loader image

Prosta Pollen

90 φυτοκάψουλες

ΑΡ.ΓΝΩΣΤ.ΕΟΦ 91662/18-07-2019

Συμπλήρωμα διατροφής με την πατενταρισμένη, κλινικά δοκιμασμένη και επιστημονικά κατοχυρωμένη γύρη Prostaphil-2®.

Το Prosta Pollen:

Edit
Edit

Η FULL HEALTH  έφερε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα πρωτοποριακό προιόν. Ένα προιόν που η επιστημονική έρευνα, οι ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ και η μακροχρόνια παρουσία του στα θεραπευτικά σχήματα σε όλη την Ευρώπη το έχει καθιερώσει σαν το πιο φυσικό, πιο αποτελεσματικό και ταυτόχρονα πιο ισχυρό όπλο για την φυσιολογική λειτουργία του προστάτη

ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΠΑΤΕΝΤΑΣ: PROSTAPHIL ²® -ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Prostaphil-2® -πατενταρισμένο μείγμα   υδρόφιλων και λιπόφιλων (20:1) εκχυλισμάτων από γύρη χόρτου { 92% σίκαλης- 5% τριφυλλιού Phleum pretense – 3% καλαμποκιού) To Prostaphil-2® είναι ένα καθορισμένο, σταθεροποιημένο εκχύλισμα γύρης, το οποίο δεν είναι γύρη μελισσών, αλλά ένα ορισμένο μίγμα υδρόφιλων και λιποδιαλυτών εκχυλισμάτων από συγκεκριμένες γύρες χόρτου  σε συγκεκριμένες αναλογίες. Το εκχύλισμα γύρης περιέχει υδατάνθρακες, λίπος, πρωτεΐνες, βιταμίνες, ένζυμα και μέταλλα και φυτοστερόλες( βήτα σιτοστερόλη).

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΥΡΗ PROSTAPHIL-2®

Δεν είναι γύρη με την κλασσική έννοια που όλοι γνωρίζουμε, δεν είναι γύρη μελισσών, δεν συλλέγεται στα μελίσσια αλλά κατευθείαν από τα φυτά που την συγκροτούν. Ενώ η γύρη μελισσών στην ακατέργαστη μορφή της καλύπτεται με μικροσκοπικό φλοιό, ο οποίος εμποδίζει την πλήρη αφομοίωσή της από τον άνθρωπο. Το καθορισμένο εκχύλισμα γύρης χρησιμοποιεί μια ακριβή διαδικασία απομόνωσης  των κλασμάτων της γύρης, ενσωματώνοντας μια συγκεκριμένη αναλογία 20:1 λιποδιαλυτών και υδατοδιαλυτών συστατικών που εξάγονται υπό συνθήκες χαμηλής θερμοκρασίας, χωρίς φλοιό στους μικροσκοπικούς κόκκους τους και χωρίς αλλεργιογόνα.

Υπάρχει διαφορά μεταξύ της γύρης των μελισσών και των εκχυλισμάτων γύρης. Η κύρια διαφορά είναι ότι η γύρη των μελισσών συλλέγεται από τις μέλισσες από μια ποικιλία ανθισμένων φυτών. Η γύρη των μελισσών περιέχει γύρη, αλλά περιέχει επίσης νέκταρ και σάλιο από τις μέλισσες, οπότε το προϊόν δεν είναι τυποποιημένο. Τα εκχυλίσματα γύρης όπως το Prostaphil-2® περιέχουν γύρη από συγκεκριμένα φυτά και το τελικό προϊόν τυποποιείται. Αυτό σημαίνει ότι περιέχει την ίδια ποσότητα δραστικών συστατικών σε κάθε παρτίδα και τίποτε άλλο.

Edit

Το Prostaphil-2® είναι ένα προϊόν που έχει σχεδιαστεί για την ανακούφιση των συμπτωμάτων καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη (BPH) και για την γενικότερη προστασία της φυσιολογικής του λειτουργίας.

 • Μειώνει το μέγεθος και εξαφανίζει την φλεγμονή. Το Prostaphil-2® έχει κλινικά αποδειχθεί ότι μειώνει τον διογκωμένο προστάτη και τα επίπεδα του PSA (ειδικό για τον προστάτη αντιγόνο). Το PSA είναι ένας δείκτης τόσο της υπερπλασίας όσο και του καρκίνου του προστάτη.
 • Μειώνει την ταλαιπωρία που σχετίζεται με την υπερπλασία (νυκτουρία, πόνος, φλεγμονή, ατελής ούρηση)
 • Εξαλείφει την βακτηριδιακή προστατίτιδα
 • Είναι επίσης ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες, φέρνοντας ανακούφιση για όσους πάσχουν από οδυνηρές καταστάσεις όπως η προστατοδυνία και η προστατίτιδα.
 • ΚΑΙ ΕΞ ΙΣΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: ΒΕΛΤΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ, ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΑΔΕΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΕ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΛΙΜΠΙΝΤΟ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
Edit

Τα εκχυλίσματα γύρης έχουν αποδειχθεί ότι παρέχουν τόσο αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες όσο και ανακούφιση για την ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα.

Τα αντιφλεγμονώδη χαρακτηριστικά τους βοηθούν στη διαχείριση και τη θεραπεία

 • της προστατίτιδας
 • Της καλοήθους  προστατικής  υπερπλασίας  (BPH).
 • Των συνοδών συμπτωμάτων

 

Μερικοί άνδρες με προστατίτιδα εμφανίζουν συμπτώματα στο ουροποιητικό παρόμοια με αυτά της ΒΡΗ, έτσι ώστε να είναι σημαντικό να κατανοήσουμε πώς τα εκχυλίσματα γύρης βοηθούν τόσο την προστατίτιδα όσο και την ΒΡΗ, ακόμα και για τους άνδρες με κανονικό μέγεθος προστάτη.

Τα εκχυλίσματα γύρης έχουν βρεθεί ότι προκαλούν συστολή της ουροδόχου κύστης ενώ ταυτόχρονα χαλαρώνουν την ουρήθρα.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ

Η γύρη έχει ερευνηθεί καλά και χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση της προστατίτιδας και των συμπτωμάτων της BPH στην Ευρώπη για πάνω από 35 χρόνια. Αρκετές διπλές-τυφλές κλινικές μελέτες σχετικά με τη διαχείριση του BPH το βρήκαν αρκετά αποτελεσματικό θεραπευτικά και υποστηρικτικό μέσον με συνολικό ποσοστό επιτυχίας 70% στους ασθενείς με ΒΡΗ. Οι ασθενείς που ανταποκρίνονται στη γύρη εμφανίζουν συνήθως περίπου 70% μείωση στη νυκτουρία (νυχτερινή ούρηση), κανονική συχνότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς και σημαντική μείωση του όγκου των υπολειπόμενων ούρων.

Edit

Η χρήση της σταθεροποιημένης γύρης είναι ικανή να οδηγήσει σε σημαντική μείωση του όγκου του προστάτη αδένα. Οι μηχανισμοί δράσης δίνουν μακροπρόθεσμα αποτελέσματα αποσυμφόρησης του ουροποιητικού που συνδέεται με την φλεγμονή του προστάτη και οδηγούν σε μόνιμη βελτίωση ή και ακύρωση των συμπτωμάτων.

Το εκχύλισμα βοηθά στην πρόληψη  του οιδήματος που εμφανίζεται στον μέσο λοβό και που εξελίσσεται σε ίνωση. Παρέχει επαρκή προστασία των κυττάρων του επιθηλίου από μη βακτηριακή φλεγμονή. Μειώνοντας την περιφέρεια, την εσωτερική διόγκωση και την ίνωση δημιουργείται σημαντική μείωση των συμπτωμάτων της υπερπλασίας, αναστέλοντας την προκαρκινική δράση και επιβραδύνει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων στον προστάτη. Βοηθά στην μείωση της νυκτουρίας και της αίσθησης των υπολειμμάτων ούρων( ατελής ούρηση). Τέλος μειώνει τον πόνο που σχετίζεται με την χρόνια μη βακτηριακή προστατίτιδα. Εργαστηριακές μελέτες δείχνουν ότι τα εκχυλίσματα γύρης δρουν με μοναδικό τρόπο στα κύτταρα του προστάτη αναστέλλοντας επιλεκτικά την ανάπτυξή τους.

 

Οι αρχικές μελέτες σε ανθρώπους έδειξαν ότι το 80% των ασθενών με υπερπλασία που έλαβαν εκχυλίσματα γύρης για τέσσερις έως 12 εβδομάδες εμφάνισαν βελτιώσεις στα υποκειμενικά συμπτώματα (όπως αίσθηση υπολειμματικών ούρων στην ουροδόχο κύστη, συχνότητα, διστακτικότητα, στράγγισμα ή αδύναμο ρεύμα ούρων). Το 66% των ασθενών εμφάνισαν βελτιώσεις σε αντικειμενικά σημεία (όπως ο όγκος των ούρων και ο ρυθμός ροής ούρων). Δεν ανιχνεύθηκαν σημαντικές παρενέργειες Σε μια μελέτη με άνδρες με υπερπλασία αρκετά σοβαρή ώστε να προκαλεί απόφραξη στη ροή των ούρων, το 69% των ασθενών που έλαβαν το  εκχύλισμα γύρης είχε σημαντική βελτίωση στα συμπτώματα σε σύγκριση με μόνο το 30% των ασθενών που έλαβαν εικονικό φάρμακο Επιπλέον, οι συμπληρωμένοι ασθενείς είχαν σημαντικά λιγότερα υπολείμματα ούρων στις ουροδόχους  κύστεις μετά από έκκριση και στη  μετρούμενη διάμετρο των αδένων τους με υπερήχους. Αυτά τα τελευταία ευρήματα είναι εξαιρετικά σημαντικά, διότι τα υπολειμματικά, μεταφενικά ούρα στην ουροδόχο κύστη μπορεί να αποτελέσουν μια αιτία  για σοβαρές λοιμώξεις της ουροδόχου κύστης.

Edit

Η ακετυλο-L-καρνιτίνη είναι η βιολογικά δραστική μορφή της L-καρνιτίνης και έχει αποδειχθεί ότι προστατεύει τα κύτταρα σε όλο το σώμα από τον εκφυλισμό που σχετίζεται με την ηλικία. Οι έρευνες  δείχνουν  ότι η ακετυλο-L-καρνιτίνη είναι κρίσιμη για την διατήρηση νεανικής κυτταρικής λειτουργίας στον εγκέφαλο, την καρδιά, το ήπαρ, το νευρικό και το μυικό σύστημα  και σε όλο το σώμα.

Edit
ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΛΕΓΜΟΝΗΣ- ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΕΝΖΥΜΑ ΠΟΥ ΠΥΡΟΔΟΤΟΥΝ ΤΗΝ ΦΛΕΓΜΟΝΗ

Τα εκχυλίσματα γύρης προσφέρουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αυτό είναι σημαντικό καθώς είναι γενικά παραδεκτό ότι η φλεγμονή και η υπερβολική ανταπόκριση στην ορμόνη DHT εμπλέκονται σε μεγάλο βαθμό στην ΒΡΗ.  

Βασικές εργαστηριακές μελέτες δείχνουν ότι τα εκχυλίσματα γύρης αναστέλλουν τα ένζυμα που παράγουν προ-φλεγμονώδη σηματοδοτικά μόρια όπως η κυκλοοξυγενάση (COX) και η 5-λιποξυγενάση (5-LOX).

Η βιοσύνθεση αυτών των φλεγμονωδών μεσολαβητών ξεκινάει από δύο ένζυμα: κυκλοοξυγενάση και 5-λιποξυγενάση. Οι δραστηριότητες τόσο των ενζύμων κυκλο-οξυγενάσης όσο και 5-λιποξυγενάσης μειώνονται αισθητά καθώς και η συνολική ποσότητα του αραχιδονικού οξέος με χρήση του  εκχυλίσματος γύρης.

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ 5-άλφα- ΑΝΑΓΩΓΑΣΗΣ

Τα εκχυλίσματα γύρης, επίσης,  αναστέλλουν το ένζυμο 5-άλφα αναγωγάση  που μετατρέπει την τεστοστερόνη σε DHT, που με τη σειρά της προάγει τον πολλαπλασιασμό των προστατικών κυττάρων και την διόγκωση του αδένα.

ΔΡΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΔΟΧΕΙΣ ΑΛΦΑ-1

Τα εκχυλίσματα γύρης έχουν δείξει την ικανότητα να επηρεάζουν τους αδρεναλινεργικούς υποδοχείς άλφα-1 που διατηρούν τον τόνο των λείων μυών αυξημένο στον προστάτη και την ουροδόχο κύστη, μειώνοντας έτσι τον πόνο και την ταλαιπωρία.

ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΟΥ PSA

Τα εκχυλίσματα γύρης έχουν επίσης αποδειχθεί ότι επάγουν απόπτωση (προγραμματισμένος κυτταρικός θάνατος) σε κύτταρα καρκίνου του προστάτη, όπου προκαλούν μείωση του δείκτη που ονομάζεται αντιγόνο ειδικό για προστάτη ή PSA.

Μελέτες in vitro και in vivo έδειξαν ότι και τα δύο κλάσματα έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που προέρχονται από την αναστολή της σύνθεσης των προσταγλανδινών και των λευκοτριενίων.

ΥΔΡΟΦΙΛΑ ΚΑΙ ΛΙΠΟΦΙΛΑ ΚΛΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΓΥΡΗΣ

Το υδατοδιαλυτό κλάσμα έχει δειχθεί ότι μειώνει το μέγεθος του κοιλιακού και του ραχιαίου προστάτη και αναστέλλει την επαγόμενη από τεστοστερόνη υπερπλασία

Και τα δύο κλάσματα (υδρόφιλα και λιπόφιλα) έχουν δείξει ότι χαλαρώνουν τους λείους  μύες στον προστάτη και στην ουρήθρα, αυξάνουν τις μυϊκές συσπάσεις της ουροδόχου κύστης] και μειώνουν το μέγεθος του προστάτη.

Edit
Edit

ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Prostaphil-2® [υδρόφιλα και λιπόφιλα εκχυλίσματα από γύρη: σίκαλης (Secale cereale) 92%, χλόης  λιβαδιών (Phleum pratense) 5% και καλαμποκιού (Zea mays) 3%].

ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Σταθεροποιητής –  (κέλυφος καψουλών), υδροξυπροπυλομεθυλοκυτταρίνη ,αντιπηκτικός παράγοντας – όξινο φωσφορικό ασβέστιο, γλυκονικό ασβέστιο.

Edit

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: Λαμβάνετε 1 κάψουλα έως 3 φορές την ημέρα με τα γεύματα

ΧΩΡΙΣ: τεχνητά χρώματα, αρώματα, συντηρητικά, μαγιά και γενετικά τροποποιημένα συστατικά.

Edit
Click here to add content.
Edit

 

Andriole GL, McCullum-Hill C, Sandhu GS, Crawford ED, Barry MJ, Cantor A; CAMUS Study Group. The effect of increasing doses of saw palmetto fruit extract on serum prostate specific antigen: analysis of the CAMUS randomized trial. J Urol. 2013 Feb;189(2):486-92.

 

Becker H, Ebeling L. Phytotherapy of BPH with cernilton N ‒ results of a controlled prospective study. Urologe (B) 1991; 31: 113-6.

 

Blumenthal M (ed). The Complete German Commission E Monographs. Therapeutic Guide to Herbal Medicines. Austin, TX: American Botanical Council, 1998.

 

Brauer H. The treatment of benign prostatic hyperplasia with phytopharmata: a comparative study of cernilton vs. beta-sitosterol. Therapiewoche. 1986; 36: 1686-96.

 

Buck AC, Cox R, Rees RW, Ebeling L, John A. Treatment of outflow tract obstruction due to benign prostatic hyperplasia with the pollen extract, cernilton. A double-blind, placebo-controlled study. Br J Urol. 1990 Oct; 66(4): 398-404.

 

Dutkiewicz S. Usefulness of Cernilton in the treatment of benign prostatic hyperplasia. Int Urol Nephrol. 1996; 28(1): 49-53.

 

Ebeling L. Therapeutic results of defined pollen-extract in patients with chronic prostatis or BPH accompanied by chronic prostatitis. In , Schmiedt E, Alken JE, Bauer HW (eds). Therapy of Prostatitis. Munich: Zuckerschwerdt Verlag, 1986; 154-60.

 

Wagenlehner FM, Schneider H, Ludwig M, Schnitker J, Brahler E, Weidner W. A pollen extract (Cernilton) in patients with inflammatory chronic prostatitis-chronic pelvic pain syndrome: a multicentre, randomised, prospective, double-blind, placebo-controlled phase 3 study. Eur Urol. 2009 Sep;56(3):544-51.

 

Iwamura H, Koie T, Soma O, Matsumoto T, Imai A, Hatakeyama S, Yoneyama T, Hashimoto Y, Ohyama C. Eviprostat has an identical effect compared to pollen extract (Cernilton) in patients with chronic prostatitis/chronic pelvic pain syndrome: a randomized, prospective study. BMC Urol. 2015 Dec 7;15:120.

 

Togo Y, Ichioka D, Miyazaki J, Maeda Y, Kameyama K, Yasuda M, Hiyama Y, Takahashi S, Nagae H, Hirota S, Yamamoto S; Japanese Research Group for Urinary Tract Infection (JRGU). Oral administration of cernitin pollen extract (Cernilton®) for 30 days might be useful to avoid unnecessary biopsy in prostate biopsy candidates: A preliminary study. Int J Urol. 2018 May;25(5):479-485.

 

Jaton JC, Roulin K, Rose K, Sirotnak FM, Lewenstein A, Brunner G, Fankhauser CP, Burger U. The secalosides,novel tumor cell growth inhibitory glycosides from a pollen extract. J Nat Prod. 1997 Apr; 60(4): 356-60.

 

Maekawa M, Kishimoto T, Yasumoto R, Wada S, Harada T, Ohara T, Okajima E, Hirao Y, Ohzono S, Shimada K, et al. Clinical evaluation of cernilton on benign prostatic hypertrophy ‒ a multiple center double-blind study with Paraprost. Hinyokika Kiyo. 1990 Apr; 36(4): 495-516.

 

Roberts KP, Iyer RA, Prasad G, Liu LT, Lind RE, Hanna PE. Cyclic hydroxamic acid inhibitors of prostate cancer cell growth: selectivity and structure activity relationships. Prostate. 1998 Feb 1; 34(2): 92-9.

 

Yasumoto R, Kawanishi H, Tsujino T, Tsujita M, Nishisaka N, Horii A, Kishimoto T. Clinical evaluation of long-term treatment using cernitin pollen extract in patients with benign prostatic hyperplasia. Clin Ther. 1995 Jan-Feb; 17(1): 82-7.

 

Finasteride: Are the Risks Worth It? John Hopkins Health: https://www.hopkinsmedicine.org/brady-urology-institute/specialties/conditions-and-treatments/prostate-cancer/prostate-cancer-questions/finasteride-are-the- risks-worth-it

 

https://www.graminex.com/clinical-studies/

 

 

A Critical Review of PollenAid for Symptomatic Relief of Lower Urinary Tract Symptoms (LUTS) in Men

Harry G. Preuss1 Debasis Bagchi2 Walter G. Chambliss3

1 Department of Physiology and Biophysics, Georgetown University Medical Center, Washington, D.C. USA

2 Department of Pharmacy Sciences, School of Pharmacy and Health Professions, Creighton University Medical Center, Omaha, NE. USA

3 National Center for Natural Products Research, and Department of Pharmaceutics, University of Mississippi, Research Institute of Pharmaceutical Sciences, School of Pharmacy, University, MS. USA

Jacobsen SJ, Girman CJ, Guess HA, Oesterling JE, Lieber MM: New diagnostic and treatment guidelines for benign prostatic hyperplasia. Potential impact in the United States. Arch Int Med 155:477-481, 1995.

 

 Preuss HG, Adderly B: Benign prostatic hyperplasia: men’s secret disease. In: The Prostate Cure. (eds) HG Preuss, B Adderly. Crown Publishing, Inc., New York, NY, pp 1-29, 1998.

 

Oesterling JE: Benign prostatic hyperplasia: a review of its histogenesis and natural history. The Prostate Supplement, 6:67-73, 1996.

 

Buttyan R, Chen M-W, Levin RM: Animal model of bladder outlet obstruction and molecular insights into the basis for the development of bladder dysfunction. European Urology 32(Suppl 1):32-39, 1997

 

Knott MA, Bootman JL: The economics of benign prostatic hyperplasia treatment: a literature review. Clinical Therapeutics 18:1227-1241, 1995.

Salcedo H: The Prostate. Facts and Misconceptions. Birch Lane Press Book, New York, NY, 1993.

Berry SJ, Coffey DS, Walsh PC, Ewing LL: The development of human benign prostatic hyperplasia with age. J Urol 132:474-479, 1994.

 Lytton B, Emery JM, Howard BM: The incidence of benign prostatic hy-pertrophy. J Urol 99:639-645, 1968.

Walsh PC, Worthington JF: The Prostate. A Guide for Men and the Women Who Love Them. Baltimore and London: The Johns Hopkins University Press, p 15, 1995.

Ito R, Ishi M, Yamashita S, et al: Cernitin_ pollen-extract (Cernilton®): Anti-prostatic hypertrophic action of Cernitin_ pollen extract Pharmacometrics 31:214, 1986.

Hanamoto M, Liao M, Suzuki H, et al: Effect of Cernitin pollen-extract on the sex-hormone-induced nonbacterial prostatitis in rats. Jpn Pharmacol Ther 11:65, 1998.

Wagner B, Otto H, Becker S, Schroder S, Klosterhalfen H: Experimental treatement studies with Cernilton N in human benign prostatic hyperplasia. In: Benign Prostatic Diseases. (eds) W Vahlensieck, G Rutishauser , Georg Thieme Verlag, Stuttgart, Germany and Thieme Medical Publishers, Inc. New York, NY, pp 123-127, 1992.

Bales GT, Christiano AP, Kirsh EJ, Gerber GS: Phytotherapeutic agents in the treatment of lower urinary tract symptoms: a demographic analysis of awareness and use at the University of Illinois. Urology 54: 86-89, 1999.

MacDonald R, Ishani A, Rutks I,Wilt TJ: A systematic review of Cernilton for the treatment of benign prostatic hyperplasia. BJU Int 85:836-841, 1999.

Wilt T, MacDonald R, Ishani A, Rutks I, Stark G: Cernilton for benign prostatic hyperplasia. Cochrane Database Syst Rev (2), CD001042, 2000.

Shoskes DA: Phytotherapy and other alternative forms of care for the patient with prostatitis. Curr Urol Rep 3:330-334, 2002

Clouatre D: Pollen Extract for Prostate Health. Pax Publishing, San Francisco, CA, pp 1-30, 1997.

Stoffe JA, Clouatre D: The Prostate Miracle. Kensington Books, New York, NY, pp 1-261, 2000.

Leander G: A preliminary investigation on the therapeutic effect of Cernilton N in chronic prostatovesiculitis. Svenska Lakartidningen 59:3296, 1962.

Inada T, Kitagawa T, Miyakawa M: Use of Cernilton in patients with prostatic hypertrophy. Tobishi Pharmaceutical Co, Ltd. Tokyo, Japan, 1966.

Ohkoshi M, Kawamura N, Nagakubo I: Clinical evaluation of Cernitin in chronic prostatitis. Japanese Journal of Urology, 21:73-85, 1967.

Takeuchi H, Yamauchi A, Ueda T et al: Quantitative evaluation on the effectiveness of Cernilton on benign prostatic hypertrophy. Hinyoki Kiyo 27:326-327,1981.

 Horii A, Iwai S, Maekawa M, Tsujita, M: Clinical evaluation of Cernilton in the treatment of the benign prostatic hypertrophy. Hinyo Kiyo 31:739-746, 1985.

 Ueda K, Kinno H, Tsujimura S: Clinical evaluation of Cernilton on benign prostatic hyperplasia. Hinyo Kiyo, 31:187-191, 1985.

Hayashi J, Mitsui,H, Yamakawa G, et al: Clinical evaluation of Cernilton in benign prostatic hypertrophy. Hinyo Kiyo, 32:135-141, 1986.

Ebeling L: The therapeutic results of defined pollen extract in patients with chronic prostatitis. In: Schmiedt E, Alken JE, Bauer HW (eds). Therapy of Prostatitis. Zuckschwerdt Verlag, Munchen, pp 154-160, 1986.

Brauer H: The treatment of benign prostatic hyperplasia with phytopharmacia: a comparative study of Cernilton and beta sitosterol. Therapeiwoche 36: 1686-1696, 1986.

Jodai A, Maruta N, Shimomae E, et al: A long-term therapeutic experience with Cernilton in chronic prostatitis. Hinyo Kiyo 34:561-568, 1988.

Becker H, Ebeling, L: Conservative treatment of benign prostatic hyperplasia (BPH) with Cernilton. Results of a placebo-controlled double-blind study. Urologe(b) 28:301-306, 1988.

Buck AC, Rees RWM, Ebeling L: Treatment of chronic prostatitis and prostatodynia with pollen extract. Br J Urol 64:496-499, 1989.

Maekawa M, Kishimoto T, Yasumoto R, et al: Clinical evaluation of Cernilton on benign prostatic hypertrophy – a multiple center double-blind study with Paraprost. Hinyo Kiyo, 36:495-516, 1990.

Becker H, Ebeling L: Phytotherapy of BPH with Cernilton. Results of a controlled prospective study. Urologe (B) 31:113-116, 1991.

Bach D, Ebeling L: Possibilities and limitations of phytotherapy for benign prostatic hyperplasia (BPH): results of treatment with Cernilton N for stages I-III according to Alken (or II-IV according to Vahlensieck). In: Benign Prostatic Diseases. W

Vahlensieck, G Rutishauser (eds). Georg Thieme Verlag, Stuttgart, Germany pp 180-187, 1992.

Braun L, Peyer P, Ackermann, et al: A multicentre, placebo-controlled study on the efficacy and tolerability of adenoprostal in patients with benign prostatic hyperplasia (BPH). Tribuna Medica Ticinese, 1993.

Yasumoto R, Kawanishi H, Tsujino T, et al: Clinical evaluation of long-term treatment using Cernilton pollen extract in patients with benign prostatic hyperplasia. Clin Ther 17:82-87, 1995.

Monden K, Tsugawa M, Ninomiya Y, Ando E, Kumon H: A Japanese version of the National Institutes of Health Chronic Prostatis Symptom Index (NIH-CPSI: Okayama version) and the clinical evaluation of cernitin pollen extract for chronic non-bacterial prostatitis. Nippon Hinyo Gakkai Zasshi 93:539-547, 2002.

National Institutes of Health, “Two-Drug Therapy is Best for Symptomatic Prostate Enlargement, Combination Should Change Clinical Practice”, NIH News Release, May 28, 2002 (www.nih.gov/news/pr/may2002/niddk-28.htm).

Preuss HG, Marcusen C. Regan J, et al: Randomized trial of a combination of natural products (cernitin, saw palmetto, B-sitosteriol, vitamin E) on symptoms of benign prostatic hyperplasia (BPH). Int Urol and Neph 33:217-225, 2001.

Aoki A, Naito K, Hashimoto O, et al: Clinical evaluation of the effect of tamsulosin hydrochloride and cernitin pollen extract on urinary disturbance associated with benign prostatic hyperplasia in a multicentered study. Hinyo Kiyo, 48:259-267, 2002.

BPH- A Problem with Your Prostate. American Family Physician. 2002. Jul 1;66(1): 87-74.

Yokoyama H., Suzuki N., Mishimura Y. Findings on prostatitis through the Pollen Extract G63 of Graminex Company. Kanda

New Medical Clinic 2007. 9 p.

 

Habib, F., Ross, M., Buck, A., Ebeling, L., Lewenstein, A. In vitro evaluation of the pollen extract, Cernitin T60 in the regulation

of prostate cell growth. Brit. J. Urol. 1990. 66:393-397.

 

 Loschen G., Ebeling L. Inhibition of the arachidonic acid metabolism by an extract from rye pollen. Arzneim.-Forsch./Drug Res.

 1. 41:162-167.

 

Kamijo, T., Sato, S., Kitamura, T. Effect of Cernitin pollen-extract on experimental nonbacterial prostatitis in rats. Prostate.

 1. Oct 1;49(2):122-31.

 

Duikiewicz, S. Usefulness of Cernilton in the treatment of benign prostatic hyperplasia. Int Urol Nephrol. 1996. 28(1):49-53.

Vahlensieck W Dworak 0. Abgrenzuog der rezidivierenden Prostatakongestion von dec cbronrschen Prostatitis

(Deliminatiori between recurrent congestion of the prostate and chronic prostatitis). Helvetica Chirurgica Acta. 1988. 555

(3):293-296

 

Ebeling, L. Therapeutic results of defined pollen-extract in patients with chronic prostatitis or BPH accompanied by chronic

prostatitis. Therapy of Prostatitis. 1986. 154-160.

 

 

Becker H., Ebeling L. Phytotherapy of BPH with Cernilton® N. Results of a controlled clinical study. Urologe. 1991. B31:113-

116.

 

Buck A. Rees R., Ebeling L. Treatment of chronic prostatitis and prostatodynia with pollen extract. British Journal of Urology.

 1. 64:496-499.

 

Buck A. Phytotherapy for the prostate. British Journal of Urology. 1996. 78(3):325-36.

 

Rugendorff E., Weidner W., Ebeling L., Buck A. Results of treatment with pollen extract (CerniltonR N) in chronic prostatitis

and prostatodynia. British Journal of Urology. 1992. 71(4):433-438.

 

Becker H., Ebeling L. Conservative treatment of benign prostatic hyperplasia (BPH) with Cernilton N – Results of a placebo

-controlled double-blind study. Urologe. 1988. 28:301-306.

 

 

Preuss H., Marcusen C., Regan J. et al. Randomized trial of a combination of natural products (cernitin, Saw Palmetto, Bsitosterol,vitamin E) on symptoms of benign prostatic hyperplasia (BPH). Int Urol and Neph. 2001. 33:217-225.

Preuss H., Bagchi D., Chambliss W. A critical review of cernitin for symptomatic relief of lower urinary tract symptoms

(LUTS) in men. Res Comm Pharmacol Toxicol. 2003. II:IV-1-IV14.

 

Buck AC, Rees RW, Ebeling L. Treatment of chronic prostatitis and prostatodynia with pollen extract. Br J Urol. 1989 Oct;66(4):398-9.

 

 

Buck AC, Rees RW, Ebeling L. Treatment of outflow tract obstruction due to benign prostatic hyperplasia with the pollen extract, cernilton: a double-blind, placebo-controlled study. Br J Urol. 1990 Nov;64(5):496-404.

 

Rugendorff EW, Weidner W, Ebeling L, Buck AC. Results of treatment with pollen extract (Cernilton N) in chronic prostatitis and prostatodynia. Br J Urol. 1993 Apr;71(4):433-8.

 

 

Loschen G, Ebeling L. Inhibition of arachidonic acid cascade by extract of rye pollen. Arzneimittelforschung. 1991 Feb;41(2):162-7.

 

Wagenlehner FM, Bschleipfer T, Pilatz A, Weidner W. Pollen extract for chronic prostatitis-chronic pelvic pain syndrome. Urol Clin North Am. 2011 Aug;38(3):285-92.

 

Buck, A.C., Rees R.W. M. and Ebeling, L. (1989). Treatment of chronic prostatitis and prostatodynia with pollen extract. Br. J. Urol., 64, 496-499.

 

Chisholm, G.D. (1989). Benign prostatic hyperplasia. The best treatment. Br. Med. J., 299, 215-216.

 

Habib, F.K., Odoma, S., Busuttil, A. et al. (1985). 5a-reductase activity in human prostate cancer is related to the histological differentiation of the tumour. Clin. Endocrinol., 23, 431-438.

 

Habib, F.K., Odoma, S., Busuttil, A. et al. (1986). Androgen receptors in cancer of the prostate, correlation with the stage and grade of the tumor. Cancer, 57, 2351-2356.

 

Horoszewicz, J. S., Leong, S. S., Kawinski, E. et al. (1983). LNCaP model of human prostatic carcinoma. Cancer Res., 43, 1809-1818.

 

Huggins, C. and Hodges, C.V. (1941). Studies on prostatic cancer. I. The effect of castration, of estrogen, and of androgen injection on serum phosphatases in metastatic carcinoma of the prostate. Cancer Res., 1, 293-297.

 

Ito, R., Ishi, M., Yamashita, S. et al. (1986). Cernitin pollen extract (cernilton): antiprostatic, hypertrophic action of cernitin pollen extract. Pharmacometrics, 31, 2-14.

 

 

Scatchard, G. (1949). The attractions of proteins for small molecules and ions. Ann N.Y. Acad. Sci., 51, 660-672.

 

Stone, K.R., Mickey, D.D., Wunderli, H. et al. (1978). Isolation of a human prostate carcinoma cell line (DU145). Int. J. Cancer, 21, 274-281.

 

Williams, R.D. (1980). Human urologic cancer cell lines. Invest. Urol., 17, 359-363.

 

Elist J. Effects of pollen extract preparation Prostat/Poltit on lower urinary tract symptoms in patients with chronic nonbacterial prostatitis/chronic pelvic pain syndrome: a randomized, double-blind, placebo-controlled study. Urology 2006 Jan; 67(1): 60-63

 

 

Habib FK, Ross M, Buck AC, Ebeling L, Lewenstein A. In vitro evaluation of the pollen extract, cernitin T-60, in the regulation of prostate cell growth. Br J Urol. 1990 Oct;66(4):393-7.

 

Horii A, Iwai S, Maekawa M, Tsujita M. Clinical evaluation of cernilton in the treatment of the benign prostatic hypertrophy. Hinyokika Kiyo. 1985 Apr;31(4):739-46.

 

 

http://my.clevelandclinic.org/services/urology-kidney/diseases-conditions/kidney-infection. Accessed November 25, 2014.

 

Talpur N, Echard B, Bagchi D, Bagchi M, Preuss HG. Comparison of saw palmetto (extract and whole berry) and cernitin on prostate growth in rats. Mol Cell Biochem. 2003 Aug;250(1-2):21-6.

 

Shaplygin LV, Sivakov AA. Use of cernilton in the therapy of prostatic adenoma and chronic prostatitis. Urologiia. 2007 May-Jun (3):35-9.

 

Rao X, Bao L, Feng X, Yao N, Xie G, Hiroshi K. Effect of fenghuaqianqingcha on experimentally induced prostatic hyperplasia in mice. Zhong Yao Cai. 2008 Sep;31(9):1381-5.

 

Wu YD, Lou YJ. Brassinolide, a plant sterol from pollen of Brassica napus L., induces apoptosis in human prostate cancer PC-3 cells. Pharmazie. 2007 May;62(5):392-5.

 

Zhang X, Habib FK, Ross M, et al. Isolation and characterization of a cyclic hydroxamic acid from a pollen extract, which inhibits cancerous cell growth in vitro. J Med Chem. 1995 Feb 17;38(4):735-8.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Οι θέσεις, οι απόψεις και τα συμπεράσματα είναι προιόν εκτεταμένης βιβλιογραφικής έρευνας, στηρίζονται σε δημοσιευμένες μελέτες και άρθρα και σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν, να υποκαταστήσουν ή να αλλοιώσουν ιατρικές γνωματεύσεις και αγωγές.

Προειδοποιήσεις: Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης – Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάσατο μιας ισορροπημένης δίαιτας – Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου – Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας – να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά. Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: 2107793777