loader image

*ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΕΙΤΑΙ.

Edit
Edit
 • EP GRADE Η Ευρωπαϊκή Φαρμακοποιία (Pharmacopoeia Europaea Ph. Eur.) Είναι μια σημαντική περιφερειακή φαρμακοποιία η οποία παρέχει κοινά πρότυπα ποιότητας σε ολόκληρη τη φαρμακευτική βιομηχανία στην Ευρώπη για τον έλεγχο της ποιότητας των φαρμάκων και των ουσιών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή τους.
 • USP GRADE Η κατηγορία USP ανταποκρίνεται ή υπερβαίνει τις απαιτήσεις της Φαρμακοποιίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USP). Αυτός ο βαθμός είναι αποδεκτός για τρόφιμα, φάρμακα ή ιατρική χρήση. Χρησιμοποιείται επίσης για τους περισσότερους εργαστηριακούς σκοπούς, Το οξείδιο του μαγνησίου, η βαριά σκόνη, USP έχει πολλές χρήσεις, αλλά από φαρμακευτική άποψη χρησιμοποιείται κυρίως ως συμπλήρωμα ανόργανου υλικού και αραιωτικό δισκίου και κάψουλας. Όλα τα προϊόντα USP Spec-trum Chemical κατασκευάζονται, συσκευάζονται και αποθηκεύονται σύμφωνα με τις τρέχουσες Καθαρές Παρασκευαστικές Πρακτικές (GMP) σε καταχωρημένες και επιθεωρούμενες εγκαταστάσεις του FDA.
 • FCC GRADE (FOOD CHEMICAL CODEX) Οξείδιο του μαγνησίου, βαρύ, σκόνη, είναι ένα φυσικό συστατικό GRAS που χρησιμοποιείται ως παράγοντας κατά της συσσωμάτωσης, παράγοντας σύσφιξης και για την ενίσχυση της διατροφής. Η κατηγορία FCC πληροί τις απαιτήσεις του Food Chemical Codex και υποδεικνύει ότι είναι κατάλληλη για όλες τις εφαρμογές τροφίμων, ποτών και διατροφικών συμπληρωμάτων.
 • ΖERTIFIKAT-NR./CERTIFICATE NO: DE_NI_03_GDP _2019_0001 / 3.6.4-41403/075

CERTIFICATE OF GDP COMPLIANCE OF A DISTRIBUTOR OF ACTIVE SUB-STANCES TO BE USED AS STARTING MATERIALS IN MEDICINAL PRODUCTS FOR HUMAN USE. Issued following an inspection in accordance with Art. 111 of Directive 2001/83/EC  Sect 64 Arzneimittelgesetz  (German Drug Law)

 • ISO 9001 :2015 CERTIFICATE DE11/
 • HACCP – CODEX: Hazard Analysis and Critical Control Point system Certificate DE11/81828030
Edit

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν βιώσει τη δυσκοιλιότητα κάποια στιγμή στη ζωή τους. Αν και συνήθως δεν είναι σοβαρή, η δυσκοιλιότητα μπορεί να είναι οδυνηρή και να προκαλεί απογοήτευση. Η δυσκοιλιότητα εμφανίζεται όταν η κένωση του εντέρου καταστεί δύσκολη ή λιγότερο συχνή από το κανονικό. Η συχνότητα ή ο χρόνος μεταξύ των κενώσεων του εντέρου κυμαίνεται ευρέως από άτομο σε άτομο. Στα αίτια της δυσκοιλιότητας περιλαμβάνονται η ανεπαρκής άσκηση, το στρες, διάφορα φάρμακα και το πτωχό σε φυτικές ίνες διαιτολόγιο. Η δυσκοιλιότητα οφείλεται σε μειωμένη περισταλτικότητα του εντέρου και συνεπάγεται παραμονή σκληρών κοπράνων στο ορθό ή το παχύ έντερο, με αποτέλεσμα ο ασθενής να νιώθει “φουσκωμένος”.

Εάν  η  δυσκοιλιότητα παραταθεί μπορεί  να προκαλέσει κοπρόσταση. Η δυσκοιλιότητα και η κοπρόσταση πρέπει να προλαμβάνονται, ώστε να μην εμφανίζεται διάταση και πόνος. Άλλωστε, καρδιακές, πνευμονικές ή γαστρεντερολογικές παθήσεις μπορεί να επιδεινωθούν εξαιτίας της πίεσης που προκαλεί η κοπρόσταση.

Edit

Tο οξείδιο του μαγνησίου είναι πραγματικά μια καταπληκτική ουσία. Όταν αναμιγνύεται με νερό και καταναλώνεται, οι μοναδικές του ιδιότητες επιτρέπουν την απελευθέρωση μεγάλων ποσοτήτων νερού στο γαστρεντερικό σωλήνα. Οι εναλλακτικοί επαγγελματίες υγείας γνωρίζουν τα οφέλη του εντερικού καθαρισμού για τη διατήρηση της συνολικής υγείας και ευεξίας. Το οξείδιο του μαγνησίου είναι μια ασφαλής και πολύ αποτελεσματική μέθοδος για την επίτευξη του στόχου αυτού. Όταν η ένωση αναμιγνύεται με το νερό, αυτό ελευθερώνει ουσιαστικά μπλοκαρισμένα ιόντα οξυγόνου κατά μήκος του εντερικού σωλήνα. Την ίδια στιγμή, το επιπλέον οξυγόνο συνδυάζεται με υδρογόνο για να δημιουργήσει νερό που μαλακώνει τα σφηνωμένα ή σκληρυμένα περιττωματικά υλικά, δημιουργώντας έτσι την καθαρτική και καθαριστική δράση.

Ένα από τα καλύτερα πράγματα σχετικά με τη χρήση οξειδίου του μαγνησίου για τον καθαρισμό είναι το ήπιο και φυσικό αποτέλεσμα συγκρινόμενο με τα χημικά καθαρτικά, καθώς αποδεδειγμένα η χρήση του οξειδίου του μαγνησίου ως καθαρκτικό εξαλείφει τις κράμπες ή τους πόνους, που συνοδεύουν τα κλασσικά καθαρκτικά. Είναι επίσης μια μέθοδος που επιτρέπει την εύκολη μεταβολή της δόσης και επιτρέπει σε κάθε άτομο να ελέγξει το επίπεδο ή το ρυθμό του καθαρισμού που καλύπτει τις ανάγκες και τον τρόπο ζωής τους.

Δεδομένου ότι καταναλώνεται από το στόμα, το μαγνήσιο έχει την ικανότητα να καθαρίζει τον εντερικό σωλήνα από “πάνω προς τα κάτω”. Γνωρίζοντας ότι η καλή  λειτουργία του εντέρου και κυρίως το “καθαρό” έντερο επηρεάζει ολόκληρο το σώμα, την διαδικασία θρέψης αλλά και την διαδικασία καθαρισμού και αποτοξίνωσης, μπορούμε να ισχυριστούμε ό,τι το οξείδιο του μαγνησίου εκτός από την δυσκοιλιότητα την οποία αποκαθιστά πλήρως  έχει μια βαθιά επίδραση σε πολλές πτυχές της υγείας ενός ατόμου.

Δεν προκαλεί εθισμό, δεν έχει τοξικότητα και μπορεί να χρησιμοποιείται άφοβα για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Edit

Αν και δεν είναι αυτός ο βασικός στόχος του προιόντος, το όφελος αυτό είναι σημαντικό αν αναλογιστούμε την σπουδαιότητα του μαγνησίου για όλο τον οργανισμό.

Το μαγνήσιο συμβάλλει:

 EFSA 2010·8(10):1807 & EFSA 2009· 7(9):1216

 • στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης και στην φυσιολογική λειτουργία των μυών.
 • στην ισορροπία των ηλεκτρολυτών.
 • στη φυσιολογική λειτουργία των μεταβολικών διεργασιών που αποσκοπούν στην παραγωγή ενέργειας.
 • στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος
 • στη φυσιολογική σύνθεση των πρωτεϊνών
 • στη διατήρηση της φυσιολογικής κατάστασης των οστών και των δοντιών

στη διαδικασία της κυτταρικής διαίρεσης

Edit

Μια τυπική διαδικασία καθαρισμού θα διαρκέσει τριάντα ημέρες και οι δύο πρώτες εβδομάδες θα είναι πιο εντατικές. Δεν είναι ασυνήθιστο  για ένα άτομο να βιώσει 4 με 10 κινήσεις του εντέρου καθημερινά, κατά τη διάρκεια αυτής της αρχικής περιόδου, αν και ακόμη και 2-3 μπορούν να εξακολουθούν να παρέχουν επαρκή καθαρισμό στο τέλος. Αν αυτός ο ρυθμός είναι δυσάρεστος απλά μειώνετε τη δόση.

Ξεκινήστε παίρνοντας 1/4 κουταλάκι του γλυκού με ένα μεγάλο ποτήρι νερό το βράδυ πριν την κατάκλιση. Αν η δόση δεν είναι αποτελεσματική μπορείτε να αυξήσετε προοδευτικά μέχρι να λειτουργήσει το έντερο, και όχι περισσότερο από 2 κουταλάκια. Κατά την διάρκεια της αγωγής και κυρίως τις ημέρες που λαμβάνετε το οξείδιο του μαγνησίου να πίνετε πολύ νερό.

Παράλληλη χορήγηση βιταμίνης C, μεγιστοποιεί τα αποτελέσματα. Θα συνιστούσαμε επίσης την ικανοποιητική λήψη φυτικών υδρόφιλων ινών όπως για παράδειγμα το ψύλλιο ή το πίτουρο βρώμης. Είναι σημαντικό να πάρετε το μίγμα τουλάχιστον μία ώρα πριν το φαγητό ή πριν τον βραδινό ύπνο. Μπορείτε να συνοδεύσετε το μείγμα με ένα ποτήρι χυμό λεμονιού ή ένα ποτήρι νερό με μηλόξιδο καθώς η αυξημένη οξύτητα υποστηρίζει και προάγει τη διαδικασία. Συνιστάται μετά το αρχικό στάδιο και αφού έχει αποκατασταθεί η εντερική καθημερινή λειτουργία να διατηρηθεί μια ελάχιστη χαμηλή δόση (½ κουταλάκι του γλυκού) για λίγο ακόμη καιρό ή και μακροχρόνια παίρνοντας 1-2 φορές την εβδομάδα. ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΝΕΡΟ!!!

Edit
Edit

ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Οξείδιο μαγνησίου 1000 mg(ανά δοσομετρητή 1 γρ) το οποίο αποδίδει 60,3% μαγνήσιο , δηλαδή 603 mg.

ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:

Edit

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: Η δοσολογία καθορίζεται πάντα εξατομικευμένα με την καθοδήγηση του ειδικού υγείας

ΧΩΡΙΣ: τεχνητά χρώματα, αρώματα, συντηρητικά, μαγιά και γενετικά τροποποιημένα συστατικά.

Edit
Click here to add content.
Edit

https://www.webmd.com/diet/health-benefits-magnesium-oxide#1

Gray JR. What is chronic constipation? Definition and diagnosis. Can J Gastroenterol 2011;25(suppl B):7B-10B.

 

J Neurogastroenterol Motil 2019; 25(4): 563-575  https://doi.org/10.5056/jnm18194

A Randomized Double-blind Placebo-controlled Trial on the Effect of Magnesium Oxide in Patients With Chronic Constipation

Sumire Mori,1 Toshihiko Tomita,1* Kazuki Fujimura,1 Haruki Asano,1 Tomohiro Ogawa,1 Takahisa Yamasaki,1 Takashi Kondo,1 Tomoaki Kono,1 Katsuyuki Tozawa,1 Tadayuki Oshima,1 Hirokazu Fukui,1 Takeshi Kimura,2 Jiro Watari,1 and Hiroto Miwa1

1Division of Gastroenterology, Department of Internal Medicine, Hyogo College of Medicine, Nishinomiya, Hyogo, Japan; and 2Department of Pharmacy, Hyogo College of Medicine, Nishinomiya, Hyogo, Japan

 

Chatoor D, Emmnauel A. Constipation and evacuation disorders. Best Pract Res Clin Gastroenterol 2009;23:517-530.

Bharucha AE, Pemberton JH, Locke GR 3rd. American gastroenterological association technical review on constipation. Gastroenterology 2013;144:218-238.

Tack J, Müller-Lissner S, Stanghellini V, et al. Diagnosis and treatment of chronic constipation a European perspective. Neurogastroenterol Motil 2011;23:697-710.

Lembo A, Camilleri M. Chronic constipation. N Engl J Med 2003;349:1360-1368.

Lacy BE, Levenick JM, Crowell M. Chronic constipation: new diagnostic and treatment approaches. Therap Adv Gastroenterol 2012;5:233-247.

Ministry of Health, Labour and Walfare. Hypermagnesaemia caused by magnesium oxide. Pharmaceuticals and Medical Devices Safety Information 2015;328:5-8 Available from URL: https://www.pmda.go.jp/english/safety/info-services/drugs/medical-safety-information/0013.html. (accessed 3 Sep 2019).

Horibata K, Tanoue A, Ito M, Takemura Y. Relationship between renal function and serum magnesium concentration in elderly outpatients treated with magnesium oxide. Geriatr Gerontol Int 2016;16:600-605.

Yamasaki M, Funakoshi S, Matsuda S, et al. Interaction of magnesium oxide with gastric acid secretion inhibitors in clinical pharmacotherapy. Eur J Clin Pharmacol 2014;70:921-924.

Drugs A to Z  Magnesium oxide   https://www.drugs.com/comments/magnesium-oxide/for-constipation.html

User Reviews for Magnesium oxide to treat Constipation

 

Randomized Controlled Trial Am J Gastroenterol   2021 Jan 1;116(1):152-161. doi: 10.14309/ajg.0000000000000942.

Senna Versus Magnesium Oxide for the Treatment of Chronic Constipation: A Randomized, Placebo-Controlled Trial  Daisuke Morishita 1, Toshihiko Tomita 1, Sumire Mori 1, Takeshi Kimura 2, Tadayuki Oshima 1, Hirokazu Fukui 1, Hiroto Miwa 1

PMID: 32969946 DOI: 10.14309/ajg.0000000000000942

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Οι θέσεις, οι απόψεις και τα συμπεράσματα είναι προιόν εκτεταμένης βιβλιογραφικής έρευνας, στηρίζονται σε δημοσιευμένες μελέτες και άρθρα και σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν, να υποκαταστήσουν ή να αλλοιώσουν ιατρικές γνωματεύσεις και αγωγές.

Προειδοποιήσεις: Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης – Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάσατο μιας ισορροπημένης δίαιτας – Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου – Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας – να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά. Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: 2107793777