loader image
[email protected]
+30 2103222901 / 2108252000
made in poland

Full Amino, 500gr Basic

500 gr

ΑΡ.ΓΝΩΣΤ.ΕΟΦ 122728/19-11-2020

Συμπλήρωμα διατροφής με τα απαραίτητα αμινοξέα σε μορφή σκόνης.

ΤΟ FULL AMINO:

Edit Content
Edit Content

Zώα που σιτίζονται με τροφές ξένες προς τη βιολογία τους, υψηλά επεξεργασμένες τροφές, κακή πέψη των τροφών, συντηρητικά, στρες, ελλείψεις σε βιταμίνες απαραίτητες στη πέψη και τη μεταφορά των πρωτεϊνών, φάρμακα είναι μερικοί από τους λόγους που συμβάλουν στην χρόνια στην έλλειψη αμινοξέων στο σώμα μας.
ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗΣ:
Σύνδρομο Διάσπασης
Προσοχής –
Υπερκινητικότητας
(ADHD)
Διαταραχές αυτιστικού φάσματος
Κατάθλιψη και στρες
Επιληπτικές κρίσεις
Σύνδρομο χρόνιας κόπωσης
Αϋπνία
Καρδιαγγειακά νοσήματα
Υπέρταση
Πεπτικές διαταραχές
Υπογονιμότητα (σε άνδρες και γυναίκες)
Διατροφικές ελλείψεις
Ρευματοειδής αρθρίτιδα και άλλα αυτοάνοσα νοσήματα

Τι συμβαίνει όταν δεν λαμβάνουμε αρκετή πρωτεΐνη για να καλύψουμε τις ανάγκες του οργανισμού;
Η πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για ένα υγιές σώμα καθώς παίρνει μέρος σε σπουδαίες χημικές αντιδράσεις που γίνονται στο σώμα. Η ανεπαρκής διατροφική πρόσληψη πρωτεΐνης μπορεί να έχει εκτεταμένες συνέπειες. Η ανεπαρκής πρόσληψη πρωτεϊνών προκαλεί το σώμα να σπάσει τους ιστούς, σύμφωνα με τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ. Εκτός από την απώλεια μυϊκής μάζας, ο υποσιτισμός πρωτεΐνης μπορεί να μειώσει την ανοσία, να αποδυναμώσει την καρδιά και το αναπνευστικό σύστημα και να ανακόψει την ανάπτυξη, σύμφωνα με την έκθεση στο EveryDiet.com.

1.Institute of Medicine, Dietary Reference Intakes for Energy, Carbohydrate, Fiber, Fat, Fatty Acids, Cholesterol, Protein, and Amino Acids (Macronutrients). 2005, National Academies Press: Washington, DC.
2.Godman H. Harvard Health Letter. Extra protein is a decent dietary choice, but don’t overdo it. May 01, 2013.
3. Pendick D. Harvard Men’s Health Watch.How much protein do you need every day? June 18, 2015.

Edit Content

Οι πρωτεΐνες υπάρχουν σε όλο το σώμα, από τους μύες, τα όργανα, το αίμα, τα οστά, τα μαλλιά και το δέρμα.Κυριολεκτικά παντού!!! Ο ανθρώπινος οργανισμός έχει την δυνατότητα να αποθηκεύει μικρή ποσότητα πρωτεΐνης για να καλύπτει τις βασικές του ανάγκες . Ωστόσο  οι ανάγκες αυτές μεγαλώνουν σημαντικά σε συγκεκριμένες συνθήκες  Εαν συνυπολογιστεί και η μείωση της απορρόφησης πρωτείνης με την πάροδο της ηλικίας, γίνεται κατανοητό  ότι σε έκτακτες ανάγκες ( όπως για παράδειγμα σεασθένεια, στην υπερεργασία, στον καρκίνο, στην μυική καταπόνηση , στην γήρανση, στις αυτοάνοσες διαταραχές κλπ) δεν επαρκεί η πρόσληψη πρωτείνης μέσω της διατροφής. Και χωρίς πρωτείνη δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε! Οι πιο σημαντικές λειτουργίες των πρωτεϊνών είναι η δημιουργία και επιδιόρθωση του συνδετικού ιστού, η σύνθεση ενζύμων και ορμονών, η μεταφορά μορίων στον οργανισμό, αποτελούν βασικό συστατικό του ανοσοποιητικού συστήματος, ενώ επίσης και καταλύουν πολλές βιοχημικές αντιδράσεις.
Ορισμένες πρωτεΐνες έχουν δομικό ρόλο, καθώς συντελούν στη διατήρηση του σχήματος του κυττάρου και αποτελούν δομικά συστατικά του συνδετικού ιστού. Άλλες πρωτεΐνες έχουν αποθηκευτικό ρόλο, καθώς αποθηκεύουν ιόντα που θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του οργανισμού. Άλλες έχουν μεταφορικό ρόλο, καθώς μεταφέρουν ιόντα, μικρά μόρια ή μακρομόρια από μία θέση του οργανισμού σε μία άλλη.

ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΕ
Ισοζύγιο υγρών: Οι πρωτεΐνες συµβάλλουν στη διατήρηση του όγκου και της σύστασης των υγρών του οργανισµού.
Οξεοβασική ισορροπία: Οι πρωτεΐνες συµβάλλουν στη διατήρηση της οξεοβασικής ισορροπίας των υγρών του οργανισµού λειτουργώντας ως ρυθµιστικά συστήµατα (buffers).
Μεταφορά: Οι πρωτεΐνες µεταφέρουν ουσίες, όπως λιπίδια, βιταµίνες, ανόργανα στοιχεία και οξυγόνο, σε διάφορα µέρη του σώµατος.

ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΑΠΛΑ: ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΠΡΩΤΕΙΝΗ.

Edit Content

Ο δομικός λίθος της πρωτεΐνης είναι τα αμινοξέα. Συνολικά υπάρχουν 22 διαφορετικά αμινοξέα εκ των οποίων τα 9 θεωρούνται απαραίτητα (γλυκίνη, βαλίνη, ισολευκίνη, λευκίνη, θρεονίνη, μεθειονίνη, λυσίνη, γλουταμινικό οξύ, φαινυλαλανίνη, τρυπτοφάνη). Ως απαραίτητα αμινοξέα ορίζονται εκείνα που ο οργανισμός χρειάζεται για τη σύνθεση σημαντικών μορίων, ωστόσο αδυνατεί τα συνθέσει και πρέπει να τα προσλαμβάνει καθημερινά μέσω της τροφής.
Θα λέγαμε δηλαδή, πως ο οργανισμός δεν έχει ανάγκη από συγκεκριμένες πρωτεΐνες αλλά από συγκεκριμένα αμινοξέα.
Μόνο η επαρκής πρόσληψη αυτών των βασικών αμινοξέων θα εξασφαλίσει την δυνατότητα  του οργανισμού να συνθέτει κατά τις ανάγκες του και να διατηρεί πρωτεινική επάρκεια.
Η διαταραχή της ισορροπίας των αμινοξέων στο σώμα μπορεί να είναι συχνά η πρώτη ένδειξη πολλών νοσημάτων    και είναι συχνό εύρημα σε άτομα με κακή διατροφή. Επειδή όμως το στρες, η ηλικία, η παρουσία φλεγμονών και διάφοροι άλλοι παράγοντες συμπεριλαμβανομένη της άσκησης, μπορεί να επηρεάσουν τα επίπεδα των αμινοξέων, άτομα με πολύ καλή διατροφή, μπορεί επίσης να εμφανίσουν ελλείψεις.

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ – ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΑΜΙΝΟΞΕΑ

 

Edit Content

Τα  Συμπληρώματα EAA (Essential Amino Acids) τα οποία περιλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, που δεν μπορεί να συνθέσει μόνο του το σώμα και μεταβολίζονται στο συκώτι.
ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΑΜΙΝΟΞΕΑ, ΣΤΗΝ ΙΔΑΝΙΚΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ FULL AMINO BASIS  ΤΗΣ  FULL HEALTH.

ΠΩΣ ΜΑΣ ΩΦΕΛΟΥΝ:

 • Επαναφέρουν το μυικό σύστημα σε νεανικά επίπεδα δύναμης, αντοχής και απόδοσης. Όχι πια μόνιμη αίσθηση αδυναμίας, κόπωσης.
  Τα αμινοξέα έχουν αποδείξει την ικανότητα να αποτρέπουν την ψυχική κόπωση που συμβαίνει όταν τα επίπεδα αμινοξέων και τρυπτοφάνης είναι πεσμένα. Μειώνουν τον μυϊκό καταβολισμό Μερικές φορές, οι μύες χρησιμοποιούν αι για καύσιμα επειδή ξεκινά η διαδικασία διάσπασης του μυϊκού ιστού για την παραγωγή ενέργειας. Έτσι εμποδίζεται η μυϊκή ανάπτυξη και μειώνεται σημαντικά ο μυικός ιστός . Τα τρία απαραίτητα αμινοξέα (λευκίνη, βαλίνη, ισολευκίνη) μεταβολίζοντα απευθείας στους μυς και αξιοποιούνται ως πηγή ενέργειας προστατεύοντα τις μυϊκές ίνες.
 • Αυξάνουν την αντοχή
  Τα συμπληρώματα αμινοξέων αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο το σώμα σου χρησιμοποιεί τις κύριες πηγές καυσίμων: υδατάνθρακες και λίπος. Για πολλούς, η εξάντληση του γλυκογόνου είναι ένα πρόβλημα που οδηγεί σε εξάντληση και σε απότομη πτώση της απόδοσης στις καθημερινές ασχολίες. Μειώνουν τον χρόνο αποκατάστασης σε περιπτώσεις τραυματισμών, φλεγμονών . Έτσι μειώνεται δραστικά και ο μυικός πόνος.
 • Προστατεύουν την δομή όλων των οργάνων και των βλενογόννων του σώματος
 • Βελτιώνουν και διατηρούν την παραγωγή ενζύμων (όχι μόνο πεπτικών, αλλά το σύνολο των ενζύμων μέσα στο σώμα) Τα ένζυμα είναι πρωτεΐνες που καταλύουν τις περισσότερες βιοχημικές αντιδράσεις που συντελούνται στον οργανισμό. Χωρίς ένζυμα καμία μεταβολική διεργασία δεν μπορεί να ολοκληρωθεί.
 • Ενισχύουν την παραγωγή νευροδιαβιβαστών, και έτσι βελτιώνεται η εγκεφαλική λειτουργία και απόδοση και καταπολεμάται η κατάθλιψη και το άγχος
 • Ενισχύουν το ανοσοποιητικό μέσω της ενίσχυσης της παραγωγής αντισωμάτων Τα αντισώματα είναι πρωτεΐνες που αναγνωρίζουν τα αντιγόνα, συνδέονται με αυτά και τα εξουδετερώνουν.
 • Αυξάνουν την καύση λίπους
  Πώς πιστεύεις ότι τα αμινοξέα προστατεύουν το γλυκογόνο Με την προαγωγή της διαδικασίας  καύσης  λίπους. Για όσους προσπαθούν να χάσουν λίπος, τα αμινοξέα βοηθούν το σώμα να «τραβήξει» τα καύσιμα από το λίπος.
 • Αυτοάνοσες διαταραχές και έλλειψη αμινοξέων

  Παρότι δεν μπορούμε να παρέμβουμε στην κληρονομικότητα, αυτή εμπλέκεται σε λιγότερο από 20% στην ανάπτυξη αυτοάνοσου νοσήματος. Είναι ενθαρρυντικό ότι το υπόλοιπο 80% αφορά σε μεταβολικούς παράγοντες που μπορούν να μεταβληθούν και συνδέονται με τον τρόπο ζωής, τις ελλείψεις του οργανισμού και τη διατροφή
  Οι φυσιολογικές διακυμάνσεις στη πρόσληψη τροφής, προκαλούν  περιοδική ενεργοποίηση του μηχανισμού mTOR (on – off) και προάγουν την ομαλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η χρόνια συνεχής ενεργοποίηση του mTOR, προκαλεί μεταβολική απορρύθμιση, αυξημένη ευπάθεια σε λοιμώξεις και ανάπτυξη αυτοάνοσων και αλλεργικών παθήσεων. Modified, De Rosa Nature Immunology, 2017.
  Τόσο από καλά τεκμηριωμένες επιστημονικές μελέτες όσο και από ατομικές παρατηρήσεις φαίνεται ότι πολλά αυτοάνοσα νοσήματα όπως είναι η Ρευματοειδής αρθρίτιδα, το σύνδρομο Sjogren και τα αυτοάνοσα νοσήματα του θυρεοειδούς αδένα αρχίζουν ή επιδεινώνονται μετά από στρες. Και τα αμινοξέα, είναι απαραίτητα στοιχεία στην ρύθμιση του άγχους ακι στην ενδογενή παραγωγή νευροδιαβιβαστών

Edit Content
ΛΕΥΚΙΝΗ
 • Η λευκίνη έχει τη δυνατότητα να τονώσει τη μυϊκή σύνθεση πρωτεϊνών και έχει χρησιμοποιηθεί για να επιβραδύνει την υποβάθμιση του μυϊκού ιστού.
 • Έχει μοναδικό ρόλο στη ρύθμιση του μεταβολισμού. Υποστηρίζει την καύση του σπλαχνικού λίπους, που βρίσκεται στα βαθύτερα στρώματα του σώματος και ανταποκρίνεται έτσι στην προσπάθεια του σώματος για δίαιτα και άσκηση.
 • Βοηθά επίσης στην αύξηση της παραγωγής των αυξητικών ορμονών.
 • Η λευκίνη, μαζί με την ισολευκίνη και τη βαλίνη αποτελούν μια διακλαδισμένη αλυσίδα αμινοξέων (BCAA) και προωθούν την αποκατάσταση των μυών μετά την άσκηση. Η λευκίνη είναι το πιο αποτελεσματικό από τα ΒCAA σε ό,τι αφορά την πρόληψη της απώλειας των μυών.
 • Η λευκίνη βοηθά επίσης στην επούλωση των οστών, του δέρματος και του μυϊκού ιστού μετά από τραυματική κάκωση και συχνά συνιστάται για τα άτομα που αναρρώνουν από χειρουργική επέμβαση.
 • Μπορεί να βελτιώσει το ανοσοποιητικό.
ΙΣΟΛΕΥΚΙΝΗ
 • Η Ισολευκίνη ανήκει διακλαδισμένη αλυσίδα αμινοξέων (BCAA) τα οποία συνεργικά βοηθούν την προώθηση της αποκατάστασης των μυών μετά την άσκηση.
 • Η Ισολευκίνη κρατά σταθερά τα επίπεδα ενέργειας βοηθώντας τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.
 • Μπορεί να αυξήσει σημαντικά την πρόσληψη γλυκόζης και τη χρήση γλυκόζης κατά τη διάρκεια της άσκησης. Ωστόσο, η ισολευκίνη δεν προάγει τη σύνθεση γλυκογόνου.
 • Η ισολευκίνη μπορεί να θεωρηθεί ως η BCAA που μεσολαβεί στην πρόσληψη γλυκόζης (σε ένα κύτταρο) και στη διάσπαση (σε ενέργεια) σε μεγαλύτερο βαθμό από άλλα αμινοξέα και μπορεί να χρησιμεύσει ως υπογλυκαιμικός παράγοντας (σε διαβητικούς) Μια ανεπάρκεια της ισολευκίνη προκαλεί συμπτώματα παρόμοια με αυτά της υπογλυκαιμίας, και μπορεί να περιλαμβάνουν πονοκέφαλο, ζάλη, κόπωση, κατάθλιψη, σύγχυση και ευερεθιστότητα.
 • Είναι ένα σημαντικό συστατικό υπομονάδων της φερριτίνης, της αστακίνης και άλλων αμυντικών και μεταφορικών πρωτεϊνών.
 • Η ισολευκίνη είναι συχνά ανεπαρκής στους ηλικιωμένους και μπορεί να συμβάλει στην απώλεια μυών, συσπάσεις και τρόμο.
ΒΑΛΙΝΗ
 • Η Βαλίνη βοηθά στην τόνωση του κεντρικού νευρικού συστήματος, και είναι απαραίτητη για τη σωστή νοητική λειτουργία. Προβλήματα του νευρικού συστήματος μπορούν επίσης να σημαίνουν ότι η L-βαλίνη βρίσκεται σε έλλειψη και η συμπλήρωσή της μπορεί να σας βοηθήσει λόγω του ρόλου της στη διαμόρφωση των θηκών μυελίνης που καλύπτουν τα νευρικά κύτταρα.
 • Η Βαλίνη βοηθά στην πρόληψη του καταβολισμού των μυών με την παροχή των μυών με έξτρα γλυκόζη για την παραγωγή ενέργειας κατά τη διάρκεια έντονης σωματικής δραστηριότητας.
 • Bοηθά επίσης στην απομάκρυνση περίσσιου αζώτου από το ήπαρ, και είναι σε θέση να μεταφέρει άζωτο σε άλλους ιστούς του σώματος, όπου απαιτείται.
 • Μπορεί να βοηθήσει τη θεραπεία του ήπατος και της νόσου χοληδόχου κύστης, καθώς και ζημιές σε αυτά τα όργανα που προκαλείται από τον αλκοολισμό και τα ναρκωτικά.
ΛΥΣΙΝΗ

Η δράση της μέσα στον οργανισμό είναι πολύπλευρη και εξαιρετικά σημαντική και για τον λόγο αυτό θα πρέπει να εξασφαλίζεται η επάρκειά της.
Το ανθρώπινο σώμα χρειάζεται λυσίνη για να επιτυγχάνει υγιή λειτουργία. Είναι ένα κρίσιμο συστατικό των πρωτεϊνών που παίζουν ρόλο στη βοήθεια της ανάπτυξης αλλά και της επιδιόρθωσης των ιστών του σώματος.
Επιπροσθέτως, , η L-λυσίνη είναι πολύ σημαντική στη δημιουργία καρνιτίνης, η οποία μετατρέπει τα λιπαρά οξέα σε ενέργεια και επίσης μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης.
Άλλα οφέλη της λυσίνης περιλαμβάνουν:
Βοηθά το σώμα να απορροφήσει ασβέστιο, σίδηρο και ψευδάργυρο
Προωθεί την διαδικασία ανάπτυξης κολλαγόνου
Βοηθά στην παραγωγή ενζύμων, αντισωμάτων και ορμονών
Υποστηρίζει την λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος

ΘΡΕΟΝΙΝΗ
 • Η θρεονίνη μετατρέπεται στο σώμα σε μια χημική ουσία που ονομάζεται γλυκίνη. Η γλυκίνη λειτουργεί στον εγκέφαλο για να μειώσει τις συνεχείς και ανεπιθύμητες συστολές των μυών (σπαστικότητα).
 • Η θρεονίνη χρησιμοποιείται για τη θεραπεία διαφόρων διαταραχών του νευρικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των:  σπαστικότητα της σπονδυλικής στήλης,  σκλήρυνσης κατά πλάκας,  νόσος του κινητικού νευρώνα,της παραπάρεσης,(κληρονομική διαταραχή) και της αμυοτροφικής πλευρικής σκλήρυνσης (ALS, νόσος του Lou Gehrig).
ΦΑΙΝΥΛΑΛΑΝΙΝΗ
 • Εκτός από τον ρόλο της στην παραγωγή πρωτεϊνών, η φαινυλαλανίνη χρησιμοποιείται για την παραγωγή άλλων σημαντικών μορίων στο σώμα σας, πολλά από τα οποία στέλνουν σήματα μεταξύ διαφορετικών τμημάτων του σώματός σας.
 • Η φαινυλαλανίνη έχει μελετηθεί ως θεραπεία για αρκετές ιατρικές παθήσεις, όπως δερματικές διαταραχές,(κυρίως την λεύκη) κατάθλιψη και πόνος.
 • Η φαινυλαλανίνη παίζει βασικό ρόλο στη βιοσύνθεση άλλων αμινοξέων και είναι σημαντική στη δομή και τη λειτουργία πολλών πρωτεϊνών και ενζύμων.
 • Η φαινυλαλανίνη μετατρέπεται σε τυροσίνη, που χρησιμοποιείται στη βιοσύνθεση των νευροδιαβιβαστών της ντοπαμίνης και της νορεπινεφρίνης.
 • Η μορφή L της φαινυλαλανίνης ενσωματώνεται στις πρωτεΐνες, ενώ η μορφή D δρα ως παυσίπονο.
 • Εκτός από τη λεύκη και την κατάθλιψη, η φαινυλαλανίνη έχει μελετηθεί για πιθανές επιπτώσεις σε: Χρόνιο Πόνο,αποτοξίνωση από το αλκοόλ, νόσο του Πάρκινσον, και ελλειματική προσοχή.
ΜΕΘΕΙΟΝΙΝΗ
 • Η μεθειονίνη αποτελεί πρόδρομο ουσία με σημαντικό ρόλο στη σύνθεση των άλλων αμινοξέων που περιέχουν θείο, ενώσεις του οποίου συμμετέχουν σε πολλές λειτουργίες του οργανισμού.
 • Είναι απαραίτητη για την ενδογενή σύνθεση της καρνιτίνης.
 • Η μεθειονίνη, πρόδρομος ουσία του επίσης θειώδους αμινοξέος L-κυστεΐνης και της  L-ταυρίνης είναι απαραίτητη για τη σύνθεση των ουσιών αυτών.
 • Επίσης η μεθειονίνη συμβάλλει στη σύνθεση της αδρεναλίνης, της χολίνης, σημαντικό συστατικό για τη σύνθεση του νευροδιαβιβαστή ακετυλοχολίνη και της μελατονίνης.
 • Υποστηρίζει την παραγωγή της γλουταθειόνης.
 • Η μεθειονίνη δυναμώνει τα νύχια και βοηθά στην καταπολέμηση της τριχόπτωσης. Ακόμη, έχει δράση στη διατήρηση του χρώματος των μαλλιών, καθώς σύμφωνα με μελέτη μείωση των επιπέδων μεθειονίνης έχει συνδεθεί με το γκριζάρισμα των μαλλιών.
 • Η ικανότητα του σώματος να εκκρίνει ουσίες μέσω των ούρων επηρεάζεται από την ποσότητα της L-μεθειονίνης στο σώμα και μια ανεπάρκεια μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα σε αυτόν τον τομέα, όπως κατακράτηση υγρών και οιδήματα. Σύμφωνα με έρευνες καθώς η L-μεθειονίνη οδηγεί, μεταξύ άλλων, στην αύξηση της οξύτητας των ούρων, μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά για την πρόληψη λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, όπως Ε.Coli, που είναι συνήθως υπεύθυνο για κυστίτιδα, λόγω του ότι δεν μπορεί να επιβιώσει σε όξινο περιβάλλον.
 • Στο σώμα η L-μεθειονίνη μπορεί επίσης να μετατραπεί σε SAMe (S-αδενοσυλ μεθειονίνη), μια ένωση που διερευνάται και υποστηρίζει  θετικά αποτελέσματα για την κατάθλιψη.
ΓΛΟΥΤΑΜΙΝΗ

Η L-γλουταμίνη μπορεί να παραχθεί φυσικά στο σώμα σας. Στην πραγματικότητα, είναι το πιο άφθονο αμινοξύ στο αίμα και σε άλλα σωματικά υγρά.
Ωστόσο, υπάρχουν στιγμές που οι ανάγκες γλουταμίνης του σώματός σας είναι μεγαλύτερες από την ικανότητά του να την παράγει.
Ως εκ τούτου, θεωρείται ένα απαραίτητο αμινοξύ υπό όρους, που σημαίνει ότι πρέπει να λαμβάνεται από τη διατροφή υπό ορισμένες συνθήκες, όπως τραυματισμός ή ασθένεια.
Επίσης, η γλουταμίνη είναι:

 • Σημαντικός ενισχυτής για το ανοσοποιητικό σύστημα.
 • Υποστηρίζει πολύπλευρα την πεπτική και κυρίως  και την εντερική υγεία.αναπλάθει και επουλώνει την εντερική βλενογόννο.
 • Είναι ακόμη σημαντική για την αποκατάσταση εγκαυμάτων και χειρουργικών ουλών.
ΤΡΥΠΤΟΦΑΝΗ

Αυτό το αμινοξύ είναι απαραίτητο για την σύνθεση της νιασίνης. Χρησιμοποιείται από τον ανθρώπινο οργανισμό για την παραγωγή σεροτονίνης, ένα νευροδιαβιβαστή απαραίτητο για την σωστή λειτουργία των νεύρων και του εγκεφάλου. Η σεροτονίνη είναι απαραίτητη για την διαδικασία του ύπνου, εξισορροπεί τη συναισθηματική διάθεση, το αίσθημα του πόνου, των φλεγμονών, της εντερικής περίσταλσης.
Η L-τρυπτοφάνη βρίσκεται φυσικά σε ζωικές και φυτικές πρωτεΐνες. Η L-τρυπτοφάνη θεωρείται απαραίτητο αμινοξύ επειδή το σώμα μας δεν μπορεί να το κάνει. Είναι σημαντικό για την ανάπτυξη και τη λειτουργία πολλών οργάνων στο σώμα. Αφού απορροφήσει το L-τρυπτοφάνη από τα τρόφιμα, το σώμα μας μετατρέπει μέρος του σε 5-HTP (5-hyrdoxytryptophan) και μετά σεροτονίνη. Το σώμα μας επίσης μετατρέπει λίγο L-τρυπτοφάνη σε νιασίνη (βιταμίνη Β3). Η σεροτονίνη είναι μια ορμόνη που μεταδίδει σήματα μεταξύ των νευρικών κυττάρων. Προκαλεί επίσης τη στενότητα των αιμοφόρων αγγείων. Οι αλλαγές στο επίπεδο της σεροτονίνης στον εγκέφαλο μπορούν να αλλάξουν τη διάθεση.
Η τρυπτοφάνη χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία της αϋπνίας και των διαταραχών του ύπνου όπως η άπνοια ύπνου.

ΙΣΤΙΔΙΝΗ

Είναι ένα απαραίτητο αμινοξύ το οποίο συντίθεται από τον οργανισμό των ενηλίκων σε συγκεκριμένες ποσότητες. Τα παιδιά όμως παρουσιάζουν πολύ συχνά έλλειψη αυτού του συστατικού. Η ιστιδίνη αποτελεί πρόδρομη ένωση της μεθύλ-ιστιδίνης, μια ουσία που απελευθερώνεται από κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπινου οργανισμού , κατά την διάρκεια αλλεργικής αντίδρασης. Είναι απαραίτητο για την σωστή ανάπτυξη, καθώς και για την ανακατασκευή του μυϊκού ιστού, ενώ συμβάλλει επίσης στην διατήρηση της επικάλυψης μυελίνης που δρα προστατευτικά στα νευρικά κύτταρα. Επίσης θεωρείται απαραίτητη για την σύνθεση των λευκών αλλά και των ερυθρών κυττάρων, καθώς και για την προστασία του οργανισμού σε περίπτωση βλάβης από ακτινοβολία και στην απομάκρυνση βαρέων μετάλλων από τον οργανισμό.
Η ιστιδίνη χρησιμοποιείται για ρευματοειδή αρθρίτιδα, αλλεργικές παθήσεις, έλκη και αναιμία που προκαλείται από νεφρική ανεπάρκεια ή αιμοκάθαρση των νεφρών.

Edit Content
Edit Content

ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: 9,06% (1 γρ) φυσικό άρωμα και  0,36% (0,04 γρ)  εκχύλισμα στέβιας

Edit Content

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: Λαμβάνετε 1 -2 μεζούρες την ημέρα (10-20 γρ) διαλυμένα σε νερό ή σε χυμό με άδειο στομάχι

ΧΩΡΙΣ: τεχνητά χρώματα, αρώματα, συντηρητικά, μαγιά και γενετικά τροποποιημένα συστατικά.

Edit Content
Click on the Edit Content button to edit/add the content.
Edit Content
Click on the Edit Content button to edit/add the content.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Οι θέσεις, οι απόψεις και τα συμπεράσματα είναι προιόν εκτεταμένης βιβλιογραφικής έρευνας, στηρίζονται σε δημοσιευμένες μελέτες και άρθρα και σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν, να υποκαταστήσουν ή να αλλοιώσουν ιατρικές γνωματεύσεις και αγωγές.

Προειδοποιήσεις: Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης – Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάσατο μιας ισορροπημένης δίαιτας – Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου – Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας – να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά. Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: 2107793777