σας, και γενικότερα το σώμα σας.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ « ΝΕΟ»  Οι αρχαίοι Ινδοί χρησιμοποιούσαν τον άνθρακα για να εξυγιάνουν το πόσιμο νερό και οι Αιγύπτιοι τον χρησιμοποιούσαν από το 1500 π.Χ. για να αποτοξινώνουν τον οργανισμό τους. Είναι γνωστό επίσης ότι ο πατέρας της Ιατρικής, Ιπποκράτης, χρησιμοποιούσε άνθρακα συχνά στις διάφορες θεραπείες του.

Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ  Ο  ενεργός άνθρακας δεν διασπάται στο στομάχι, δεν ενώνεται με τις τροφές, δεν απορροφάται , απλά προχωρά ανέπαφος προς το έντερο . Παραμένοντας μέσα στον εντερικό σωλήνα ο ενεργός φυτικός άνθρακας απορροφά όλες τις ανεπιθύμητες τοξίνες, όπως τα πρόσθετα τροφίμων, κατάλοιπα φυτοφαρμάκων, τοξικά βακτήρια, προσροφά τα αέρια και ρυθμίζει τη λειτουργία του εντέρου.

Ειδικά η ικανότητά του να απορροφά και να κρατά στους πόρους του τα παραγόμενα στην διαδικασία της πέψης αέρια τον καθιστούν εξαιρετικά αποτελεσματικό στις περιπτώσεις δυσπεψίας, φουσκώματος, μετεωρισμού και έντονων εντερικών αερίων.

Αυτό έχει σαν επέκταση ένα πιο ήρεμο έντερο , μείωση των πόνων, εξάλειψη των συμπτωμάτων της κολίτιδας και των σπασμών που προκαλούν τα αέρια.. Οι «υπερδυνάμεις» του ενεργού άνθρακα, λοιπόν, παρατηρούνται στο πεπτικό, δεσμεύοντας τοξικές ουσίες από την πέψη, μέχρι την αποβολή. Ο ενεργός άνθρακας χάρη στην ικανότητά του να απορροφά άμεσα σαν σφουγγάρι χημικά και τοξίνες είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός σε περιπτώσεις δηλητηρίασης . Η προσροφητική του ικανότητά καθιστά τον ενεργό άνθρακα ιδανικό για φούσκωμα, δυσπεψία και άλλες γαστρεντερικές διαταραχές, καθώς απορροφά τα αέρια που συσσωρεύονται στο έντερο. Μάλιστα σε αυτή την περίπτωση έχει διπλή δράση, καθώς εκτός από τα αέρια απορροφά και τα επικίνδυνα βακτήρια που προέρχονται από αυτά. Αντιμετωπίζονται έτσι πολλές διαταραχές της πέψης όπως κοιλιακοί πόνοι, κράμπες, τυμπανισμό κ.ά.

ΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΤΟΞΙΝΕΣ ΣΤΟ ΑΙΜΑ? ΟΧΙ! Τα σωματίδια του άνθρακα είναι πολύ μεγάλα για να απορροφηθούν στην κυκλοφορία του αίματος. Αρα δεν μπορεί να βοηθήσει για τοξίνες που έχουν περάσει ήδη  από το έντερο και βρίσκονται στο αίμα. Μπορεί όμως να εξασφαλίσει ότι δεν θα περάσουν άλλες.

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ  Η έρευνα εξακολουθεί να είναι περιορισμένη, αλλά η  επιτροπή της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) αναφέρει ότι υπάρχουν αρκετά στοιχεία που υποστηρίζουν τη χρήση ενεργού άνθρακα για τη μείωση της υπερβολικής συσσώρευσης αερίων.

Σε μια μελέτη του 2012, ένα μικρό δείγμα ατόμων με ιστορικό υπερβολικού αερίου στα έντερα τους έλαβε 448 mg (mg) ενεργού άνθρακα τρεις φορές την ημέρα για 2 ημέρες πριν από τις εξετάσεις με υπερηχογραφήματα του εντέρου. Πήραν επίσης άλλα 672 mg το πρωί της εξέτασης.

Η μελέτη έδειξε ότι οι ιατρικοί εξεταστές ήταν σε καλύτερη θέση να δουν ορισμένα τμήματα ορισμένων οργάνων που σκόπευαν να ταυτιστούν με το υπερηχογράφημα, ενώ το εντερικό αέριο θα είχε αποκρύψει αυτά πριν από τη θεραπεία.

Σε μια μελέτη του 2017, οι άνθρωποι που έλαβαν 140 mg ενεργού άνθρακα τρεις φορές ημερησίως για 10 ημέρες, όλοι ανέφεραν σημαντική μείωση του κοιλιακού άλγους χωρίς παρενέργειες.

 

ΆΛΛΩΣΤΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΕΝΕΡΓΟ ΑΝΘΡΑΚΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΗΨΗΣ ΤΟΞΙΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΛΕΙΨΟΥΝ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΥΣΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

 

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3565684/

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3777856/

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0278691513008600?via%3Dihub

https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0180835

 

Ενεργα Συστατικά Ανά 2 κάψουλες
ΦΥΤΙΚΟΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΑΝΘΡΑΚΑΣ 252 mg
ΞΗΡΟ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΣΠΟΡΩΝ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΥ(pimpinella anisum)( 4:1) 81 mg
ΞΗΡΟ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΣΠΟΡΩΝ ΜΑΡΑΘΟΥ (foeniculum vulgare) ((4:1) 81 mg

ΦΥΤΙΚΟΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΑΝΘΡΑΚΑΣ, διογκωτικό μέσον[φυτική κυτταρίνη], ΞΗΡΟ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΣΠΟΡΩΝ ΓΛΥΚΑΝΙΣΟΥ, ΞΗΡΟ ΕΚΧΥΛΙΣΜΑ ΣΠΟΡΩΝ ΜΑΡΑΘΟΥ,αντιπηκτικά μέσα[τάλκη,στεαρικό μαγνήσιο],υλικό κάψουλας[υδροξυπροπυλμεθυλσελουλόζη]

πάρτε 2 κάψουλες την ημέρα μετά από το κύριο γεύμα με ένα ποτήρι νερό

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ναι, ο ενεργός άνθρακας είναι ένα πολύτως ασφαλές, συστατικό.  Ωστοσο δεν το παρακάνουμε: η αδιάλλειπτη χρήση του σε μεγάλες δόσεις μπορεί να οδηγήσει σε διατροφικές ελλείψεις, αδυναμία και κόπωση

Ο ενεργός άνθρακας σαν συμπλήρωμα διατροφής χρησιμοποιείται με απόλυτη ασφάλεια γι ελεγχόμενο χρονικό διάστημα, όταν παρουσιάζεται η ανάγκη και μέχρι να εξαφανιστούν τα συμπτώματα

Βελτιώνει την πέψη. Είναι αρκετά αποτελεσματικό μέσο ενάντια στους σπασμούς-κολικούς των εσωτερικών μυών (του στομάχου και των εντέρων), αυξάνει την αποβολή αερίων των εντέρων και βελτιώνει την περισταλτικότητα του εντερικού τοιχώματος . Η χρήση του αποδεδειγμένα έχει ανακουφιστική επίδραση στο ευερέθιστο έντερο, μειώνει την ένταση και την συχνότητα των κρίσεων, των σπασμών και των κολικών.

Διευκολύνει την πεπτική διαδικασία γιατί εμποδίζει τη ζύμωση των βακτηρίων στο στομάχι, μειώνοντας τον όγκο των αερίων που δημιουργούνται από αυτή την ζύμωση

Οι αρχαίοι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν ευρέως για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Κατά τον 3ο αιώνα π.Χ, ο Ιπποκράτης πρότεινε το βότανο αυτό ως καταπραϋντικό των πόνων του στομάχου αλλά και των βρεφικών κολικών. Είναι ένα εξαιρετικό ίαμα για το στομάχι και το έντερο. Ανακουφίζει τον τυμπανισμό και τον κολικό, ενώ ταυτόχρονα διεγείρει την πέψη και ανοίγει την όρεξη. Βοηθά στην αποβολή των αερίων και προωθεί την έκκριση της χολής. Το Μάραθο εμποδίζει τη δημιουργία αερίων μπλοκάροντας τη διαδικασία ζύμωσης των τροφών κατά τη διάρκεια της πέψης. Προσφέρει έτσι μία τέλεια λύση στο πρόβλημα του τυμπανισμού.

Προειδοποιήσεις:

  • Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης
  • Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατο μιας ισορροπημένης δίαιτας
  • Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου
  • Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας
  • Να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά

Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: 2107793777
Να φυλάσσεται καλά κλειστό σε μέρος ξηρό και δροσερό.

Scroll Up