loader image

*ΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΕΝ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΕΙΤΑΙ.

Ubiquinol Kaneka QH™

60 μαλακές κάψουλες

ΑΡ.ΓΝΩΣΤ.ΕΟΦ 89432/12-07-2019

Συμπλήρωμα διατροφής με ουμπικινόλη, την  βιοενεργή μορφή του συνένζυμου  CoQ10.

Η Ubiquinol Kaneka QH:

Edit
Edit

ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ – ΜΙΑ ΕΓΓΥΗΣΗ

Η εταιρεία KANEKA® είναι σήμερα ο μόνος κατασκευαστής στον κόσμο που μπορεί να εγγυηθεί την συνεπή, σταθερή  και αυστηρά ελεγχόμενη ποιότητα του KanekaQH™. Το KanekaQH™ UBIQUINOL Q-10 –είναι εγγεγραμμένο, καταχωρημένο εμπορικό σήμα– για 800% καλύτερη  βιοδιαθεσιμότητα του Coenzyme Q10. Το Kaneka Ubiquinol™ είναι η πρώτη και μοναδική ubiquinol στον κόσμο που διατίθεται ως θρεπτικό συστατικό. Το Kaneka Ubiquinol™ έχει  δοκιμαστεί για πάνω από μια δεκαετία από επιστήμονες και ερευνητές.

Η ιαπωνική εταιρεία KANEKA® είναι σήμερα ο μόνος κατασκευαστής στον κόσμο που μπορεί να εγγυηθεί την συνεπή και ελεγχόμενη ποιότητα του KanekaQH ™.

Edit

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΜΠΙΚΙΝΟΛΗ H Ubiquinol είναι η ενεργή μορφή του συνένζυμου Q10 και η πλέον βιοδιαθέσιμη,  που απορροφάται πιο αποτελεσματικά Το Ubiquinol βοηθά στην προστασία των κυττάρων του σώματος από βλάβες που προκαλούνται από το οξειδωτικό στρες και τις ελεύθερες  ρίζες. Έχει έναν παράγοντα 8  χ  υψηλότερη βιοδιαθεσιμότητα (800%) σε σύγκριση με την ουβικινόνη (κοινό συνένζυμο Q10).

Το Ubiquinol έχει  ανώτερη απορρόφηση σε σύγκριση με το CoQ10, έτσι μπορείτε να πάρετε μια χαμηλότερη δόση για πολλαπλάσια αποτελέσματα.

Από την ηλικία περίπου 40 ετών η ικανότητα του σώματος να παράγει Ubiquinol Q10 ,δηλαδή να μετατρέψει το  CoQ10 σε Ubiquinol μειώνεται συνεχώς. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι ηλικιωμένοι, καθώς και τα άτομα με καρδιαγγειακά και νευρολογικά νοσήματα, ηπατική νόσο και διαβήτη έχουν πολύ χαμηλό επίπεδο ουμπικινόλης

ΝΑ ΠΑΡΩ ΟΥΜΠΙΚΙΝΟΝΗ Η ΟΥΜΠΙΚΙΝΟΛΗ? Η ουμπικινόνη θα συνεχίσει να αποτελεί σημαντικό συμπλήρωμα για εκείνους που θέλουν να διατηρήσουν καλή υγεία στα 20 και 30. Το Kaneka Ubiquinol™, ωστόσο, θα έχει ιδιαίτερη σημασία για για τα άτομα άνω των 40 ετών ή για όσους έχουν μειωμένη ικανότητα μετατροπής της ουμπικινόνης σε ουμπικινόλη.

ΤΑ ΚΥΡΙΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ UBIQUINOL

 • Eπιβραδύνει τη φυσική διαδικασία γήρανσης
 • Έχει εξαιρετικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες
 • Υποστηρίζει μια υγιή καρδιά καθώς και ολόκληρο το καρδιαγγειακό σύστημα

ενισχύει την καρδιακή λειτουργία  και τα αιμοφόρα αγγεία

 • Προωθεί την παραγωγή ενέργειας σε κυτταρικό επίπεδο
 • Διατηρεί σε υγιή επίπεδα τον κυτταρικό μεταβολισμό

https://ubiquinol.org/clinical-studies

Edit
 • Όταν είμαστε πάνω από 40 ετών. Ξεκινώντας από την ηλικία των 40 ετών, η ικανότητά μας να μετατρέψουμε το συμβατικό CoQ10 στην επιθυμητή ουβινοκινόλη γίνεται πιο δύσκολη και λιγότερο αποτελεσματική. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την ποσότητα κυτταρικής ενέργειας που είναι διαθέσιμη για τα όργανα μας
 • Όταν έχουμε εμφανή τα σημάδια οξειδωτικού στρες. Σε αντίθεση με το συμβατικό CoQ10, το Ubiquinol είναι ένα πολύ ισχυρό αντιοξειδωτικό χάρη στα δύο επιπλέον ηλεκτρόνια του. Αυτά τα ηλεκτρόνια είναι σημαντικά επειδή κρατούν το κλειδί για την εξουδετέρωση ουσιών που ονομάζονται ελεύθερες ρίζες. Επιπλέον, το Ubiquinol CoQ10 είναι ένα από τα λίγα αντιοξειδωτικά που λειτουργούν όχι μόνο στα λιπαρά μέρη του σώματός μας (όπως κυτταρικές μεμβράνες και LDL χοληστερόλη), αλλά και στα μιτοχόνδρια όπου παράγεται ενέργεια. Το Kaneka Ubiquinol™ είναι ένα από τα ισχυρότερα λιποδιαλυτά αντιοξειδωτικά που είναι διαθέσιμα. Παρέχει άμυνα κατά της οξειδωτικής βλάβης στα κύτταρα, συμπεριλαμβανομένων των λιπιδίων, των πρωτεϊνών και του DNA.
 • Όταν ασκούμαστε έντονα ή δουλεύουμε έντονα και κοπιάζουμε σωματικά. Όλα αυτά χρειάζονται υψηλότερα επίπεδα ενέργειας, υψηλότερη παραγωγή ΑΤΡ. Η ubiquinol μπορεί γρήγορα και άμεσα να αυξήσει την ενέργεια, την αντοχή και τη γενική ευεξία στους περισσότερους ανθρώπους
 • Επιπλέον, τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που έχουν καρδιαγγειακές, νευρολογικές και ηπατικές καταστάσεις έχουν σίγουρα αυξημένες ανάγκες για την άμεση παρουσία του συνένζυμου στον οργανισμό τους και παράλληλα χαμηλή ικανότητα μετατροπής του απλού συνένζυμου σε ουμπικινόλη. Στις περιπτώσεις αυτές η λήψη βιοδιαθέσιμης και ισχυρής ουμπικινόλης, όπως αυτή της FULL HEALTH είναι σχεδόν μονόδρομος
 • Όσοι έχουν στηθάγχη, καρδιακή ανεπάρκεια και υψηλή πίεση.
 • Τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας που παίρνουν στατίνες για την υπερλιπιδαιμία
 • Όσοι πάσχουν από ινομυαλγία, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.
 • Πάσχοντες από νευροεκφυλιστικές παθήσεις, όπως: Parkinson, Alzheimer κ.ά.
 • Όσοι πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας
Edit

Το Ubiquinol απαιτείται για την κυτταρική παραγωγής ενέργειας και βρίσκεται σε κάθε κύτταρο του σώματός σας. Η υψηλότερη συγκέντρωση βρίσκεται στην καρδιά και προάγει τη βέλτιστη καρδιαγγειακή υγεία. Μια 10ετής μελέτη έδειξε ότι το Ubiquinol υποστηρίζει την νοσούσα ή την αδύναμη  καρδιά και συνέβαλε στη μείωση των συμπτωμάτων των καρδιακών διαταραχών. Δημοσιεύθηκε στο  περιοδικό Journal of American College of Cardiology (2014), και διαπίστωσε ότι η συμπλήρωση με CoQ10 μείωσε σημαντικά τη θνησιμότητα σε ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια κατά 43%. Σε άλλη μελέτη με ασθενείς με προχωρημένη καρδιακή ανεπάρκεια, η Ubiquinol αύξησε την ισχύ της καρδιάς και την ικανότητά της να αντλεί αίμα μέχρι και 17%.

Η ουμπικινόλη είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη για άτομα με ιστορικό καρδιαγγειακών προβλημάτων, όπως η συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια, η ισχαιμική καρδιακή νόσος, η ρευματική καρδιοπάθεια, η αθηροσκλήρωση, ο ακανόνιστος καρδιακός ρυθμός (αρρυθμία), η στηθάγχη και η υπέρταση.  Σε όλες αυτές τις καταστάσεις υγείας έχουν παρατηρηθεί χαμηλά επίπεδα του συνενζύμου Q10.  Το CoQ10 έχει άμεσες αντιοξειδωτικές δράσεις που υποστηρίζουν την καρδιακή υγεία και τη προστασία του μυοκαρδίου και των αγγείων.  Εμποδίζει την οξείδωση των κυτταρικών μεμβρανών και  των λιπιδίων, σταθεροποιεί τα σωματίδια των LDL πρωτεϊνών και προάγει την ανακύκλωση της α-τοκοφερόλης, προλαμβάνοντας την αθηρωμάτωση. Το συνένζυμο Q10 μπορεί να είναι αποτελεσματικό για την αντιμετώπιση της έλλειψης θρεπτικών συστατικών και παρενεργειών που προκαλούνται από κάποια είδη φαρμάκων για τη μείωση της χοληστερίνης, όπως είναι οι στατίνες.

Edit

Με πολλές κλινικές μελέτες επιβεβαιώθηκε σημαντική ανεπάρκεια του συνενζύμου Q10 σε διαφορετικούς τύπους ινομυαλγίας, γεγονός το οποίο υποδηλώνει ότι μπορεί να είναι ευεργετική η συμπληρωματική χορήγησή του. Η ανεπάρκεια του συνενζύμου  Q10 έχει παρατηρηθεί σε ασθενείς οι οποίοι υποφέρουν από σοβαρά συμπτώματα της νόσου. Ακόμα, πολλές έρευνες  συσχετίζουν την έλλειψη του συνενζύμου Q10 με παρουσία κατάθλιψης, αίσθημα κούρασης και γενική μυική αδυναμία που συνοδεύουν την νόσο.

Σύμφωνα  με τα αποτελέσματά , το συνένζυμο Q10 συσχετίζεται με την παθοφυσιολογία της ινομυαλγίας και οι ασθενείς, μέσω της συμπληρωματικής λήψης του, μπορούν να ωφεληθούν σημαντικά.

 

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι σημαντικός παράγοντας της ινομυαλγίας που την πυροδοτεί, την δημιουργεί ακι την διατηρεί σε εξάρσεις είναι η μιτοχονδριακή δυσλειτουργία . Το συνένζυμο Q10, και μάλιστα η ενζυματική, βιοδιαθέσιμη μορφή του σίγουρα θωρακίζει την λειτουργία των μιτοχονδρίων, εξασφαλίζει την παραγωγή ΑΤΡ και αποτρέπει αυτές τις εξάρσεις.

Τα κύτταρα του σώματός μας περιέχουν το μιτοχόνδριο, μέσα στο οποίο επιτελούνται διάφορες πολύπλοκες διεργασίες, οι οποίες μετατρέπουν τη χημική ενέργεια των τροφίμων (τις θερμίδες) σε μία άλλη μορφή ενέργειας, τη βιολογική. Το συνένζυμο Q10 είναι ένας απαραίτητος κρίκος σε αυτή την αλυσίδα.

Το Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης είναι μία χρόνια κατάσταση που οδηγεί σε εξουθένωση, λόγω της ανεπαρκούς παραγωγής ATP στα μιτοχόνδρια των κυττάρων. Πιο συγκεκριμένα, τα μιτοχόνδρια στα κύτταρά μας είναι τα εργοστάσια παραγωγής ενέργειας για το σώμα μας και το ATP είναι αυτή η ενέργεια, δηλαδή το ενεργειακό μας νόμισμα! Αυτό το σύνδρομο ουσιαστικά οδηγεί σε μειωμένη παραγωγή ενέργειας Μελέτες σε ασθενείς με Σύνδρομο Χρόνιας Κόπωσης έδειξαν μειωμένα επίπεδα του συνενζύμου Q10 στα άτομα αυτά. Το συνένζυμο Q10 είναι απαραίτητο για την παραγωγή ενέργειας των κυττάτων ενώ τα προστατεύει από τη βλαπτική δράση των ελευθέρων ριζών.

Και καθώς το συνένζυμο Q10 διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην παθοφυσιολογία του συνδρόμου, συμπτώματα όπως η κούραση και γνωσιακές δυσκολίες που παρατηρούνται ίσως οφείλονται στην έλλειψή του. Επομένως, η συμπληρωματική χορήγηση Q10 μπορεί να βελτιώσει τα συμπτώματα, μέσω της επαναφοράς των επιπέδων του στα φυσιολογικά επίπεδα. Η συμπλήρωση με ουμπικινόλη βελτιώνει την αυτόνομη νευρική λειτουργία και τη γνωστική λειτουργία στο σύνδρομο χρόνιας κόπωσης.

Edit

Η σκλήρυνση κατά πλάκας (MS) είναι η χρόνια φλεγμονώδης και απομυελινωτική διαταραχή του κεντρικού νευρικού συστήματος, η οποία συνοδεύεται από αναπηρίες και αρνητικές αλλαγές στο στυλ ζωής, όπως η κόπωση και η κατάθλιψη. Η μελέτη μας δείχνει ότι η συμπλήρωση CoQ10 (500 mg / ημέρα) μπορεί να βελτιώσει την κόπωση και την κατάθλιψη σε ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας.

Edit
Edit

ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΟΥΜΠΙΚΙΝΟΛΗ (KANEKA QH™) [ ουμπικινόλη τιτλοδοτημένη].

ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Έλαιο ελαιοκράμβης,γαλακτωματοποιητές μονογλυκερίδια και διγλυκερίδια λιπαρών οξέων,υλικό κάψουλας ζελατίνη βοοειδών,σταθεροποιητής υγρασίας γλυκερίνη,πληρωτικό μέσον μελισσοκέρι, γαλακτωματοποιητής λεκιθίνη, χρώμα κάψουλας φυσική καραμέλα.

Edit

ΔΟΣΟΛΟΓΙΑ: 1 μαλακή κάψουλα την ημέρα με το γεύμα

ΧΩΡΙΣ: τεχνητά χρώματα, αρώματα, συντηρητικά, μαγιά και γενετικά τροποποιημένα συστατικά.

Edit
Click here to add content.
Edit

Baggio E, et al Italian multicenter study on the safety and efficacy of coenzyme Q10 as adjunctive therapy in heart failure. CoQ10 Drug Surveillance Investigators. Mol Aspects Med, 15 suppl:S287-294 1994.

Bates A et al, Nursing and Health Sciences (2014)

Beamer WM and Deamer DW. Energy from Chemical Bonds: The aerobic mode. In: The World of the Cell, 2nd Ed., The Benjamin Cummings Publishing Company, Inc, Redwood City , CA., pps. 275-313.

Beamer WM and Deamer DW. Energy from Chemical Bonds: The aerobic mode. In: The World of the Cell, 2nd Ed., The Benjamin Cummin

Bentinger M, Brismar K, Dallner G. The antioxidant role of coenzyme Q. Mitochondrion 2007;7S:S41–S50.

Bhagavan HN, Chopra RK. Plasma coenzyme Q10 response to oral ingestion of coenzyme Q10 formulations. Mitochondrion. 2007 Jun;7 Suppl:S78-88.

Caso G, Kelly P, McNurlan MA, Lawson WE. Effect of coenzyme q10 on myopathic symptoms in patients treated with statins. Am J Cardiol. 2007;99: 1409–1412.

 Castro-Marrero J, Cordero MD, Segundo MJ, Sáez-Francàs N, Calvo N, Román-Malo L, Aliste L, Fernández de Sevilla T, Alegre J. Does oral coenzyme Q10 plus NADH supplementation improve fatigue and biochemical parameters in chronic fatigue syndrome? Antioxid Redox Signal. 2015 Mar 10;22(8):679-85. doi: 10.1089/ars.2014.6181. Epub 2014 Dec 18.

Cordero MD, et al. “Can Coenzyme Q10 Improve Clinical and Molecular Parameters in Fibromyalgia?” Antioxidants & Redox Signaling, April 6, 2013.

Cordero MD, et al. “Coenzyme Q10 distribution in blood is altered in patients with Fibromyalgia” Clinical Biochemistry, May 2009.

Cordero MD, et al. “Mitochondrial dysfunction and mitophagy activation in blood mononuclear cells of fibromyalgia patients: implications in the pathogenesis of the disease.” Arthritis Research & Therapy, January 28, 2013.

Cordero, M.D., Santos-García, R., Bermejo-Jover, D., Sánchez-Domínguez, B., Jaramillo-Santos, M.R. & Bullón P. (2012). “Coenzyme Q10 in salivary cells correlate with blood cells in Fibromyalgia: Improvement in clinical and biochemical parameter after oral treatment”. Clin Biochem 45 (6): 509-511.

Crane FL, Navas P. The diversity of coenzyme Q function. Mol Aspects Med. 1997;18:s1–s6.

Digiesi V, et al. Effect of coenzyme Q10 on essential arterial hypertension. Curr Ther Res 47: 841-845, 1990.

Ernster L, Forsmark-Andrée P. Ubiquinol: an endogenous antioxidant in aerobic organisms. Clin Investig. 1993;71(8 Suppl):S60-5.

Evans M, Baisley J, Barss S, Guthrie N.  A randomized, double-blind trial on the bioavailability of two CoQ10 formulations. Journal of Functional Foods. 2009. 1: 65-73.

Failla ML, Chitchumroonchokchai C, Aoki F. Increased bioavailability of ubiquinol compared to that of ubiquinone is due to more

Fedacko J, Pella D, Fedackova P, Hänninen O, Tuomainen P, Jarcuska P, Lopuchovsky T, Jedlickova L, Merkovska L, Littarru GP. Coenzyme Q(10) and selenium in statin-associated myopathy treatment. Can J Physiol Pharmacol. 2013 Feb;91(2):165-70.

Forsmark-Andrée P, Lee CP, Dallner G, Ernster L. Lipid peroxidation and changes in the ubiquinone content and the respiratory chain enzymes of submitochondrial particles. Free Radic Biol Med. 1997;22(3):391-400.

Frei B, Kim MC, Ames BN. Ubiquinol-10 is an effective lipid-soluble antioxidant at physiological concentrations. Proc Natl Acad Sci U S A. 1990 Jun;87(12):4879-83.

Gao L, Mao Q, Cao J, Wang Y, Zhou X, Fan L. Effects of coenzyme Q10 on vascular endothelial function in humans: a meta-analysis of randomized controlled trials. Atherosclerosis. 2012;221(2):311-316.  (PubMed)

García-Corzo L, Luna-Sánchez M, Doerrier C, Ortiz F, Escames G, Acuña-Castroviejo D, et al. Ubiquinol-10 ameliorates mitochondrial encephalopathy associated with CoQ deficiency. Biochim Biophys Acta. 2014;1842: 893–901.

Gotz ME, Gerstner A, Harth R, et al. Altered redox state of platelet coenzyme Q10 in Parkinson’s disease. J Neural Transm. 2000;107(1):41-48.  (PubMed)

Harper CR, Jacobson TA: The broad spectrum of statin myopathy: from my¬algia to rhabdomyolysis. Curr Opin Lipidol, 2007; 18: 401–8

Hidaka T, Fujii K, Funahashi I, Fukutomi N, Hosoe K. Safety assessment of coenzyme Q10 (CoQ10). Biofactors. 2008;32: 199–208.

Hosoe K, et al. “Study on safety and bioavailability of ubiquinol (Kaneka QH) after single and 4-week multiple oral administration to healthy volunteers.” Regul Toxicol Pharmacol. 2007 Feb;47(1):19-28. Epub 2006 Aug 21.

http://www.kaneka-ubiquinol.com/health-benefit/

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25282031

https://iubmb.onlinelibrary.wiley.com/doi/abs/10.1002/iub.413

https://ubiquinol.org/clinical-studies

Ikematsu, H et al, Safety assessment of coenzyme Q10 (Kaneka Q10) in healthy subjects: A double-blind, randomized, placebo-controlled trial. Regul Toxicol Pharmacol 2006; 44: 212–218

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25282031

Kaneka Corporation study. “Treadmill test with the aged rat at age of 61-63 weeks.” 2006.

Kubo, H et al Food Content of Ubiquinol 10 + Ubiquinone 10 in the Japanese Diet, Journal of Food Composition and Analysis, 2008, 199-210

Langsjoen P, Langsjoen P, Willis R, Folkers K. Treatment of essential hypertension with coenzyme Q10. Mol Aspects Med. 1994;15 Suppl: S265–72.

Langsjoen PH and Langsjoen AM. Supplemental Ubiquinol in congestive heart failure: 3 year experience. 6th International Q10 Conference Brussels, 27–30 May 2010; 29–30.

 Langsjoen PH, Langsjoen AM. Overview of the use of CoQ10 in cardiovascular disease. Biofactors. 1999;9(2-4):273-284.  (PubMed)

Langsjoen PH, Langsjoen AM. Supplemental ubiquinol in patients with advanced congestive heart failure. Biofactors. 2008;32(1-4):119-28.

Mabuchi H, Higashikata T, Kawashiri M, et al. Reduction of serum ubiquinol-10 and ubiquinone-10 levels by atorvastatin in hypercholesterolemic patients. J Atheroscler Thromb. 2005;12(2):111-119.  (PubMed)

Maes M, Mihaylova I, Kubera M, Uytterhoeven M, Vrydags N, Bosmans E. Coenzyme Q10 deficiency in myalgic encephalomyelitis/chronic fatigue syndrome (ME/CFS) is related to fatigue, autonomic and neurocognitive symptoms and is another risk factor explaining the early mortality in ME/CFS due to cardiovascular disorder. Neuro Endocrinol Lett. 2009;30(4):470-6.

Makhija N, Sendasgupta C, Kiran U, et al. The role of oral coenzyme Q10 in patients undergoing coronary artery bypass graft surgery. J Cardiothorac Vasc Anesth. 2008;22(6):832-839.  (PubMed)

Marcoff L, Thompson PD: The role of coenzyme Q10 in statin-associated myopathy: a systematic review. J Am Coll Cardiol, 2007; 49: 2231–37

Martini FH. Muscle tissue. In: Fundamentals of Anatomy and Physiology, Prentice Hall, Inc, Upper Saddle River, New Jersey, 199

McDonnell MG, Archbold GP. Plasma ubiquinol/cholesterol ratios in patients with hyperlipidaemia, those with diabetes mellitus and in patients requiring dialysis. Clin Chim Acta. 1996;253(1-2):117-126.  (PubMed)

Miles MV, Horn P, Milesc L, Tanga P, Steele P, DeGrauwa T. Bioequivalence of coenzyme Q10 from over-the-counter supplements. Nutr Res.  2002:22(8):919-929.

Miyamae T, Seki M, Naga T, Uchino S, Asazuma H, Yoshida T, et al. Increased oxidative stress and coenzyme Q10 deficiency in juvenile fibromyalgia: amelioration of hypercholesterolemia and fatigue by ubiquinol-10 supplementation. Redox Rep. 2013;18: 12–19.

Mohr D, Bowry VW, Stocker R. Dietary supplementation with coenzyme Q10 results in increased levels of ubiquinol-10 within circulating lipoproteins and increased resistance of human low-density lipoprotein to the initiation of lipid peroxidation. Biochim Biophys Acta. 1992 Jun 26;1126(3):247-54.

Morisco C, et al. Effect of coenzyme Q10 therapy in patients with congestive heart failure: A long-term multicenter randomized study. Clin Invest 71(Suppl. 8): S134-S136, 1993.

Myhill S., Booth NE, McLaren-Howard J.  Int J Clin Exp Med. 2009; 2(1): 1–16.“Chronic fatigue syndrome and mitochondrial dysfunction.”

 National Heart Foundation Chronic Heart Failure in Australia – http://www.heartfoundation.org.au/information-for-professionals/Clinical-Information/Pages/heart-failure.aspx

Nawarskas JJ. HMG-CoA reductase inhibitors and coenzyme Q10. Cardiol Rev. 2005;13: 76–79.

Negida A, Menshawy A, El Ashal G, et al. Coenzyme Q10 for patients with Parkinson’s disease: a systematic review and meta-analysis. CNS Neurol Disord Drug Targets. 2016;15(1):45-53.  (PubMed)

Nicolson GL. Mitochondrial dysfunction and chronic disease: treatment with natural supplements. Altern Ther Health Med. 2014 Winter;20 Suppl 1:18-25.

Okamoto T. et al., (1989); Aberg F. et al., (1992); and Shindo Y. et al., (1994

Ostman B, Sjodin A, Michaelsson K, Byberg L. Coenzyme Q10 supplementation and exercise-induced oxidative stress in humans. Nutrition. 2012;28(4):403-417.  (PubMed)

 Pierce JD, Mahoney DE, Hiebert JB, et al. Study protocol, randomized controlled trial: reducing symptom burden in patients with heart failure with preserved ejection fraction using ubiquinol and/or D-ribose. BMC Cardiovasc Disord. 2018;18(1):57.  (PubMed)

Rosenfeldt FL, Pepe S, Linnane A, et al. The effects of ageing on the response to cardiac surgery: protective strategies for the ageing myocardium. Biogerontology. 2002;3(1-2):37-40.  (PubMed)

Rusciani L, et al. “Recombinant interferon alpha-2b and coenzyme Q10 as a postsurgical adjuvant therapy for melanoma: A 3-year trial with recombinant interferon-alpha and 5-year follow-up.” Melanoma Res. 2007 Jun;17(3):177-83.

Shargorodsky M, Debby O, Matas Z, Zimlichman R. Effect of long-term treatment with antioxidants (vitamin C, vitamin E, coenzyme Q10 and selenium) on arterial compliance, humoral factors and inflammatory markers in patients with multiple cardiovascular risk factors. Nutr Metab (Lond). 2010;7:55.  (PubMed)

Shults CW et al, Pilot trial of high dosages of coenzyme Q10 in patients with Parkinson’s disease. Exper Neurol 2004; 188:491– 494

Sinatra ST. Refractory congestive heart failure successfully managed with high-dose coenzyme Q10 administration. Mol Aspects Med 18(Suppl.): S299-S305, 1997

Skarlovnik A, Janic M, Lunder M, Turk M, Sabovic M. Coenzyme Q10 Supplementation Decreases Statin-Related Mild-to-Moderate Muscle Symptoms: A Randomized Clinical Study. Med Sci Monit, 2014; 20:2183-2188.

Taggart DP, Jenkins M, Hooper J, et al. Effects of short-term supplementation with coenzyme Q10 on myocardial protection during cardiac operations. Ann Thorac Surg. 1996;61(3):829-833.  (PubMed)

Tan JT, Barry AR. Coenzyme Q10 supplementation in the management of statin-associated myalgia. Am J Health Syst Pharm. 2017;74(11):786-793.  (PubMed)

Taylor BA. Does coenzyme Q10 supplementation mitigate statin-associated muscle symptoms? Pharmacological and methodological considerations. Am J Cardiovasc Drugs. 2018;18(2):75-82.  (PubMed)

Tran MT, Mitchell TM, Kennedy DT, Giles JT. Role of coenzyme Q10 in chronic heart failure, angina, and hypertension. Pharmacotherapy. 2001;21(7):797-806.  (PubMed)

Watts GF, Castelluccio C, Rice-Evans C, Taub NA, Baum H, Quinn PJ. Plasma coenzyme Q (ubiquinone) concentrations in patients treated with simvastatin. J Clin Pathol. 1993;46(11):1055-1057.  (PubMed)

Weber C. Dietary intake and absorption of coenzyme Q. In: Kagan VE, Quinn PJ, eds. Coenzyme Q: Molecular Mechanisms in Health and Disease. Boca Raton: CRC Press; 2001:209-215.

Werbach MR. Nutritional strategies for treating chronic fatigue syndrome. Altern Med Rev. 2000 Apr;5(2):93-108.

Wyman M, Leonard M, Morledge T: Coenzyme Q10: a therapy for hyper¬tension and statin-induced myalgia? Cleve Clin J Med, 2010; 77: 435–42

Yan J, et al. “Reduced coenzyme Q10 supplementation decelerates senescence in SAMP1 mice.” Exp Gerontol. 2006 Feb;41(2):130-40.

Yang L, et al. “Combination therapy with coenzyme Q10 and creatine produces additive neuroprotective effects in models of Parkinson’s and Huntington’s diseases.” J Neurochem. 2009 Jun;109(5):1427-39.

Yang X, et al. “Coenzyme Q10 Reduces beta-Amyloid Plaque in an APP/PS1 Transgenic Mouse Model of Alzheimer’s Disease.” J Mol Neurosci. 2009 Oct 16.

Yokoyama H. et al. Coenzyme Q10 protects coronary endothelial function from ischemia reperfusion injury via an antioxidant effect. Surgery, 120:189-196 1996.

Zhai J, Bo Y, Lu Y, Liu C, Zhang L. Effects of coenzyme Q10 on markers of inflammation: a systematic review and meta-analysis. PLoS One. 2017;12(1):e0170172.  (PubMed)

Zlatohlavek L, Vrablik M, Grauova B, Motykova E, Ceska R. The effect of coenzyme Q10 in statin myopathy. Neuro Endocrinol Lett. 2012;33 Suppl 2:98-101.

 Zlatohlavek, L, et al. The effect of coenzyme Q10 in statin myopathy. Neuroendocrinol Letters, 2012; 33: 98-101

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Οι θέσεις, οι απόψεις και τα συμπεράσματα είναι προιόν εκτεταμένης βιβλιογραφικής έρευνας, στηρίζονται σε δημοσιευμένες μελέτες και άρθρα και σε καμμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν, να υποκαταστήσουν ή να αλλοιώσουν ιατρικές γνωματεύσεις και αγωγές.

Προειδοποιήσεις: Να μη γίνεται υπέρβαση της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης – Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάσατο μιας ισορροπημένης δίαιτας – Το προϊόν αυτό δεν προορίζεται για την πρόληψη, αγωγή ή θεραπεία ανθρώπινης νόσου – Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας αν είστε έγκυος, θηλάζετε, βρίσκεστε υπό φαρμακευτική αγωγή ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας – να φυλάσσεται μακριά από τα μικρά παιδιά. Τηλέφωνο Κέντρου Δηλητηριάσεων: 2107793777